Nov 30, 2008

Aku tahu aku dah lama tak menulis tapi aku harap korang sabar lah ye.

Sorry sahabat-sahabatku.

Maaf.

Huru hara.

Kacau bilau.

Tapi syukur.

KLIFF dah over.

Script aku okay2 aje le.

Tapi diorang (delegasi asing ni) baca sepatah-sepatah.
Tak macam artis tempatan yang memang terrer.
Tak yah skrip pun tak apa.
Boleh buat lawak.
Dan gelak sendiri.
Macam DJ DJ radio kita.
Macam host-host rancangan hiburan kita.

Ops....sorry.

Aku akan kembali dengan posting-posting menarik.

Dalam sehari dua lagi.

Sabar tu kan 50 peratus dari Iman.

So, 50 peratus lagi apa yek? Kerakusan?

Hahahaha. Sabar ye.


KEEP IT COOL PEOPLE....COZ I'M "TENGAH" COOL.

19 comments:

m.addyhadzari said...

lor...
ingatkan abg dah kene tangkap 'O.S.A' lagi...
mane tau... dok fire wartawan 'gampang' je...

Affan Azami said...

welcome back! setiap kali saye hapdate blog saye, mesti kne check link bro. akhirnye! hehe. cant wait for ur entries!

btw, bro buat skrip KLIFF ke? wow

DonCorleone said...

Affan - Ah ah....settle dah KLIFF. Lega rasanya but kali ini fun sangat sebab dapat kerja dengan jennifer Thompson and my fav host - Sarimah Ibrahim.

Addy - Aku masih di sini.

klubbkidd said...

gituh la. tak fun ek keja ngan aku. huahuahua. tetappppppppppppppp

DonCorleone said...

Klubbkidd - Jangan kecik hati. You are the BOMB!!!! Memang best! Heheheheh

cencorot JB said...

boey..aku suka gak baca blog ko ni. inspiring. cuma kekadang aku rasa ko syok sendiri. terlalu obses dengan diri sendiri.macam ko sorang je bagus :)

keep it cool brader

DonCorleone said...

CencorotJB - Dan orang macam engkau akan sentiasa ada menyemarakkan dunia komen di blog di mana orang menulis secara aman.... cool lah tu. Serious...cool giler. :)

klubbkidd said...

boey ko memang kata aku best sebab aku bak bend tuh je kan.

huahuahua..
and cencorot... memang bimbo ni perasan dan obses diri dia best. huahuahua... in some cases delusional. in others it's called realisation of greatness. gituh.

amir said...

Sebenarnya, untuk kebanyakan orang, diorang jelah yang bagus.

Kalau kau tanya aku, aku sorang je pandai. Orang lain bodoh. Walaupun aku pernah salah eja nama orang.

LARRRRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!

aMadeO said...

seriously aku baru betul betul perasan yang award award besar kat US contoh terbaru american music awards 2008 tu diaorang punya penyampai dan host ikut script.. padahal semua tu artis artis multiple award winner tuu.. malaysia punya artis lagi *perasan* hebat kot.. hahahaha

Bulan said...

Mr Sani,

Thank god i finally found your new blog (next time nak tutup blog inform lar)

Aku minat kau punya tulisan dari zaman harian metro, ke sentiasa manja, hinggalah kau tulis di finas kepap. pls continue in what you are doing because its damn fucking hard to find a honest writer like you. (just wondering, what you doing in singapore now? and apart from blogging, kau ada tulis kat mana2 lagi ker)

Norazura said...

tgh sabarrrrrrrrrrr.....menunggu poting baru le niieeeeeeee.........

love.leen said...

apaaa laaa...
senyap tanpa pesannnn...
kena ganti nie...
dari sehari 1 posting, ke sehari 3
: D

ayau aka BEkMEnG said...

