Jul 13, 2009

Kalau ada problem, telefon Sinar FM and get ready to be laughed at coz that is what they do and that is fun, I think!

Sometimes I think that they are the Howard Stern of this era in their own way (minus the Fuck words and the sex stuffs lah) but yes...the more you hate 'em, the more you listen to 'em.

Itu pandangan aku terhadap SY, KE and Krill of Sinar FM.

They are climbing up very very fast. The listeners keep on calling them in the morning telling problems and all hanya untuk ditertawakan oleh mereka.

Baik di kalangan yang mahu menceritakan tentang masalah rumah tangga sehingga ke masalah bersama keluarga, mereka ini menelefon talian Sinar FM dan mereka berceritalah kepada SY, KE dan Krill dan akhirnya SY, KE dan Krill mentertawakan masalah mereka.

Manakala nasihat yang diberikan pulak tu memang merapu habis.

But they keep on calling the radio.

Now, what does that say?

Aku sempat tanya kepada the channel manager, Pak Tam about this and he said: "No matter how you think that people hate them, the fact is, more people are listening to them."

Maybe, people with problems want their problems to have some sort of humor.

They want to be laughed at.

They want to feel as if the problem is not as big as other problems that we are facing with the world.

Well, there are just so many "maybes" I would say.

We are clearly going thru rough times here I reckon...when we want our problem to be laughed at kan?

Come on...take this challenge....try dial Sinar FM in the morning and tell your worst problem and hear what they have to say about it.

I bet you....SY will make fun of you first...followed by KE and then Krill.

But then, maybe that is what we need in the morning, maybe.

But in the meantime.....

Jom layan Howard di bawah ni:






KEEP IT COOL

14 comments:

ZARA 札拉 said...

Darn!

Just to be laugh at? T__T

Obefiend said...

im sure you are familliar with the Jerry Springer show. they know that no good will come out from that show. yet people lined up to share their " i fucked my mother in law" or " my father is my gay lover" story

people like this just crave the attention. kena gelak belakang cerita. mentally they might not be "there" ... know what i mean

welcome to the new millenium where idiocy is a form of entertainment

why else do you think people masih nak masuk reality show when they are just opening themselves to public scrutiny and makian non-fans. but they still want to have that 15 minutes of fame (well mostlty SHAME)...

hahaha

we are indeed sudah maju...

<< s| tED| >> said...

kadang-kadang pemanggil lebih suka di layan macam tu mungkin?

Dah lama tak dengar Sinar.fm Kali terakhir dengar pasal sang isteri yang mengadu nasib tentang suami yang tidak bertanggungjawab. lepas tu terus meluat nak dengar. Hal rumahtangga bagi satu dunia tahu. aiyaaaa.. ini manusia pun ada..

i.am.belle said...

belle still boleh layan lawak salih yaakob lagi. tak tahu kenapa xD

tp belum pernah dengar sinarFM tu lagi.

HipHopLess said...

One for you: I FOLLOW...!

Anonymous said...

yang dorang pi telefon sinar FM bagitau masalah tu apasal?? Kan dah kena gelak??

Anonymous said...

Hai Abg,
bagi saya peminat setia sinar, segala masalah tak banyak, sedikit akan melonggarkan ketegangan yang ada dengan ketawa dan senyuman. Dari pendengaran saya,
mereka(penyampai Sinar) tidak mengotak katikan pendengar, mereka menghiburkan dengan idea2 yang kelakar dan tidak bernas...kan sekadar hiburan.. kenapa abg dok serius jer memanjang..abg ni banyak stress kot..kalau macam tu..dengrkan Sinar k..pasti hilang skit stress.. janganlah dongak dagu keatas selalu..
atau paling skema, dengarlah chanel RTM jer..
ehmmmm



LABON Lagi

Anonymous said...

WTF ini pun kau nak complain. macam lah kau ni bagus sangat. dagu kau jangan asyik mendogak ke langit aja . kalau kau ni bagus nah tak berpindah randah kerja.sesekali tegok diri sendiri betul tak. Kalau kau tak suka dengar tukar aja jgn dengar sinar. Macam lah kau ni bagus sangat, Aku baca blog kau cuma nak tau lepas ni apa pulak yg kau nak Complain.
Dah lepas ni akau takan bukak blog kau lagi..

Keep it cool ...hahahaha....

ateeka amer said...

aku pun sme mcm kau, tak suka dga mende bodoh ni kat radio. citer dalam kain, laki bini, pakwe makwe pun na bagi sume dga, kdg2 siap emo nanges2 lagik. pastuh diorg dj tuh gelak2 plak.

keep on writing stuff mcm ni. aku suka,

alida abidin said...

