Jul 17, 2009

Aku tak jadi pergi Jakarta sebab bomb meletup tapi kat sini pun selamat ke? Korang berani tak ke pejabat MACC yang tak ada CCTV tu?

They say "the truth hurts".

Well, sometimes, it kills people too.

Haha. I am just speculating.

Let us "layan" all this quotes:

Pengarah Siasatan SPRM, Datuk Mohd Shukri Abdul, berkata Teoh saksi dalam kes itu dan dia dipanggil ke pejabat SPRM Selangor pada jam 5 petang kelmarin bagi membantu siasatan dan rakaman percakapannya selesai jam 3.45 pagi semalam sebelum dibenarkan pulang. - Harian Metro, 17 July 2009.

It was a fucking 10 hours "soal siasat"!

Ditanya rasional siasatan yang dijalankan ke atas si mati begitu lama, Mohd Shukri berkata, ia prosedur biasa dan pegawai SPRM biasanya akan merekod keterangan sehingga habis........“Ingin saya jelaskan, dia saksi dalam kes ini, dan bukan tertuduh,” katanya yang menyerahkan kepada polis untuk menyiasat kes itu. - Harian Metro, 17 July 2009.

Yes, it was fucking "normal"! Fucking normal to treat a non hostile witness!

Mohd Shukri berkata, setakat ini belum ada sesiapa mengaku mengetahui kejadian itu, manakala bangunan berkenaan tidak dilengkapi kamera litar tertutup (CCTV), sekali gus menyukarkan pihak berkuasa menyiasat kes berkenaan. - Harian Metro, 17 July 2009.

Great....Malaysia's Anti-Corruption Agency (MACC) office doesn't have CCTV. Fucking ironic!

Siapa yang harus kita percaya sekarang?

Apakah keterangan yang Teoh Beng Hock kasi sebenarnya kepada MACC?

Ini dia mayat Beng Hock yang ditemui mati selepas terjatuh tu.

Lagi aku sakit hati ialah apabila ada kenyataan macam Presiden Gerakan, Tan Sri Dr Koh Tsu Koon bukan main nak badan bebas siasat kematian Beng Hock.

Polis Diraja Malaysia siasat tak cukup ke? Who the fuck pulak yang akan bayar "badan bebas" tu? Do we fucking elect that kind of "badan bebas" setiap kali ada orang mati atau hanya untuk high profile people? Does the money comes from us, the tax payer?

Aku bukan nak cetuskan apa-apa, tapi banyak elemen "busuk" terhadap kematian ini, lagi "busuk" barangkali daripada dua pengebom berani mati yang ledakkan Marriot dan Ritz di Jakarta.

Sama ada "everything" that Beng Hock knows about his boss, (Pengerusi DAP Selangor, Ean Yong Hian Wah) goes to his grave atau tidak aku tak tahu.

What we need to do now is too trust the law, trust the police and trust MACC agaknya. And we will also have to trust that one fine day...MACC will have CCTV in their own fucking bulding.

Selebihnya kita tak boleh nak buat apa kecuali....

KEEPING IT COOL.

Note: Takziah kepada keluarga Beng Hock.

15 comments:

Obefiend said...

my view

why do people automatically swing to the extremes of conclusions?

its murder......
its suicide..........

why no one even entertained the idea he prolly fell? a tragic incident. yes it's fucked up that he was interrogated till 3 in the morning.maybe after the grueling interrogation he was tired. ends up leaning on the window not realising it's not locked

and whaboommmmmm.. death!

this might be the case here. btw.. in either case MACC is accountable in one way or another.

RIP to Mr Teo and condolences to his family

his fiance is 2 months prego.. pity the kid..

oh, sara said...

haha.
kasihan the baby.
sudah lah anak luar nikah, tiada bapa pula bila lahir nanti.

yeah, your theory might be right.
alaa, people can speculate anything they want.
but when they mentioned that MACC office doesnt install CCTV, itu bodoh lah.
memang ironik sekali.
seperti menutup berak sendiri dengan daun pisang(ini bukan peribahasa okay), tak nampak tapi masih boleh bau busuk tahi tersebut.

y u z said...

ada orang nak jadi "V" tak?

heh.

eddie dewanaga said...

yang telus belum tentu tulus...


yg biasa kena ialah rakyat biasa mcm lu dan gua.

ZARA 札拉 said...

aduhai~

takziah buat keluarganya~

...perhaps the truth tak di bawa ke grave sekali dengan dia~

Yatt said...

Kematian yg dipolitikkan...

Malaysian politics sucks!!

En. Romzi said...

Jemputlah baca entri di bawah dan lihat apa pandangan anda.

link:

http://manis18.blogspot.com/2009/07/filem-rempit-yang-seksipatut-pun.html

Terima kasih

Desert Rose said...

The late Mr Teoh ada ilmu kebalkah?

Sepatutnya he would have been in pool of blood tak??? Hairan. Unless he's already dead before the fall.

and my hubby went, we are not going grocery shopping there ever again....WTF

DonCorleone said...

Obefiend - Yeah, could be you know. He was tired, he slipped and he fell. Dah takdir. Me, i'm just sakit hati that everytime high profile like this, the tax payers money digunakan for some fucking Badan suruhanjaya lah..and what ever fuck.

