Nov 7, 2008

Cerita pagi Sabtu

Salam semua. Pagi Sabtu ni aku kena kerja sebab magazine dah dekat sangat dengan deadline lah. Tapi sementara itu, aku nak bercerita. Kita stoplah kejap cerita tentang etika, undang-undang dan good journalism. Aku nak ber'pictorial'. So here it goes.

Aku termenung bukan sebab apa. Kekaguman barangkali. Saat ini aku naik bas dari Taman Tasik Titiwangsa, Kuala Lumpur untuk majlis sidang akhbar dan pelancaran program Geletek yang disiarkan di TV9 (di mana aku adalah Executive Producernya). Idea untuk buat press confrence dalam bas ni was a sweet idea from the producer of the program, Syarida Shariff (my favourite producer totally). So sebenarnya, saat ini aku sebenarnya tengah tengok muda Sherry buat briefing to the media. Aku ada sedih sebab diorang ni (my staff di TV9) kerja keras sangat. I wish to do so many things but bukan semua wish kita boleh come true kan? I wish them success.

This was my Galaksi team at TV9. (Dari kiri depan), Syarida Shariff (Sherry), Siti Aminah Zain (Amy), Sarimah Ibrahim (favourite host), Zaimie Anizah Zainuddin (Zaimie), Jumiyatul Khalilah (Jumie). (Dari kiri belakang) Azam Ramli, Khairul, Subir Che Selia and Yours truly. Galaksi was understood totally again, by my favourite producer Sherry. Minah ni faham aje apa yang aku nak. Komitmen diorang ni masya-Allah, hebat sangat. Allah S.W.T sajalah yang balas jasa diorang ni. I miss them ... not because you guyw were really hardworking, but because you guys love doing it!


Kalau nak tahu mana satu aku....yang melutut dengan backpack tu. Ini di Morocco atau Maghribi masa aku menerbitkan program M Nasir...Destinasi Dunia. Yang pegang kamera itu ialah Arwah Jalil Ngah. Yang cekak pinggang itu ialah Aloq (all rounder man) dan yang duduk bersimpuh tu ialah Fauzi (cameraman). Kita orang spend more than a month kalau tak silap di Morocco untuk buat program itu. M Nasir is fun to be with sebab dia pandai buat lawak. Morocco ajar aku tentang aku muzik Genawa yang bagi aku unik sekali. Muzik bagi diorang biar macam pun ada pengaruh negara luar, mesti nak ada jati diri. Kita macam mana? Sampai bila kita nak lahirkan penyanyi yang suka sangat dikenali Beyonce Malaysialah, Elvis Malaysia lah dan macam-macam lagi?


Sebahagian daripada my team at TV9 the day I announced that I am leaving. The called me "Big Daddy" and I liked it. Semuanya sweet-sweet belaka. I know each and every one of them and they are hardworking people dan love doing their job. Aku setiap hari harap majikan diorang ni hargai sumbangan diorang.


Ini saat sidang akhbar program Bumi Dipijak Langit Dijunjung yang aku juga Executice Producernya dan yang kanan tu, MohdShahrizal Abd Rahim (producernya) dan sebelah lagi satu ialah Zaleha Khairene Ismail (hostnya). Zaleha could be the best host that I've ever work with. Handal buat skrip dan very komited. Shah pulak satu producer yang aku kira antara producer yang terlalu teliti sebab dia juga buat online editing. Handal mamat ni!


Apa lagi yang aku boleh kata saat aku sampai di Syria ini dan menjenguk ke makan Saladin? Seorang pejuang yang aku harap sebecis semangatnya ada dalam badan aku.


Diam tak diam, kalau tak silap aku dah 10 tahun dah aku buat kerja jadi Juri Anugerah Industri Muzik (AIM) dan selalu aje dapat Kategori Rock. Setiap kali ada aje abang Ali Bakar, aku sentiasa suka sebab dia banyak cerita dan cerita dia juga wisdom buat aku.

Saje nak tunjuk gambar ni sebab aku pakai kot dan jarang sekali aku pakai kot kecuali terpaksa pakai kot. Kah kah kah.

Nanti aku cerita lah pulak benda lain ye.

Keep it cool people. It's a lovely day today!

15 comments:

Superzac said...

awww...too much sani , too much...terharu mak...gambar ko pakai baju melayu tetap menjadi pujaan hatiku..hahahaha!we had some good times kan..until that fat dude and that fat menopausal bitch screwed everything up..but let's not ruin our lovely weekend and talk abt them...i hope someday we can work together again...you rock lah

DonCorleone said...

