May 18, 2009

Aku rasa bukan mudah nak capai apa yang diorang capai tetapi itulah hakikatnya bahawa selera pendengar kita ni sukar sekali nak dijangkakan!

By now, aku rasa ramai yang dah tau keputusan radio survey yang meletakkan stesen radio Era sebagai Number 1 manakala Sinar sebagai Number 2 manakala HotFM sebagai Number 3.

Kalau korang nak tahu keputusannya dengan lebih detail, sila baca kat blog sahabat aku ni.

Terus BERAJA di hati pendengar radio Malaysia. Tahniah!

"What happened to Media Prima?" tanya teman aku tentang HotFM yang jatuh ke tangga ketiga berbanding tangga kedua tahun lalu.

"Sekejap-sekejap Fara ada, sekejap-sekejap Fara tak ada. Sekejap-sekejap Faizal ada, sekejap-sekejap Faizal tak ada. Lepas itu, tak ada balance di antara iklan, lagu-lagu dan deejay yang merapu-rapu," balas seorang teman yang lain.

HotFM yang kini menduduki tempat ketiga selepas menduduki tempat kedua tahun lalu.

Bila aku fikir balik, Aznil dan Din Beramboi dalam Era setiap pagi pun merapu. Era pun ada iklan yang banyak sekali. Tak cukup dengan itu, Salih Yaacob, Khairil Rashid dan Raja Azura lagi lah hebat merapunya tapi nampaknya merapu mereka ni lah yang laku di masa kini.

Bapak mentua aku yang berusia dah lebih 55 tahun bila bercakap tentang Sinar FM, katanya: "Merapu sungguh Salih tu tapi okaylah...tak yah serius sangat bila dengar radio."

Aku sebelum ini, mengkritik hebat trio SY, Krill dan KE sebab aku rasa ia "terlalu merapu" and it worked as a reverse psychology to me. The more I hate it, the more I listen to it!

Sama ada aku menunggu sangat lagu yang akan dimainkan atau tidak, telinga aku terus menerus menerima "merapunya" mereka.

Benda ni buat aku ingat deejay hebat US, Howard Stern, yang bukan main dahsyat kena saman atas hamburan kata-katanya yang selalu sahaja berunsur "nakal" dan berbaur seksual sehingga survey mendapati "lebih ramai orang membencinya, lebih ramai orang mahu mendengarnya."

Hakikatnya, selera pendengar sekarang susah sekali nak kita jangka.

Ramai teman-teman aku kata, Business FM (BFM) main lagu best-best. So, aku pun selalu jugak lah dengar tetapi selepas seminggu dua, aku dapati BFM buat aku terlalu melihat ke belakang dan bernostalgia.

Bila aku dengar Era pulak, aku rasa okay-okay aje manakala HotFM pulak aku dengar sebab aku rasa "dekat" kerana aku pernah bekerja with Farah dulu masa di Media Prima.

Aku suka jugak Klasik FM sebab ia putarkan lagu-lagu yang sukar sekali aku nak cari di record store di Malaysia ni manakala Shoeshine pulak suka dengan HitzFM sebab memang Hitz main semua yang latest dan best-best.

Itu baru aku dengan Shoeshine...macam mana dengan berjuta-juta lagi pendengar radio di Malaysia yang selera mereka bertukar hampir setiap hari?

Do we really know what they want?

Apa pun, personally kepada Pak Tam (sempat aku minum teh dengan dia last week), aku nak ucapkan tahniah atas kejayaan Sinar manakala kepada team HotFM, aku ucapkan tabah ajelah and keep giving us good music.

Ini team Sinar FM yang menunjukkan "kuasa" mereka menerusi Radio Survey yang terbaru ini. They are Number 2! SINAR Pagi kendalian Krill, KE dan SY makin hari makin digemari. Program ini sahaja kini meraih 2 juta pengikut, bertambah hampir 384,000 orang berbanding pada kajian sebelum ini. Ia merupakan rancangan sarapan ke-2 popular di Malaysia

Selain itu, aku turut nak ucap tahniah kepada teman radio yang lain seperti Adly Syairy Ramly (XFM).

