Jul 8, 2009

Aku fikir tak salah kalau kita hargai kehadiran Michael Jackson dalam dunia kita dan tak salah kalau kita sedih dengan kematiannya. Tapi itu akulah!

Siti Jarum kata last week dalam The Sunday Papers that ... (in my own words)..."Why should we give shit about the death of Michael Jackson". Aku fikir, biasalah....kadang-kadang penulis yang tak bernama suka "menentang arus" untuk tarik perhatian.

Anyway, realitinya, The King of Pop is dead.

Semalam dah settle pun memorial service'nya yang handal sangat.

Kebumi bukan cara Islam. Mati dalam Islam ke tidak aku tak tahu.

But fuck it. Aku tak peduli...aku masih sedih.

Dalam entry sebelum ini, aku dah tulis tentang dia.

So, kali ini aku hanya ada ini sahaja.

I would like to share with you guys my favourite Michael Jackson's (or kira Jackson 5) song.

Try layan bawah ni.



Let's us continue to Heal The World.

And...

KEEP IT COOL

9 comments:

ZARA 札拉 said...

Heal This Sick World For God Sake!
Itu kata2 pujangga yang aku temui.

=)

idzronazrani said...

yes sani.. i've always love this ben song

rizal hashim said...

boey, one day in your life yang original track susah nak cari la...seorang penulis hebat memang akan sentiasa menentang arus, namun pada masa yang sama, dia mampu menyelami sentimen orang kebanyakan...siti jarum gagal dalam aspek ini Ahad lalu! Michael Jackson adalah seorang ikon, seorang genius yang harus diberi penghormatan sewajarnya. Dia muncul mewarnai dunia muzik pasca Woodstock, membawa kita ke era muzik video menerusi Thriller, mengajar kita menerusi lirik yang halus, puitis dan terdidik. Mujur generasi IT hari ini boleh menonton kehebatan persembahannya menerusi youtube dan pelbagai wadah lain. Michael kekal hidup menerusi muziknya!

WAN ZUHA ISHAK said...

masa tengah tgk mj memorial tu, tetiba aje kuar statement dari mak

'ntah2 depa dah kebumikan dan michael tu. sbb tu sampai skrg depa x umum kat mana nak kebumi. dalam casket tu ada mayat ke, kosong ke takde sapa tau. sbb tu x buka'

ehehehehe...

Ayyman Rahim said...

Yes, sakit hati gila baca Siti Jarum tu. Asal dia tu macam nak against semua benda yang waktu tu orang suka eh? Pfft

D.N.A.S said...

Saya rasa, dalam ramai-ramai pemimpin dunia sorang pun tak berani dan tak terpikir nak kempen against racism dan penindasan secara besar-besaran. Tapi Michael Jackson berjaya bawak kesedaran tu ke seluruh dunia dengan initiative dia dan kawan-kawannya melalui lagu, muzik, lawatan, charity works dsb. So, why the f*ck orang macam Siti Jarum ni boleh cucuk pembaca supaya tak menghargai jasa MJ dan kengkawannya tu? Sempit macam tu sekali ke pemikiran orang-orang kat Malaysia ni?

ajie said...

siti jarum tu jeles dgn MJ kot...
lagu2 Mj ok hapa...takder lirik lintang pukang mcm artis2 skrg ni....

DonCorleone said...

ZARA 札拉 - Dahsyat kata-kata pujanggamu itu. Nanti pasti ada yang mahu meminjam. Heheheh.

Rona - Ramai yang tak tahu sangat lagu ni. Aku suka sebab aku dengar zaman aku budak2 and bila dah besar panjang ni, masih rasa macam budak2 everytime i listen to that song.

Rizal - Aku sokong apa yang kau komen ini sepenuh nafsu! Aku tengah fikir untuk paste komen kau ni as one of my posting.

WAN ZUHA ISHAK - Tak ada maknanya kalau dia masih hidup lagi. Tabloid di US lepas ni pasti treat story2 tentang MJ masih hidup punya...sama seperti macam mana dorang dok masih ingat Elvis masih hidup.

Ayyman Rahim - Betul! aku pun tak tahu apa yang berlingkar dalam fikiran si Siti Jarum itu saat dia menentang arus.

D.N.A.S - I was asking the same thing..."Why the Fuck?" (*(*&&^

Ajie - Jelas barangkali jadi motif dia! Hahahaha

DoOrDie said...

at first, saya pun takdelah sentap sangat masa announcement MJ passed away tu.

Masa tu just rasa, another artist dah takde. So whats the big deal. But then, my mom ajak cari CD, DVD layan music video dia. i listen to the music. Baca lirik2.

Then i realize, he is gifted! Lirik2 lagu dia sangat sincere dan memang berkaitan dengan apa yang berlaku dalam kehidupan. Ada mesej yang nak disampaikan.

berapa kerat artis yang boleh berkempen macam dia? terang terangan terbuka sambil mengiburkan orang yang turut serta.

Masa tgk Memorial kat Staples tu, takde la nanges beriya pon. ok ok je tengok org buat performance. It was when Paris made her short but sweet speech, totally burst to tears la kan. touching!

Walaupun byk cerita crap pasal MJ, for a second dengar luahan hati anak dia (yang pon tk pasti itu anak dia ke tak) buat i rasa, yes..he is totally someone who deserve such memorial.

may he RIP dan andai benar keislamannya, memang dia beruntung ditemukan hidayah diakhir2 kehidupan. better that way daripada kita2 ni yang mengaku islam tapi idup tak macam islan, bila mati...jauh menyimpang.

wallahhualam!

