Jul 12, 2009

Aku tak tahu apa niat dia sebenarnya. Barangkali niat dia baik atau barangkali dia sengaja nak perhatian.

I knew it.

I just knew it.

I wanna say: "Fuckin attention seeker."

I called it "menentang arus" here.

A Latiff Mohiddin called it "Songsang".

Hebat Siti Jarum. Saat orang sedih tentang kematian MJ, dia sibuk kritik sampai dapat banyak reaksi pembaca. Handal sungguh Siti Jarum.

Read the poem below:

Maafkan Aku,
Kalau Aku Sering Saja Berlaku
Songsang,
Terutama Di Perayaan Tahunan,
Seperti Hari Ini..
Apabila Semua Orang Telah Sedia Duduk,
Aku Bangun berdiri..
Apabila Orang Bangun bertepuk,
Aku Duduk..

Apabila Orang Ghairah Berbincang,
Aku Tidur..
Apabila Orang Melepaskan Merpati,
Aku Menabur Padi..

Orang Lain Telah Merdeka, Aku Belum..
Maafkan Aku Kalau Aku Sering Saja Berlaku Songsang,
Aku Hanya Ingin Mengingatkan...

A. Latiff Mohidin, 1977



KOMEN:

Siti Jarum maybe was on this path.
Or not.
Either way...F it!

KEEP IT COOL

14 comments:

Obefiend said...

I understand how SJ feels like at the moment

I wrote a blog entry calling Cheerleading as silly "sport"..

Lo and behold the blog entry was on FB of the cheerleaders of Malaysia. Even the governing body of cheer Malaysia

So now they are attacking me on my site. I think SJ's opinion is her personal opinion. Insensitive ? Maybe? Not right? Maybe... it’s like Bill O'reilly lah. He said the media circus surrounding MJ death is obscene. Am I an MJ fan. Most definitely. Was I offended by what SJ said? Nope.. It’s her opinion. It’s her right to express what she thinks kan?

tapi kan don

aku dah jumpa one unifying commonalities in all this hoopla

a) jgn mess with teenage girls
b)jgn mess with kipas susah mati
c) give a week after death before bashing
d) kalau kena bash.. ignore it. membalas will only FUEL the angry mob even further.

I expect SJ to balas these bashings
next week. if she balas the bash I bet more angry mail will pour in.

PROFIT FOR BIPOP! people wanna see their rants printed in newspaper! hahaha

serious

by this time I bet she is doing it just to get a reaction. macam Perez Hilton! or me! hahahaha

bakar bakar..

p/s do you know that it is fun fucking with emotional 17 year old cheerleaders? they act EXACTLY macam dalam gossip girl or tween movies I saw on my PC.. its true! life imitates fiction.. LOL LOL

Amer Yusof said...

SITI JARUM X PERLU JD ORG LAIN.

btw, ini pusi faveret gue lorr

ZARA 札拉 said...

I read it yesterday as well. Ah, she called it as kebebasan menulis sebagai penulis perdana. Let her trapped in her own world, not really bother on what she wrote sometimes..sometimes it'll be good, but more on annoying~

ajie said...

ku semang ni mudah sentap..bajet best la kononnya menentang arus....

cuba, mj tu asal dr negeri kelahirannya...mesti dia puji baeekk punyer...haha

i.am.belle said...

setahu aku, Siti Jarum tu adalah lelaki. i've read it somewhere.

dari dulu mmg tak gemar dgn SJ ni. ergghhhh sakit hati aku dia kata MJ begitu. bedebah.

DoOrDie said...

biarkanlah dia...jgn biar dia pengaruhi minda kreatif kita...

hik hik hik

Anonymous said...

Bro, saya memang geram dgn SJ dari minggu lepas...masa MJ buat konsert 1 dunia..saya baru nak kenal ABC tapi dialah antara artis omputih yg saya tahu..he's really a music genius..berapa ramai artis yang boleh jadi songwriter..that's why lagu2 MJ terkesan di hati kita..Maybe Siti Jarum boleh luangkan masa menonton konsert2 MJ di Youtube (free je!)...atau mintak transfer ke department lain...meja hiburan tak sesuai untuk dia!

Anonymous said...

salam..

ok apa SJ atau Encik Ku Seman tulis camtu.. at least dpt baca dr sudut berbeza..

pepe pon bra punya blog tetap cool!

Ayyman Rahim said...

Puas hati baca semua bengang dengan Siti Jarum tu. Tiap-tiap kali dia tulis, dia nak je lain daripada orang. PM kot? Publisiti murahan.

Obefiend said...

siti jarum lelaki?

mana hazrey.. mesti dia nak maki pondan ni

HAHAHAHAHHA

Elsa Asri said...

Purposely trying to make people angry. I bet what he/she wrote is not even her personal opinion. Just something to make people mad. Attention seeker. Pathetic.

Pontianak Degil said...

Siti Jarum? Ape sume tu?

<< s| tED| >> said...

belle.. confirm ke die lelaki?? Wah!! Siti auww auuw lah!!

Ayyman Rahim said...

A'ah, Siti Jarum ni memang laki guna nama perempuan kiranya macam nak tutup dia laki. Tapi dia bukan laki aww aww ke apa, normal je. Sebab pernah dapat tahu dari mana entah. Hehe

Jul 12, 2009

Aku tak tahu apa niat dia sebenarnya. Barangkali niat dia baik atau barangkali dia sengaja nak perhatian.

