Nov 2, 2008

Haram Haram Haram

Apa nak buat Norman, aku rasa minggu ini sampai minggu depan, kau akan popular gila.

Saat sudah tiba semula untuk sesi pengharaman. Tak settle dengan Yoga, aku dapat jangkakan pengharaman akan berlaku lagi. Norman Hakim yang kena tangkap khalwat, rumah tangganya yang mungkin bagai telur di hujung tanduk....tapi produser jutawan Datuk Yusof Haslam, pasti susah hati sebab kalau Norman setan khalwat, maka Gerak Khas silap-silap boleh kena gam. Kan itu tradisi wajib RTM yang kalau tak ikut, bisa rosakkan kesejahteraan dunia. Kalau dah kena tangkap khalwat, selalunya RTM akan banned.


Steadylah Gerak Khas, cerita tentang tangkap orang, last-last "pegawai" sendiri kena tangkap yek.
Barangkali, satu-satunya artis yang kena dakwa, masuk universiti (pusat pemulihan dadah), bogel sambil pandu kereta....etc... Jamal Abdillah itu sahaja yang dah lali dengan pengharaman RTM sebab di akhirnya..."Siapa bilang penagih Melayu tak menawan, tak menarik hati...." kan?


Logo ni lagi power daripada Majlis Fatwa Kebangsaan agaknya.

Tapi aku nak tengok lah nanti, mana lebih berkuasa? Sama ada RTM yang memang kaki haramkan orang (fatwa RTM ni jauh lebih hebat daripada Majlis Fatwa Kebangsaan) atau Datuk Yusof Haslam sendiri yang power untuk terus memastikan semua stesen TV di Malaysia terus mainkan Gerak Khas walaupun ada di antara pelakonnya yang kena tangkap khalwat ke, zina ke atau pun membunuh orang.

Kita nantikan aje yek.

Steady Norman. Bak kata kau (kalau tak silap aku lah) : "Hanya Tuhan yang tahu kebenarannya."

Legend di kalangan semua penyanyi kategori "pernah jadi Mat Gian" di Malaysia.

6 comments:

marinamirana said...

yeahhh finally u ada blog balik... memang teruja on ur writing hehehe keep on writing...teruja sampai tak siap asgmnt hahaha tapi cerita pasal fatwa2 n haram2 ni mmg bullshit...ada ke fatwakan pengkid haram padahal memang sah haram dlm islam.....pastu nak haramkan yoga? pas ni nak haramkan apa pulak? orang buat filem pun lama2 nnti jadi haram...pastu aku nak keje apa? dah keje belajar filem mestila buat filem hahahahaha nnti nak buat filem la pasal apa yg haram dihalalkan dan apa yang halal dah diharamkan.....agak2nya org2 majlis fatwa ni igt depa tuhan kot...agaknya tuhan kat atas nun pun dah geleng kepala tgk depa dok suka2 haramkan yg halal.....hahahahahaha aku mampu tergelak je pertanyaan pengkid tu haram, lesbian masih halal yeeee kah kah kah kah kah

SANIBOEY said...

Terima kasih kerana memberikan komen ye. Nak kasi cadangan pun saya suka.

rene vs roma said...

hello saniboey.
love ur blog. sensasi dan menarik!

ayau said...

majlis fatwa full of bunch of pakcik-pakciks...who have the dirtiest mind in the universe....alwayz had a hard on all the time..this muftis should be sent infront of a firing squad....

otak kotor...gatal... haramkan yoga...hmm on what motif..better haramkan mcD..and all the fast food mudarat apa...

fuck...mufti-mufti ...they should have more blow job in their life...

n what about penipuan oleh semua ahli ahli politik baik from BN or opposition...aint that haram..so MUFTI's or MAJLIS FATWA ...do something ..especially bout their salaries...
n majlis fatwa bersekongkol dengan golongan munafik...what you have to say....dear mufti's.....

Anonymous said...

wow, menghentam dan memaki majlis fatwa..tsk..tsk..nasihat saya adalah walaupun ada diantara kita mungkin berfikir "person" tertentu contohnya majlis fatwa itu tak betul, we dont have to resort to being animals in telling those "person" or saying our views

DonCorleone said...

rene vs roma - LOVE U TOOOO!

