Dec 6, 2008

Ini cerita tentang CAT DINDING lagi tapi aku tambah sikit dengan sejarah LIWAT

Ok, okay I know. It's a Sunday and light reading is good. You've got your Bintang Popular, Metro Ahad, Pancaindera etc etc but some ofther kind of reading pun okay gak lah kan? Tapi kalau boring, aku tak boleh nak buat apa lah. Kalau nak jugak cerita teropong2, cerita mengendap-ngendap, suka hari koranglah.

Dianna Danielle kena tumbuk dengan anak Yusof Haslam (kalau dah gatal sangat nak berboyfriend-boyfriend sangat at the age of 17 nak buat apa lah kan - BUDUH!) mungkin jadi cerita lebih menarik and sensasi for come people today.


Ini dia Diana, gadis baru 17 tahun tapi dah gatal nak ada BF (BF dia kat sebelah tu lah....Syamsul or something)..anak Yusof Haslam. Garik sangat muda-muda nak ada BF lepaih tu kena tinju. Padan muka. Dah kasi mak ayah malu, sekarang kau malu sendiri. Young and stupid I guess. O just plain fucking stupid.


Kalau cerita tu tak best, apa kata baca Page 1 HM semalam sebab ada cerita seorang lelaki yang buah kerandutnya tercucuk kayu. (They actually wrote: "Telur" and "Buah kerandut."). Capai Kamus DBP ya'all!

Semalam, masa aku tengah memandu , aku dengan shoeshineazreen.blogspot.com bersembang tentang penggunaan bahasa Melayu dalam akhbar Melayu yang sudah banyak kali melalui proses evolusinya sendiri. Kami start sembang benda ni due to the "Cat Dinding" issue.

"Cat Dinding" that have yet to be define properly by the publications that printed those words also suatu masa lalu use the harsh word "Liwat" untuk definekan tuduhan yang dibuat terhadap mantan Timbalan PM Anwar Ibrahim.

Liwat kalau tak silap didefine dalam kamus DBP sebagai: "Memasukkan zakar ke dalam dubur."

Aku fikir bukan senang sesebuah publication/akhbar nak terbitkan perkataan seperti itu tanpa justifikasi demi justifikasi. Barangkali, justifikasi mereka ialah the same word was used in court (which was sodomized).


Saat Anwar Ibrahim kena charge di mahkamah, semua pembaca akhbar arus perdana, akhbar tabloid dan semua jenis bahan bacaan disajikan dengan perkataan LIWAT.

Mungkin kalau persoalan tentang "cat dinding" ke mahkamah, maka mahkamah harus memberikan definisi untuknya dan kalau ia menggunakan bahasa Inggeris, maka ia sudah tentu jadi "cunninglingus" dan agaknya apalah yang akan digunakan oleh akhbar Melayu untuk "cunninglingus"? Barangkali....."jilat kemaluan!"

Maaf cakaplah, please lah...OMG please think before you write and please fucking EDIT!

Seriouslly? - I just can't get over the stupidity of "Cat Dinding!"


Bagi yang tak tahu....inilah dia aksi CAT DINDING!!! Kalau nak tulis, jangan buat terfikir-fikir apa sebab dalam kewartawanan, setiap penulisan kena ada kejelasan supaya orang faham. Kalau menulis dan orang tak faham, maka komunikasi yang cuba dilakukan dianggap GAGAL!

Anyway, KEEP IT COOL PEOPLE!

21 comments:

AKU said...

hahahahhahaah bro....still tak get over lg ke ngan cat dinding tu??? hahhahahahahahahaa nmpk gayanya...linguistic pon nk kena reform nehh.....

awangsulungmerahmenyala said...

salam ahad,
ba hak hak hak,garik itu lebih tepat kepada garit iaitu gatai bu....istilah org utara ba hak hak hak...mcm2 daa...

hanan said...

wokeh2..now i get it...'cat dinding'....hahahahah....plain stupid. literal translation gamaknye!!!!!....keep on writing bro...

off topic jap....kalu dlm journalism...how do you know when tu use 'mati' and 'meninggal dunia'? just utk knowledge gua. thanks.

DonCorleone said...

Hanan - What a coincidence. Aku baru tengah fikir tentang MATI dan MENINGGAL DUNIA. Aku akan jadikan ia salah satu tajuk posting nanti okay.