NTAH tak tengok pun KLIFF tu semua propa je...international sangat ke filem kita..setakat ada satu pengarah tu masuk festival filem tadika dia dah kecoh satu malaya..dapat 'mention' dalam festival lah..itu lah filem dia kalau bagus asal tak tercalon dalam 'sundance'.academy award as best foreign film'..setakat masuk festival kat france dan tunjuk filem dia depan bebudak tadika itu pun nak bangga kalau aku malu siot baik aku buat filem porno macam' PIRATE' filem masuk ke singapore pun nak kecoh..

anyway you are not the first director yang buat single angle dalam filem..M NASIR was the first he did it dalam MERAH so ..jangan lah ko nak berangan ko tu terbaik..

BRO you know who is this fella... cant say the name bahaya lol...

PUTUBAMBU said...

ok..saya sabar menunggu..

saya suka baca blog ni...mcm2 info dan ilmu saya dapat di sini..especially pengalaman saudara di dlm bidang saudara ni..

Hazrey said...

Cencorot,

You have finally spoken our language. Boey ni memang camtu, aku selalu nasihat dia, dan dia hanya mampu menundukkan kepala mengangguk angguk tanpa sebarang kata kata.

Kekadang tu, aku geram bila dia buat camtu and the last time aku check, rupa rupanya dia tengah melantak lala tanpa menghiraukan orang di sekeliling.

Tapikan, cencorot JB, lain kali kau tunggu dia kat causeway tau, senang kau cakap kat dia. Aku segan cakap kat dia, sebab aku tengok muka dia jek aku dah ketawa, so macam mana nak marah dia.

Ehh bimbo, kenapa kau tak jawab call aku? Aku banyak benda nak tanya ni.. Nanti call aku.

Ehh, btw, cencorot tu spesis tikus kan? Sains failed laa aku.. aku dulu amik sains gak, tapi sains rumahtangga, patut tak lulus.

klubbkidd said...

amir - maka terimalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhh!!!

amir said...

KAAAAAAAANNNNNNNN?

amilah said...

imho, saya rasa sabar tu sebahagian daripada iman
dan bukannya separuh daripada iman

btw, saya suka tulisan anda
baru betul wartawan kan :)

Nov 30, 2008

Aku tahu aku dah lama tak menulis tapi aku harap korang sabar lah ye.

Sorry sahabat-sahabatku.

Maaf.

Huru hara.

Kacau bilau.

Tapi syukur.

KLIFF dah over.

Script aku okay2 aje le.

Tapi diorang (delegasi asing ni) baca sepatah-sepatah.
Tak macam artis tempatan yang memang terrer.
Tak yah skrip pun tak apa.
Boleh buat lawak.
Dan gelak sendiri.
Macam DJ DJ radio kita.
Macam host-host rancangan hiburan kita.

Ops....sorry.

Aku akan kembali dengan posting-posting menarik.

Dalam sehari dua lagi.

Sabar tu kan 50 peratus dari Iman.

So, 50 peratus lagi apa yek? Kerakusan?

Hahahaha. Sabar ye.


KEEP IT COOL PEOPLE....COZ I'M "TENGAH" COOL.

19 comments:

m.addyhadzari said...

lor...
ingatkan abg dah kene tangkap 'O.S.A' lagi...
mane tau... dok fire wartawan 'gampang' je...

Affan Azami said...

welcome back! setiap kali saye hapdate blog saye, mesti kne check link bro. akhirnye! hehe. cant wait for ur entries!

btw, bro buat skrip KLIFF ke? wow

DonCorleone said...

Affan - Ah ah....settle dah KLIFF. Lega rasanya but kali ini fun sangat sebab dapat kerja dengan jennifer Thompson and my fav host - Sarimah Ibrahim.

Addy - Aku masih di sini.

klubbkidd said...

gituh la. tak fun ek keja ngan aku. huahuahua. tetappppppppppppppp

DonCorleone said...

Klubbkidd - Jangan kecik hati. You are the BOMB!!!! Memang best! Heheheheh

cencorot JB said...

boey..aku suka gak baca blog ko ni. inspiring. cuma kekadang aku rasa ko syok sendiri. terlalu obses dengan diri sendiri.macam ko sorang je bagus :)

keep it cool brader

DonCorleone said...

