May 3, 2009

Aku strongly percaya bahawasanya Hujan yang patut menang Album Terbaik AIM2009 tetapi itu akulah. Apa yang pasti AIM dah makin "POPULAR!"


Tentang keputusan AIM 2009

Apa pun, tahniah kepada team AIM2009 yang diketuai temanku, Jennifer Thompson for the fantastic work last night.

* Aku ni jarang nak pertikai keputusan juri terutama apabila dalam sesebuah pertandingan itu di mana aku juga adalah salah seorang daripada jurinya. Tiada juri ada kuasa veto dalam AIM...semuanya dari markah ramai-ramai juri yang kemudian disatukan.

* Tadi teman dari Radio 24 nak interview aku esok petang dengan tajuk: "Keputusan AIM 2009 - Di antara populariti dan kualiti".

* Kalau di tahun-tahun lalu, aku akan kata "fuck off" sebab to me AIM has always been about the best, not about who is the most popular artiste.

* Namun tahun ini aku rasa pelik sikit.

Ini dialog aku yang amat singkat dengan Sandy Monteiro (dia adalah Pengerusi Persatuan Industri Rakaman Malaysia - RIM), sebaik sahaja melangkah keluar dari PWTC malam tadi selepas tamat AIM2009.

SANDY: Hey Saniboey....it has been a long time. So, how was it?
AKU: Hmmm....it's just pretty ironic when a pop album is still a winner.
SANDY: (Senyum) We are getting there....sabar.

Ini adalah Sandy Monteiro.

* Yes, album Misha Omar yang menang Album Pop Terbaik and Datuk Siti menang Album Terbaik.

* Yes, album tu bagus.

Pop masih menguasai AIM dan Misha membuktikannya malam tadi. Congrats!

* Tapi aku rasa kedua-dua album itu tidak sebagus album Hujan!

* And it makes me wonder....could AIM be about "popularity"?

* Adakah kebanyakan juri yang ada dalam bilik yang sama dengan aku tu fikir tentang soal populariti berbanding kualiti?

* Ucapan Misha: (lebih kurang begini) "Terima kasih juga kepada wartawan yang selalu membela saya." Dan ucapan tu buat aku fikir: "Bela apa?"

* Well, she is popular and ye lah kot...SHE DESERVE TO WIN!

* Namun pada aku: Budak yang namanya NOH tu, yang melompat buat body surf kat penonton di akhir persembahannya semalam patut dapat Album Terbaik. Tapi itu pada aku.

But at least, Hujan menang kategori Album Rock Terbaik ini.


Tentang majlis AIM 2009

* Adflin, Bob and Adibah - Fat jokes! A almost fuckin vomit...almost. Tapi orang gelak gak.

Memang aku dah patut jangkakan sebenarnya supaya aku tak kecewa kan? Kalau dah tiga orang gemuk jadi pengacara, mestilah banyak fat jokes. Kira okaylah....kot.

* Noraniza Idris kacau mood aku sebaik saja dia bukak mulut ucap terima kasih kepada sponsor bajunya. What the fuck? Can't the production team or AIM people kasi tahu supaya stop buat benda tu boleh tak? Kalau nak kasi kredit, tell the production people lah so that they can actually give credit at the end of the program thru the rolling credit.

* Presenters still tanya-tanya khabar di pentas sehingga Afdlin terpaksa sindir diorang secara live. Again....every year it's the same fucking thing!

* And my God...to all the presenters....please....for fuck sake please just fuckin read the given script so that you guys won't say stupid thing as what Dafi said about "pakai lipstick merah tu" boleh tak?

* Kak Chah dapat Anugerah Khas (Wirama) for her creative works all these year. Walaupun aku selalu saja anggap Kak Chah adalah manusia pasifis menerusi lirik-liriknya, aku terima hakikat bahawa tulisannya sangat-sangat bagus. Tapi sayang, malam tadi "feeling" yang cuba dibawa menerusi playback yang disediakan tidak bagus langsung untuk menyuarakan kehebatan itu.