Aku - Aku sokong slanga. Aku masih ingat Arwah Loloq pernah ajak aku perjuangankan sebuah kamus slanga suatu masa lalu. Soal reformasi linguistik itu bakal jadi perjuangan yang tak mungkin selesai. Hahahaha.

Awangsulungmerahmenyala - Ooooo....GARIT ye? Aku ingatkan tadi GARIK! Heheheh. Tenkiu.

tipah tertipu said...

wah.. itu syamsul got buah kerandut some more to ask diana to withdraw the police report.. gilo ko apo? ko dah sedap debik muka budak tuh, nak withdraw pulak..

once a woman beater, always will be a woman beater.. seriously...

msYuz said...

cik diana danielle tu nama dia naik utk PLKN fasa satu (leh semak sisipan akhbar hari tu). setakat ni tak ada lagi wartawan sebut pasal ni, sibuk duk cerita dia kena tomoi ngan syamsul je. sampai jadi frontpage. pastu berkisah dia yang membawa diri menenang jiwa segala.

wartawan hiburan pun, lupa ke dia tu budak bawah umur selama ni. banyak lagi yang lebih relevan untuk disebut selain duk tanya gosip betul ke bercinta, kenapa dia xde kat malaysia malah merelakan dia tersingkap londeh bahu sanasini untuk jual akhbar atau majalah. puji bergantang2 dia lawa jelita segala. tolonglah, kerana komersial banyak orang kita lupa yang dijaja merata tu sekolah pun tak habis lagi. bukan dia saja, anak2 sekarang terlalu digula-gula dewasa dengan glamour tanpa kematangan sebenar. seolah hidup ni senang saja bila disolek cantik dan ada nama. realitinya, buka tv dan tengoklah so-called rancangan untuk kanak2 yang ada. dalam ada yang boleh diterima, ada juga yang jelek dan sangatlah tak sesuai. budak 8-9 tahun dah bermekap tebal bergelek2 atas pentas. itu contohlah, banyak lagi sampai tak lalu nak sebut. lepas tu nak kecoh bila budak kecik2 kena rogol bunuh segala. yang budak2 meliuk lentok atas pentas tu, siapa nak tegur pula?

maaf, betul kata kak ogy - tak suka tengok tutup mata ya? tapi itulah, selagi kita in denial selagi itu kita cuma melihat hancurnya budaya dan bangsa.

tak salah kan saya bersuara di sini?

msYuz said...

p/s : maaf le internet pun blur,sekali kuar komen 2-3 kali terpaksa delete balik.huhu.

Anonymous said...

hey bro...

m seriously addicted to your blog! congrats...you got me hooked with your superb blogging....

nyways, just wanna share my two cents on the issue of 'ETIKA KEWARTAWANAN', mainly on entertainment journos. I don't have any useful suggestions to offer BUT what I DO know is...whatever zubir is doing...IS OHHH...SOOOO... WRONG...!!! somebody should stop the guy from embarrassing himself further! He's seriously wrong for the job! M not a fan of Pierre Andre and i don't think i'll ever be....but enough is enough yaaa....! if that's not harassment what zubir did to him...then i don't know what else we should call it... i'm speechless... his lack of tact / class / & professionalism just goes to show he is himself hungry for the spotlight....i think i've rambled enough abt the dude....just hope somebody put him on a leash....SOON!!

CIAO...

Hazrey said...

Aku baca pasal telur / buah kerandut tu.. aku berdekah dekah ketawa.. kalaulah zaman aku, sure kena kena maki bodoh, bahalul.. akakaakakakak... wait, editor mana? wahahahahahahah

Diana? Who is that? Is she a pelakon? Suam suam kuku? Shamsul? Who?

Cat dinding? Ermm.. make sure you use the right brush aye..

Don.. selamat berhandphone baru..

Nani said...

I do not want to say anything on cat dinding or anything to that nature. Tapi saya nak highlight pasai host MHI hari ni ..hari raya aidil adha. Pasai si AG tu yang saya rasa amat cetek ilmunya. He was at this mosque in Paya Jaris doing a piece on korban. So dia tanya la pak imam ni (if I was not mistaken)berapa ekor lembu nak korban dll. This took place sebelum sembahyang sunat hari raya. And suddenly dia pi tanya imam tu ada ada ke lembu yang dikorbankan? Apa punya soalan. Tak kan tak tahu orang potong lembu lepas sembahyang! Pak imam tu pun (selepas terkejut dgn soalan yang kurang cerdik tu) kata nanti lepas sembahyang kita mula sembelih.