Memang betul la. Lagi kita benci dengar, lagi selalu kita bukak Sinar.

Dan kadang-kadang masalah yang pendengar bagi memang busuk gila tapi akirnya kena gelak dengan KE,Krill dan SY. Dan kita akan gelak sama sebab satu kita pikir bodohnya mamat yang talipon ni dan dua bodohnya lawak diorang ni.

Tapi paling tak meluat sekali si KE. Dia ni memang perasan kelakar dan perasan pandai.

alida abidin said...

*paling meluat*

Anonymous said...

Bro2 & Sistas,
Jgn serius sgt....dia org tu tolong release stress masa kita sangkut kat jem...

Don't worry, be happy

::pak malau::

Zeelicious MeowMeow said...

Saya suka dengan Fly FM, sekian, terima kasih...
Muahahahaha...
Kalau segment solve problems ni Fly Fm ada on their pagi show tapi di handle secara serius la, tak la di buat lawak sangat cuma kadang2 masalah orang yang ada masalah tu plak yang kelakar giler... :)
Tapi My Hubby suka dengar Sinar but setakat suka pilihan lagu dorng la but not the deejays..

DonCorleone said...

Obefiend - Yeah, maju in that sense lah. But at least, maju kan? Hahaha. Fucking pathetic! Jerry Springer i know and yes, its just pathetic that there are people like that. And it got me thinking, why are we like this these days. Something has change and I do not know what.

<< s| tED| >> - Memang pemanggil tak boleh dijangka. Mereka ada pelbagai peel. Tapi aku layan ajelah.

Belle - Salih Yaccob memang macam tu. Either you hate him or you love him. Aku pernah jadi Prod Executive di TV9 and aku nak sangat Salih jadi hos untuk rancangan Usik2 and finally lepas boss aku approved, aku dapat Salih jadi hos and he was very entertaining. Is just that, lawak dia memang gitu. And clearly, with the latest rating on Sinar, memang ramai orang suka kan? Hard to believe, but the numbers are correct.

HipHopLess - I follow you toooo. Hehehehe

ateeka amer - Tks ya. Harap2 terus menerus menyokong Bimbo ni.

Alida Abidin - Betul tu. Ramai juga yagn meluat dengan KE. Tapi as you said, lagi meluat, lagi dia dengar kot.

Zeelicious MeowMeow - Aku pun suka dengar Sinar sebab lagu2 dia best.

Jul 13, 2009

Kalau ada problem, telefon Sinar FM and get ready to be laughed at coz that is what they do and that is fun, I think!

Sometimes I think that they are the Howard Stern of this era in their own way (minus the Fuck words and the sex stuffs lah) but yes...the more you hate 'em, the more you listen to 'em.

Itu pandangan aku terhadap SY, KE and Krill of Sinar FM.

They are climbing up very very fast. The listeners keep on calling them in the morning telling problems and all hanya untuk ditertawakan oleh mereka.

Baik di kalangan yang mahu menceritakan tentang masalah rumah tangga sehingga ke masalah bersama keluarga, mereka ini menelefon talian Sinar FM dan mereka berceritalah kepada SY, KE dan Krill dan akhirnya SY, KE dan Krill mentertawakan masalah mereka.

Manakala nasihat yang diberikan pulak tu memang merapu habis.

But they keep on calling the radio.

Now, what does that say?

Aku sempat tanya kepada the channel manager, Pak Tam about this and he said: "No matter how you think that people hate them, the fact is, more people are listening to them."

Maybe, people with problems want their problems to have some sort of humor.

They want to be laughed at.

They want to feel as if the problem is not as big as other problems that we are facing with the world.

Well, there are just so many "maybes" I would say.

We are clearly going thru rough times here I reckon...when we want our problem to be laughed at kan?

Come on...take this challenge....try dial Sinar FM in the morning and tell your worst problem and hear what they have to say about it.

I bet you....SY will make fun of you first...followed by KE and then Krill.

But then, maybe that is what we need in the morning, maybe.

But in the meantime.....

Jom layan Howard di bawah ni:






KEEP IT COOL

14 comments:

ZARA 札拉 said...

Darn!

Just to be laugh at? T__T

Obefiend said...

im sure you are familliar with the Jerry Springer show. they know that no good will come out from that show. yet people lined up to share their " i fucked my mother in law" or " my father is my gay lover" story

people like this just crave the attention. kena gelak belakang cerita. mentally they might not be "there" ... know what i mean

welcome to the new millenium where idiocy is a form of entertainment

why else do you think people masih nak masuk reality show when they are just opening themselves to public scrutiny and makian non-fans. but they still want to have that 15 minutes of fame (well mostlty SHAME)...

hahaha

we are indeed sudah maju...

