Jun 23, 2009

Aku selalu kata: "Air yang mengalir itu akan mengalir ke tempat yang sepatutnya." So, aku sendiri kena sabar aje lah.

Entahlah. Aku ni sebenarnya tak ada alasan sangat untuk kasi tahu kenapa seminggu dua ni semangat aku kurang sikit untuk menulis. Percaya atau tidak, aku terlepas membaca the Sunday paper and segala macam isu yang diintai melalui teropong haram tu semua aku terlepas. Was I too busy? Maybe.

Ini teropong betul yang namanya Teropong Bajak Laut, bukan teropong haram yang selalu ada dalam Sunday papers.

Barangkali, aku sebenarnya dah letih sikit. Selalu jugak aku tengok kiri kanan, atas bawah, luar dalam mencari ilham tetapi kadang-kadang mata gagal nak lihat apa yang mata hati nampak.

Tak apalah. Macam roda yang berputar jugak kita ni sebenarnya. Sekejap lagi ia berputar lah balik ke tempat yang aku nak...sebagaimana air yang akan mengalir ke tempat yang sepatutnya dia mengalir kan?

Tapi keresahan aku nyata terhadap H1N1. Musuh yang ini dah mula menerjah kita (perkataan "menerjah" ini tidak ada kaitan dengan segmen Terjah). Aku harap H1N1 yang landa kita cepat-cepat dihalau.

Gatal sangat nak makan babi! Hahahaha. Jangan marah ye. Saje aje main-main. Dah takdir nak kata apa kan?

Yes, I went to the Pesta Malam Indonesia...but didn't enjoy myself at all. Tak ada benda baru yang ada di situ. Band lama, muzik lama, manusia lama, pendek kata yang baru barangkali hanya mood aku masa tu aje.

Ini poster Pesta Malam Indonesia yang lama. Hebat penganjurnya bawak band Indonesia yang dah lesu jugak lah. No offence, I am a big fan of Dewa and Gigi, but aku rasa diorang sendiri dan exhausted dah pun. Move on people!

Well, fuck that!

Now, I just want to read a lot of synopsis for drama and telefilem yang dah jadi sebahagian dari tugas sekarang ni.

Aku tengah fikir, adakah satu hari nanti kita akan mampu buat TV shows like 24? CSI? Weeds? Arrested Development? 30 Rock? Friends? Or kita dah memang ada show yang kita "rasa" dah hebat sangat?

Bagi aku, 24 ada formula yang paling serasi untuk sebuah siri.

Wahlahualam.

Note: I shall write again when I am inspired. Maybe I need to listen to more music. Where is my fucking Paranoid Android? I need your words Yorke!

Selalu saja aku dapat banyak inspirasi kalau mula layan Radiohead. So, nampaknya aku kena start balik dengan OK Computer!

KEEP IT COOL

12 comments:

Marzuki Jalil said...

kita ada gerak khas, haha.

Penchenta Dosa said...

Akedemi Polis..

Najwazalikha said...

Bro. Malaysia Cintan Keluarga Kaya n Miskin Bnyk la.. hehhee. Orang Miskin Orang Kaya.

Tu je..hehe

p/s: Aku no 1 fan blog u, U nye Blog MMg amat Fresh untuk di Baca

ZARA 札拉 said...

Ahh aku kalau cam tak bleh mencari ilham, aku dengar Avenged Sevenfold..bagi otak bergerak jap~

err..aku minat CSi..hehehe~

ateeka amer said...

mesia suka wat citer org kaya, datin2, company2 besar. heh.

zan said...

The Bends pun ok bro.
Boleh layan "my iron lung"..insaf kejap masa isap rokok tu..hehehe

Ida said...

Pada aku yang paling best adalah drama bersiri Opah dan PJ. Apa yang lepas tu, tak best.

Sitkom yang best pada aku Syyyyyyyy... dan 2+1.

LW Chee said...

typical racist malay

smart-n said...

kenapa pesta band indon tu tarikh dia april 2006

Anonymous said...

bro..ok computer mmg best..setiap kali pindah opis mmg aku bwk je album tu dlm thumbdrive then save dlm pc baru..kalu nak rasa lain sket dgr 'radiodread' by easy star all-stars pn layaaaaan jugak..

-budakbaru-

abdullah al-habsyi said...

bro the latest gempak gile drama we have..

BioNik and e-toyol.com!!!

huahuahuahua

memelayot! said...

susah nak cari orang dalam 'industri' hiburan ni yang suka pd radiohead

terima kaseh atas sesuatu yg baru utk saya!

