Nov 2, 2008

Si Rocker and L


Cerita yang aku ceritakan di bawah ini tak ada kaitan dengan filem ini tapi aku guna gambar ni sebab tajuk filemnya.

Seingat aku, kalau tak silaplah, semua ini jadi dalam tahun 2000 di Singapura. Rocker ni kawan baik aku, so (i know this is gonna make you guys hate me) aku tak boleh nak kasi tahu apa nama dia. Kalau korang boleh agak, maka agak sajalah okay. Anyway, back to my story. Aku masa tu wartawan hiburan untuk Harian Metro Kuala Lumpur dan aku ke Singapura sebab nak buat coverage sebuah konsert di Fort Canning. It was a tribute concert to a Singaporean rock band (a legend!). Aku dengan rocker ni sampai lebih kurang empat hari sebelum konsert berlangsung dan sebab dia dikenali hampir semua orang Melayu di Singapura (juga dikenali oleh bangsa lain), akses kami mudah sekali hampir di mana-mana di Singapura.

And this rocker dude, was fucking horny. We went around club hopping and all that in his mind was he MUST get laid on one of the nite. "Kalau L tahu macam mana?" Aku tanya dia sebab dia dah ada bini. "Bro, things that she does not know, won't hurt her," mudah dia kasi jawapan dan aku fikir, suka hati mak kau lah.

Dan selepas letih lompat kelab malam, kami pergi beli makanan di Newton Circus. Sampai di situ, ramai yang kenal dia dan terus ada seorang budak perempuan ni datang dan kata: "Ehh...Abang Jack...i love you!." Mudah sekali perempuan bodoh ni melayangkan cinta.

"Jom ikut Abang balik bilik," balas si Rocker.

"Nanti saya tanya abang saya," percaya atau tidak, si perempuan bodoh ini pergi tanya abang dia yang duduk di situ sambil minum arak. Dan kemudian perempuan bodoh ni datang balik and kata: "Abang saya kata okay tapi Abang Jack...janji jangan kasar sangat ye."

So, kami balik ke hotel. Aku balik ke hotel aku dan si Rocker dengan perempuan bodoh itu ke bilik si Rocker. Aku tanya si Rocker: "Abih tu? Sup tulang ni macam mana?" Si Rocker jawab: "Lu makan ajelah."

Aku masuk bilik. Tukar baju. cuci muka. Tak sampai 10 minit, telefon bilikku berdering.

"Sup tulang tu ada lagi?" tanya si Rocker.
"Lu dah habis main ke?" tanya aku.
"Dah...settle dah," kata si Rocker.

That perempuan bodoh got the fuck of her life (maybe) but it was for only 5 minutes.

Bertahun-tahun selepas itu, aku nyatakan kekesalan aku kepada L sebab aku memang kenal baik dengan dia. Aku kasi tahu semua itu sebab L dah pun bercerai dengan si Rocker. Well, she said that she knew him well.

I did'nt say this, but she did: "Sani, kalau aku takut kena pukul ombak, aku tak berumah di tepi pantai."

Sampai hari ini aku kagum dengan L sebab dia tabah walau hebat mana badai melanda.

Aku bukan nak cakap dunia artis ni macam sial, tetapi sial itu datang dari kita sendiri. Kita yang pilih nak jadi apa dan kita kena own it. The rocker did and so did L.

Guys, you know I'm not gonna tell siapa si Rocker and siapa L. But, yeah, go ahead....guess who?

Do you think this is the Rocker? Keep on guessing people.

11 comments:

penyangtumpul said...

respect!

the name is not wat matter the most, but the message here. wat you have channeled, will be digested and yang pandai, it will make positive impacts to their life.

wat i got :
- giler bertuah Mrs Saniboey!
- tak semua rockstar mcm tu. percayalah!
- i pledge not to go to club, so that the probability nak end up with such moron akan berkurangan. coz morons are everywhere.

mr. sani, thanks for waking me up!

SANIBOEY said...

Watch Scorsese's Shine A Light - Documentary about The Rolling Stones.

wajahwajah said...

Well aku harap Rocker tu dah bertaubat dah sekarang. hoefully, almaklum usia pun dah makin lanjut :)...but it's a good call. Aku rasa kita kena ada satu lagi Melodi yang iramanya mcm cerita kau ni. Ini baru Bongkar :)

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

org femes memang camtu erk...feel dia?


beruntung betul..

alida abidin said...

oooohh melodi. takut.

Anonymous said...

L tuh layan jantan tak? 5 minit je. i pun nak.

Anonymous said...

i agree.. i pun penah had one nite stand dgn one of the Rock star ,, vocalist top giler.. just for fun... never regret it dude..

Anonymous said...

hah rockers tu menyanyi lagu langsuir liar dan x dia pernah beradik iparkan vokalis yang nyanyi lagu kau bagaikan ombak.gamaknyelah kan boey.

DonCorleone said...

Langsuir Liar?? Kah kah kah - Aku teringat jammed lagu tu ntah lebih kurang 18 tahun lalu kot! Bukan dialah. Tapi A for trying!

Anonymous said...

hattan kot...

