May 10, 2009

Aku ni sebenarnya kesian apabila Ally Iskandar has to do almost everything. Dari isu negara ke dunia hiburan. Puh. Handal giler!

Ada sebab kenapa aku letak gambar-gambar di bawah.

Tengoklah dulu puas-puas. :)

Ally Iskandar sewaktu buat gimmick entah apa ntah dengan Farah Fauzana.


Ally Iskandar (far left) ketika jadi hos Anugerah Juara Lagu entah yang keberapa entah and time ni aku buat skrip diorang ni.

Ally Iskandar sewaktu mewawancara Pak Lah sebelum Pak Lah expired itu hari and kalau tak silap Ally Iskandar juga ada interview Najib.


Ally Iskandar (far left) sebagai Hos Malaysia Hari ini.

Ally Iskandar (yang lelaki tu lah) sewaktu mengacarakan salah satu segmen dalam live Jom Heboh yang entah di mana ntah.


Ally Iskandar yang dah ada program sendiri yang bernama Ally.


* Banyak sungguh kerja dia.

* Silap haribulan dia akan baca berita di Buletin Utama dan kalau lagi silap haribulan, dia juga akan jadi deejay Hot FM.

* Sekarang ni dia jadi host Mentor lah pulak.

* Makin timbun-timbun kerja dia.

* Come on people, give Ally a break. Tak kesian kat dia ke?

* Politik dia boleh, variasi sembang pagi dia boleh, jual barang ala Tompel di Jom Heboh dia boleh, hiburan dia boleh....pendek kata dia ni serba boleh okay.

* Aku tahu sangat kebolehan dia ni sebab aku pernah kerja dengan dia. Dia pernah baca skrip aku. Pendek kata kalau aku kasi daging yang belum kisar, dia boleh bikin daging burger yang meletop lah!

* Tapi kesian lah kat dia kan. MHI = Ally Iskandar. Jom Heboh = Ally Iskandar. Special2 Interview = Ally Iskandar. Juara Lagu = Ally Iskandar. Ally = Ally Iskandar. Mentor = Ally Iskandar.

* Kesian kat dia lagi.

* Kalau kami-kami ni muak tengok dia, kami boleh cari baldi....tapi yang penting, kesianlah kat dia.

KEEP IT COOL.

30 comments:

cik nana~ said...

saya belum muak tengok ally iskandar lagi. heheheh...
dia bagus, rasanya sebab tu tv3 bagi kerja melambak2 kat dia.

cik nana~ said...

oh yeaaa... tapi memang kesian kat dia. bile masa dia berehat ek?

joegrimjow said...

aik...

joegrimjow said...

hhaha
silap

-die da kawen ke lom ni?

Obefiend said...

DON

malaysian punya journos ada clout tak macam Ed Brackley atau Walter Cronkite. by that i mean dia bole demand gaji dan ada produce show sendiri

bila aku tengok ally. i realised dia takde producing punya kredit. ke kita punya journos jadi lembu tunggang je. mana kena campak disitu dia pergi.

honest question

f R i h A said...

actually, agak boring la sebab balik2 muka dia saja. plus, dia ni x berapa sesuai la untuk rancangan hiburan.sbb dia nampak serius. just my personal opinion....

DonCorleone said...

Cik Nana - Baguslah kalau awak masih suka menonton Ally. Dia sentiasa perlukan sokongan orang seperti anda.

Joegrimjow - Kan dah bilang....gimmick yang ntah apa ntah. Hahahah.

Obiefiend - Silap-silap kalau kau sebut nama Ed Brackley or Walter Cronkite, most common answer would be: "Who?" Hahahah. But frankly, journalist/host yang credible di Malaysia ni memang ada. One of the best (at least to me) would be Suhaimi Sulaiman (now at Astro Awani). The rest, yes, dicampak untuk buat "show" di mana mereka sepatutnya diberikan peluang or diajar untuk produce own show lah kan?

Friha - Anda ada hak untuk rasa boring dan ada hak kalau boring anda sampai tahap nak termuntah pun okay.

DoOrDie said...

1. Saya suka cara Ally Iskandar mengacara.

2. Ya, Ally telah dilambakkan dengan pelbagai jenis rancangan yang boleh menyebabkan dia hilang ke'eksklusifan' itu.

3. Hiburan wise, kalau boleh cukuplah kat Jom Heboh je Ally muncul. Banyak sangat tak syok la. Plus, he is a bit stiff bila conduct program hiburan ni.