Jangan sesekali lupa yang aku pakai baju Melayu kaler PINK walaupun sampai hari ini Azreen kata kalernya MAGENTA! Potato ... POTATO...u get me? Hehehe

Shirin said...

cepat bubuh gambaq bersanding pulak..

DonCorleone said...

Hahahaha.....ye lah tu. Gambar sanding tu personal lah. Ewah!

acik ila said...

bukan aje ur blog kelakar.. ur comments pun sometimes buat i tergelak2.. khikhikhi

rizal hashim said...

don corleone,

better do a spell check before posting your entries hahahahahahahah,

superzac, do not bitch about people, hahahahaha jangan marah!

m.addyhadzari said...

hahaha...
setelah diperhatikan 'posting' kali nih...
mcm rindu je kat keadaan TV9... ;p

DonCorleone said...

Acik Ila - Blog ni kelakar. The intention is to be serious. Hahahaha. Serius punya kelakar!

Rizal - The intention is not to be perfect. Hahahah

Addy - Rindu korokmu! Hahahaha

Anonymous said...

aimie : masa gambar u, zaleha dan Shah tu, time PC TIADA SEMPADAN,BUKAN BUMI DI PIJAK......ralat!!!!

DonCorleone said...

Zaimie.....sorry sweetheart. I dah jadi makin pelupa kot. Sorry. Memang betul - Tiada Sempadan.

Anonymous said...

handsome gak lu bro pakai kot,kalu lu tk pakai spek wa ingat lu lewis hamilton hahahaha

Superzac said...

Lewis Hamilton..hahahahahahahaha!

DonCorleone said...

Anon - If you are a girl...i would kiss u.

Superzac - What's with the big laugh hah!!!??

Ugly But Adorable said...

beginilah!!letak gambar i but tak cakap apa apa pun pasal i!! hahahaha....

DonCorleone said...

Ala busyuk busyuk....sorry lah. Okay people, that beautiful lady with me (gambar i dengan kot tu) is the adorable ex TV9 friend of mine. she is a great and wonderful human being. Dah tu...nah...puas? ahahahha

Nov 7, 2008

Cerita pagi Sabtu

Salam semua. Pagi Sabtu ni aku kena kerja sebab magazine dah dekat sangat dengan deadline lah. Tapi sementara itu, aku nak bercerita. Kita stoplah kejap cerita tentang etika, undang-undang dan good journalism. Aku nak ber'pictorial'. So here it goes.

Aku termenung bukan sebab apa. Kekaguman barangkali. Saat ini aku naik bas dari Taman Tasik Titiwangsa, Kuala Lumpur untuk majlis sidang akhbar dan pelancaran program Geletek yang disiarkan di TV9 (di mana aku adalah Executive Producernya). Idea untuk buat press confrence dalam bas ni was a sweet idea from the producer of the program, Syarida Shariff (my favourite producer totally). So sebenarnya, saat ini aku sebenarnya tengah tengok muda Sherry buat briefing to the media. Aku ada sedih sebab diorang ni (my staff di TV9) kerja keras sangat. I wish to do so many things but bukan semua wish kita boleh come true kan? I wish them success.

This was my Galaksi team at TV9. (Dari kiri depan), Syarida Shariff (Sherry), Siti Aminah Zain (Amy), Sarimah Ibrahim (favourite host), Zaimie Anizah Zainuddin (Zaimie), Jumiyatul Khalilah (Jumie). (Dari kiri belakang) Azam Ramli, Khairul, Subir Che Selia and Yours truly. Galaksi was understood totally again, by my favourite producer Sherry. Minah ni faham aje apa yang aku nak. Komitmen diorang ni masya-Allah, hebat sangat. Allah S.W.T sajalah yang balas jasa diorang ni. I miss them ... not because you guyw were really hardworking, but because you guys love doing it!


Kalau nak tahu mana satu aku....yang melutut dengan backpack tu. Ini di Morocco atau Maghribi masa aku menerbitkan program M Nasir...Destinasi Dunia. Yang pegang kamera itu ialah Arwah Jalil Ngah. Yang cekak pinggang itu ialah Aloq (all rounder man) dan yang duduk bersimpuh tu ialah Fauzi (cameraman). Kita orang spend more than a month kalau tak silap di Morocco untuk buat program itu. M Nasir is fun to be with sebab dia pandai buat lawak. Morocco ajar aku tentang aku muzik Genawa yang bagi aku unik sekali. Muzik bagi diorang biar macam pun ada pengaruh negara luar, mesti nak ada jati diri. Kita macam mana? Sampai bila kita nak lahirkan penyanyi yang suka sangat dikenali Beyonce Malaysialah, Elvis Malaysia lah dan macam-macam lagi?