Oh, Sara - No CCTV at a place that investigate corruption. Its beyond fucking stupid and beyond silly!

Yuz - V? Heheheh. Adakah aku ni ketinggalan ni?

Eddie Dewangga - Aku pun biasa gak.

ZARA 札拉 - Barangkali ya lah bahawasanya kebenaran itu akan tertanam terus dalam dirinya.

Yatt - Kebanyakan politics sucks pada aku. Hahah

Resert Rose - Aku pun tak nampak darah. Ntah2 ada longkang kecil kat situ tak? Ntahlah. Yeah, jangan pi sana dah...tak ada CCTV lah. Bahaya tu. Baik pi Giant! Heheheh...Promosi freee!

Anonymous said...

Don C...

ironiknya adalah MACC and few goverment agency memang FUCKING BIAS!!!!
Lu kan dah lama jadi reporter.. where the fuck is your ethic yg dilaung2kan dulu?????

sahak slank

DonCorleone said...

Sahak Slank - What the fuck are you talking about you motherfucking coward?

Anonymous said...

Don Clit

Cakap macam jubur ayam jer kau ni...

Lahabau.

Anonymous said...

Don C...

Rilex la bro. takkan kena comment skit kat blog pun nak mengamuk...

kalu tak tahan kena comment, just shut down this blog or stricted the comment box to ur fellow follower lah...

tak paham la, why u can simply gives those Fucking words to others but when it come to u... terus jadi mengelabah (betul ke ejaan aku??)

BTW, aku loyal readers with this blog. honestly I LOVE THIS BLOG...

sahak slank

norfa08 said...

biar betul 10 jam soal siasat..normal procedur??
minta2 la sy tak jd saksi mcmni..lama betul..

mak saya tengok berita pasal si mati ni pun terus cakap...dia penatla agaknye tu, smp terjatuh...hhuhu...

tapi, menerusi akhbr tempatan yang saya baca adakah benar ada unsur khianat?? issk,,kasihan keluarganya...

takziah..

dz imran said...

Anon 1:

Kalau takder komen yg bernas atau x de keberanian nak ltk nama, x yah nk ckp org lain ckp cm jubur ayam. Prnh check kata2 kau balik?

Anon 2 aka Sahak Slank:

Kalau Don C nih kau rase gelabah and kuat ngamuk,cube ko g check post2 lama dia. Lagi byk org maki hamun die. Lek je. O.Kau mesti tahu kan.I mean;kau kan loyal reader..

Jul 17, 2009

Aku tak jadi pergi Jakarta sebab bomb meletup tapi kat sini pun selamat ke? Korang berani tak ke pejabat MACC yang tak ada CCTV tu?

They say "the truth hurts".

Well, sometimes, it kills people too.

Haha. I am just speculating.

Let us "layan" all this quotes:

Pengarah Siasatan SPRM, Datuk Mohd Shukri Abdul, berkata Teoh saksi dalam kes itu dan dia dipanggil ke pejabat SPRM Selangor pada jam 5 petang kelmarin bagi membantu siasatan dan rakaman percakapannya selesai jam 3.45 pagi semalam sebelum dibenarkan pulang. - Harian Metro, 17 July 2009.

It was a fucking 10 hours "soal siasat"!

Ditanya rasional siasatan yang dijalankan ke atas si mati begitu lama, Mohd Shukri berkata, ia prosedur biasa dan pegawai SPRM biasanya akan merekod keterangan sehingga habis........“Ingin saya jelaskan, dia saksi dalam kes ini, dan bukan tertuduh,” katanya yang menyerahkan kepada polis untuk menyiasat kes itu. - Harian Metro, 17 July 2009.

Yes, it was fucking "normal"! Fucking normal to treat a non hostile witness!

Mohd Shukri berkata, setakat ini belum ada sesiapa mengaku mengetahui kejadian itu, manakala bangunan berkenaan tidak dilengkapi kamera litar tertutup (CCTV), sekali gus menyukarkan pihak berkuasa menyiasat kes berkenaan. - Harian Metro, 17 July 2009.

Great....Malaysia's Anti-Corruption Agency (MACC) office doesn't have CCTV. Fucking ironic!

Siapa yang harus kita percaya sekarang?

Apakah keterangan yang Teoh Beng Hock kasi sebenarnya kepada MACC?

Ini dia mayat Beng Hock yang ditemui mati selepas terjatuh tu.

Lagi aku sakit hati ialah apabila ada kenyataan macam Presiden Gerakan, Tan Sri Dr Koh Tsu Koon bukan main nak badan bebas siasat kematian Beng Hock.

Polis Diraja Malaysia siasat tak cukup ke? Who the fuck pulak yang akan bayar "badan bebas" tu? Do we fucking elect that kind of "badan bebas" setiap kali ada orang mati atau hanya untuk high profile people? Does the money comes from us, the tax payer?

Aku bukan nak cetuskan apa-apa, tapi banyak elemen "busuk" terhadap kematian ini, lagi "busuk" barangkali daripada dua pengebom berani mati yang ledakkan Marriot dan Ritz di Jakarta.