4. Having "Ally' has set new benchmark for him. Tapi kan, waktu ke udara tu kureng sikit sesuai le saya rasa.

My two cents lor...

Rantong said...

Salam ziarah. Sekadar membuat hebahan untuk kepentingan ummah.

Rancangan "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" kini, ke udara di screen komputer anda. Sertai & daftar sekarang. Kemasukan adalah PERCUMA...

lidot said...

masalahnya, klu dia glamor pesal tak menang PENGACARA TV PALING POPULAR
hehehe... kriteria apa ntah yg TV3 guna sampai bt tv3 tu ally punya
tgk mentor muka dia semalam... takde feeling lak
hahaha... lps tu amek nas terjah... ya ampun, apa2 ntah. gelabah tak tentu pasal si naz tu... pasal air garam, air jawa... air ribena pun ada, tak taulah klu tu strategi nak pomot ribena

iYda Juhar said...

takat ni ai ok jer.

on the scene said...

mamat ni sejak aku kenal n kerja dgn dia esp masa program resq dulu, muka dia tak pernah muka tensen. muka cool.
tapi, aku sebenarnya simpati dgn mamat ni. terlalu byk dilambakkan pd dia, n yg sudah tentu mamat ni seorang yg amat2 lurus bendul.apa org bagi dia buat, n takkan bantah atau komen.

jgn nanti, penonton jd muak, jelak, sebab mcm takde org lain ke lagi yg nak buat semua tu.
biarlah specialised kan mamat ni dlm satu atau dua program.bukan main hentam je semua.

pernah dulu karam singh dibawa gi sure hebuh/jom heboh. tapi ramai yg tak setuju sebab karam bukan dlm bidang hiburan.akhirnya, mana ada lagi karam gi jom heboh?

jadi, kena pikirkanlah, elly bukan robot dan bukan semua org suka tgk muka yg sama dlm mcm2 program.

elly, lu kena ubah sikit perangai COOL hang tu.

fendy0211 said...

sbb dia comel.. tak kesah la kalo sume program dia nak kua...

*ateeka amer* said...

kita kesian, tapi dia cam cool jek. kalaw byk kerja pun tgk cam dia leh handle. takde mslh pun. so biar jek la. da penat dia tau la.

Hazrey said...

Ally pernah bercakap dengan aku:

"Aku mempunyai minat yang amat sangat dalam broadcasting. I wanna learn the trick of the trade, supaya satu hari nanti..." well, the rest aku tak boleh share tanpa izin dia, tapi yang pastinya, apa yang dilakukan Ally menunjukkan komitmen dia pada apa yang dilakukan.

Dan tak mudah menerima kepercayaan seumpama ini.

Dan percayalah, satu hari nanti, Ally akan menjadi satu ikon pengacara. Insya'allah.

And of course, dia adalah seorang personaliti yang akan berkata: aku bukan artis, aku wartawan. :)

ajie said...

lepas ni kasi Ally jd pengacara jalan2 cari makan plak...dah jelak dgn makcik kebulor tu jd pengacara..haha

Yatt said...

Hahaha... ini pun jadi issue ke?

GX said...

aku suka Ally jadi pengacara..tapi biarlah dia fokus kepada satu atau dua program jer..biar exklusif sikit ...

eiyda said...

Tapi sayangnya dia x pernah menang anugerah pengacara popular...... TV3 dah ketandusan pengacara lelaki ker????

i.am.belle said...

ok tQ bro.DonC sbb post ini topik.

baru je kelmarin mak aku kata 'balik-balik muka budak ni, balik-balik muka budak ni kat tv'.

mcm belle yg jarang tgk tv, tapi setiapkali buka tvtiga aku mesti nampak muka dia jd pengacara. seriously, bak kata Amy 'AKU DAH BOSAN'.

mmg dia pengacara yg baik. tp pun mcm broDonC sebut dlm entri yg lepas tuh 'Sudah-sudahlah hoi'.


xD muahahahaha Ally kalau cool sgt pun jadi tak cool dowh

okey aku mau cari itu baldi sekrang.... ;p

Anonymous said...

laa tu skrip ko ke? patut la macam bimbo....

fuck off

DonCorleone said...

