Nov 3, 2008

Drama Abby & Norman

Inilah gambar yang diterbitkan dalam akhbar Harian Metro yang menyaksikan Abby dan Norman berkonfrontasi.


Ini BUKAN berita baru:

Abby amuk di lokasi
KUALA LUMPUR: Isteri Norman Hakim, Abby Abadi berang apabila suaminya dikatakan cuba mempertahankan kebaikan Suhaiza Suhaimi atau Memey, 20, hingga menimbulkan suasana tegang di lokasi penggambaran drama Gerak Khas berhampiran Carrefour Wangsa Maju di sini, tengah hari semalam. (Petikan daripada akhbar Harian Metro)

Tapi aku rasa korang semua dah tahu apa yang sudah and akan berlaku kan? So, apa kata aku dialogkan aje berdasarkan gambar di atas:

ABBY: You cakap betul-betul, siapa Memey tu? Kenapa nama dia Memey Bang?

NORMAN: Memey tu tak ada apa-apa dengan Abang lah Sayang. Nama dia pun Memey.

ABBY: Abih tu Abang kena tangkap khalwat dengan dia macam mana?

NORMAN: Khalwat aje lah Sayang. Bukannya buat apa. Khalwat di kalangan artis Malaysia kan okay aje.

ABBY: Itu Sayang taulah, tapi Abang Khalwat dengan orang nama Memey. Busuk betul.

NORMAN: Okay, Sayang releks. Nanti kalau lepas ni, Abang cari perempuan nama yang UP sikit.

ABBY: Saya nak ceraikan Abang.

NORMAN: (Nangis) Tapi nanti kita tetap berlakon sama tak?

ABBY: Kita buatlah stail Aziz dan Vee. Diorang cerai pun masih boleh berlakon and terbitkan drama bersiri bersama-sama apa.

NORMAN: Sayang jangan marah sangat okay? Abang terpaksa menangis ni, sebab Sayang datang dengan wartawan-wartawan hiburan ni.

ABBY: Okay. Sayang tak marah sangat. Tapi Sayang terpaksa datang dengan wartawan hiburan sebab lepas cerai, Sayang nak diorang UP kan balik diri Sayang ni.

NORMAN: Okay...okay...Abang faham. Abang nangis ni pun supaya nanti boleh ada director lain tengok method acting Abang.

ABBY: Ni dah kira menjadilah ni.

NORMAN: Okaylah yang...now you jerit sikit kat Abang. Kasi nampak real sikit.

ABBY: Lepas ni Sayang terpaksalah join kelab Elite yang lain. Kami semua dah cerai...tapi Sayang mesti nak diri Sayang lebih Up daripada diorang okay.

NORMAN: You can do it Sayang.

ABBY: Okaylah. Lain kali kalau nak kena khalwat, jangan dengan betina yang namanya Memey okay. Carilah yang nama elok sikit.

NORMAN: Okay Sayang. Take care ye.

Cerita yang sebenarnya adalah di bawah ini:

Ketika sekumpulan wartawan menemubual Norman, 32, mengenai masalah rumah tangganya di situ, Abby tiba-tiba mencelah untuk mendapatkan kepastian daripada suaminya kenapa dia masih menyebelahi Memey.

Abby atau Arbaeyah Abdul Manan, 30, nekad bertanyakan soalan itu di depan wartawan kerana dakwanya sejak kes khalwat itu pada 30 Oktober lalu, Norman langsung tidak mahu berjumpa, malah panggilan telefon pun tidak dijawab.

Pelakon terkenal itu bergegas ke lokasi drama berunsur kepolisan berkenaan bersama sekumpulan wartawan media cetak dan elektronik selepas gagal membuat permohonan cerai di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, Hulu Klang, semalam.

Dia tidak dapat berbuat demikian kerana dinasihatkan pihak mahkamah supaya mengemukakan beberapa dokumen yang didakwanya berada dalam simpanan Norman termasuk surat rujuk perceraian mereka pada Mei 2006.

Keep it cool people. :)



18 comments:

Andy Kirana said...

Normy shud'v understand, he f**ked up in d 1st place... So jgn la rasa tertekan kalau bini dah susah nak caya kan?

Yang si Abby ni pun satu gak, tak yah lah gtau seantero Malaya awak nak g serang Normy tu kat location. At that point, he is still your husband (soon to be divorced) and you have the responsibility to uphold his pride, kan?

Apa2 pun, hidup umpama coklat. Ramai yang suka makan coklat, tapi tak ramai yang nak amik tau macam mana nak betul2 enjoy makan coklat.

SANIBOEY said...

Haha. I agree totally. Suka coklat tapi tak reti nak enjoy.

azzohra said...

or maybe they just have low tolerance for dairy products. love it but cant really enjoy......
what to do.... too bad......wasted.

ayau said...

alaaa..selalu sangat makan karipap..kentang ..nak gak makan karipap sardin ...tul tak..abby tak yah bising laaa 3 some jer settle...semua happy hahahahahhaah..

well actually norman is a moron ..memey is a slut who need a baseball bat in her pus**y

SANIBOEY said...

