May 21, 2009

Kalau semua nak claim dia NUMBER 1, maka siapa sebenarnya yang NUMBER 1 tu?

Berita Harian bertarikh 20 May 2009 (Rabu) terbitkan berita ini. Tajuknya: "Masih Nombor Satu" and itu merujuk kepada Kajian Radio Nielsen dan "masih nombor satu" itu pula merujuk kepada HotFM (hanya untuk rancangan paginya)

Hari ini pula, Berita Harian, 21 May 2009 (Khamis) terbitkan berita ini. Tajuknya: "Era kekal nombor satu". Ia pula merujuk kepada kajian yang sama.

Aku tak mahu korang confuse.

Di bawah ini adalah keputusan keseluruhan Kajian Radio oleh Nielsen Media Research yang aku petik dari sini.

Supaya tidak ada lagi kekeliruan kan? Yang mana tak dapat number 1 tu memang sentiasa akan cari jalan lain untuk tunjuk gah. Itu keadaan yang amat biasa lah tu.

Tapi yang penting....

KEEP IT COOL

11 comments:

joegrimjow said...

entah laa
hot besh

Marzuki Jalil said...

dulu af sekarang era plak. he3.

sis_nita said...

telinga kita laa kanss.. manerr yg beshh tu lerr yang beshh..

sinar no.2?

idak lerr penah kita dengar siaran nehh.. pasni nak try laa dengar pepagi..

hubbsnmoi said...

erm, sbb sani pnah tinggal di temasik, tentu tau class95fm yg saya sgt suka dengar. kerana lawak mereka kedengaran bijak sedikit dan relevan dgn isu2 semasa.

kalau radio melayu, saya pilih sinar tetapi waktu abby fana di udara sahaja. kerana saya hairan sedikit dgn pilihan2 dj2 lain yg bagi saya suara agak nyaring. tidak lembutt di telinga spt pilihan dj tambak.

erm, saya bukan bias. just 2 sen dari saya.

agak2, radio malaysia can learn frm them x?

mied said...

Err..nape Best 104.1 x masuk list?? glamer gak radio tu kat Johor...
Seblom byk siaran kat M'sia ni..ada gak dgr siaran seberang tambak..tp sekrag ni pyh nk dpt siaran tu..len la kalo btol2 dok kat JB..
Kalo dlm kete dengar Suriafm, kat opis plak (internet radio) bole cpai ERA n Sinar je..so..mmg la 'kami' kat sini yg mendgar radio sambil wat keje dpt membantu menaikkn rangking % tu..heheheh..
Hotfm.. tu..salah formula kot...sbb trlalu 'hot' sume pon jd 'rentung'..kdg2 rs mcm radio khas utk lagu2 indon je...Kalo saya suka dgr DJ2 yg santai2 je..ada joke (wpon pon merapu abes) tp ok la...ilangkan stress..
suke kat Abby Fana tu..idea dia kdg diluar kotak pemiliran biasa..tu la kreatif...moga terus kreatif d masa akan dtg..Zizi n tuah kat Suriafm..pon best..kuat nyakat...hehhehe

Anne said...

agree with hubbsnmoi. suara dj2 especially radio era terjerit2 and their joke sgt merepek, perbualan mereka tak berilmiah and tak informative langsung. just merepek meraban saja. kalau dah era menang tu...terserlah lah orang-orang kita suka dgn hiburan2 merapu ni. Si fara (era) terlalu nak menunjuk sgt yang betapa dia tu seorang gadis yang ceria...haizzz.

f R i h A said...

wow! KEDAH FM no. 14 tu!!!! cayalah!!!

lizz said...

aik. Era balik ek?last year, hotfm kan?

I am Karl said...

ERA gk la last year

ERA still d best!!!

yeah!!!

segmen Kak Nana & pg d era sgt best!!

sinar pg & segmen Abby Fana pun best

dua stesen ni je karl layan

ana farhana said...

ok..suda taw..
hehehe..
view my blog n fllw me

cik nana~ said...

aku pun agak keliru hari tu. sume claim no 1.