Sama ada "everything" that Beng Hock knows about his boss, (Pengerusi DAP Selangor, Ean Yong Hian Wah) goes to his grave atau tidak aku tak tahu.

What we need to do now is too trust the law, trust the police and trust MACC agaknya. And we will also have to trust that one fine day...MACC will have CCTV in their own fucking bulding.

Selebihnya kita tak boleh nak buat apa kecuali....

KEEPING IT COOL.

Note: Takziah kepada keluarga Beng Hock.

15 comments:

Obefiend said...

my view

why do people automatically swing to the extremes of conclusions?

its murder......
its suicide..........

why no one even entertained the idea he prolly fell? a tragic incident. yes it's fucked up that he was interrogated till 3 in the morning.maybe after the grueling interrogation he was tired. ends up leaning on the window not realising it's not locked

and whaboommmmmm.. death!

this might be the case here. btw.. in either case MACC is accountable in one way or another.

RIP to Mr Teo and condolences to his family

his fiance is 2 months prego.. pity the kid..

oh, sara said...

haha.
kasihan the baby.
sudah lah anak luar nikah, tiada bapa pula bila lahir nanti.

yeah, your theory might be right.
alaa, people can speculate anything they want.
but when they mentioned that MACC office doesnt install CCTV, itu bodoh lah.
memang ironik sekali.
seperti menutup berak sendiri dengan daun pisang(ini bukan peribahasa okay), tak nampak tapi masih boleh bau busuk tahi tersebut.

y u z said...

ada orang nak jadi "V" tak?

heh.

eddie dewanaga said...

yang telus belum tentu tulus...


yg biasa kena ialah rakyat biasa mcm lu dan gua.

ZARA 札拉 said...

aduhai~

takziah buat keluarganya~

...perhaps the truth tak di bawa ke grave sekali dengan dia~

Yatt said...

Kematian yg dipolitikkan...

Malaysian politics sucks!!

En. Romzi said...

Jemputlah baca entri di bawah dan lihat apa pandangan anda.

link:

http://manis18.blogspot.com/2009/07/filem-rempit-yang-seksipatut-pun.html

Terima kasih

Desert Rose said...

The late Mr Teoh ada ilmu kebalkah?

Sepatutnya he would have been in pool of blood tak??? Hairan. Unless he's already dead before the fall.

and my hubby went, we are not going grocery shopping there ever again....WTF

DonCorleone said...

Obefiend - Yeah, could be you know. He was tired, he slipped and he fell. Dah takdir. Me, i'm just sakit hati that everytime high profile like this, the tax payers money digunakan for some fucking Badan suruhanjaya lah..and what ever fuck.

Oh, Sara - No CCTV at a place that investigate corruption. Its beyond fucking stupid and beyond silly!

Yuz - V? Heheheh. Adakah aku ni ketinggalan ni?

Eddie Dewangga - Aku pun biasa gak.

ZARA 札拉 - Barangkali ya lah bahawasanya kebenaran itu akan tertanam terus dalam dirinya.

Yatt - Kebanyakan politics sucks pada aku. Hahah

Resert Rose - Aku pun tak nampak darah. Ntah2 ada longkang kecil kat situ tak? Ntahlah. Yeah, jangan pi sana dah...tak ada CCTV lah. Bahaya tu. Baik pi Giant! Heheheh...Promosi freee!

Anonymous said...

Don C...

ironiknya adalah MACC and few goverment agency memang FUCKING BIAS!!!!
Lu kan dah lama jadi reporter.. where the fuck is your ethic yg dilaung2kan dulu?????

sahak slank

DonCorleone said...

Sahak Slank - What the fuck are you talking about you motherfucking coward?

Anonymous said...

Don Clit

Cakap macam jubur ayam jer kau ni...

Lahabau.

Anonymous said...

Don C...

Rilex la bro. takkan kena comment skit kat blog pun nak mengamuk...

kalu tak tahan kena comment, just shut down this blog or stricted the comment box to ur fellow follower lah...

tak paham la, why u can simply gives those Fucking words to others but when it come to u... terus jadi mengelabah (betul ke ejaan aku??)

BTW, aku loyal readers with this blog. honestly I LOVE THIS BLOG...

sahak slank

norfa08 said...

biar betul 10 jam soal siasat..normal procedur??
minta2 la sy tak jd saksi mcmni..lama betul..

mak saya tengok berita pasal si mati ni pun terus cakap...dia penatla agaknye tu, smp terjatuh...hhuhu...

tapi, menerusi akhbr tempatan yang saya baca adakah benar ada unsur khianat?? issk,,kasihan keluarganya...

takziah..

dz imran said...

Anon 1:

Kalau takder komen yg bernas atau x de keberanian nak ltk nama, x yah nk ckp org lain ckp cm jubur ayam. Prnh check kata2 kau balik?

Anon 2 aka Sahak Slank:

Kalau Don C nih kau rase gelabah and kuat ngamuk,cube ko g check post2 lama dia. Lagi byk org maki hamun die. Lek je. O.Kau mesti tahu kan.I mean;kau kan loyal reader..