Ayau....hang ni, kalau komen memang kalah lah aku. Dude, you need to start a blog!

hey...ini aku said...

hmmmm..artis.. ape nak cakap.. tu pasal tak berapa minat nak tau cerita artis lebih2.

Si Comel said...

hahahaha.
jahat siaks.
hahahaha. mengalir air mata aku gelak.
hahaha. sengal betul.
mmg kamu bimbo. hahahaha.

i like i like.

wajahwajah said...

skrip ni mmg asli la. sempoi giler bro haha..Norman ni gelojoh...kau nak makan coklat ke, karipap ke..dah mkn tu lap la mulut..ni tak sememeh kat idung..orang lalu pun perasan haha

foxy_lurve said...

hahah! siot jer buat dialog sendiri! org tu tgh serious, u wat lawak plak.. ;)

SANIBOEY said...

As i say: "Sometimes, it's fun to make fun." But not all the time lah ye. Hahahha

Anonymous said...

i always like abby. so i bias. hahahaha love u abby!

Anonymous said...

hahaha.. siak buat lawak mcm gitu.. kekek ar..
btw im enjoying ma COKLAT! yummmmyyyy!! hehe..

-PBF-

ayau said...

bro .....wa dah ambil advise lu ...wa dah ada blog...yang tak kurang celaka gak....http://yauplace.blogspot.com
hahahahaha enjoy......

Anonymous said...

tsk ..tsk..making fun of other people`s misery..hmmm

Ted Baker said...

Dan Abby muncul di tv3 hari ini untuk memberitahu satu dia masalahnya. WTF?

DonCorleone said...

Ted - Mestilah nak UP kan diri semula kan? Kan? Kah kah kah

JuWiTa JuWieZy VoGueZ said...

hahaha just watched Melodi at TV3 just now...wah so ribot seh...1st tak caya la gossip2 ni..da nmpk kat tv dgr n lihat baru latau gempak betol panas hal mereka ni eh?

Syuhada Johari said...

hahaha. so funny la that dialog!
nwae pity abby. sanggup norman buat macam uh kan...
takpala. nak buat macam mana, dah takdir kan...
cita pun dah lama. i baru nak comment. ekeke. sorry bro.
tetap sokong abby! ILY ABBY! :)
keep it up! jangan buang masa pk ny mua...

Nov 3, 2008

Drama Abby & Norman

Inilah gambar yang diterbitkan dalam akhbar Harian Metro yang menyaksikan Abby dan Norman berkonfrontasi.


Ini BUKAN berita baru:

Abby amuk di lokasi
KUALA LUMPUR: Isteri Norman Hakim, Abby Abadi berang apabila suaminya dikatakan cuba mempertahankan kebaikan Suhaiza Suhaimi atau Memey, 20, hingga menimbulkan suasana tegang di lokasi penggambaran drama Gerak Khas berhampiran Carrefour Wangsa Maju di sini, tengah hari semalam. (Petikan daripada akhbar Harian Metro)

Tapi aku rasa korang semua dah tahu apa yang sudah and akan berlaku kan? So, apa kata aku dialogkan aje berdasarkan gambar di atas:

ABBY: You cakap betul-betul, siapa Memey tu? Kenapa nama dia Memey Bang?

NORMAN: Memey tu tak ada apa-apa dengan Abang lah Sayang. Nama dia pun Memey.

ABBY: Abih tu Abang kena tangkap khalwat dengan dia macam mana?

NORMAN: Khalwat aje lah Sayang. Bukannya buat apa. Khalwat di kalangan artis Malaysia kan okay aje.

ABBY: Itu Sayang taulah, tapi Abang Khalwat dengan orang nama Memey. Busuk betul.

NORMAN: Okay, Sayang releks. Nanti kalau lepas ni, Abang cari perempuan nama yang UP sikit.

ABBY: Saya nak ceraikan Abang.

NORMAN: (Nangis) Tapi nanti kita tetap berlakon sama tak?

ABBY: Kita buatlah stail Aziz dan Vee. Diorang cerai pun masih boleh berlakon and terbitkan drama bersiri bersama-sama apa.

NORMAN: Sayang jangan marah sangat okay? Abang terpaksa menangis ni, sebab Sayang datang dengan wartawan-wartawan hiburan ni.

ABBY: Okay. Sayang tak marah sangat. Tapi Sayang terpaksa datang dengan wartawan hiburan sebab lepas cerai, Sayang nak diorang UP kan balik diri Sayang ni.

NORMAN: Okay...okay...Abang faham. Abang nangis ni pun supaya nanti boleh ada director lain tengok method acting Abang.

ABBY: Ni dah kira menjadilah ni.

NORMAN: Okaylah yang...now you jerit sikit kat Abang. Kasi nampak real sikit.