Dari kedudukan di tangga 20, XFM telah membaiki prestasinya dan berada di tempat ke-17 dalam senarai selepas kajian kali ini. Jumlah pendengar XFM meningkat 18% ke 475,000 seminggu.

KEEP IT COOL people!

25 comments:

Obefiend said...

sinar naik pasal DJ matang i think. after 10 plus years of listening to era the first gen era listeners dah tak boleh makan dah gaya era skang. sorta like i can no longer stand the "music" blasting through hitz.fm these days. so the old fellas end up migrating to Mix.fm and Sinar Fm. makes sense tak?

era dan hot same genre. untuk orang muda atau tak mengaku tua. ha ha. in a way sinar won out pasal tak ada direct competition kot?

personally aku tak dengar radio mainly pasal radio dalam kereta dah rosak malas nak baiki. lol! Ipod all the way je..

joegrimjow said...

abgku peminat setia sinar fm
ntah ape yg dilayan

ateeka amer said...

im not surprised,pasal i pun da tukar dga era.dulu dga hot.era pun da byk berubah.maybe hot da selesa dgn position dia last year, so amek mudah jek.

<< s| teD| yanG GOmuK >> said...

saya juga sukar Sinar.Fm.. walau merapu.. itu yang mereleasekan tension..

Tahniah Sinar

cik nana~ said...

mengapa era no 1? oh tidak... saya pendengar hotfm. lebih hangat daripada biasa. tp ape yang saya baca kat cari forum, era naik sebab aznil n din beramboi. n pendengar hotfm dah bosan dengan lawak fara n fbi. asyik kutuk sesama sendiri. walau ape pun... saya tetap dengar hotfm

eddie dewanaga said...

sinar fm cukup biol...

bagi 2nd generasi Era listener dulu (zaman Kieran, Khairil, Linda, Jamal Jamaludin, dan Nila) ramai dah pindah ikut Dj2 diorang masuk sinar...!

Salleh Yaakob (abg Jem) memang biol, bikin orang gelak pagi2 buta dlm kereta, bus atau teksi nak pegi keja... plus, lagu2 retro yg nostalgic, tiap2 hari gua rasa macam kembali ke zaman 70's dan 80's...

Hot fm terlalu gah dgn lagu2 indon... Fara dan Faizal dah sibuk berebut2 nak masuk tv... dan takde aura Dj lagi.

Ayyman Rahim said...

Din Beramboi tu gila annoying punya annoying gila. Tapi suka dengar era sebab Nana cakap macam best je. Yang lain semua sama je dengan Pak Beramboi tu.


About hot fm. Agak ah, kadang-kadang naik menyampah dengar AG dgn Kieran ckp Jawa Rangers macam hebat sangat ke jadi anak Jawa ni? Dah tu, bila orang jawa call dia mcm happy. Tak salah mcmtu la.


Sinar? No comment, tak pernah dengar.

cik selmah said...

hmm, aku pulak rindu nak dgr celoteh bro Isma Halil Hamzah. dimana dia skrg?

ahh, tetibe teringat waktu aku layan RFM dolu2.. abg KC, lagi sape tah name DJ yg jd alih suara pengacara Istana Takeshi tu. aku pon dh lupa. haha.. tp mmg gile bes.

oh ya, masih juga aku teringat waktu abg KC jemput bro Don C utk review psl kumpulan Dewa, Padi ngan SO7. hu2.. syok ah lagu2 indo mase tu :)

i.am.belle said...

belle dh jarang dengar radio, dengar cd atau mp3 hp je. kdg2 kalau dah bosan, baru layan hitz fm atau fly fm.

kdg2 layan gak lawak salih yaakob tu.. xD

i miss fly guy and lil' kev

Reds said...

tak tahu kenapa, sy mmg suka dgr "merapunya" sinar fm...