Please do not dsiplay your stupidity on national TV.

Anonymous said...

Nani,

Please excuse him. Dia "lupa" kot. Wait until you see him on Bukit Antarabangsa this morning. ready to laugh. Haha.

Tapi, it is not easy to be a compere. Easier said than done. Bila berdepan dengan kamera, gabra tu lain. Gubra?

Jadi hos memerlukan kita menjadi seorang yang amat amat resourceful. Perkataan jangan redundant, ikut house style station, contohnya jangan guna perkataan 'merupakan' yet, it is only a mere house style, aku pernah kena marah pasal perkataan tu, tapi bila aku spot, RUPANYA ia MERUPAKAN satu perkataan yang sering digunakan oleh orang lain. So ketegasan kena ada.

Look at Ally Iskandar, he is sooo resourceful. Dia akan buat homework berjam jam untuk pastikan dia tak nampak bodoh di depan kamera and on LIVE tv.

Not easy. Kita perlu tampak berilmu walaupun kita tak berilmu sebenarnya. Hahahah. Tulah, sama seperti seorang PR, kita perlu resourceful supaya kita boleh cakap apa sahaja dengan fakta yang jelas.

Sometimes little thing pun kita tak sedar, sebenarnya salah. Contoh I remember is someone almost said bermain sepaktakraw although it is a bermain sepakraga. You see it is different walaupun diaorang menyepak bola yang sama.

Susah wooo jadik hos tv, pulak tu LIVE. Ishhh..

Pendek kata dan panjang kata, PREPARATION perlu ada. Jangan harap producer jek nak bagitau segala benda, kalau macam tu, aku pun boleh jadik hos, tapi aku takder rupa utk keluar TV.. kan kan kan...

http://bapak-gulagula.blogspot.com

DonCorleone said...

Tipah Tertpu - Kalau dah kaki tinju akan terus menerus jadi kaki tinju. Aku setuju sangat dengan kenyataan engkau tu.

Msyuz - Aku setuju sangat. Wartawan sibuk tulis pasal dia bercinta dengan Syamsul tu sedangkan masa wartawan start menulis pasal tu, udak pompuan buduh ni baru 16 ke atau 17 tahun agaknya. Apa yang kita nak promote ni?

Hazrey - Nak beli BlackBerry aku? Orang penting macam kau ni kena ada Blackberry tau....nak? Nak?

Nani - OMG. If you listen to my experience dealing with TV host....we shall need at least 5 Large Ultimate Ice Blended coffee tau. Some Fuckers are just "too clever" and some motherfuckers are just plain fucking stupid! But hey, nampak hensem/lawa on TV okay apa. Nasib baiklah a lot of producers are resourseful.

Anon - Yang bestnya ialah host yang perasan bijak tapi semua fakta macam gampang. You think just by being fluent, hensem dan penuh clarity cukup untuk nampak "pandai". Hahahaha....

Anonymous said...

Don,

Be a host dan jangan sekadar jadik hos getah atau hos bomba.. hahahah.. idiot.

Kau nak jual Blackberry? Tak reti pakailah, aku sekarang pun pakai Nokia 3310 jek. Senang nak baling kat kepala orang.. dan ketuk kepala waiter yang tak reti bahasa dan macam aku mintak sedekah kat diaorang atau kat penjual handphone yang macam gampang.

Tapi kalau kau jual, kena murah murah dan let me correct your sentence, sejak bila pulak aku jadik orang penting ni? Boleh jadik Mayor ker?

Ehh bro, alah kat Malaysia macam tulah, diaorang nak masuk Guiness World Book Of Record laa.. saper yang paling muda kahwin. Kan dulu ada seorang pelakon kecik 16 tahun dah kahwin.. kemaruk kot..

Dan sekarang, pun sama gak. Biarlah depa bercinta, sebab diaorang pun macam takder mak bapak kan, takder nak dilarang pun. Mana tokoh tokoh agama, nasihat sikit kat si Don ni.. ekekekekekekek

Biar lerrrrrrrrrrrrrrr

Sugar Daddy But Not To Sweet Please.