I knew it.

I just knew it.

I wanna say: "Fuckin attention seeker."

I called it "menentang arus" here.

A Latiff Mohiddin called it "Songsang".

Hebat Siti Jarum. Saat orang sedih tentang kematian MJ, dia sibuk kritik sampai dapat banyak reaksi pembaca. Handal sungguh Siti Jarum.

Read the poem below:

Maafkan Aku,
Kalau Aku Sering Saja Berlaku
Songsang,
Terutama Di Perayaan Tahunan,
Seperti Hari Ini..
Apabila Semua Orang Telah Sedia Duduk,
Aku Bangun berdiri..
Apabila Orang Bangun bertepuk,
Aku Duduk..

Apabila Orang Ghairah Berbincang,
Aku Tidur..
Apabila Orang Melepaskan Merpati,
Aku Menabur Padi..

Orang Lain Telah Merdeka, Aku Belum..
Maafkan Aku Kalau Aku Sering Saja Berlaku Songsang,
Aku Hanya Ingin Mengingatkan...

A. Latiff Mohidin, 1977



KOMEN:

Siti Jarum maybe was on this path.
Or not.
Either way...F it!

KEEP IT COOL

14 comments:

Obefiend said...

I understand how SJ feels like at the moment

I wrote a blog entry calling Cheerleading as silly "sport"..

Lo and behold the blog entry was on FB of the cheerleaders of Malaysia. Even the governing body of cheer Malaysia

So now they are attacking me on my site. I think SJ's opinion is her personal opinion. Insensitive ? Maybe? Not right? Maybe... it’s like Bill O'reilly lah. He said the media circus surrounding MJ death is obscene. Am I an MJ fan. Most definitely. Was I offended by what SJ said? Nope.. It’s her opinion. It’s her right to express what she thinks kan?

tapi kan don

aku dah jumpa one unifying commonalities in all this hoopla

a) jgn mess with teenage girls
b)jgn mess with kipas susah mati
c) give a week after death before bashing
d) kalau kena bash.. ignore it. membalas will only FUEL the angry mob even further.

I expect SJ to balas these bashings
next week. if she balas the bash I bet more angry mail will pour in.

PROFIT FOR BIPOP! people wanna see their rants printed in newspaper! hahaha

serious

by this time I bet she is doing it just to get a reaction. macam Perez Hilton! or me! hahahaha

bakar bakar..

p/s do you know that it is fun fucking with emotional 17 year old cheerleaders? they act EXACTLY macam dalam gossip girl or tween movies I saw on my PC.. its true! life imitates fiction.. LOL LOL

Amer Yusof said...

SITI JARUM X PERLU JD ORG LAIN.

btw, ini pusi faveret gue lorr

ZARA 札拉 said...

I read it yesterday as well. Ah, she called it as kebebasan menulis sebagai penulis perdana. Let her trapped in her own world, not really bother on what she wrote sometimes..sometimes it'll be good, but more on annoying~

ajie said...

ku semang ni mudah sentap..bajet best la kononnya menentang arus....

cuba, mj tu asal dr negeri kelahirannya...mesti dia puji baeekk punyer...haha

i.am.belle said...

setahu aku, Siti Jarum tu adalah lelaki. i've read it somewhere.

dari dulu mmg tak gemar dgn SJ ni. ergghhhh sakit hati aku dia kata MJ begitu. bedebah.

DoOrDie said...

biarkanlah dia...jgn biar dia pengaruhi minda kreatif kita...

hik hik hik

Anonymous said...

Bro, saya memang geram dgn SJ dari minggu lepas...masa MJ buat konsert 1 dunia..saya baru nak kenal ABC tapi dialah antara artis omputih yg saya tahu..he's really a music genius..berapa ramai artis yang boleh jadi songwriter..that's why lagu2 MJ terkesan di hati kita..Maybe Siti Jarum boleh luangkan masa menonton konsert2 MJ di Youtube (free je!)...atau mintak transfer ke department lain...meja hiburan tak sesuai untuk dia!

Anonymous said...

salam..

ok apa SJ atau Encik Ku Seman tulis camtu.. at least dpt baca dr sudut berbeza..

pepe pon bra punya blog tetap cool!

Ayyman Rahim said...

Puas hati baca semua bengang dengan Siti Jarum tu. Tiap-tiap kali dia tulis, dia nak je lain daripada orang. PM kot? Publisiti murahan.

Obefiend said...

siti jarum lelaki?

mana hazrey.. mesti dia nak maki pondan ni

HAHAHAHAHHA

Elsa Asri said...

Purposely trying to make people angry. I bet what he/she wrote is not even her personal opinion. Just something to make people mad. Attention seeker. Pathetic.

Pontianak Degil said...

Siti Jarum? Ape sume tu?

<< s| tED| >> said...

belle.. confirm ke die lelaki?? Wah!! Siti auww auuw lah!!

Ayyman Rahim said...

A'ah, Siti Jarum ni memang laki guna nama perempuan kiranya macam nak tutup dia laki. Tapi dia bukan laki aww aww ke apa, normal je. Sebab pernah dapat tahu dari mana entah. Hehe