DoOrDie - Saya pun suka Ally mengacara tapi memang hakikatnya dia mengacarakan terlalu banyak program and memang betul hilang "exclusive" dia tu. The program Ally memang seharusnya jadi satu-satunya program yang diacarakannya sebab it has to be exclusive kan?

Rantong - Silalah ambil seberapa banyak kesempatan yang boleh kau ambil.

lidot - Aku tak pernah kisah dengan populariti diorang tetapi aku sentiasa pentingnya integriti diorang ni saat menjadi pengacara. Ally mungkin keletihan and itu sebab dia nampak letih masa mentor kot. Soal ambil Nas Terjah and tanya soalan-soalan yang "tersangatlah bijak" itu ternyata satu kehebatan TV3 yang sudak nak kita uraikan kan?

Iyda - Kalau kau suka, bagus sebab kau ada hak untuk suka.

on the scene - Aku setuju dengan pendapat kau. Lama kelamaan orang akan jelak juga sebab muka yang sama aje kat TV. ally has been overused! Itu satu hakikat yang kita semua harus terima. Ally memang sudah patut ada specialization dah kan and sepatutnya program Ally itu ialah key program untuk dia. Tapi barangkali memang kita ni ketandusan pengacara lelaki yang bagus kot? Lu, Hazrey, Obiefiend and Gua kena try bro! Hahaha

Fendy0211 - Ye lah kot....barangkali dia comel. Hahahah

*ateeka amer* - Itulah gunanya penulisan macam ini supaya kita boleh suarakan pendapat. Barangkali memang Ally tak penat, barangkali habuan untuk dia bagi mengacarakan program memang banyak - tetapi hakikatnya kita sebagai penonton sentiasa harus pro-aktif membicarakan apa yang disajikan untuk kita.

Hazrey - Frankly, aku setuju dengan kau sebab aku harap satu hari nanti Ally akan jadi ikon dalam broadcast journalism, bukan ikon hos popular.

Ajie - Aku pun kadang2 kurang selera tonton Jalan2 Carik Makan. Barangkali kalau kasi Ally makan okay sikit kot...hahahaha

Yatt - We can always agree to disagree.

GX - Yes, harus ada exclusivity.

Eiyda - Aku tak pernah peduli soal menang anugerah berbentuk populariti.

Belle - Yes Belle, sudah-sudah lah tu. Aku selalu ingatkan orang supaya berhenti di saat tinggi, bukan berhenti di saat suam. Aku harap Ally pandai buat pilihan nanti supaya jangan penonton buat pilihan dulu (sebab nanti penonton carik baldi dulu kan? kan?)

Anita said...

Itu mungkin dah rezeki dia.... tak baik nak tutup pintu rezeki org dgn komen2 negetive gini. Tak suka tutup tv atau tukar ke rancagan lain.

DonCorleone said...

Anita - It's not easy to create a discourse with your kind of thinking. Sad that if you look at all these discussion as negative. Soal kalau tak suka tutup TV memang sudah diamalkan lama dah, tapi the point is people wants improvement (or at least me). Nevertheless, terima kasih kerana menyertai diskusi ini dengan pendapat bernas anda.

eddie dewanaga said...

lagi satu lu tertinggal bro...

program singgah sahur pun dia jugak, mungkin jika dia dah kawen, kurang sikit dia ambik job2 tu semua...

*gua minat tgk nurul syuhada, hehehe...

Ady Syam said...

murah rezeki ally ni... takper laa dia bujang lagik... susah2 dahulu senang2 kemudian... lagi pun dia serba boleh dan penonton cool jer tengok dia... AFUNDI ALLY!! buleh? :P

HazirahMahadzir said...

mungkin msia dh kehabisan pengacara muda berbakat yg boleh 'dijual'?

Ayyman Rahim said...

Superman ah diaaa! Kagum.

PUTUBAMBU said...

kesian gak kat dia..

tapi...

mesti gaji dia byk kan?

anggun99 said...

tula.. versatile indeed.. sejak kebelakangan nih.. mmg nampak dia di merata2 rancangan TV3 or Media Prima.. tapi lagi suka kalau dier partner ngan FBI..

p/s: Baru jer hari Ahad ari tuh (waktu tgk Mentor), I asked my mum.. program aper dia start jadi pengacara dulu? I dun think he started as pengacara hiburankan?..hmmm..

