Dec 1, 2008

Sekarang ni aku tengok wartawan suka sangat bergambar dengan artis dan buat pose gampang

Aku ada kat KLIFF 2008 kelmarin di PWTC dan ada lah aku jumpa sorang member lama aku ni yang pernah jadi reporter/journalist and this is common di kalangan journalist untuk kata benda ni: "Sekarang ni ramai betul reporter yang aku tak kenal."

Betul lah tu. Memang ramai yang aku tak kenal. Banyak budak-budak baru yang aku tak pasti dari akhbar atau publications mana.

Member lama aku ni kata lagi: "Sekarang ni sapa-sapa pun boleh jadi reporter agaknya."

Aku diam seketika dan fikir.

"Betul gak kot," balas aku tak berapa pasti dengan jawapan aku itu sebenarnya.

Tak kisahlah sama ada diorang ni bangsa tangan patah sikit ke atau keras semacam ke, tapi apa yang pasti, diorang ni mengusung sama ada kamera sendiri atau buku nota dan kelihatan seperti nak interview artis tetapi apa yang pasti kalau ada pun diorang interview, diorang ni juga pasti tidak akan lepaskan peluang seperti kebanyakan peminat iaitu bergambar dengan artis yang diorang interview tu.

Barangkali kalau pergi rumah diorang, akan ada wall of fame.

Barangkali kalau berjaya bergambar dengan Siti Nurhaliza, diorang akan print gambar dan hantar ke kampung bagi orang tua diorang tengok.

But hey, aku tak kata benda tu salah.

And hey, aku tak suka kata benda tu betul.

Dan bergambar dengan artis ni pulak kalau tengok daripada sudut pandangan akhbar perdana pulak lain macam....sebab wartawan arus perdana pun kalau boleh aku yakin mesti nak bergambar dengan Pak Lah lah, Dr M lah or even Musa Hassan. Kan?

Aku dulu masa kerja di TV9 (staff2 aku dulu mesti ingat), cukup pantang bila staff2 aku bergambar dengan artis sewaktu bertugas. Macam ada satu macam conflict of interest pulak pada aku kalau melakukan perkara berkenaan. Masa aku Editor Kandungan Melodi dulu, aku selalu pesan Michelle Wee supaya jangan sibuk-sibuk nak peluk artis ni lah, peluk artis tu lah sewaktu artis tu menangis ketika ditemubual. Lantak aje dia menangis and kalau nak tunjuk simpati pun, pastikan off camera dulu.

Yang aku tak boleh tahan ni lah bangsa yang terkinja-kinja dapat jumpa artis, siap interview dulu dan kemudian buat aksi macam gampang bila ambik gambar.

Are you a fucking fan or a journalist?

I guess there's no black and white about this.

There's no wrong or right about this.

Boleh kot nak ambil gambar kalau rasa teruja nak mampus supaya tak kempunan kalau korang mati ke nanti.

Tapi I would say, do it dengan cara yang betul. Martabat kena jaga sebab kalau dah terkinja-kinja nak bergambar dengan artis, macam dah jumpa malaikat, mana mungkin wujud impartiality dalam minda sebagaimana yang harus ada dalam diri seorang journalist.

Agak-agaknya artis-artis ini fikir dalam hati: "Huh....buat gosip macam-macam. Buat ulasan filem atau album macam-macam...kau minat jugak kat aku!"

Tak salah kalau dah minat sangat....tapi kan cukup kalau sekadar meminati karya.

Tapi kalau masih nak terkinja-kinja tak salah juga.

Then, just be a fucking fan my man!

Kan mudah?

Aku tengah fikir sekejap, aku ada gambar dengan artis mana?