* Aku dengan Shoeshine hanya enjoy dengan dendangan dua Benggali bangra yang sungguh cool itu.

* Dan pertama kali dalam sejarah berbelas tahun aku menghadiri AIM...I didn't stay for the Post Party. Sebab 1: Kaki aku sakit. Sebab 2: Hujan patut menang.

WELL, WHAT CAN I SAY...I THINK THIS IS A WAY BETTER ALBUM AND SHOULD HAVE WON BEST ALBUM.

So, AIM ni sebab popular ke atau sebab kualiti?

Aku tak berapa pasti.

I wish i knew.

Anyway, I'm just gonna KEEP IT COOL.

27 comments:

Kay Faizal said...

aku pon kecewa HUJAN tak menang album terbaik. Sekurang-kurangnya hujan lebat malam tadi menyejukkan diri ini. (*_*)

HUJAN HUJAN HUJAN!

p/s: adakah dafi teringin pakai itu lipstick? hihi

msYuz said...

wow.
i did my own write up pasal hujan malam tadi. terharu baca tulisan u kali ni, apatah lagi kalau Noh dan Hujan membacanya.

mereka berhak menerima yang terbaik kerana mereka telah bekerja keras untuk jadi yang terbaik. =)

Anonymous said...

noh ngan team hujan dah pon baca..takde rezeki nak menang..tetapi perjuangan tetap diteruskan

Anonymous said...

Butterfingers patut menang.
cubalah dengar album KEMBALI.
ada unsur keroncong,syair,lagu rakyat,patriotik.
muzik yg diadunkan kotemporari dan seimbang.
kecewa Butterfingers kalah.
Tapi kemenangan utk best video dapat mengubati kekecewaan.

sorry to say,Butterfingers lebih bagus dari hujan.
peace!
:)

Zeela LaLaLa said...

Hujan Hujan Hujan!

Superzac said...

well...dont forget about the 5 wannabes who screwed up "Terasing"...hodoh gila rendition diorang..masing masing duk compete nak tunjuk terer...

*ateeka amer* said...

well,pendapat masing2 la kan.
u sndri ckp markah tuh semua di-combine.
maybe hujan wasnt good enough this time.

hafizanmohd said...

200% agree!
hujan adalah album paling inovatif dn frsh dr segi sound, dan style. siti n misha is good bukan x bagus, tp lapok, dh byk dlm store. zzzz.~~

i.am.belle said...

i prefer HUJAN. BETTER and DIFFERENT.

POP is so CLICHE'.

belle tak sempat tgk OIAM. sbb dalam rumah org lain sibuk tgk bola..

dan bila dengar Misha dan Dato Siti menang. aku cuma terfikir 'industri muzik tanahair dah takde penyanyi yang lebih baik dan bagus sampai hentam je bagi menang album yang 'ado' di pasaran'. (hakikatnya artis lain dah lama tak keluar album baru).

mizzyN said...

hujan dan butterfingers?
dua2 best.
mungkin di pertandingan lain dan dengan juri yang lain, pemenang lain yang akan timbul tapi masing2 best,

ajie said...

gua tak puashati lagu misha cinta adam dan hawa menang.....lagu caplang camtu pun bleh menang...pengor betul!!

Yatt said...

Hujan? Kau biar betul! Entah la... aku rasa vocal Noh tu flat sangat! Bosan!

Butterfingers patut menang bro...

JohnJenin said...

Dah takdak rezeki Hujan, apa boleh buat.

Majoriti juri masih cenderung meminati pop.

Tapi last persembahan MUH dengan Hujan memang layan. Diaorg buat AIM macam concert diaorg.

Banjir said...

Hujan 3 tahun lagi> http://www.youtube.com/watch?v=vNWAhHYbbZE

Anonymous said...

pop menang lagi??..


hhmm.. terlebih banyak makan popcorn la ni...