May 10, 2009

Aku ni sebenarnya kesian apabila Ally Iskandar has to do almost everything. Dari isu negara ke dunia hiburan. Puh. Handal giler!

Ada sebab kenapa aku letak gambar-gambar di bawah.

Tengoklah dulu puas-puas. :)

Ally Iskandar sewaktu buat gimmick entah apa ntah dengan Farah Fauzana.


Ally Iskandar (far left) ketika jadi hos Anugerah Juara Lagu entah yang keberapa entah and time ni aku buat skrip diorang ni.

Ally Iskandar sewaktu mewawancara Pak Lah sebelum Pak Lah expired itu hari and kalau tak silap Ally Iskandar juga ada interview Najib.


Ally Iskandar (far left) sebagai Hos Malaysia Hari ini.

Ally Iskandar (yang lelaki tu lah) sewaktu mengacarakan salah satu segmen dalam live Jom Heboh yang entah di mana ntah.


Ally Iskandar yang dah ada program sendiri yang bernama Ally.


* Banyak sungguh kerja dia.

* Silap haribulan dia akan baca berita di Buletin Utama dan kalau lagi silap haribulan, dia juga akan jadi deejay Hot FM.

* Sekarang ni dia jadi host Mentor lah pulak.

* Makin timbun-timbun kerja dia.

* Come on people, give Ally a break. Tak kesian kat dia ke?

* Politik dia boleh, variasi sembang pagi dia boleh, jual barang ala Tompel di Jom Heboh dia boleh, hiburan dia boleh....pendek kata dia ni serba boleh okay.

* Aku tahu sangat kebolehan dia ni sebab aku pernah kerja dengan dia. Dia pernah baca skrip aku. Pendek kata kalau aku kasi daging yang belum kisar, dia boleh bikin daging burger yang meletop lah!

* Tapi kesian lah kat dia kan. MHI = Ally Iskandar. Jom Heboh = Ally Iskandar. Special2 Interview = Ally Iskandar. Juara Lagu = Ally Iskandar. Ally = Ally Iskandar. Mentor = Ally Iskandar.

* Kesian kat dia lagi.

* Kalau kami-kami ni muak tengok dia, kami boleh cari baldi....tapi yang penting, kesianlah kat dia.

KEEP IT COOL.

30 comments:

cik nana~ said...

saya belum muak tengok ally iskandar lagi. heheheh...
dia bagus, rasanya sebab tu tv3 bagi kerja melambak2 kat dia.

cik nana~ said...

oh yeaaa... tapi memang kesian kat dia. bile masa dia berehat ek?

joegrimjow said...

aik...

joegrimjow said...

hhaha
silap

-die da kawen ke lom ni?

Obefiend said...

DON

malaysian punya journos ada clout tak macam Ed Brackley atau Walter Cronkite. by that i mean dia bole demand gaji dan ada produce show sendiri

bila aku tengok ally. i realised dia takde producing punya kredit. ke kita punya journos jadi lembu tunggang je. mana kena campak disitu dia pergi.

honest question

f R i h A said...

actually, agak boring la sebab balik2 muka dia saja. plus, dia ni x berapa sesuai la untuk rancangan hiburan.sbb dia nampak serius. just my personal opinion....

DonCorleone said...

Cik Nana - Baguslah kalau awak masih suka menonton Ally. Dia sentiasa perlukan sokongan orang seperti anda.

Joegrimjow - Kan dah bilang....gimmick yang ntah apa ntah. Hahahah.

Obiefiend - Silap-silap kalau kau sebut nama Ed Brackley or Walter Cronkite, most common answer would be: "Who?" Hahahah. But frankly, journalist/host yang credible di Malaysia ni memang ada. One of the best (at least to me) would be Suhaimi Sulaiman (now at Astro Awani). The rest, yes, dicampak untuk buat "show" di mana mereka sepatutnya diberikan peluang or diajar untuk produce own show lah kan?

Friha - Anda ada hak untuk rasa boring dan ada hak kalau boring anda sampai tahap nak termuntah pun okay.

DoOrDie said...

1. Saya suka cara Ally Iskandar mengacara.

2. Ya, Ally telah dilambakkan dengan pelbagai jenis rancangan yang boleh menyebabkan dia hilang ke'eksklusifan' itu.

3. Hiburan wise, kalau boleh cukuplah kat Jom Heboh je Ally muncul. Banyak sangat tak syok la. Plus, he is a bit stiff bila conduct program hiburan ni.