1. 2004 - Dengan M Nasir masa aku buat skrip M Nasir Destinasi Dunia.
2. 1998 - Dengan Search masa aku jadi moderator Dialog Metro Ahad di Balai Berita NSTP.
3. 1998 - Dengan Billy Corgan selepas aku interview dia Sydney.
4. 2000 - Dengan Arwah Loloq masa dia tengah tulis lirik Exists on the spot di Studio Menora.
5. 1999 - Dengan Exists sendiri masa diorang jadi jiran aku di Selayang.
6. 1995 - Dengan Sheila Majid sebab aku gatal sikit masa tu (sorry Abang Lan...but she was HOT at that time)


Siapalah yang tak pernah jatuh hati kat penyanyi Pengemis Muda ni? Saat dia nyanyi Memori, aku jatuh hati kali kedua. :)

7. 1996 - Dengan Ahmad Dhani di Jakarta sewaktu pertama kali aku jumpa dia.
8. 1997 - Dengan Melly Goeslaw dan Anto Hoed di Jakarta sewaktu aku pertama kali jumpa dia.
9. 1994 - Dengan Datuk Abdullah Hussain di Gapena sebab obses aku terhadap Imam.
10. 1998 - Dengan Kemala di rumahnya masa aku nak tuntut ilmu.

Aku masih tengah fikir...ada lagi ke?


Diskusi sebelum aku tungkus lumus buat skrip Final Anugerah Juara Lagu 2007 yang lalu. Aku rasa kalau tak silap, ini adalah daripada kamera Fara Fauzana.



Saat pertama kali aku bertemu Art Fazil di Clark Quay, Singapore dalam tahun 1996 kot. Masa ni kalau tak silap aku jugak, Esham Jamil (anggota Rausyanfikir) masih hidup.

Justifikasi aku? Aku tak pernah terkinja-kinja dan buat pose gampang!

Kah kah kah.



Aku dan teman, Azhari Mohd Zain bersama Papa Rock, Ramli Sarip di JB ketika TV3 sibuk buat live Piala Malaysia. Ini time kerja lah ni kiranya.


Keep it cool people.

17 comments:

Anonymous said...

If there is no wrong or right about it, whats the problem?

Hmm, itu gambar-gambar yang "inosen" tu. Gambar yang terkinjal-kinjal bila nak post? haha

DonCorleone said...

Anon - Fuck you lah. Hahahah

ayu qhatami said...

Sungguh Bro, skrg ramai sgt reporter yg x dikenali di PC2...majlis anugerah dan pra-tonton2 filem...hari ni pergi muka lain...lusa pergi muka lain...ada jugak muka yg sama...

paling x tahan, bila bertanya soalan...soalannya mcm gampang gak lah...dan mmg part bergambar ngan artis tu memang gampang habislah...alah apa nk heran reporter2 arus perdana pun menggeletis sakan gak ngan artis...(ku ingat lg memember reporter arus perdana nih bagai bangga gila dpt berposing ngan Inul di rumahnya Inul...)

aku bukan dengki Bro...sendiri pun usung camera gak bila p tugasan...maklumlah buat dua kerja...tp kerja yg ketiga tu(berposing maut ngan artis) aku x sempat buat lg...hahahahaha

tp Bro...aku x malu nk ckp...jujurnya aku sampai hari2 menatap skrin pc gara-gara dpt bergambar ngan Tun M...pasal sejak aku jd reporter di tahun ke 8 baru aku sempat bergambar dgnnya...tu yg aku teruja sgt tu

dan Bro...komen kamu kali ini...memang buat hati2 reporter rasa'kegampangan' hahahahahaha

DonCorleone said...

Ayu Qhatami - Macam aku katalah, tak ada salah tak ada betul. Mesti ada sebab kuat untuk bergambar pada aku. Kesan yang seseorang artis itu (kalau dia artis lah) terhadap hidup aku kena kuat untuk aku rasa mahu bergambar dengan dia. Tapi aku tengok ramai sangat memang macam gampang terkinja-kinja nak bergambar dengan artis. Rupa-rupanya selain bawak note book untuk interview, dalam bag tetap ada kamera compact 7 mexapixels untuk bergambar. Gampang sungguh perangai tu!