Nov 2, 2008

Haram Haram Haram

Apa nak buat Norman, aku rasa minggu ini sampai minggu depan, kau akan popular gila.

Saat sudah tiba semula untuk sesi pengharaman. Tak settle dengan Yoga, aku dapat jangkakan pengharaman akan berlaku lagi. Norman Hakim yang kena tangkap khalwat, rumah tangganya yang mungkin bagai telur di hujung tanduk....tapi produser jutawan Datuk Yusof Haslam, pasti susah hati sebab kalau Norman setan khalwat, maka Gerak Khas silap-silap boleh kena gam. Kan itu tradisi wajib RTM yang kalau tak ikut, bisa rosakkan kesejahteraan dunia. Kalau dah kena tangkap khalwat, selalunya RTM akan banned.


Steadylah Gerak Khas, cerita tentang tangkap orang, last-last "pegawai" sendiri kena tangkap yek.
Barangkali, satu-satunya artis yang kena dakwa, masuk universiti (pusat pemulihan dadah), bogel sambil pandu kereta....etc... Jamal Abdillah itu sahaja yang dah lali dengan pengharaman RTM sebab di akhirnya..."Siapa bilang penagih Melayu tak menawan, tak menarik hati...." kan?


Logo ni lagi power daripada Majlis Fatwa Kebangsaan agaknya.

Tapi aku nak tengok lah nanti, mana lebih berkuasa? Sama ada RTM yang memang kaki haramkan orang (fatwa RTM ni jauh lebih hebat daripada Majlis Fatwa Kebangsaan) atau Datuk Yusof Haslam sendiri yang power untuk terus memastikan semua stesen TV di Malaysia terus mainkan Gerak Khas walaupun ada di antara pelakonnya yang kena tangkap khalwat ke, zina ke atau pun membunuh orang.

Kita nantikan aje yek.

Steady Norman. Bak kata kau (kalau tak silap aku lah) : "Hanya Tuhan yang tahu kebenarannya."

Legend di kalangan semua penyanyi kategori "pernah jadi Mat Gian" di Malaysia.

6 comments:

marinamirana said...

yeahhh finally u ada blog balik... memang teruja on ur writing hehehe keep on writing...teruja sampai tak siap asgmnt hahaha tapi cerita pasal fatwa2 n haram2 ni mmg bullshit...ada ke fatwakan pengkid haram padahal memang sah haram dlm islam.....pastu nak haramkan yoga? pas ni nak haramkan apa pulak? orang buat filem pun lama2 nnti jadi haram...pastu aku nak keje apa? dah keje belajar filem mestila buat filem hahahahaha nnti nak buat filem la pasal apa yg haram dihalalkan dan apa yang halal dah diharamkan.....agak2nya org2 majlis fatwa ni igt depa tuhan kot...agaknya tuhan kat atas nun pun dah geleng kepala tgk depa dok suka2 haramkan yg halal.....hahahahahaha aku mampu tergelak je pertanyaan pengkid tu haram, lesbian masih halal yeeee kah kah kah kah kah

SANIBOEY said...

Terima kasih kerana memberikan komen ye. Nak kasi cadangan pun saya suka.

rene vs roma said...

hello saniboey.
love ur blog. sensasi dan menarik!

ayau said...

majlis fatwa full of bunch of pakcik-pakciks...who have the dirtiest mind in the universe....alwayz had a hard on all the time..this muftis should be sent infront of a firing squad....

otak kotor...gatal... haramkan yoga...hmm on what motif..better haramkan mcD..and all the fast food mudarat apa...

fuck...mufti-mufti ...they should have more blow job in their life...

n what about penipuan oleh semua ahli ahli politik baik from BN or opposition...aint that haram..so MUFTI's or MAJLIS FATWA ...do something ..especially bout their salaries...
n majlis fatwa bersekongkol dengan golongan munafik...what you have to say....dear mufti's.....

Anonymous said...

wow, menghentam dan memaki majlis fatwa..tsk..tsk..nasihat saya adalah walaupun ada diantara kita mungkin berfikir "person" tertentu contohnya majlis fatwa itu tak betul, we dont have to resort to being animals in telling those "person" or saying our views

DonCorleone said...

rene vs roma - LOVE U TOOOO!