4. Having "Ally' has set new benchmark for him. Tapi kan, waktu ke udara tu kureng sikit sesuai le saya rasa.

My two cents lor...

Rantong said...

Salam ziarah. Sekadar membuat hebahan untuk kepentingan ummah.

Rancangan "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" kini, ke udara di screen komputer anda. Sertai & daftar sekarang. Kemasukan adalah PERCUMA...

lidot said...

masalahnya, klu dia glamor pesal tak menang PENGACARA TV PALING POPULAR
hehehe... kriteria apa ntah yg TV3 guna sampai bt tv3 tu ally punya
tgk mentor muka dia semalam... takde feeling lak
hahaha... lps tu amek nas terjah... ya ampun, apa2 ntah. gelabah tak tentu pasal si naz tu... pasal air garam, air jawa... air ribena pun ada, tak taulah klu tu strategi nak pomot ribena

iYda Juhar said...

takat ni ai ok jer.

on the scene said...

mamat ni sejak aku kenal n kerja dgn dia esp masa program resq dulu, muka dia tak pernah muka tensen. muka cool.
tapi, aku sebenarnya simpati dgn mamat ni. terlalu byk dilambakkan pd dia, n yg sudah tentu mamat ni seorang yg amat2 lurus bendul.apa org bagi dia buat, n takkan bantah atau komen.

jgn nanti, penonton jd muak, jelak, sebab mcm takde org lain ke lagi yg nak buat semua tu.
biarlah specialised kan mamat ni dlm satu atau dua program.bukan main hentam je semua.

pernah dulu karam singh dibawa gi sure hebuh/jom heboh. tapi ramai yg tak setuju sebab karam bukan dlm bidang hiburan.akhirnya, mana ada lagi karam gi jom heboh?

jadi, kena pikirkanlah, elly bukan robot dan bukan semua org suka tgk muka yg sama dlm mcm2 program.

elly, lu kena ubah sikit perangai COOL hang tu.

fendy0211 said...

sbb dia comel.. tak kesah la kalo sume program dia nak kua...

*ateeka amer* said...

kita kesian, tapi dia cam cool jek. kalaw byk kerja pun tgk cam dia leh handle. takde mslh pun. so biar jek la. da penat dia tau la.

Hazrey said...

Ally pernah bercakap dengan aku:

"Aku mempunyai minat yang amat sangat dalam broadcasting. I wanna learn the trick of the trade, supaya satu hari nanti..." well, the rest aku tak boleh share tanpa izin dia, tapi yang pastinya, apa yang dilakukan Ally menunjukkan komitmen dia pada apa yang dilakukan.

Dan tak mudah menerima kepercayaan seumpama ini.

Dan percayalah, satu hari nanti, Ally akan menjadi satu ikon pengacara. Insya'allah.

And of course, dia adalah seorang personaliti yang akan berkata: aku bukan artis, aku wartawan. :)

ajie said...

lepas ni kasi Ally jd pengacara jalan2 cari makan plak...dah jelak dgn makcik kebulor tu jd pengacara..haha

Yatt said...

Hahaha... ini pun jadi issue ke?

GX said...

aku suka Ally jadi pengacara..tapi biarlah dia fokus kepada satu atau dua program jer..biar exklusif sikit ...

eiyda said...

Tapi sayangnya dia x pernah menang anugerah pengacara popular...... TV3 dah ketandusan pengacara lelaki ker????

i.am.belle said...

ok tQ bro.DonC sbb post ini topik.

baru je kelmarin mak aku kata 'balik-balik muka budak ni, balik-balik muka budak ni kat tv'.

mcm belle yg jarang tgk tv, tapi setiapkali buka tvtiga aku mesti nampak muka dia jd pengacara. seriously, bak kata Amy 'AKU DAH BOSAN'.

mmg dia pengacara yg baik. tp pun mcm broDonC sebut dlm entri yg lepas tuh 'Sudah-sudahlah hoi'.


xD muahahahaha Ally kalau cool sgt pun jadi tak cool dowh

okey aku mau cari itu baldi sekrang.... ;p

Anonymous said...

laa tu skrip ko ke? patut la macam bimbo....

fuck off

DonCorleone said...