Sebahagian daripada my team at TV9 the day I announced that I am leaving. The called me "Big Daddy" and I liked it. Semuanya sweet-sweet belaka. I know each and every one of them and they are hardworking people dan love doing their job. Aku setiap hari harap majikan diorang ni hargai sumbangan diorang.


Ini saat sidang akhbar program Bumi Dipijak Langit Dijunjung yang aku juga Executice Producernya dan yang kanan tu, MohdShahrizal Abd Rahim (producernya) dan sebelah lagi satu ialah Zaleha Khairene Ismail (hostnya). Zaleha could be the best host that I've ever work with. Handal buat skrip dan very komited. Shah pulak satu producer yang aku kira antara producer yang terlalu teliti sebab dia juga buat online editing. Handal mamat ni!


Apa lagi yang aku boleh kata saat aku sampai di Syria ini dan menjenguk ke makan Saladin? Seorang pejuang yang aku harap sebecis semangatnya ada dalam badan aku.


Diam tak diam, kalau tak silap aku dah 10 tahun dah aku buat kerja jadi Juri Anugerah Industri Muzik (AIM) dan selalu aje dapat Kategori Rock. Setiap kali ada aje abang Ali Bakar, aku sentiasa suka sebab dia banyak cerita dan cerita dia juga wisdom buat aku.

Saje nak tunjuk gambar ni sebab aku pakai kot dan jarang sekali aku pakai kot kecuali terpaksa pakai kot. Kah kah kah.

Nanti aku cerita lah pulak benda lain ye.

Keep it cool people. It's a lovely day today!

15 comments:

Superzac said...

awww...too much sani , too much...terharu mak...gambar ko pakai baju melayu tetap menjadi pujaan hatiku..hahahaha!we had some good times kan..until that fat dude and that fat menopausal bitch screwed everything up..but let's not ruin our lovely weekend and talk abt them...i hope someday we can work together again...you rock lah

DonCorleone said...

Jangan sesekali lupa yang aku pakai baju Melayu kaler PINK walaupun sampai hari ini Azreen kata kalernya MAGENTA! Potato ... POTATO...u get me? Hehehe

Shirin said...

cepat bubuh gambaq bersanding pulak..

DonCorleone said...

Hahahaha.....ye lah tu. Gambar sanding tu personal lah. Ewah!

acik ila said...

bukan aje ur blog kelakar.. ur comments pun sometimes buat i tergelak2.. khikhikhi

rizal hashim said...

don corleone,

better do a spell check before posting your entries hahahahahahahah,

superzac, do not bitch about people, hahahahaha jangan marah!

m.addyhadzari said...

hahaha...
setelah diperhatikan 'posting' kali nih...
mcm rindu je kat keadaan TV9... ;p

DonCorleone said...

Acik Ila - Blog ni kelakar. The intention is to be serious. Hahahaha. Serius punya kelakar!

Rizal - The intention is not to be perfect. Hahahah

Addy - Rindu korokmu! Hahahaha

Anonymous said...

aimie : masa gambar u, zaleha dan Shah tu, time PC TIADA SEMPADAN,BUKAN BUMI DI PIJAK......ralat!!!!

DonCorleone said...

Zaimie.....sorry sweetheart. I dah jadi makin pelupa kot. Sorry. Memang betul - Tiada Sempadan.

Anonymous said...

handsome gak lu bro pakai kot,kalu lu tk pakai spek wa ingat lu lewis hamilton hahahaha

Superzac said...

Lewis Hamilton..hahahahahahahaha!

DonCorleone said...

Anon - If you are a girl...i would kiss u.

Superzac - What's with the big laugh hah!!!??

Ugly But Adorable said...

beginilah!!letak gambar i but tak cakap apa apa pun pasal i!! hahahaha....

DonCorleone said...

Ala busyuk busyuk....sorry lah. Okay people, that beautiful lady with me (gambar i dengan kot tu) is the adorable ex TV9 friend of mine. she is a great and wonderful human being. Dah tu...nah...puas? ahahahha