D.N.A.S said...

Sinar Pagi banyak discuss pasal masalah rumah tangga (dan jugak ramai caller yg berangan nak kawin dua-tiga). Itu pasal makin popular rasanya....... iyalah, boleh jadi bahan rujukan...
Tapi kebolehan Krill sebagai DJ memang patut kita respect. Dia cool, sopan dan tak over. Lawak dia pun kekadang tu rasa mcm nak hantuk kepala ke dinding jugak.

Din Beramboi tu kena control sikit. Kekadang tu annoying, kekadang tu melampau jugak. Mungkin kena masuk kelas tata susila sebab lawak dia banyak yang agak gross dan rude.

As for Hot.FM, I dah stop dengar sejak 2 tahun dulu sebab diorang ni macam dah kehabisan modal.

lidotsavadak said...

yes... bile baca blog ni br aku yakin yg era memang no 1 sebab sblm ni ada khabar2 angin dan aku mcm tak caya. Yelah, aku pun mcm kesian tgk era. org duk ngutuk sana sini. jd, walaupun tak best, aku dengar gak era & seyes aku tak tahan dgn hot. lagi2 sejak ada jawa rangers. Hello, itu terlalu membosankan untuk pendengar. fafau dgn fbi... hello, tu formula era yang lama & membosankan jugak bile dengar hari2. lagi nak termuntah bile bukak tv pun muka diorg... tolonglah memahami pendengar. apa2 pun tahniah utk sinar. harap2 sinar no 1 lain kali, tak glamor takpe asalkan tetap di hati peminat. tunggu suria jatuhkan hotfm aje skrg

fahmi said...

salam... sinar meningkat sbb ade penyampai2 yg berpengalaman.. Era & Hotfm ketengahkan bakat2 baru, tp bukan semua boleh menjadi penyampai yg baik... walau apa pun, saya suke XFM sbb iklan sgt jarang, dan muzik Malaysia 100%..

ajie said...

Tahniahla...
sebab jd radio no 1 yg paling merapu..paling pengor...

aya.whitetea said...

hahaha...dulu ya memang suka dengar ERA masa zaman awal awal dulu ( masa ada halim and linda ) then rasa merepek lak dengar radio tu bila 2nd generation deejay masuk . merepek giler . then switch to Hot.FM lak , tapi skang pun dah pi tukar kat RED.FM . Probs banyak iklan tu memang slalu ada kat mana2 radio lar . Tapi macam mana lak ERA buleh jadi num 1 yang jadi pilihan. agaknya pilihan num 1 paling merepek kot.

Anonymous said...

BFM is the best. Morning Fix dapat Led Zep, petang dapat Jimi Hendix + Nirvana.

The Spiral Eyes said...

aku suka radio malaysia pahang,sebab dia selalu umum waktu solat.ok tak

Jalak Lenteng said...

since Linda Onn 'dipaksa' ke Sinar FM, she felt so distracted. maybe this is the wisdom behind..credit to Linda for this rating improvement!

mindx said...

bro, metro ari ni besar punye...

HOT FM No. 1..

mana satu yg betul ni???

sis_nita said...

merujuk pada soklan mindx..

HOT FM - Segmen AM Krew tu.. Fara ngan Pesal punyerr celotehh pepagi.. tu yg dapat nombor satu..

tu yang diwar-warkan oleh fara ngan pesal pagi tadi.. segmen tu jerr nombor satu..

kita pon pepagi jerr dengar HOTfm.. masa drive gi keje..

Ida said...

Aku tiap-tiap pagi dengar Fly.FM. Dulu rajin gak melayan Hot FM, tapi kejap Fara takde kejap Faizal takde, macam kurang ummpph..

Now Fly.FM dah ada 3 orang DJ yang sungguh merapu tapi aku enjoy dengar pagi-pagi.. Phat Fabes, Ben and Nadia.

P/S: Aku miss FlyGuy and Lil'Kev...

Anonymous said...