AziS said...

huh...ye kan. tulis macam2 tapi mau gak bergambar2. adakah talam dua muka? hehe

Superzac said...

i was okay with this rule at first...but i finally gave in bila aku habis interview mas aji (bapak nabila hensem woooo).....oh yeah...dengan acha sekali kot...pastu dah insaf dah...haha!

Hazrey said...

Ehh terasa aku bila baca posting ni. Hahaha.. Tapi betullah, kalau buat cara baik takper kot. Kalau dah macam monyet, terkinja kinja macam tu, tak manislah. Pastu posing miang pulak. Nasib baik posing kau dengan Sheila Majid tak miang walaupun aku tau kau miang.

Tapi I doubt you would, sebab Sheila Majid ni rambut panjang. BUKAN RAMBUT PENDEK. Kan kan kan (kuasa sepuluh).

Bro, bukan sekarang jek sesaper boleh jadik reporter aka wartawan. Biarlah depa nak jadik wartawan. Dulu pun, sebab tulah kalau kau ingat dulu, kita ada this friend of ours, saper tu yang berniaga kedai kat BBU tu.. siap beli beacon biru ala ala polis tu. Adik angkat kau tu.

Wartawan kan ada access lebih dari common man. So, kekadang tu, got carried away lah, we can't deny ourselves that kita pun minat kat sesetengah public figure. So, kekadang kita pun kenalah jadik opportunist. There is nothing wrong with that kan.

Weii, gambo dengan Azhari tu macam aku kenal jek kan.. hahahah.. Azhari kat mana ahh sekarang?

Anyway, it is all about common sense laa bro. Since kita ada access to all these people, we should behave. Public akan tengok, perhatikan kita. Memanglah dalam hati some of them akan cakap "pergi mampuslah aku nak posing macam mana pun" tapi kan image company yang kita bawak, dan betapa kita kurang pendidikan di rumah.. hahahahah.. cara kita dibesarkan.. hahahahah.. betul apa..

There is nothing wrong about snapping a pix, except that, behave laa sikit. Tapi kalau aku jumpa superzac, aku sure akan terkinja sikit (kalau dapat bergambar dengan dia) sebab she is a hottie. Sorry ahh.. aku mintak maap dulu siap siap..

Angelita Atractivo said...

heyya bro!

how's life?
should meet up soon, man...
havent heard from you for so long!

be safe, ok!
;)

Affan Azami said...

wah. bertuah lah jadik wartawan skrg kan? menyelam minum air (nada perli) lalalala. anyway bro, ru too tall, or Dato' Shiela too.. CUTE? =p

DonCorleone said...

Affan - I am tall and she is cute....SECOCOK SANGAT KAN? KAN?

m.addyhadzari said...

Dulu ade sorg staff tv9 yg suke sgt bgambar ngan artis...
staff mr saniboey... ZAINAL....
paling gempak die cross depan meja makan siti kawin...;D

Life Spins said...

i absolutely understand your feelings!!
Saya dulu pun pernah jaga artis.. walau macam mana minat sekalipun artis tu, tak akan aku pi tangkap gambar dengan depa.. sebab aku pun faham bahawa aku ni sedang dalam tugasan.
It just doesn't feel right, does it Sani?.. Therefore most artiste that has came across my path, has been kept in a part of my memory for only me.. =)
As long as my 13 years in the industry - I have only 1 photograph of myself with an indonesia singer.. (tu pun artis yang aku jaga tu yang suruh p pose, utk remembrance).. & that's about it.. lol

this sucks.... haha.. how I wish they have these mini 7 megapixels cams those days.. Mungkin aku dgn kau dapat lah opportunity nak terkinja-kinja bersama gan depa ni !! lmao
biarlah kt ni berdoa supaya esok-esok, ada gadget yang buleh print dari otak... byk gila virtual photographs yang telah disimpan di belakang otak ni !! =D

Cik Jumi said...