Affan Azami said...

kesian plak tgk diana tu.. taktau ke sebab ape bro die ken tumbuk?

btw,
itu rupenye makne 'cat dinding'.. dah approve ke istilah tu? haha. geli lah. yg menulis pun satu, ayat2 yg pelik ni, simpan pada sendrik dah la. nak gune worldwide lagi. haihhhh

ayau aka BEkMEnG said...

sani lu rasa kalau aku panggil depa ni mai cat rumah aku amacam good idea tak....sebab depa ni kan semua terror bab cat mengecat ni LOL

ayau aka BEkMEnG said...

nani...AG tu gone kes laaa that is why kene kidnap kieran masuk hot...ag tu layak keje kat sinar jer ngan SY ..KE..n belacan (krill)

tipah tertipu said...

affan... diana kena pukul sebab saiful thought she is too melayan the jantans jantans around her.. saiful kenot cope with her smiling at everyone me thinks.. some more saiful pukul her at her house when she was sending him to the door.. so kesian.. this story came out in pancaindera..

btw tipah pernah terjumpa itu ex-bf anwar yg putih putih pakai spek mata tuh.. siap berparti bersama di Passion suatu ketika dahulu.. kesian lak akak nengok dia time tu..mesti trauma..

Anonymous said...

alaa minah tu fuck around laaa....

DonCorleone said...

Anonymous (Aku tahu siapa kau): Cis...kau suruh tokok agama nasihatkan aku? Kurang asam. Aku perlukan ulama2 aje untuk kasi nasihat okay sebab "Mak ni over sikit nyah!" Kah kah kah

Affan Azami - Ntahlah. Aku tak boleh nak kesiankan kebodohan dia.

Ayau - Hang kan memang pakar/profesional cat dinding. Heheheheh

Titah Tertipu - Layak sangat lah tu.

Anon - Dia fuck around? Hehhe...more more...

Anonymous said...

wei aku keja kat zouk...baru tiga minggu lepas aku nampak si diana ni mabok ngan laki lain...kalau aku jadi shamsul...aku dah kasi penendang kat muka pompuan camtu...

DonCorleone said...

Anon - Kalau kau nampak sesiapa tendang dia nanti, jangan lupa ambik gambar okay and then post lah ke dunia internet supaya semua orang dapat tengok okay.

Dec 6, 2008

Ini cerita tentang CAT DINDING lagi tapi aku tambah sikit dengan sejarah LIWAT

Ok, okay I know. It's a Sunday and light reading is good. You've got your Bintang Popular, Metro Ahad, Pancaindera etc etc but some ofther kind of reading pun okay gak lah kan? Tapi kalau boring, aku tak boleh nak buat apa lah. Kalau nak jugak cerita teropong2, cerita mengendap-ngendap, suka hari koranglah.

Dianna Danielle kena tumbuk dengan anak Yusof Haslam (kalau dah gatal sangat nak berboyfriend-boyfriend sangat at the age of 17 nak buat apa lah kan - BUDUH!) mungkin jadi cerita lebih menarik and sensasi for come people today.


Ini dia Diana, gadis baru 17 tahun tapi dah gatal nak ada BF (BF dia kat sebelah tu lah....Syamsul or something)..anak Yusof Haslam. Garik sangat muda-muda nak ada BF lepaih tu kena tinju. Padan muka. Dah kasi mak ayah malu, sekarang kau malu sendiri. Young and stupid I guess. O just plain fucking stupid.


Kalau cerita tu tak best, apa kata baca Page 1 HM semalam sebab ada cerita seorang lelaki yang buah kerandutnya tercucuk kayu. (They actually wrote: "Telur" and "Buah kerandut."). Capai Kamus DBP ya'all!

Semalam, masa aku tengah memandu , aku dengan shoeshineazreen.blogspot.com bersembang tentang penggunaan bahasa Melayu dalam akhbar Melayu yang sudah banyak kali melalui proses evolusinya sendiri. Kami start sembang benda ni due to the "Cat Dinding" issue.

"Cat Dinding" that have yet to be define properly by the publications that printed those words also suatu masa lalu use the harsh word "Liwat" untuk definekan tuduhan yang dibuat terhadap mantan Timbalan PM Anwar Ibrahim.

Liwat kalau tak silap didefine dalam kamus DBP sebagai: "Memasukkan zakar ke dalam dubur."

Aku fikir bukan senang sesebuah publication/akhbar nak terbitkan perkataan seperti itu tanpa justifikasi demi justifikasi. Barangkali, justifikasi mereka ialah the same word was used in court (which was sodomized).