ABBY: Lepas ni Sayang terpaksalah join kelab Elite yang lain. Kami semua dah cerai...tapi Sayang mesti nak diri Sayang lebih Up daripada diorang okay.

NORMAN: You can do it Sayang.

ABBY: Okaylah. Lain kali kalau nak kena khalwat, jangan dengan betina yang namanya Memey okay. Carilah yang nama elok sikit.

NORMAN: Okay Sayang. Take care ye.

Cerita yang sebenarnya adalah di bawah ini:

Ketika sekumpulan wartawan menemubual Norman, 32, mengenai masalah rumah tangganya di situ, Abby tiba-tiba mencelah untuk mendapatkan kepastian daripada suaminya kenapa dia masih menyebelahi Memey.

Abby atau Arbaeyah Abdul Manan, 30, nekad bertanyakan soalan itu di depan wartawan kerana dakwanya sejak kes khalwat itu pada 30 Oktober lalu, Norman langsung tidak mahu berjumpa, malah panggilan telefon pun tidak dijawab.

Pelakon terkenal itu bergegas ke lokasi drama berunsur kepolisan berkenaan bersama sekumpulan wartawan media cetak dan elektronik selepas gagal membuat permohonan cerai di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, Hulu Klang, semalam.

Dia tidak dapat berbuat demikian kerana dinasihatkan pihak mahkamah supaya mengemukakan beberapa dokumen yang didakwanya berada dalam simpanan Norman termasuk surat rujuk perceraian mereka pada Mei 2006.

Keep it cool people. :)



18 comments:

Andy Kirana said...

Normy shud'v understand, he f**ked up in d 1st place... So jgn la rasa tertekan kalau bini dah susah nak caya kan?

Yang si Abby ni pun satu gak, tak yah lah gtau seantero Malaya awak nak g serang Normy tu kat location. At that point, he is still your husband (soon to be divorced) and you have the responsibility to uphold his pride, kan?

Apa2 pun, hidup umpama coklat. Ramai yang suka makan coklat, tapi tak ramai yang nak amik tau macam mana nak betul2 enjoy makan coklat.

SANIBOEY said...

Haha. I agree totally. Suka coklat tapi tak reti nak enjoy.

azzohra said...

or maybe they just have low tolerance for dairy products. love it but cant really enjoy......
what to do.... too bad......wasted.

ayau said...

alaaa..selalu sangat makan karipap..kentang ..nak gak makan karipap sardin ...tul tak..abby tak yah bising laaa 3 some jer settle...semua happy hahahahahhaah..

well actually norman is a moron ..memey is a slut who need a baseball bat in her pus**y

SANIBOEY said...

Ayau....hang ni, kalau komen memang kalah lah aku. Dude, you need to start a blog!

hey...ini aku said...

hmmmm..artis.. ape nak cakap.. tu pasal tak berapa minat nak tau cerita artis lebih2.

Si Comel said...

hahahaha.
jahat siaks.
hahahaha. mengalir air mata aku gelak.
hahaha. sengal betul.
mmg kamu bimbo. hahahaha.

i like i like.

wajahwajah said...

skrip ni mmg asli la. sempoi giler bro haha..Norman ni gelojoh...kau nak makan coklat ke, karipap ke..dah mkn tu lap la mulut..ni tak sememeh kat idung..orang lalu pun perasan haha

foxy_lurve said...

hahah! siot jer buat dialog sendiri! org tu tgh serious, u wat lawak plak.. ;)

SANIBOEY said...

As i say: "Sometimes, it's fun to make fun." But not all the time lah ye. Hahahha

Anonymous said...

i always like abby. so i bias. hahahaha love u abby!

Anonymous said...

hahaha.. siak buat lawak mcm gitu.. kekek ar..
btw im enjoying ma COKLAT! yummmmyyyy!! hehe..

-PBF-

ayau said...

bro .....wa dah ambil advise lu ...wa dah ada blog...yang tak kurang celaka gak....http://yauplace.blogspot.com
hahahahaha enjoy......

Anonymous said...

tsk ..tsk..making fun of other people`s misery..hmmm

Ted Baker said...

Dan Abby muncul di tv3 hari ini untuk memberitahu satu dia masalahnya. WTF?

DonCorleone said...

Ted - Mestilah nak UP kan diri semula kan? Kan? Kah kah kah

JuWiTa JuWieZy VoGueZ said...

hahaha just watched Melodi at TV3 just now...wah so ribot seh...1st tak caya la gossip2 ni..da nmpk kat tv dgr n lihat baru latau gempak betol panas hal mereka ni eh?

Syuhada Johari said...

hahaha. so funny la that dialog!
nwae pity abby. sanggup norman buat macam uh kan...
takpala. nak buat macam mana, dah takdir kan...
cita pun dah lama. i baru nak comment. ekeke. sorry bro.
tetap sokong abby! ILY ABBY! :)
keep it up! jangan buang masa pk ny mua...