CencorotJB - Dan orang macam engkau akan sentiasa ada menyemarakkan dunia komen di blog di mana orang menulis secara aman.... cool lah tu. Serious...cool giler. :)

klubbkidd said...

boey ko memang kata aku best sebab aku bak bend tuh je kan.

huahuahua..
and cencorot... memang bimbo ni perasan dan obses diri dia best. huahuahua... in some cases delusional. in others it's called realisation of greatness. gituh.

amir said...

Sebenarnya, untuk kebanyakan orang, diorang jelah yang bagus.

Kalau kau tanya aku, aku sorang je pandai. Orang lain bodoh. Walaupun aku pernah salah eja nama orang.

LARRRRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!

aMadeO said...

seriously aku baru betul betul perasan yang award award besar kat US contoh terbaru american music awards 2008 tu diaorang punya penyampai dan host ikut script.. padahal semua tu artis artis multiple award winner tuu.. malaysia punya artis lagi *perasan* hebat kot.. hahahaha

Bulan said...

Mr Sani,

Thank god i finally found your new blog (next time nak tutup blog inform lar)

Aku minat kau punya tulisan dari zaman harian metro, ke sentiasa manja, hinggalah kau tulis di finas kepap. pls continue in what you are doing because its damn fucking hard to find a honest writer like you. (just wondering, what you doing in singapore now? and apart from blogging, kau ada tulis kat mana2 lagi ker)

Norazura said...

tgh sabarrrrrrrrrrr.....menunggu poting baru le niieeeeeeee.........

love.leen said...

apaaa laaa...
senyap tanpa pesannnn...
kena ganti nie...
dari sehari 1 posting, ke sehari 3
: D

ayau aka BEkMEnG said...

NTAH tak tengok pun KLIFF tu semua propa je...international sangat ke filem kita..setakat ada satu pengarah tu masuk festival filem tadika dia dah kecoh satu malaya..dapat 'mention' dalam festival lah..itu lah filem dia kalau bagus asal tak tercalon dalam 'sundance'.academy award as best foreign film'..setakat masuk festival kat france dan tunjuk filem dia depan bebudak tadika itu pun nak bangga kalau aku malu siot baik aku buat filem porno macam' PIRATE' filem masuk ke singapore pun nak kecoh..

anyway you are not the first director yang buat single angle dalam filem..M NASIR was the first he did it dalam MERAH so ..jangan lah ko nak berangan ko tu terbaik..

BRO you know who is this fella... cant say the name bahaya lol...

PUTUBAMBU said...

ok..saya sabar menunggu..

saya suka baca blog ni...mcm2 info dan ilmu saya dapat di sini..especially pengalaman saudara di dlm bidang saudara ni..

Hazrey said...

Cencorot,

You have finally spoken our language. Boey ni memang camtu, aku selalu nasihat dia, dan dia hanya mampu menundukkan kepala mengangguk angguk tanpa sebarang kata kata.

Kekadang tu, aku geram bila dia buat camtu and the last time aku check, rupa rupanya dia tengah melantak lala tanpa menghiraukan orang di sekeliling.

Tapikan, cencorot JB, lain kali kau tunggu dia kat causeway tau, senang kau cakap kat dia. Aku segan cakap kat dia, sebab aku tengok muka dia jek aku dah ketawa, so macam mana nak marah dia.

Ehh bimbo, kenapa kau tak jawab call aku? Aku banyak benda nak tanya ni.. Nanti call aku.

Ehh, btw, cencorot tu spesis tikus kan? Sains failed laa aku.. aku dulu amik sains gak, tapi sains rumahtangga, patut tak lulus.

klubbkidd said...

amir - maka terimalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhh!!!

amir said...

KAAAAAAAANNNNNNNN?

amilah said...

imho, saya rasa sabar tu sebahagian daripada iman
dan bukannya separuh daripada iman

btw, saya suka tulisan anda
baru betul wartawan kan :)