:)

Jun 23, 2009

Aku selalu kata: "Air yang mengalir itu akan mengalir ke tempat yang sepatutnya." So, aku sendiri kena sabar aje lah.

Entahlah. Aku ni sebenarnya tak ada alasan sangat untuk kasi tahu kenapa seminggu dua ni semangat aku kurang sikit untuk menulis. Percaya atau tidak, aku terlepas membaca the Sunday paper and segala macam isu yang diintai melalui teropong haram tu semua aku terlepas. Was I too busy? Maybe.

Ini teropong betul yang namanya Teropong Bajak Laut, bukan teropong haram yang selalu ada dalam Sunday papers.

Barangkali, aku sebenarnya dah letih sikit. Selalu jugak aku tengok kiri kanan, atas bawah, luar dalam mencari ilham tetapi kadang-kadang mata gagal nak lihat apa yang mata hati nampak.

Tak apalah. Macam roda yang berputar jugak kita ni sebenarnya. Sekejap lagi ia berputar lah balik ke tempat yang aku nak...sebagaimana air yang akan mengalir ke tempat yang sepatutnya dia mengalir kan?

Tapi keresahan aku nyata terhadap H1N1. Musuh yang ini dah mula menerjah kita (perkataan "menerjah" ini tidak ada kaitan dengan segmen Terjah). Aku harap H1N1 yang landa kita cepat-cepat dihalau.

Gatal sangat nak makan babi! Hahahaha. Jangan marah ye. Saje aje main-main. Dah takdir nak kata apa kan?

Yes, I went to the Pesta Malam Indonesia...but didn't enjoy myself at all. Tak ada benda baru yang ada di situ. Band lama, muzik lama, manusia lama, pendek kata yang baru barangkali hanya mood aku masa tu aje.

Ini poster Pesta Malam Indonesia yang lama. Hebat penganjurnya bawak band Indonesia yang dah lesu jugak lah. No offence, I am a big fan of Dewa and Gigi, but aku rasa diorang sendiri dan exhausted dah pun. Move on people!

Well, fuck that!

Now, I just want to read a lot of synopsis for drama and telefilem yang dah jadi sebahagian dari tugas sekarang ni.

Aku tengah fikir, adakah satu hari nanti kita akan mampu buat TV shows like 24? CSI? Weeds? Arrested Development? 30 Rock? Friends? Or kita dah memang ada show yang kita "rasa" dah hebat sangat?

Bagi aku, 24 ada formula yang paling serasi untuk sebuah siri.

Wahlahualam.

Note: I shall write again when I am inspired. Maybe I need to listen to more music. Where is my fucking Paranoid Android? I need your words Yorke!

Selalu saja aku dapat banyak inspirasi kalau mula layan Radiohead. So, nampaknya aku kena start balik dengan OK Computer!

KEEP IT COOL

12 comments:

Marzuki Jalil said...

kita ada gerak khas, haha.

Penchenta Dosa said...

Akedemi Polis..

Najwazalikha said...

Bro. Malaysia Cintan Keluarga Kaya n Miskin Bnyk la.. hehhee. Orang Miskin Orang Kaya.

Tu je..hehe

p/s: Aku no 1 fan blog u, U nye Blog MMg amat Fresh untuk di Baca

ZARA 札拉 said...

Ahh aku kalau cam tak bleh mencari ilham, aku dengar Avenged Sevenfold..bagi otak bergerak jap~

err..aku minat CSi..hehehe~

ateeka amer said...

mesia suka wat citer org kaya, datin2, company2 besar. heh.

zan said...

The Bends pun ok bro.
Boleh layan "my iron lung"..insaf kejap masa isap rokok tu..hehehe

Ida said...

Pada aku yang paling best adalah drama bersiri Opah dan PJ. Apa yang lepas tu, tak best.

Sitkom yang best pada aku Syyyyyyyy... dan 2+1.

LW Chee said...

typical racist malay

smart-n said...

kenapa pesta band indon tu tarikh dia april 2006

Anonymous said...

bro..ok computer mmg best..setiap kali pindah opis mmg aku bwk je album tu dlm thumbdrive then save dlm pc baru..kalu nak rasa lain sket dgr 'radiodread' by easy star all-stars pn layaaaaan jugak..

-budakbaru-

abdullah al-habsyi said...

bro the latest gempak gile drama we have..

BioNik and e-toyol.com!!!

huahuahuahua

memelayot! said...

susah nak cari orang dalam 'industri' hiburan ni yang suka pd radiohead

terima kaseh atas sesuatu yg baru utk saya!

:)