Omg bro,u got a picca with Billy Corgan?can i see it? can i see it?

ayau said...

aku rasa aku tak pernah amek gambar dgn artis even ngan brandon frasier pun aku tak amek sebab aku tgh bekerja aku letakkan diri aku lebih tinggi dari depa..hahahahahah tapi kes gambar ngan asmawi tu sebab time tu aku tak buat reporting tapi aku tgh buat drama so different kinda situation ..lol...aku kan ala -ala GRO kat opis nie ..semua kene buat..lol

Tapi bab masa PC or konsert or showcase yang paling merimaskan aku ialah PRESS yang sebok mengambil gambaq gambaq artis pakai handphone sometimes the real photographer pun susah nak buat keje...siapa kah mereka ini..dgn berbekalkan handphone mengambil gambaq...depa ni frm mana nyer establisment...nak kata media tak der lak tag tmpt keje mereka..siapakah mereka ini....jangan biarkan hidup anda diselubungi MISTERI...lol

Azreen Zzz said...

Hey I interviewed the King of Bollywood himself, Shah Rukh Khan and I didn't take picture with him. That was plain stupid...hahahaha...maybe because I didn't really know what was all the hype with him (apa yang best sangat mamat nih?) except for that Kuck Kuch Hota Hai, but when I started talking to him, omg. I got all hot and bothered. He was so charismatic. Lucky I didn't stumble on my words.

Anonymous said...

Tapi kan..ade ker wartawan wartawan yang berkenaan yang baca blog nie?nie yang susah nie sebab mereka takkan sedar...sesilap...diorang nie buta it langsung...hidup dlm khayalan dunia mereka sendiri jer...camne yek nak bagi mereka semua sedar yek....sian kan kat diorang...tu jer yang aku mampu kata kat diorang nie....
AIMAN YANG KATA....!!!

Affan Azami said...

hehe. boleyhlaaaaa

Dec 1, 2008

Sekarang ni aku tengok wartawan suka sangat bergambar dengan artis dan buat pose gampang

Aku ada kat KLIFF 2008 kelmarin di PWTC dan ada lah aku jumpa sorang member lama aku ni yang pernah jadi reporter/journalist and this is common di kalangan journalist untuk kata benda ni: "Sekarang ni ramai betul reporter yang aku tak kenal."

Betul lah tu. Memang ramai yang aku tak kenal. Banyak budak-budak baru yang aku tak pasti dari akhbar atau publications mana.

Member lama aku ni kata lagi: "Sekarang ni sapa-sapa pun boleh jadi reporter agaknya."

Aku diam seketika dan fikir.

"Betul gak kot," balas aku tak berapa pasti dengan jawapan aku itu sebenarnya.

Tak kisahlah sama ada diorang ni bangsa tangan patah sikit ke atau keras semacam ke, tapi apa yang pasti, diorang ni mengusung sama ada kamera sendiri atau buku nota dan kelihatan seperti nak interview artis tetapi apa yang pasti kalau ada pun diorang interview, diorang ni juga pasti tidak akan lepaskan peluang seperti kebanyakan peminat iaitu bergambar dengan artis yang diorang interview tu.

Barangkali kalau pergi rumah diorang, akan ada wall of fame.

Barangkali kalau berjaya bergambar dengan Siti Nurhaliza, diorang akan print gambar dan hantar ke kampung bagi orang tua diorang tengok.

But hey, aku tak kata benda tu salah.

And hey, aku tak suka kata benda tu betul.

Dan bergambar dengan artis ni pulak kalau tengok daripada sudut pandangan akhbar perdana pulak lain macam....sebab wartawan arus perdana pun kalau boleh aku yakin mesti nak bergambar dengan Pak Lah lah, Dr M lah or even Musa Hassan. Kan?