Melayu said...

aku setuju.

Anonymous said...

Dafi pakai baju merah yang sangat hodoh. Siapa la yg design tuh. Dah la dapat gelaran worst dressed male kat NTV7 Breakfast Show oleh majalah GLAM semalam. kesian dia.... nak sangat pakai lipstick merah samapi kene pakai baju merah yg tak ikut theme black tie.... ado.... sack je designer ko....

<< s| teD| yanG GOmuK >> said...

tahniah kepada yang berjaya walaupun tak tengok siaran langsung! =)

abdullah al-habsyi said...

agak lega jugak la aku ada wedding and tak tgk... kalau tak.. tak tau la apa yang akan ku comment... buat dosa kering jek... tapi tu la... sebab tu aku sampai sekarang takde album..lagi best nyanyi kat function orang kawin... ada rezeki orang bayar best... kalau tak bayar pun puas dapat nyanyi...ada orang appreciate pulak tu,... diorang ckp bagus..nanti adiknya kawin kita panggil lagi... rasanya lagi 2-3 tahun semua artis mcm tu la.. sebabnya, takleh berkembang kat industri sendiri...

eddie dewanaga said...

bro, pernah tak lu terasa, kalau artis2 ni tercalon dgn kategori yg sama dgn siti, diorang akan awal2 lagi akan berkata...

"huh... tak merasa lah..."

then bila di tanya journalist, mereka akan pura2 senyum dan berkata, ini semua bagus sebab ada persaingan yg hebat... anugerah2 ni makin membosankan, takde pembaharuan, balik2 orang yg sama menang hingga 11-12 kali...

Phat^VIP said...

Yo, check us out for more musics review unmalaysianed style! *click gotta dig it babay!

amris said...

nasib baik ko mcarut gak abt AIM..sbb aku dh pikir ko sllnya tk carut org/menda yg ko ade kpentingan..u prove me wrong.

Mimie Alfafa said...

Hurmmm..stuju sgt HUJAN patut menang best album tp nk wat camne balik2 ct nurhaliza jugak la kite tgk n dgr menang hehehe..
Tp sy still bpuas ati HUJAN menang album rock terbaik..sbb sy da dgr muzik/album tsebut n they deserve it =)

Maizura Mohd Ederis said...

Salam,

Ingat lagi saya, Maizura Mohd Ederis? Ex-reporter BH..meja wanita.

Sekadar nak kongsi perasaan. Malam tu memang nak tengok AIM, tapi husband kusyuk tengok bola, tak berani lah nak mintak tukar channel.

Esoknya dapat tau, Lantera Timur menang. Hemm..nasib baik tak tengok. Kalau tak, memang sakit hati.

Cuma yg saya kesalkan, saya ada tulis drama telemovie Cerekarama
TV3 yg akan tersiar tak lama lagi. Ia tentang seorang penyanyi pop yg derhaka pada bapak dia. Cliche kan? Very the tipikal malay drama punya tema. Sorry, ini bukan idea asal saya. Saya cuma diminta oleh producer utk tulis skrip setelah idea itu diluluskan oleh
TV3.

So dlm skrip, saya ada masukkan dialog, "tengok lah AIM, Juara Lagu, sejak dua tahun ni, indie yang sapu semua."
Dialog ini masa watak-watak bercakap pasal industri - tentang perubahan yang agak drastik di kalangan anak muda dan mereka mengharapkan perubahan itu berterusan dan menjadi maksimum di masa akan datang.

Alih2 pop pulak menang AIM tahun ini. Dan drama saya tu belum lagi ditayangkan! SAya tak tahu samada producer delete atau tidak dialog "AIM Indie yang sapu semua" tu sebelum mereka hantar tape ke
TV3 nanti. Ah, saya malas nak tanya producer. Biar lah...harap2 org yg ikut perkembangan muzik akan dapat agak yg drama tu di shoot sebelum AIM iaitu bln April.

