Dec 21, 2008

Tadi aku sembang dengan kawan reporter di Facebook chat.....ada gosip rupanya. Meh baca ni.

Aku biar pun duduk jauh di Singapore ni (bukanlah jauh mana pun kan? - kalau naik bus dalam 4 jam saja ke sini). Ops, sorry. Balik kepada isunya. Aku walaupun ada kat Singapore, being a journalist (a former journalist if you wanna think so) selalu aje aku cari or dapatkan updates tentang dunia kewartawanan di Malaysia (especially Kuala Lumpur).

To my surprise that, akubimbo jadi isu pulak dah. Sebelum aku sambung, aku catatkan "chat" aku dengan seorang teman wartawan dari Kuala Lumpur (namun I can't reveal the name) Jumaat lalu. Baca dulu.


Clear Chat History
11.43am A***
Mereka dah x nampak apa tugas derang sebenarnya

11.43amSaniboey
Hey, am gonna write something later berdasarkan conversation ini...dengan terus terang...tak mau sinis2

Okay tak?

11.44amA***

Yes

11.44amSaniboey
Sindir nampaknya sudah nak mendidiklah

11.44amA***
Maybe sebab x de org boleh tegur mereka
Jd makin menjadi2lah
Ada report ent nor tanya pun soalan bukan2 bro
Soalan ini ada bro: "betul ke i dengar cerita u amalkan kehidupan dan hubungan songsang"...
Maksud saya...ada reporter bertanya gitu pada seorang artis lelaki ni

11.46amSaniboey
Ya Allah...serious?

11.46amA***
Yes

11.46amSaniboey
huh
sedihlah
ini jadi kat dunia ent journalism aje lak tu kan?

11.47amA***
Mmg lah dan masa tu sy tgh buat kerja saya...sempatlah aku mengumpat dlm hati kejap
hahahaha
tu sebab kata...bro turun pdg dan nilaikan sendiri
mereka ni dah jd 'poyo'

11.48amSaniboey
hmmmm, i can only nasihat dari jauh lah.

11.48amA***
wartawan semua betul...
mereka dh jadi mcm wartawan majalah ****
ada yang tanya 5 perkara ttg keistimewaan u
ada lagi...tanya 5 bahagian seksi pd diri u
Allah...soalan c membina langsung

11.49amSaniboey
huh! serious?

11.49amA***
kadang malu sendiri
nk cari reporter yg betul2 matang susah bro

11.52amSaniboey
mantain at general desk is better agaknya kan?

11.52amA***
derang keluar u terus jadi reporter
terus jd reporter hiburan

11.52amSaniboey
dulu kita org tak boleh ke ent desk terus menerus
mesti kena buat general or crime or court dulu

11.53amA***
Sy dulu pernah kerja di paper nyamuk 2 thn
tp kat situ belajar mcm nak p bunuh diri
sy belajar dgn arwah ****
orgnya x byk ckp...tp sinisnya pedih hati

11.54amSaniboey
Arwah ****?
saya kenal sangat dengan arwah tu
dia penah maki saya banyak kali tapi maki penuh kasih sayang
hehehehehe

11.54amA***
kertas berita sy penuh dakwat merah, hijau, hitam...pastu dia campak dlm tong sampah
salah 1 ejaan aje dah balik ke tong sampah

11.55amSaniboey
ahaahahah...aku pun dah kena gitu...dia campak dalam tong sampah dan kemudian suruh aku pi beli teh tarik kat bawah
okay....i have to go solat Jumaat di ang mo kio ni
nanti kita sembang lagi
tapi apa yang kita sembang ini akan dijadikan bahan blog okay

11.57amA***
Ok bro

11.57amSaniboey
tapi identiti u akan terpelihara okay

11.58amA***
Okay....tk care
saya akan tunggu

11.58amSaniboey
ok. Salam.

Posting ini ada sambungannya di bawah ni.


5 comments:

Pously Naie said...

Is it just me, or is your blog entry a bit wonky? Cause the text is all layered with the comment box, I can't seem to read the whole entry.

DonCorleone said...

Sorry.Its okay now....i just knew that i can't just simply cut and past from FB chat to here.

Pously Naie said...

Dah okay dah, bila post comment, nampak seperti biasa, maybe it's my browser yang merajuk kejap.

sultanmuzaffar said...

gossip di masjid sultan abu bakar jb dah update ? tak sabar nak baca ur take on that issue.

Irfan Khairi said...

i have to support this post sebab pernah a reporter call me up and tanya soalan-soalan yang agak tidak sopan. Termasuk, yang i can remember "siapakah idola seks anda?"

What the.... ???

After reading this post, looks like i wasn't imagining things.

Oh ya... when he called my PA, dia kata nak tanya about Internet business... bila got through me, it's all questions about sex. I guess that's another issue of reporters crossing the line.