Aku dulu masa kerja di TV9 (staff2 aku dulu mesti ingat), cukup pantang bila staff2 aku bergambar dengan artis sewaktu bertugas. Macam ada satu macam conflict of interest pulak pada aku kalau melakukan perkara berkenaan. Masa aku Editor Kandungan Melodi dulu, aku selalu pesan Michelle Wee supaya jangan sibuk-sibuk nak peluk artis ni lah, peluk artis tu lah sewaktu artis tu menangis ketika ditemubual. Lantak aje dia menangis and kalau nak tunjuk simpati pun, pastikan off camera dulu.

Yang aku tak boleh tahan ni lah bangsa yang terkinja-kinja dapat jumpa artis, siap interview dulu dan kemudian buat aksi macam gampang bila ambik gambar.

Are you a fucking fan or a journalist?

I guess there's no black and white about this.

There's no wrong or right about this.

Boleh kot nak ambil gambar kalau rasa teruja nak mampus supaya tak kempunan kalau korang mati ke nanti.

Tapi I would say, do it dengan cara yang betul. Martabat kena jaga sebab kalau dah terkinja-kinja nak bergambar dengan artis, macam dah jumpa malaikat, mana mungkin wujud impartiality dalam minda sebagaimana yang harus ada dalam diri seorang journalist.

Agak-agaknya artis-artis ini fikir dalam hati: "Huh....buat gosip macam-macam. Buat ulasan filem atau album macam-macam...kau minat jugak kat aku!"

Tak salah kalau dah minat sangat....tapi kan cukup kalau sekadar meminati karya.

Tapi kalau masih nak terkinja-kinja tak salah juga.

Then, just be a fucking fan my man!

Kan mudah?

Aku tengah fikir sekejap, aku ada gambar dengan artis mana?

1. 2004 - Dengan M Nasir masa aku buat skrip M Nasir Destinasi Dunia.
2. 1998 - Dengan Search masa aku jadi moderator Dialog Metro Ahad di Balai Berita NSTP.
3. 1998 - Dengan Billy Corgan selepas aku interview dia Sydney.
4. 2000 - Dengan Arwah Loloq masa dia tengah tulis lirik Exists on the spot di Studio Menora.
5. 1999 - Dengan Exists sendiri masa diorang jadi jiran aku di Selayang.
6. 1995 - Dengan Sheila Majid sebab aku gatal sikit masa tu (sorry Abang Lan...but she was HOT at that time)


Siapalah yang tak pernah jatuh hati kat penyanyi Pengemis Muda ni? Saat dia nyanyi Memori, aku jatuh hati kali kedua. :)

7. 1996 - Dengan Ahmad Dhani di Jakarta sewaktu pertama kali aku jumpa dia.
8. 1997 - Dengan Melly Goeslaw dan Anto Hoed di Jakarta sewaktu aku pertama kali jumpa dia.
9. 1994 - Dengan Datuk Abdullah Hussain di Gapena sebab obses aku terhadap Imam.
10. 1998 - Dengan Kemala di rumahnya masa aku nak tuntut ilmu.

Aku masih tengah fikir...ada lagi ke?


Diskusi sebelum aku tungkus lumus buat skrip Final Anugerah Juara Lagu 2007 yang lalu. Aku rasa kalau tak silap, ini adalah daripada kamera Fara Fauzana.



Saat pertama kali aku bertemu Art Fazil di Clark Quay, Singapore dalam tahun 1996 kot. Masa ni kalau tak silap aku jugak, Esham Jamil (anggota Rausyanfikir) masih hidup.

Justifikasi aku? Aku tak pernah terkinja-kinja dan buat pose gampang!

Kah kah kah.



Aku dan teman, Azhari Mohd Zain bersama Papa Rock, Ramli Sarip di JB ketika TV3 sibuk buat live Piala Malaysia. Ini time kerja lah ni kiranya.


Keep it cool people.

17 comments:

Anonymous said...

If there is no wrong or right about it, whats the problem?

