Jul 23, 2009

Aku harap kita semua akan berdoa untuk Yasmin Ahmad.

Aku kenal dia masa aku kerja di Finas dulu.

Dia tetiba datang pejabat for some meetings and my boss wanted her to see me after that.

She came to my office and handed me a script.

It was Sepet.

She wanted me to read it at one go.

"Kau jangan stop-stop baca tau," pesan dia.

Then, I read it in 1 hour or so.

Aku call Yasmin lepas tu and kasi tahu ceritanya best. Aku sedih dengan cerita tu.

Well, I hope Yasmin akan okay.

Insya-Allah dia akan okay.

Let us pray.

Yasmin Ahmad hari ini dilaporkan koma selepas dikatakan diserang angin ahmar ketika membuat presentation di Media Prima hari ini. Kini dia dikatakan di Unit Rawatan Rapi Hospital Pakar Damansara. Orangnya lantang dan aku yakin dia akan sembuh, Insya-Allah.

KEEP IT COOL.

13 comments:

nurul ain said...

terkejut tbe2 dengar berita mengejut ni...let us pray semoga Yasmin Ahmad cepat sembuh dan semoga our country xhilang one of the talented director..

amin..

ZARA 札拉 said...

tadi tengok berita..terkejut sangat2 juga..moga dia cepat sembuh~

<< s| tED| >> said...

semoga Yasmin cepat sembuh! AMin!

theanthrghst* said...

doakan Yasmin. semoga beliau cepat sembuh.

StrawberryCookies'n'Cream said...

She is a strong person.
She will fight it.
Let us pray for her to survive and sihat semula.

lizaimen's blog said...

Salams, just dropping by to share my prayers for her. Yeah, just saw the news. Hope her strength will see her through. She's truly a steel magnolia...

DoOrDie said...

she's recovering kan? pendarahan dalam otak dengarnya.

DonCorleone said...

The latest news that aku dengar di radio pagi ini ialah Yasmin berada dalam keadaan stabil.

Teruskanlah berdoa okay.

eddie dewanaga said...

love her works!

semoga dia cepat sembuh dan bikin karya2 yg lebih gerek!!!

ateeka amer said...

mengejut. apa puncanya?

good to know she's stable.

Lil^GriZzLe A said...

Moga Yasmin cepat sembuh. Baguslah dia sudah stabil. Alhamdulillah.

Industri perfileman negara masih perlukan dia, tolonglah.

Obefiend said...

hopefully with no ill effect

brain haemorage is crazy scary!

get well soon yasmin.. i just went to her bog to post best wishes

Anonymous said...

yasmin ahmad ni calon paling bagus untuk berlakon watak meryl streep dalam citer devil wears prada versi malaysia, tak taulah kenapa, tapi kalau kat malaysia ni dia sorang jer paling sesuai

Jul 23, 2009

Aku harap kita semua akan berdoa untuk Yasmin Ahmad.

Aku kenal dia masa aku kerja di Finas dulu.

Dia tetiba datang pejabat for some meetings and my boss wanted her to see me after that.

She came to my office and handed me a script.

It was Sepet.

She wanted me to read it at one go.

"Kau jangan stop-stop baca tau," pesan dia.

Then, I read it in 1 hour or so.

Aku call Yasmin lepas tu and kasi tahu ceritanya best. Aku sedih dengan cerita tu.

Well, I hope Yasmin akan okay.

Insya-Allah dia akan okay.

Let us pray.

Yasmin Ahmad hari ini dilaporkan koma selepas dikatakan diserang angin ahmar ketika membuat presentation di Media Prima hari ini. Kini dia dikatakan di Unit Rawatan Rapi Hospital Pakar Damansara. Orangnya lantang dan aku yakin dia akan sembuh, Insya-Allah.

KEEP IT COOL.

13 comments:

nurul ain said...

terkejut tbe2 dengar berita mengejut ni...let us pray semoga Yasmin Ahmad cepat sembuh dan semoga our country xhilang one of the talented director..

amin..

ZARA 札拉 said...

tadi tengok berita..terkejut sangat2 juga..moga dia cepat sembuh~

<< s| tED| >> said...

semoga Yasmin cepat sembuh! AMin!

theanthrghst* said...

doakan Yasmin. semoga beliau cepat sembuh.

StrawberryCookies'n'Cream said...

She is a strong person.
She will fight it.
Let us pray for her to survive and sihat semula.

lizaimen's blog said...

Salams, just dropping by to share my prayers for her. Yeah, just saw the news. Hope her strength will see her through. She's truly a steel magnolia...

DoOrDie said...

she's recovering kan? pendarahan dalam otak dengarnya.

DonCorleone said...

The latest news that aku dengar di radio pagi ini ialah Yasmin berada dalam keadaan stabil.

Teruskanlah berdoa okay.

eddie dewanaga said...

love her works!

semoga dia cepat sembuh dan bikin karya2 yg lebih gerek!!!

ateeka amer said...

mengejut. apa puncanya?

good to know she's stable.

Lil^GriZzLe A said...

Moga Yasmin cepat sembuh. Baguslah dia sudah stabil. Alhamdulillah.

Industri perfileman negara masih perlukan dia, tolonglah.

Obefiend said...

hopefully with no ill effect

brain haemorage is crazy scary!

get well soon yasmin.. i just went to her bog to post best wishes

Anonymous said...

yasmin ahmad ni calon paling bagus untuk berlakon watak meryl streep dalam citer devil wears prada versi malaysia, tak taulah kenapa, tapi kalau kat malaysia ni dia sorang jer paling sesuai