Dec 21, 2008

Tadi aku sembang dengan kawan reporter di Facebook chat.....ada gosip rupanya. Meh baca ni.

Aku biar pun duduk jauh di Singapore ni (bukanlah jauh mana pun kan? - kalau naik bus dalam 4 jam saja ke sini). Ops, sorry. Balik kepada isunya. Aku walaupun ada kat Singapore, being a journalist (a former journalist if you wanna think so) selalu aje aku cari or dapatkan updates tentang dunia kewartawanan di Malaysia (especially Kuala Lumpur).

To my surprise that, akubimbo jadi isu pulak dah. Sebelum aku sambung, aku catatkan "chat" aku dengan seorang teman wartawan dari Kuala Lumpur (namun I can't reveal the name) Jumaat lalu. Baca dulu.


Clear Chat History
11.43am A***
Mereka dah x nampak apa tugas derang sebenarnya

11.43amSaniboey
Hey, am gonna write something later berdasarkan conversation ini...dengan terus terang...tak mau sinis2

Okay tak?

11.44amA***

Yes

11.44amSaniboey
Sindir nampaknya sudah nak mendidiklah

11.44amA***
Maybe sebab x de org boleh tegur mereka
Jd makin menjadi2lah
Ada report ent nor tanya pun soalan bukan2 bro
Soalan ini ada bro: "betul ke i dengar cerita u amalkan kehidupan dan hubungan songsang"...
Maksud saya...ada reporter bertanya gitu pada seorang artis lelaki ni

11.46amSaniboey
Ya Allah...serious?

11.46amA***
Yes

11.46amSaniboey
huh
sedihlah
ini jadi kat dunia ent journalism aje lak tu kan?

11.47amA***
Mmg lah dan masa tu sy tgh buat kerja saya...sempatlah aku mengumpat dlm hati kejap
hahahaha
tu sebab kata...bro turun pdg dan nilaikan sendiri
mereka ni dah jd 'poyo'

11.48amSaniboey
hmmmm, i can only nasihat dari jauh lah.

11.48amA***
wartawan semua betul...
mereka dh jadi mcm wartawan majalah ****
ada yang tanya 5 perkara ttg keistimewaan u
ada lagi...tanya 5 bahagian seksi pd diri u
Allah...soalan c membina langsung

11.49amSaniboey
huh! serious?

11.49amA***
kadang malu sendiri
nk cari reporter yg betul2 matang susah bro

11.52amSaniboey
mantain at general desk is better agaknya kan?

11.52amA***
derang keluar u terus jadi reporter
terus jd reporter hiburan

11.52amSaniboey
dulu kita org tak boleh ke ent desk terus menerus
mesti kena buat general or crime or court dulu

11.53amA***
Sy dulu pernah kerja di paper nyamuk 2 thn
tp kat situ belajar mcm nak p bunuh diri
sy belajar dgn arwah ****
orgnya x byk ckp...tp sinisnya pedih hati

11.54amSaniboey
Arwah ****?
saya kenal sangat dengan arwah tu
dia penah maki saya banyak kali tapi maki penuh kasih sayang
hehehehehe

11.54amA***
kertas berita sy penuh dakwat merah, hijau, hitam...pastu dia campak dlm tong sampah
salah 1 ejaan aje dah balik ke tong sampah

11.55amSaniboey
ahaahahah...aku pun dah kena gitu...dia campak dalam tong sampah dan kemudian suruh aku pi beli teh tarik kat bawah
okay....i have to go solat Jumaat di ang mo kio ni
nanti kita sembang lagi
tapi apa yang kita sembang ini akan dijadikan bahan blog okay

11.57amA***
Ok bro

11.57amSaniboey
tapi identiti u akan terpelihara okay

11.58amA***
Okay....tk care
saya akan tunggu

11.58amSaniboey
ok. Salam.

Posting ini ada sambungannya di bawah ni.


5 comments:

Pously Naie said...

Is it just me, or is your blog entry a bit wonky? Cause the text is all layered with the comment box, I can't seem to read the whole entry.

DonCorleone said...

Sorry.Its okay now....i just knew that i can't just simply cut and past from FB chat to here.

Pously Naie said...

Dah okay dah, bila post comment, nampak seperti biasa, maybe it's my browser yang merajuk kejap.

sultanmuzaffar said...

gossip di masjid sultan abu bakar jb dah update ? tak sabar nak baca ur take on that issue.

Irfan Khairi said...

i have to support this post sebab pernah a reporter call me up and tanya soalan-soalan yang agak tidak sopan. Termasuk, yang i can remember "siapakah idola seks anda?"

What the.... ???

After reading this post, looks like i wasn't imagining things.

Oh ya... when he called my PA, dia kata nak tanya about Internet business... bila got through me, it's all questions about sex. I guess that's another issue of reporters crossing the line.