Dlm drama itu juga ada dialog tentang wartawan hiburan yang menjual "hampas" kepada pembaca. Kebetulan pulak, lokasi shootingnya di Harian Metro sendiri! Dengan Zubir memegang watak cameo sbg wartawan hiburan.

Ia juga tentang kekecewaan mereka dalam industri muzik kerana kreativiti tak boleh dikembangkan secara maksium, sebaliknya more to "cari makan".

Pada mulanya, tele ini akan menggunakan lagu Sampai Faizal Tahir. Sebab tu lah tajuknya SAMPAI SYURGA. Tapi last minit TV3 tak mahu, Azmeer pula yang diminta menggubah lagu fresh/original song utk lagu temanya. Saya belum dengar lagu tu. Dan tak pasti samada director ada mencantas mana-mana dialog2 pedas yg sempat saya hentam pada semua yg terlibat dlm industri. Dan samada Zubir sendiri jadi memegang watak cameo atau tidak. Masa shooting, saya tak sempat ambil tahu sangat sbb sibuk melayan skrip2 lain pula.

Jangan lupa saksikan SAMPAI SYURGA yang mungkin tak sepertinya itu. Saya takut juga nak war-warkan karya saya pada pengkritik filem ni..he..he..

Akhir kata, kita harap perubahan akan datang juga suatu masa nanti.



Wassalam.

Anonymous said...

people fm there is so condescending to fellow swkians/sbhns. If possible, they probably doesn't want anyone representing swk no matter how good they were. just look at the fuckin AF!. Hafiz is real good and had standing ovation but failed to get best student award.

WTF WITH IGNORANT MALAYA PEOPLE

Anonymous said...

salam ziarah.
Sila berkunjung ke www.myvemma.com/ezymoney

Anonymous said...

alahai..frust menongeng mamat ni... name je pro dalam musik..tapi penulisan tak macam seorang pro... oo lupe..bimbo?muahahah

May 3, 2009

Aku strongly percaya bahawasanya Hujan yang patut menang Album Terbaik AIM2009 tetapi itu akulah. Apa yang pasti AIM dah makin "POPULAR!"


Tentang keputusan AIM 2009

Apa pun, tahniah kepada team AIM2009 yang diketuai temanku, Jennifer Thompson for the fantastic work last night.

* Aku ni jarang nak pertikai keputusan juri terutama apabila dalam sesebuah pertandingan itu di mana aku juga adalah salah seorang daripada jurinya. Tiada juri ada kuasa veto dalam AIM...semuanya dari markah ramai-ramai juri yang kemudian disatukan.

* Tadi teman dari Radio 24 nak interview aku esok petang dengan tajuk: "Keputusan AIM 2009 - Di antara populariti dan kualiti".

* Kalau di tahun-tahun lalu, aku akan kata "fuck off" sebab to me AIM has always been about the best, not about who is the most popular artiste.

* Namun tahun ini aku rasa pelik sikit.

Ini dialog aku yang amat singkat dengan Sandy Monteiro (dia adalah Pengerusi Persatuan Industri Rakaman Malaysia - RIM), sebaik sahaja melangkah keluar dari PWTC malam tadi selepas tamat AIM2009.

SANDY: Hey Saniboey....it has been a long time. So, how was it?
AKU: Hmmm....it's just pretty ironic when a pop album is still a winner.
SANDY: (Senyum) We are getting there....sabar.

Ini adalah Sandy Monteiro.

* Yes, album Misha Omar yang menang Album Pop Terbaik and Datuk Siti menang Album Terbaik.

* Yes, album tu bagus.

Pop masih menguasai AIM dan Misha membuktikannya malam tadi. Congrats!

* Tapi aku rasa kedua-dua album itu tidak sebagus album Hujan!

* And it makes me wonder....could AIM be about "popularity"?