Saat Anwar Ibrahim kena charge di mahkamah, semua pembaca akhbar arus perdana, akhbar tabloid dan semua jenis bahan bacaan disajikan dengan perkataan LIWAT.

Mungkin kalau persoalan tentang "cat dinding" ke mahkamah, maka mahkamah harus memberikan definisi untuknya dan kalau ia menggunakan bahasa Inggeris, maka ia sudah tentu jadi "cunninglingus" dan agaknya apalah yang akan digunakan oleh akhbar Melayu untuk "cunninglingus"? Barangkali....."jilat kemaluan!"

Maaf cakaplah, please lah...OMG please think before you write and please fucking EDIT!

Seriouslly? - I just can't get over the stupidity of "Cat Dinding!"


Bagi yang tak tahu....inilah dia aksi CAT DINDING!!! Kalau nak tulis, jangan buat terfikir-fikir apa sebab dalam kewartawanan, setiap penulisan kena ada kejelasan supaya orang faham. Kalau menulis dan orang tak faham, maka komunikasi yang cuba dilakukan dianggap GAGAL!

Anyway, KEEP IT COOL PEOPLE!

21 comments:

AKU said...

hahahahhahaah bro....still tak get over lg ke ngan cat dinding tu??? hahhahahahahahahaa nmpk gayanya...linguistic pon nk kena reform nehh.....

awangsulungmerahmenyala said...

salam ahad,
ba hak hak hak,garik itu lebih tepat kepada garit iaitu gatai bu....istilah org utara ba hak hak hak...mcm2 daa...

hanan said...

wokeh2..now i get it...'cat dinding'....hahahahah....plain stupid. literal translation gamaknye!!!!!....keep on writing bro...

off topic jap....kalu dlm journalism...how do you know when tu use 'mati' and 'meninggal dunia'? just utk knowledge gua. thanks.

DonCorleone said...

Hanan - What a coincidence. Aku baru tengah fikir tentang MATI dan MENINGGAL DUNIA. Aku akan jadikan ia salah satu tajuk posting nanti okay.

Aku - Aku sokong slanga. Aku masih ingat Arwah Loloq pernah ajak aku perjuangankan sebuah kamus slanga suatu masa lalu. Soal reformasi linguistik itu bakal jadi perjuangan yang tak mungkin selesai. Hahahaha.

Awangsulungmerahmenyala - Ooooo....GARIT ye? Aku ingatkan tadi GARIK! Heheheh. Tenkiu.

tipah tertipu said...

wah.. itu syamsul got buah kerandut some more to ask diana to withdraw the police report.. gilo ko apo? ko dah sedap debik muka budak tuh, nak withdraw pulak..

once a woman beater, always will be a woman beater.. seriously...

msYuz said...

cik diana danielle tu nama dia naik utk PLKN fasa satu (leh semak sisipan akhbar hari tu). setakat ni tak ada lagi wartawan sebut pasal ni, sibuk duk cerita dia kena tomoi ngan syamsul je. sampai jadi frontpage. pastu berkisah dia yang membawa diri menenang jiwa segala.

wartawan hiburan pun, lupa ke dia tu budak bawah umur selama ni. banyak lagi yang lebih relevan untuk disebut selain duk tanya gosip betul ke bercinta, kenapa dia xde kat malaysia malah merelakan dia tersingkap londeh bahu sanasini untuk jual akhbar atau majalah. puji bergantang2 dia lawa jelita segala. tolonglah, kerana komersial banyak orang kita lupa yang dijaja merata tu sekolah pun tak habis lagi. bukan dia saja, anak2 sekarang terlalu digula-gula dewasa dengan glamour tanpa kematangan sebenar. seolah hidup ni senang saja bila disolek cantik dan ada nama. realitinya, buka tv dan tengoklah so-called rancangan untuk kanak2 yang ada. dalam ada yang boleh diterima, ada juga yang jelek dan sangatlah tak sesuai. budak 8-9 tahun dah bermekap tebal bergelek2 atas pentas. itu contohlah, banyak lagi sampai tak lalu nak sebut. lepas tu nak kecoh bila budak kecik2 kena rogol bunuh segala. yang budak2 meliuk lentok atas pentas tu, siapa nak tegur pula?

maaf, betul kata kak ogy - tak suka tengok tutup mata ya? tapi itulah, selagi kita in denial selagi itu kita cuma melihat hancurnya budaya dan bangsa.

tak salah kan saya bersuara di sini?

msYuz said...

p/s : maaf le internet pun blur,sekali kuar komen 2-3 kali terpaksa delete balik.huhu.