DoOrDie - Saya pun suka Ally mengacara tapi memang hakikatnya dia mengacarakan terlalu banyak program and memang betul hilang "exclusive" dia tu. The program Ally memang seharusnya jadi satu-satunya program yang diacarakannya sebab it has to be exclusive kan?

Rantong - Silalah ambil seberapa banyak kesempatan yang boleh kau ambil.

lidot - Aku tak pernah kisah dengan populariti diorang tetapi aku sentiasa pentingnya integriti diorang ni saat menjadi pengacara. Ally mungkin keletihan and itu sebab dia nampak letih masa mentor kot. Soal ambil Nas Terjah and tanya soalan-soalan yang "tersangatlah bijak" itu ternyata satu kehebatan TV3 yang sudak nak kita uraikan kan?

Iyda - Kalau kau suka, bagus sebab kau ada hak untuk suka.

on the scene - Aku setuju dengan pendapat kau. Lama kelamaan orang akan jelak juga sebab muka yang sama aje kat TV. ally has been overused! Itu satu hakikat yang kita semua harus terima. Ally memang sudah patut ada specialization dah kan and sepatutnya program Ally itu ialah key program untuk dia. Tapi barangkali memang kita ni ketandusan pengacara lelaki yang bagus kot? Lu, Hazrey, Obiefiend and Gua kena try bro! Hahaha

Fendy0211 - Ye lah kot....barangkali dia comel. Hahahah

*ateeka amer* - Itulah gunanya penulisan macam ini supaya kita boleh suarakan pendapat. Barangkali memang Ally tak penat, barangkali habuan untuk dia bagi mengacarakan program memang banyak - tetapi hakikatnya kita sebagai penonton sentiasa harus pro-aktif membicarakan apa yang disajikan untuk kita.

Hazrey - Frankly, aku setuju dengan kau sebab aku harap satu hari nanti Ally akan jadi ikon dalam broadcast journalism, bukan ikon hos popular.

Ajie - Aku pun kadang2 kurang selera tonton Jalan2 Carik Makan. Barangkali kalau kasi Ally makan okay sikit kot...hahahaha

Yatt - We can always agree to disagree.

GX - Yes, harus ada exclusivity.

Eiyda - Aku tak pernah peduli soal menang anugerah berbentuk populariti.

Belle - Yes Belle, sudah-sudah lah tu. Aku selalu ingatkan orang supaya berhenti di saat tinggi, bukan berhenti di saat suam. Aku harap Ally pandai buat pilihan nanti supaya jangan penonton buat pilihan dulu (sebab nanti penonton carik baldi dulu kan? kan?)

Anita said...

Itu mungkin dah rezeki dia.... tak baik nak tutup pintu rezeki org dgn komen2 negetive gini. Tak suka tutup tv atau tukar ke rancagan lain.

DonCorleone said...

Anita - It's not easy to create a discourse with your kind of thinking. Sad that if you look at all these discussion as negative. Soal kalau tak suka tutup TV memang sudah diamalkan lama dah, tapi the point is people wants improvement (or at least me). Nevertheless, terima kasih kerana menyertai diskusi ini dengan pendapat bernas anda.

eddie dewanaga said...

lagi satu lu tertinggal bro...

program singgah sahur pun dia jugak, mungkin jika dia dah kawen, kurang sikit dia ambik job2 tu semua...

*gua minat tgk nurul syuhada, hehehe...

Ady Syam said...

murah rezeki ally ni... takper laa dia bujang lagik... susah2 dahulu senang2 kemudian... lagi pun dia serba boleh dan penonton cool jer tengok dia... AFUNDI ALLY!! buleh? :P

HazirahMahadzir said...

mungkin msia dh kehabisan pengacara muda berbakat yg boleh 'dijual'?

Ayyman Rahim said...

Superman ah diaaa! Kagum.

PUTUBAMBU said...

kesian gak kat dia..

tapi...

mesti gaji dia byk kan?

anggun99 said...

tula.. versatile indeed.. sejak kebelakangan nih.. mmg nampak dia di merata2 rancangan TV3 or Media Prima.. tapi lagi suka kalau dier partner ngan FBI..

p/s: Baru jer hari Ahad ari tuh (waktu tgk Mentor), I asked my mum.. program aper dia start jadi pengacara dulu? I dun think he started as pengacara hiburankan?..hmmm..