<< s| tED| >> said...

kadang-kadang pemanggil lebih suka di layan macam tu mungkin?

Dah lama tak dengar Sinar.fm Kali terakhir dengar pasal sang isteri yang mengadu nasib tentang suami yang tidak bertanggungjawab. lepas tu terus meluat nak dengar. Hal rumahtangga bagi satu dunia tahu. aiyaaaa.. ini manusia pun ada..

i.am.belle said...

belle still boleh layan lawak salih yaakob lagi. tak tahu kenapa xD

tp belum pernah dengar sinarFM tu lagi.

HipHopLess said...

One for you: I FOLLOW...!

Anonymous said...

yang dorang pi telefon sinar FM bagitau masalah tu apasal?? Kan dah kena gelak??

Anonymous said...

Hai Abg,
bagi saya peminat setia sinar, segala masalah tak banyak, sedikit akan melonggarkan ketegangan yang ada dengan ketawa dan senyuman. Dari pendengaran saya,
mereka(penyampai Sinar) tidak mengotak katikan pendengar, mereka menghiburkan dengan idea2 yang kelakar dan tidak bernas...kan sekadar hiburan.. kenapa abg dok serius jer memanjang..abg ni banyak stress kot..kalau macam tu..dengrkan Sinar k..pasti hilang skit stress.. janganlah dongak dagu keatas selalu..
atau paling skema, dengarlah chanel RTM jer..
ehmmmm



LABON Lagi

Anonymous said...

WTF ini pun kau nak complain. macam lah kau ni bagus sangat. dagu kau jangan asyik mendogak ke langit aja . kalau kau ni bagus nah tak berpindah randah kerja.sesekali tegok diri sendiri betul tak. Kalau kau tak suka dengar tukar aja jgn dengar sinar. Macam lah kau ni bagus sangat, Aku baca blog kau cuma nak tau lepas ni apa pulak yg kau nak Complain.
Dah lepas ni akau takan bukak blog kau lagi..

Keep it cool ...hahahaha....

ateeka amer said...

aku pun sme mcm kau, tak suka dga mende bodoh ni kat radio. citer dalam kain, laki bini, pakwe makwe pun na bagi sume dga, kdg2 siap emo nanges2 lagik. pastuh diorg dj tuh gelak2 plak.

keep on writing stuff mcm ni. aku suka,

alida abidin said...

Memang betul la. Lagi kita benci dengar, lagi selalu kita bukak Sinar.

Dan kadang-kadang masalah yang pendengar bagi memang busuk gila tapi akirnya kena gelak dengan KE,Krill dan SY. Dan kita akan gelak sama sebab satu kita pikir bodohnya mamat yang talipon ni dan dua bodohnya lawak diorang ni.

Tapi paling tak meluat sekali si KE. Dia ni memang perasan kelakar dan perasan pandai.

alida abidin said...

*paling meluat*

Anonymous said...

Bro2 & Sistas,
Jgn serius sgt....dia org tu tolong release stress masa kita sangkut kat jem...

Don't worry, be happy

::pak malau::

Zeelicious MeowMeow said...

Saya suka dengan Fly FM, sekian, terima kasih...
Muahahahaha...
Kalau segment solve problems ni Fly Fm ada on their pagi show tapi di handle secara serius la, tak la di buat lawak sangat cuma kadang2 masalah orang yang ada masalah tu plak yang kelakar giler... :)
Tapi My Hubby suka dengar Sinar but setakat suka pilihan lagu dorng la but not the deejays..

DonCorleone said...

Obefiend - Yeah, maju in that sense lah. But at least, maju kan? Hahaha. Fucking pathetic! Jerry Springer i know and yes, its just pathetic that there are people like that. And it got me thinking, why are we like this these days. Something has change and I do not know what.

<< s| tED| >> - Memang pemanggil tak boleh dijangka. Mereka ada pelbagai peel. Tapi aku layan ajelah.

Belle - Salih Yaccob memang macam tu. Either you hate him or you love him. Aku pernah jadi Prod Executive di TV9 and aku nak sangat Salih jadi hos untuk rancangan Usik2 and finally lepas boss aku approved, aku dapat Salih jadi hos and he was very entertaining. Is just that, lawak dia memang gitu. And clearly, with the latest rating on Sinar, memang ramai orang suka kan? Hard to believe, but the numbers are correct.

HipHopLess - I follow you toooo. Hehehehe

ateeka amer - Tks ya. Harap2 terus menerus menyokong Bimbo ni.

Alida Abidin - Betul tu. Ramai juga yagn meluat dengan KE. Tapi as you said, lagi meluat, lagi dia dengar kot.

Zeelicious MeowMeow - Aku pun suka dengar Sinar sebab lagu2 dia best.