Anonymous said...

hey bro...

m seriously addicted to your blog! congrats...you got me hooked with your superb blogging....

nyways, just wanna share my two cents on the issue of 'ETIKA KEWARTAWANAN', mainly on entertainment journos. I don't have any useful suggestions to offer BUT what I DO know is...whatever zubir is doing...IS OHHH...SOOOO... WRONG...!!! somebody should stop the guy from embarrassing himself further! He's seriously wrong for the job! M not a fan of Pierre Andre and i don't think i'll ever be....but enough is enough yaaa....! if that's not harassment what zubir did to him...then i don't know what else we should call it... i'm speechless... his lack of tact / class / & professionalism just goes to show he is himself hungry for the spotlight....i think i've rambled enough abt the dude....just hope somebody put him on a leash....SOON!!

CIAO...

Hazrey said...

Aku baca pasal telur / buah kerandut tu.. aku berdekah dekah ketawa.. kalaulah zaman aku, sure kena kena maki bodoh, bahalul.. akakaakakakak... wait, editor mana? wahahahahahahah

Diana? Who is that? Is she a pelakon? Suam suam kuku? Shamsul? Who?

Cat dinding? Ermm.. make sure you use the right brush aye..

Don.. selamat berhandphone baru..

Nani said...

I do not want to say anything on cat dinding or anything to that nature. Tapi saya nak highlight pasai host MHI hari ni ..hari raya aidil adha. Pasai si AG tu yang saya rasa amat cetek ilmunya. He was at this mosque in Paya Jaris doing a piece on korban. So dia tanya la pak imam ni (if I was not mistaken)berapa ekor lembu nak korban dll. This took place sebelum sembahyang sunat hari raya. And suddenly dia pi tanya imam tu ada ada ke lembu yang dikorbankan? Apa punya soalan. Tak kan tak tahu orang potong lembu lepas sembahyang! Pak imam tu pun (selepas terkejut dgn soalan yang kurang cerdik tu) kata nanti lepas sembahyang kita mula sembelih.

Please do not dsiplay your stupidity on national TV.

Anonymous said...

Nani,

Please excuse him. Dia "lupa" kot. Wait until you see him on Bukit Antarabangsa this morning. ready to laugh. Haha.

Tapi, it is not easy to be a compere. Easier said than done. Bila berdepan dengan kamera, gabra tu lain. Gubra?

Jadi hos memerlukan kita menjadi seorang yang amat amat resourceful. Perkataan jangan redundant, ikut house style station, contohnya jangan guna perkataan 'merupakan' yet, it is only a mere house style, aku pernah kena marah pasal perkataan tu, tapi bila aku spot, RUPANYA ia MERUPAKAN satu perkataan yang sering digunakan oleh orang lain. So ketegasan kena ada.

Look at Ally Iskandar, he is sooo resourceful. Dia akan buat homework berjam jam untuk pastikan dia tak nampak bodoh di depan kamera and on LIVE tv.

Not easy. Kita perlu tampak berilmu walaupun kita tak berilmu sebenarnya. Hahahah. Tulah, sama seperti seorang PR, kita perlu resourceful supaya kita boleh cakap apa sahaja dengan fakta yang jelas.

Sometimes little thing pun kita tak sedar, sebenarnya salah. Contoh I remember is someone almost said bermain sepaktakraw although it is a bermain sepakraga. You see it is different walaupun diaorang menyepak bola yang sama.

Susah wooo jadik hos tv, pulak tu LIVE. Ishhh..

Pendek kata dan panjang kata, PREPARATION perlu ada. Jangan harap producer jek nak bagitau segala benda, kalau macam tu, aku pun boleh jadik hos, tapi aku takder rupa utk keluar TV.. kan kan kan...

http://bapak-gulagula.blogspot.com

DonCorleone said...

Tipah Tertpu - Kalau dah kaki tinju akan terus menerus jadi kaki tinju. Aku setuju sangat dengan kenyataan engkau tu.