* Adakah kebanyakan juri yang ada dalam bilik yang sama dengan aku tu fikir tentang soal populariti berbanding kualiti?

* Ucapan Misha: (lebih kurang begini) "Terima kasih juga kepada wartawan yang selalu membela saya." Dan ucapan tu buat aku fikir: "Bela apa?"

* Well, she is popular and ye lah kot...SHE DESERVE TO WIN!

* Namun pada aku: Budak yang namanya NOH tu, yang melompat buat body surf kat penonton di akhir persembahannya semalam patut dapat Album Terbaik. Tapi itu pada aku.

But at least, Hujan menang kategori Album Rock Terbaik ini.


Tentang majlis AIM 2009

* Adflin, Bob and Adibah - Fat jokes! A almost fuckin vomit...almost. Tapi orang gelak gak.

Memang aku dah patut jangkakan sebenarnya supaya aku tak kecewa kan? Kalau dah tiga orang gemuk jadi pengacara, mestilah banyak fat jokes. Kira okaylah....kot.

* Noraniza Idris kacau mood aku sebaik saja dia bukak mulut ucap terima kasih kepada sponsor bajunya. What the fuck? Can't the production team or AIM people kasi tahu supaya stop buat benda tu boleh tak? Kalau nak kasi kredit, tell the production people lah so that they can actually give credit at the end of the program thru the rolling credit.

* Presenters still tanya-tanya khabar di pentas sehingga Afdlin terpaksa sindir diorang secara live. Again....every year it's the same fucking thing!

* And my God...to all the presenters....please....for fuck sake please just fuckin read the given script so that you guys won't say stupid thing as what Dafi said about "pakai lipstick merah tu" boleh tak?

* Kak Chah dapat Anugerah Khas (Wirama) for her creative works all these year. Walaupun aku selalu saja anggap Kak Chah adalah manusia pasifis menerusi lirik-liriknya, aku terima hakikat bahawa tulisannya sangat-sangat bagus. Tapi sayang, malam tadi "feeling" yang cuba dibawa menerusi playback yang disediakan tidak bagus langsung untuk menyuarakan kehebatan itu.

* Aku dengan Shoeshine hanya enjoy dengan dendangan dua Benggali bangra yang sungguh cool itu.

* Dan pertama kali dalam sejarah berbelas tahun aku menghadiri AIM...I didn't stay for the Post Party. Sebab 1: Kaki aku sakit. Sebab 2: Hujan patut menang.

WELL, WHAT CAN I SAY...I THINK THIS IS A WAY BETTER ALBUM AND SHOULD HAVE WON BEST ALBUM.

So, AIM ni sebab popular ke atau sebab kualiti?

Aku tak berapa pasti.

I wish i knew.

Anyway, I'm just gonna KEEP IT COOL.

27 comments:

Kay Faizal said...

aku pon kecewa HUJAN tak menang album terbaik. Sekurang-kurangnya hujan lebat malam tadi menyejukkan diri ini. (*_*)

HUJAN HUJAN HUJAN!

p/s: adakah dafi teringin pakai itu lipstick? hihi

msYuz said...

wow.
i did my own write up pasal hujan malam tadi. terharu baca tulisan u kali ni, apatah lagi kalau Noh dan Hujan membacanya.

mereka berhak menerima yang terbaik kerana mereka telah bekerja keras untuk jadi yang terbaik. =)

Anonymous said...

noh ngan team hujan dah pon baca..takde rezeki nak menang..tetapi perjuangan tetap diteruskan

Anonymous said...

Butterfingers patut menang.
cubalah dengar album KEMBALI.
ada unsur keroncong,syair,lagu rakyat,patriotik.
muzik yg diadunkan kotemporari dan seimbang.
kecewa Butterfingers kalah.
Tapi kemenangan utk best video dapat mengubati kekecewaan.

sorry to say,Butterfingers lebih bagus dari hujan.
peace!
:)

Zeela LaLaLa said...

Hujan Hujan Hujan!