Hmm, itu gambar-gambar yang "inosen" tu. Gambar yang terkinjal-kinjal bila nak post? haha

DonCorleone said...

Anon - Fuck you lah. Hahahah

ayu qhatami said...

Sungguh Bro, skrg ramai sgt reporter yg x dikenali di PC2...majlis anugerah dan pra-tonton2 filem...hari ni pergi muka lain...lusa pergi muka lain...ada jugak muka yg sama...

paling x tahan, bila bertanya soalan...soalannya mcm gampang gak lah...dan mmg part bergambar ngan artis tu memang gampang habislah...alah apa nk heran reporter2 arus perdana pun menggeletis sakan gak ngan artis...(ku ingat lg memember reporter arus perdana nih bagai bangga gila dpt berposing ngan Inul di rumahnya Inul...)

aku bukan dengki Bro...sendiri pun usung camera gak bila p tugasan...maklumlah buat dua kerja...tp kerja yg ketiga tu(berposing maut ngan artis) aku x sempat buat lg...hahahahaha

tp Bro...aku x malu nk ckp...jujurnya aku sampai hari2 menatap skrin pc gara-gara dpt bergambar ngan Tun M...pasal sejak aku jd reporter di tahun ke 8 baru aku sempat bergambar dgnnya...tu yg aku teruja sgt tu

dan Bro...komen kamu kali ini...memang buat hati2 reporter rasa'kegampangan' hahahahahaha

DonCorleone said...

Ayu Qhatami - Macam aku katalah, tak ada salah tak ada betul. Mesti ada sebab kuat untuk bergambar pada aku. Kesan yang seseorang artis itu (kalau dia artis lah) terhadap hidup aku kena kuat untuk aku rasa mahu bergambar dengan dia. Tapi aku tengok ramai sangat memang macam gampang terkinja-kinja nak bergambar dengan artis. Rupa-rupanya selain bawak note book untuk interview, dalam bag tetap ada kamera compact 7 mexapixels untuk bergambar. Gampang sungguh perangai tu!

AziS said...

huh...ye kan. tulis macam2 tapi mau gak bergambar2. adakah talam dua muka? hehe

Superzac said...

i was okay with this rule at first...but i finally gave in bila aku habis interview mas aji (bapak nabila hensem woooo).....oh yeah...dengan acha sekali kot...pastu dah insaf dah...haha!

Hazrey said...

Ehh terasa aku bila baca posting ni. Hahaha.. Tapi betullah, kalau buat cara baik takper kot. Kalau dah macam monyet, terkinja kinja macam tu, tak manislah. Pastu posing miang pulak. Nasib baik posing kau dengan Sheila Majid tak miang walaupun aku tau kau miang.

Tapi I doubt you would, sebab Sheila Majid ni rambut panjang. BUKAN RAMBUT PENDEK. Kan kan kan (kuasa sepuluh).

Bro, bukan sekarang jek sesaper boleh jadik reporter aka wartawan. Biarlah depa nak jadik wartawan. Dulu pun, sebab tulah kalau kau ingat dulu, kita ada this friend of ours, saper tu yang berniaga kedai kat BBU tu.. siap beli beacon biru ala ala polis tu. Adik angkat kau tu.

Wartawan kan ada access lebih dari common man. So, kekadang tu, got carried away lah, we can't deny ourselves that kita pun minat kat sesetengah public figure. So, kekadang kita pun kenalah jadik opportunist. There is nothing wrong with that kan.

Weii, gambo dengan Azhari tu macam aku kenal jek kan.. hahahah.. Azhari kat mana ahh sekarang?

Anyway, it is all about common sense laa bro. Since kita ada access to all these people, we should behave. Public akan tengok, perhatikan kita. Memanglah dalam hati some of them akan cakap "pergi mampuslah aku nak posing macam mana pun" tapi kan image company yang kita bawak, dan betapa kita kurang pendidikan di rumah.. hahahahah.. cara kita dibesarkan.. hahahahah.. betul apa..