Msyuz - Aku setuju sangat. Wartawan sibuk tulis pasal dia bercinta dengan Syamsul tu sedangkan masa wartawan start menulis pasal tu, udak pompuan buduh ni baru 16 ke atau 17 tahun agaknya. Apa yang kita nak promote ni?

Hazrey - Nak beli BlackBerry aku? Orang penting macam kau ni kena ada Blackberry tau....nak? Nak?

Nani - OMG. If you listen to my experience dealing with TV host....we shall need at least 5 Large Ultimate Ice Blended coffee tau. Some Fuckers are just "too clever" and some motherfuckers are just plain fucking stupid! But hey, nampak hensem/lawa on TV okay apa. Nasib baiklah a lot of producers are resourseful.

Anon - Yang bestnya ialah host yang perasan bijak tapi semua fakta macam gampang. You think just by being fluent, hensem dan penuh clarity cukup untuk nampak "pandai". Hahahaha....

Anonymous said...

Don,

Be a host dan jangan sekadar jadik hos getah atau hos bomba.. hahahah.. idiot.

Kau nak jual Blackberry? Tak reti pakailah, aku sekarang pun pakai Nokia 3310 jek. Senang nak baling kat kepala orang.. dan ketuk kepala waiter yang tak reti bahasa dan macam aku mintak sedekah kat diaorang atau kat penjual handphone yang macam gampang.

Tapi kalau kau jual, kena murah murah dan let me correct your sentence, sejak bila pulak aku jadik orang penting ni? Boleh jadik Mayor ker?

Ehh bro, alah kat Malaysia macam tulah, diaorang nak masuk Guiness World Book Of Record laa.. saper yang paling muda kahwin. Kan dulu ada seorang pelakon kecik 16 tahun dah kahwin.. kemaruk kot..

Dan sekarang, pun sama gak. Biarlah depa bercinta, sebab diaorang pun macam takder mak bapak kan, takder nak dilarang pun. Mana tokoh tokoh agama, nasihat sikit kat si Don ni.. ekekekekekekek

Biar lerrrrrrrrrrrrrrr

Sugar Daddy But Not To Sweet Please.

Affan Azami said...

kesian plak tgk diana tu.. taktau ke sebab ape bro die ken tumbuk?

btw,
itu rupenye makne 'cat dinding'.. dah approve ke istilah tu? haha. geli lah. yg menulis pun satu, ayat2 yg pelik ni, simpan pada sendrik dah la. nak gune worldwide lagi. haihhhh

ayau aka BEkMEnG said...

sani lu rasa kalau aku panggil depa ni mai cat rumah aku amacam good idea tak....sebab depa ni kan semua terror bab cat mengecat ni LOL

ayau aka BEkMEnG said...

nani...AG tu gone kes laaa that is why kene kidnap kieran masuk hot...ag tu layak keje kat sinar jer ngan SY ..KE..n belacan (krill)

tipah tertipu said...

affan... diana kena pukul sebab saiful thought she is too melayan the jantans jantans around her.. saiful kenot cope with her smiling at everyone me thinks.. some more saiful pukul her at her house when she was sending him to the door.. so kesian.. this story came out in pancaindera..

btw tipah pernah terjumpa itu ex-bf anwar yg putih putih pakai spek mata tuh.. siap berparti bersama di Passion suatu ketika dahulu.. kesian lak akak nengok dia time tu..mesti trauma..

Anonymous said...

alaa minah tu fuck around laaa....

DonCorleone said...

Anonymous (Aku tahu siapa kau): Cis...kau suruh tokok agama nasihatkan aku? Kurang asam. Aku perlukan ulama2 aje untuk kasi nasihat okay sebab "Mak ni over sikit nyah!" Kah kah kah

Affan Azami - Ntahlah. Aku tak boleh nak kesiankan kebodohan dia.

Ayau - Hang kan memang pakar/profesional cat dinding. Heheheheh

Titah Tertipu - Layak sangat lah tu.

Anon - Dia fuck around? Hehhe...more more...

Anonymous said...

wei aku keja kat zouk...baru tiga minggu lepas aku nampak si diana ni mabok ngan laki lain...kalau aku jadi shamsul...aku dah kasi penendang kat muka pompuan camtu...

DonCorleone said...

Anon - Kalau kau nampak sesiapa tendang dia nanti, jangan lupa ambik gambar okay and then post lah ke dunia internet supaya semua orang dapat tengok okay.