Superzac said...

well...dont forget about the 5 wannabes who screwed up "Terasing"...hodoh gila rendition diorang..masing masing duk compete nak tunjuk terer...

*ateeka amer* said...

well,pendapat masing2 la kan.
u sndri ckp markah tuh semua di-combine.
maybe hujan wasnt good enough this time.

hafizanmohd said...

200% agree!
hujan adalah album paling inovatif dn frsh dr segi sound, dan style. siti n misha is good bukan x bagus, tp lapok, dh byk dlm store. zzzz.~~

i.am.belle said...

i prefer HUJAN. BETTER and DIFFERENT.

POP is so CLICHE'.

belle tak sempat tgk OIAM. sbb dalam rumah org lain sibuk tgk bola..

dan bila dengar Misha dan Dato Siti menang. aku cuma terfikir 'industri muzik tanahair dah takde penyanyi yang lebih baik dan bagus sampai hentam je bagi menang album yang 'ado' di pasaran'. (hakikatnya artis lain dah lama tak keluar album baru).

mizzyN said...

hujan dan butterfingers?
dua2 best.
mungkin di pertandingan lain dan dengan juri yang lain, pemenang lain yang akan timbul tapi masing2 best,

ajie said...

gua tak puashati lagu misha cinta adam dan hawa menang.....lagu caplang camtu pun bleh menang...pengor betul!!

Yatt said...

Hujan? Kau biar betul! Entah la... aku rasa vocal Noh tu flat sangat! Bosan!

Butterfingers patut menang bro...

JohnJenin said...

Dah takdak rezeki Hujan, apa boleh buat.

Majoriti juri masih cenderung meminati pop.

Tapi last persembahan MUH dengan Hujan memang layan. Diaorg buat AIM macam concert diaorg.

Banjir said...

Hujan 3 tahun lagi> http://www.youtube.com/watch?v=vNWAhHYbbZE

Anonymous said...

pop menang lagi??..


hhmm.. terlebih banyak makan popcorn la ni...

Melayu said...

aku setuju.

Anonymous said...

Dafi pakai baju merah yang sangat hodoh. Siapa la yg design tuh. Dah la dapat gelaran worst dressed male kat NTV7 Breakfast Show oleh majalah GLAM semalam. kesian dia.... nak sangat pakai lipstick merah samapi kene pakai baju merah yg tak ikut theme black tie.... ado.... sack je designer ko....

<< s| teD| yanG GOmuK >> said...

tahniah kepada yang berjaya walaupun tak tengok siaran langsung! =)

abdullah al-habsyi said...

agak lega jugak la aku ada wedding and tak tgk... kalau tak.. tak tau la apa yang akan ku comment... buat dosa kering jek... tapi tu la... sebab tu aku sampai sekarang takde album..lagi best nyanyi kat function orang kawin... ada rezeki orang bayar best... kalau tak bayar pun puas dapat nyanyi...ada orang appreciate pulak tu,... diorang ckp bagus..nanti adiknya kawin kita panggil lagi... rasanya lagi 2-3 tahun semua artis mcm tu la.. sebabnya, takleh berkembang kat industri sendiri...

eddie dewanaga said...

bro, pernah tak lu terasa, kalau artis2 ni tercalon dgn kategori yg sama dgn siti, diorang akan awal2 lagi akan berkata...

"huh... tak merasa lah..."

then bila di tanya journalist, mereka akan pura2 senyum dan berkata, ini semua bagus sebab ada persaingan yg hebat... anugerah2 ni makin membosankan, takde pembaharuan, balik2 orang yg sama menang hingga 11-12 kali...

Phat^VIP said...

Yo, check us out for more musics review unmalaysianed style! *click gotta dig it babay!

amris said...

nasib baik ko mcarut gak abt AIM..sbb aku dh pikir ko sllnya tk carut org/menda yg ko ade kpentingan..u prove me wrong.

Mimie Alfafa said...