Anonymous said...

ntah2 awie..haha

Nov 2, 2008

Si Rocker and L


Cerita yang aku ceritakan di bawah ini tak ada kaitan dengan filem ini tapi aku guna gambar ni sebab tajuk filemnya.

Seingat aku, kalau tak silaplah, semua ini jadi dalam tahun 2000 di Singapura. Rocker ni kawan baik aku, so (i know this is gonna make you guys hate me) aku tak boleh nak kasi tahu apa nama dia. Kalau korang boleh agak, maka agak sajalah okay. Anyway, back to my story. Aku masa tu wartawan hiburan untuk Harian Metro Kuala Lumpur dan aku ke Singapura sebab nak buat coverage sebuah konsert di Fort Canning. It was a tribute concert to a Singaporean rock band (a legend!). Aku dengan rocker ni sampai lebih kurang empat hari sebelum konsert berlangsung dan sebab dia dikenali hampir semua orang Melayu di Singapura (juga dikenali oleh bangsa lain), akses kami mudah sekali hampir di mana-mana di Singapura.

And this rocker dude, was fucking horny. We went around club hopping and all that in his mind was he MUST get laid on one of the nite. "Kalau L tahu macam mana?" Aku tanya dia sebab dia dah ada bini. "Bro, things that she does not know, won't hurt her," mudah dia kasi jawapan dan aku fikir, suka hati mak kau lah.

Dan selepas letih lompat kelab malam, kami pergi beli makanan di Newton Circus. Sampai di situ, ramai yang kenal dia dan terus ada seorang budak perempuan ni datang dan kata: "Ehh...Abang Jack...i love you!." Mudah sekali perempuan bodoh ni melayangkan cinta.

"Jom ikut Abang balik bilik," balas si Rocker.

"Nanti saya tanya abang saya," percaya atau tidak, si perempuan bodoh ini pergi tanya abang dia yang duduk di situ sambil minum arak. Dan kemudian perempuan bodoh ni datang balik and kata: "Abang saya kata okay tapi Abang Jack...janji jangan kasar sangat ye."

So, kami balik ke hotel. Aku balik ke hotel aku dan si Rocker dengan perempuan bodoh itu ke bilik si Rocker. Aku tanya si Rocker: "Abih tu? Sup tulang ni macam mana?" Si Rocker jawab: "Lu makan ajelah."

Aku masuk bilik. Tukar baju. cuci muka. Tak sampai 10 minit, telefon bilikku berdering.

"Sup tulang tu ada lagi?" tanya si Rocker.
"Lu dah habis main ke?" tanya aku.
"Dah...settle dah," kata si Rocker.

That perempuan bodoh got the fuck of her life (maybe) but it was for only 5 minutes.

Bertahun-tahun selepas itu, aku nyatakan kekesalan aku kepada L sebab aku memang kenal baik dengan dia. Aku kasi tahu semua itu sebab L dah pun bercerai dengan si Rocker. Well, she said that she knew him well.

I did'nt say this, but she did: "Sani, kalau aku takut kena pukul ombak, aku tak berumah di tepi pantai."

Sampai hari ini aku kagum dengan L sebab dia tabah walau hebat mana badai melanda.

Aku bukan nak cakap dunia artis ni macam sial, tetapi sial itu datang dari kita sendiri. Kita yang pilih nak jadi apa dan kita kena own it. The rocker did and so did L.

Guys, you know I'm not gonna tell siapa si Rocker and siapa L. But, yeah, go ahead....guess who?

Do you think this is the Rocker? Keep on guessing people.

11 comments:

penyangtumpul said...

respect!

the name is not wat matter the most, but the message here. wat you have channeled, will be digested and yang pandai, it will make positive impacts to their life.

wat i got :
- giler bertuah Mrs Saniboey!
- tak semua rockstar mcm tu. percayalah!
- i pledge not to go to club, so that the probability nak end up with such moron akan berkurangan. coz morons are everywhere.

mr. sani, thanks for waking me up!

SANIBOEY said...

Watch Scorsese's Shine A Light - Documentary about The Rolling Stones.

wajahwajah said...

Well aku harap Rocker tu dah bertaubat dah sekarang. hoefully, almaklum usia pun dah makin lanjut :)...but it's a good call. Aku rasa kita kena ada satu lagi Melodi yang iramanya mcm cerita kau ni. Ini baru Bongkar :)

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

org femes memang camtu erk...feel dia?


beruntung betul..

alida abidin said...

oooohh melodi. takut.

Anonymous said...

L tuh layan jantan tak? 5 minit je. i pun nak.

Anonymous said...

i agree.. i pun penah had one nite stand dgn one of the Rock star ,, vocalist top giler.. just for fun... never regret it dude..

Anonymous said...

hah rockers tu menyanyi lagu langsuir liar dan x dia pernah beradik iparkan vokalis yang nyanyi lagu kau bagaikan ombak.gamaknyelah kan boey.

DonCorleone said...

Langsuir Liar?? Kah kah kah - Aku teringat jammed lagu tu ntah lebih kurang 18 tahun lalu kot! Bukan dialah. Tapi A for trying!

Anonymous said...

hattan kot...

Anonymous said...

ntah2 awie..haha