Jul 8, 2009

Aku fikir tak salah kalau kita hargai kehadiran Michael Jackson dalam dunia kita dan tak salah kalau kita sedih dengan kematiannya. Tapi itu akulah!

Siti Jarum kata last week dalam The Sunday Papers that ... (in my own words)..."Why should we give shit about the death of Michael Jackson". Aku fikir, biasalah....kadang-kadang penulis yang tak bernama suka "menentang arus" untuk tarik perhatian.

Anyway, realitinya, The King of Pop is dead.

Semalam dah settle pun memorial service'nya yang handal sangat.

Kebumi bukan cara Islam. Mati dalam Islam ke tidak aku tak tahu.

But fuck it. Aku tak peduli...aku masih sedih.

Dalam entry sebelum ini, aku dah tulis tentang dia.

So, kali ini aku hanya ada ini sahaja.

I would like to share with you guys my favourite Michael Jackson's (or kira Jackson 5) song.

Try layan bawah ni.



Let's us continue to Heal The World.

And...

KEEP IT COOL

9 comments:

ZARA 札拉 said...

Heal This Sick World For God Sake!
Itu kata2 pujangga yang aku temui.

=)

idzronazrani said...

yes sani.. i've always love this ben song

rizal hashim said...

boey, one day in your life yang original track susah nak cari la...seorang penulis hebat memang akan sentiasa menentang arus, namun pada masa yang sama, dia mampu menyelami sentimen orang kebanyakan...siti jarum gagal dalam aspek ini Ahad lalu! Michael Jackson adalah seorang ikon, seorang genius yang harus diberi penghormatan sewajarnya. Dia muncul mewarnai dunia muzik pasca Woodstock, membawa kita ke era muzik video menerusi Thriller, mengajar kita menerusi lirik yang halus, puitis dan terdidik. Mujur generasi IT hari ini boleh menonton kehebatan persembahannya menerusi youtube dan pelbagai wadah lain. Michael kekal hidup menerusi muziknya!

WAN ZUHA ISHAK said...

masa tengah tgk mj memorial tu, tetiba aje kuar statement dari mak

'ntah2 depa dah kebumikan dan michael tu. sbb tu sampai skrg depa x umum kat mana nak kebumi. dalam casket tu ada mayat ke, kosong ke takde sapa tau. sbb tu x buka'

ehehehehe...

Ayyman Rahim said...

Yes, sakit hati gila baca Siti Jarum tu. Asal dia tu macam nak against semua benda yang waktu tu orang suka eh? Pfft

D.N.A.S said...

Saya rasa, dalam ramai-ramai pemimpin dunia sorang pun tak berani dan tak terpikir nak kempen against racism dan penindasan secara besar-besaran. Tapi Michael Jackson berjaya bawak kesedaran tu ke seluruh dunia dengan initiative dia dan kawan-kawannya melalui lagu, muzik, lawatan, charity works dsb. So, why the f*ck orang macam Siti Jarum ni boleh cucuk pembaca supaya tak menghargai jasa MJ dan kengkawannya tu? Sempit macam tu sekali ke pemikiran orang-orang kat Malaysia ni?

ajie said...

siti jarum tu jeles dgn MJ kot...
lagu2 Mj ok hapa...takder lirik lintang pukang mcm artis2 skrg ni....

DonCorleone said...

ZARA 札拉 - Dahsyat kata-kata pujanggamu itu. Nanti pasti ada yang mahu meminjam. Heheheh.

Rona - Ramai yang tak tahu sangat lagu ni. Aku suka sebab aku dengar zaman aku budak2 and bila dah besar panjang ni, masih rasa macam budak2 everytime i listen to that song.

Rizal - Aku sokong apa yang kau komen ini sepenuh nafsu! Aku tengah fikir untuk paste komen kau ni as one of my posting.

WAN ZUHA ISHAK - Tak ada maknanya kalau dia masih hidup lagi. Tabloid di US lepas ni pasti treat story2 tentang MJ masih hidup punya...sama seperti macam mana dorang dok masih ingat Elvis masih hidup.

Ayyman Rahim - Betul! aku pun tak tahu apa yang berlingkar dalam fikiran si Siti Jarum itu saat dia menentang arus.

D.N.A.S - I was asking the same thing..."Why the Fuck?" (*(*&&^

Ajie - Jelas barangkali jadi motif dia! Hahahaha

DoOrDie said...

at first, saya pun takdelah sentap sangat masa announcement MJ passed away tu.

Masa tu just rasa, another artist dah takde. So whats the big deal. But then, my mom ajak cari CD, DVD layan music video dia. i listen to the music. Baca lirik2.

Then i realize, he is gifted! Lirik2 lagu dia sangat sincere dan memang berkaitan dengan apa yang berlaku dalam kehidupan. Ada mesej yang nak disampaikan.

berapa kerat artis yang boleh berkempen macam dia? terang terangan terbuka sambil mengiburkan orang yang turut serta.

Masa tgk Memorial kat Staples tu, takde la nanges beriya pon. ok ok je tengok org buat performance. It was when Paris made her short but sweet speech, totally burst to tears la kan. touching!

Walaupun byk cerita crap pasal MJ, for a second dengar luahan hati anak dia (yang pon tk pasti itu anak dia ke tak) buat i rasa, yes..he is totally someone who deserve such memorial.

may he RIP dan andai benar keislamannya, memang dia beruntung ditemukan hidayah diakhir2 kehidupan. better that way daripada kita2 ni yang mengaku islam tapi idup tak macam islan, bila mati...jauh menyimpang.

wallahhualam!