Hurmmm..stuju sgt HUJAN patut menang best album tp nk wat camne balik2 ct nurhaliza jugak la kite tgk n dgr menang hehehe..
Tp sy still bpuas ati HUJAN menang album rock terbaik..sbb sy da dgr muzik/album tsebut n they deserve it =)

Maizura Mohd Ederis said...

Salam,

Ingat lagi saya, Maizura Mohd Ederis? Ex-reporter BH..meja wanita.

Sekadar nak kongsi perasaan. Malam tu memang nak tengok AIM, tapi husband kusyuk tengok bola, tak berani lah nak mintak tukar channel.

Esoknya dapat tau, Lantera Timur menang. Hemm..nasib baik tak tengok. Kalau tak, memang sakit hati.

Cuma yg saya kesalkan, saya ada tulis drama telemovie Cerekarama
TV3 yg akan tersiar tak lama lagi. Ia tentang seorang penyanyi pop yg derhaka pada bapak dia. Cliche kan? Very the tipikal malay drama punya tema. Sorry, ini bukan idea asal saya. Saya cuma diminta oleh producer utk tulis skrip setelah idea itu diluluskan oleh
TV3.

So dlm skrip, saya ada masukkan dialog, "tengok lah AIM, Juara Lagu, sejak dua tahun ni, indie yang sapu semua."
Dialog ini masa watak-watak bercakap pasal industri - tentang perubahan yang agak drastik di kalangan anak muda dan mereka mengharapkan perubahan itu berterusan dan menjadi maksimum di masa akan datang.

Alih2 pop pulak menang AIM tahun ini. Dan drama saya tu belum lagi ditayangkan! SAya tak tahu samada producer delete atau tidak dialog "AIM Indie yang sapu semua" tu sebelum mereka hantar tape ke
TV3 nanti. Ah, saya malas nak tanya producer. Biar lah...harap2 org yg ikut perkembangan muzik akan dapat agak yg drama tu di shoot sebelum AIM iaitu bln April.

Dlm drama itu juga ada dialog tentang wartawan hiburan yang menjual "hampas" kepada pembaca. Kebetulan pulak, lokasi shootingnya di Harian Metro sendiri! Dengan Zubir memegang watak cameo sbg wartawan hiburan.

Ia juga tentang kekecewaan mereka dalam industri muzik kerana kreativiti tak boleh dikembangkan secara maksium, sebaliknya more to "cari makan".

Pada mulanya, tele ini akan menggunakan lagu Sampai Faizal Tahir. Sebab tu lah tajuknya SAMPAI SYURGA. Tapi last minit TV3 tak mahu, Azmeer pula yang diminta menggubah lagu fresh/original song utk lagu temanya. Saya belum dengar lagu tu. Dan tak pasti samada director ada mencantas mana-mana dialog2 pedas yg sempat saya hentam pada semua yg terlibat dlm industri. Dan samada Zubir sendiri jadi memegang watak cameo atau tidak. Masa shooting, saya tak sempat ambil tahu sangat sbb sibuk melayan skrip2 lain pula.

Jangan lupa saksikan SAMPAI SYURGA yang mungkin tak sepertinya itu. Saya takut juga nak war-warkan karya saya pada pengkritik filem ni..he..he..

Akhir kata, kita harap perubahan akan datang juga suatu masa nanti.



Wassalam.

Anonymous said...

people fm there is so condescending to fellow swkians/sbhns. If possible, they probably doesn't want anyone representing swk no matter how good they were. just look at the fuckin AF!. Hafiz is real good and had standing ovation but failed to get best student award.

WTF WITH IGNORANT MALAYA PEOPLE

Anonymous said...

salam ziarah.
Sila berkunjung ke www.myvemma.com/ezymoney

Anonymous said...

alahai..frust menongeng mamat ni... name je pro dalam musik..tapi penulisan tak macam seorang pro... oo lupe..bimbo?muahahah