May 21, 2009

Kalau semua nak claim dia NUMBER 1, maka siapa sebenarnya yang NUMBER 1 tu?

Berita Harian bertarikh 20 May 2009 (Rabu) terbitkan berita ini. Tajuknya: "Masih Nombor Satu" and itu merujuk kepada Kajian Radio Nielsen dan "masih nombor satu" itu pula merujuk kepada HotFM (hanya untuk rancangan paginya)

Hari ini pula, Berita Harian, 21 May 2009 (Khamis) terbitkan berita ini. Tajuknya: "Era kekal nombor satu". Ia pula merujuk kepada kajian yang sama.

Aku tak mahu korang confuse.

Di bawah ini adalah keputusan keseluruhan Kajian Radio oleh Nielsen Media Research yang aku petik dari sini.

Supaya tidak ada lagi kekeliruan kan? Yang mana tak dapat number 1 tu memang sentiasa akan cari jalan lain untuk tunjuk gah. Itu keadaan yang amat biasa lah tu.

Tapi yang penting....

KEEP IT COOL

11 comments:

joegrimjow said...

entah laa
hot besh

Marzuki Jalil said...

dulu af sekarang era plak. he3.

sis_nita said...

telinga kita laa kanss.. manerr yg beshh tu lerr yang beshh..

sinar no.2?

idak lerr penah kita dengar siaran nehh.. pasni nak try laa dengar pepagi..

hubbsnmoi said...

erm, sbb sani pnah tinggal di temasik, tentu tau class95fm yg saya sgt suka dengar. kerana lawak mereka kedengaran bijak sedikit dan relevan dgn isu2 semasa.

kalau radio melayu, saya pilih sinar tetapi waktu abby fana di udara sahaja. kerana saya hairan sedikit dgn pilihan2 dj2 lain yg bagi saya suara agak nyaring. tidak lembutt di telinga spt pilihan dj tambak.

erm, saya bukan bias. just 2 sen dari saya.

agak2, radio malaysia can learn frm them x?

mied said...

Err..nape Best 104.1 x masuk list?? glamer gak radio tu kat Johor...
Seblom byk siaran kat M'sia ni..ada gak dgr siaran seberang tambak..tp sekrag ni pyh nk dpt siaran tu..len la kalo btol2 dok kat JB..
Kalo dlm kete dengar Suriafm, kat opis plak (internet radio) bole cpai ERA n Sinar je..so..mmg la 'kami' kat sini yg mendgar radio sambil wat keje dpt membantu menaikkn rangking % tu..heheheh..
Hotfm.. tu..salah formula kot...sbb trlalu 'hot' sume pon jd 'rentung'..kdg2 rs mcm radio khas utk lagu2 indon je...Kalo saya suka dgr DJ2 yg santai2 je..ada joke (wpon pon merapu abes) tp ok la...ilangkan stress..
suke kat Abby Fana tu..idea dia kdg diluar kotak pemiliran biasa..tu la kreatif...moga terus kreatif d masa akan dtg..Zizi n tuah kat Suriafm..pon best..kuat nyakat...hehhehe

Anne said...

agree with hubbsnmoi. suara dj2 especially radio era terjerit2 and their joke sgt merepek, perbualan mereka tak berilmiah and tak informative langsung. just merepek meraban saja. kalau dah era menang tu...terserlah lah orang-orang kita suka dgn hiburan2 merapu ni. Si fara (era) terlalu nak menunjuk sgt yang betapa dia tu seorang gadis yang ceria...haizzz.

f R i h A said...

wow! KEDAH FM no. 14 tu!!!! cayalah!!!

lizz said...

aik. Era balik ek?last year, hotfm kan?

I am Karl said...

ERA gk la last year

ERA still d best!!!

yeah!!!

segmen Kak Nana & pg d era sgt best!!

sinar pg & segmen Abby Fana pun best

dua stesen ni je karl layan

ana farhana said...

ok..suda taw..
hehehe..
view my blog n fllw me

cik nana~ said...

aku pun agak keliru hari tu. sume claim no 1.