There is nothing wrong about snapping a pix, except that, behave laa sikit. Tapi kalau aku jumpa superzac, aku sure akan terkinja sikit (kalau dapat bergambar dengan dia) sebab she is a hottie. Sorry ahh.. aku mintak maap dulu siap siap..

Angelita Atractivo said...

heyya bro!

how's life?
should meet up soon, man...
havent heard from you for so long!

be safe, ok!
;)

Affan Azami said...

wah. bertuah lah jadik wartawan skrg kan? menyelam minum air (nada perli) lalalala. anyway bro, ru too tall, or Dato' Shiela too.. CUTE? =p

DonCorleone said...

Affan - I am tall and she is cute....SECOCOK SANGAT KAN? KAN?

m.addyhadzari said...

Dulu ade sorg staff tv9 yg suke sgt bgambar ngan artis...
staff mr saniboey... ZAINAL....
paling gempak die cross depan meja makan siti kawin...;D

Life Spins said...

i absolutely understand your feelings!!
Saya dulu pun pernah jaga artis.. walau macam mana minat sekalipun artis tu, tak akan aku pi tangkap gambar dengan depa.. sebab aku pun faham bahawa aku ni sedang dalam tugasan.
It just doesn't feel right, does it Sani?.. Therefore most artiste that has came across my path, has been kept in a part of my memory for only me.. =)
As long as my 13 years in the industry - I have only 1 photograph of myself with an indonesia singer.. (tu pun artis yang aku jaga tu yang suruh p pose, utk remembrance).. & that's about it.. lol

this sucks.... haha.. how I wish they have these mini 7 megapixels cams those days.. Mungkin aku dgn kau dapat lah opportunity nak terkinja-kinja bersama gan depa ni !! lmao
biarlah kt ni berdoa supaya esok-esok, ada gadget yang buleh print dari otak... byk gila virtual photographs yang telah disimpan di belakang otak ni !! =D

Cik Jumi said...

Omg bro,u got a picca with Billy Corgan?can i see it? can i see it?

ayau said...

aku rasa aku tak pernah amek gambar dgn artis even ngan brandon frasier pun aku tak amek sebab aku tgh bekerja aku letakkan diri aku lebih tinggi dari depa..hahahahahah tapi kes gambar ngan asmawi tu sebab time tu aku tak buat reporting tapi aku tgh buat drama so different kinda situation ..lol...aku kan ala -ala GRO kat opis nie ..semua kene buat..lol

Tapi bab masa PC or konsert or showcase yang paling merimaskan aku ialah PRESS yang sebok mengambil gambaq gambaq artis pakai handphone sometimes the real photographer pun susah nak buat keje...siapa kah mereka ini..dgn berbekalkan handphone mengambil gambaq...depa ni frm mana nyer establisment...nak kata media tak der lak tag tmpt keje mereka..siapakah mereka ini....jangan biarkan hidup anda diselubungi MISTERI...lol

Azreen Zzz said...

Hey I interviewed the King of Bollywood himself, Shah Rukh Khan and I didn't take picture with him. That was plain stupid...hahahaha...maybe because I didn't really know what was all the hype with him (apa yang best sangat mamat nih?) except for that Kuck Kuch Hota Hai, but when I started talking to him, omg. I got all hot and bothered. He was so charismatic. Lucky I didn't stumble on my words.

Anonymous said...

Tapi kan..ade ker wartawan wartawan yang berkenaan yang baca blog nie?nie yang susah nie sebab mereka takkan sedar...sesilap...diorang nie buta it langsung...hidup dlm khayalan dunia mereka sendiri jer...camne yek nak bagi mereka semua sedar yek....sian kan kat diorang...tu jer yang aku mampu kata kat diorang nie....
AIMAN YANG KATA....!!!

Affan Azami said...

hehe. boleyhlaaaaa