Aku suka sinar sbb DJ2 dia ikhlas, ckp tak dibuat2. Nak buat lawak, buat je. Aku x kisahlah dia org ada slot abg lembut ke apek ke, mama bosan ke sbb aku rasa ok. Lps tu ada jugak DJ2 mcm Double D ptg2 yg bersopan santun, waktu tghari ada Linda utk layan budak2 umur 20 - 30 thn. So takdelah radio sinar ni old skool sgt, semlm ok je dia org main lagu hindustan... wa goyang beb dlm kete.Tapi yg penting, semenjak aku tune in Sinar,r'ship aku dgn hubby aku makin bagus.

sHaFeQaH said...

suka dengar sinar fm..merepek tapi itu yg buat org tergelak n suka...

xynapster said...

Kami menyajikan pelbagai radio online yang terdapat di Malaysia termasuk radio Sinar.FM didalam satu paparan blog. Sila klik pada link dibawah untuk mendengar siaran radio secara percuma dan terhangat. XY Malaysia Radio Online

RADIO TV said...

WATCH TV ONLINE LISTEN RADIO ONLINE MALAYSIA
KLIK >>  LISTEN RADIO ONLINE MALAYSIA  
KLIK >> WATCHING TV ONLINE MALAYSIA

May 18, 2009

Aku rasa bukan mudah nak capai apa yang diorang capai tetapi itulah hakikatnya bahawa selera pendengar kita ni sukar sekali nak dijangkakan!

By now, aku rasa ramai yang dah tau keputusan radio survey yang meletakkan stesen radio Era sebagai Number 1 manakala Sinar sebagai Number 2 manakala HotFM sebagai Number 3.

Kalau korang nak tahu keputusannya dengan lebih detail, sila baca kat blog sahabat aku ni.

Terus BERAJA di hati pendengar radio Malaysia. Tahniah!

"What happened to Media Prima?" tanya teman aku tentang HotFM yang jatuh ke tangga ketiga berbanding tangga kedua tahun lalu.

"Sekejap-sekejap Fara ada, sekejap-sekejap Fara tak ada. Sekejap-sekejap Faizal ada, sekejap-sekejap Faizal tak ada. Lepas itu, tak ada balance di antara iklan, lagu-lagu dan deejay yang merapu-rapu," balas seorang teman yang lain.

HotFM yang kini menduduki tempat ketiga selepas menduduki tempat kedua tahun lalu.

Bila aku fikir balik, Aznil dan Din Beramboi dalam Era setiap pagi pun merapu. Era pun ada iklan yang banyak sekali. Tak cukup dengan itu, Salih Yaacob, Khairil Rashid dan Raja Azura lagi lah hebat merapunya tapi nampaknya merapu mereka ni lah yang laku di masa kini.

Bapak mentua aku yang berusia dah lebih 55 tahun bila bercakap tentang Sinar FM, katanya: "Merapu sungguh Salih tu tapi okaylah...tak yah serius sangat bila dengar radio."

Aku sebelum ini, mengkritik hebat trio SY, Krill dan KE sebab aku rasa ia "terlalu merapu" and it worked as a reverse psychology to me. The more I hate it, the more I listen to it!

Sama ada aku menunggu sangat lagu yang akan dimainkan atau tidak, telinga aku terus menerus menerima "merapunya" mereka.

Benda ni buat aku ingat deejay hebat US, Howard Stern, yang bukan main dahsyat kena saman atas hamburan kata-katanya yang selalu sahaja berunsur "nakal" dan berbaur seksual sehingga survey mendapati "lebih ramai orang membencinya, lebih ramai orang mahu mendengarnya."

Hakikatnya, selera pendengar sekarang susah sekali nak kita jangka.

Ramai teman-teman aku kata, Business FM (BFM) main lagu best-best. So, aku pun selalu jugak lah dengar tetapi selepas seminggu dua, aku dapati BFM buat aku terlalu melihat ke belakang dan bernostalgia.

Bila aku dengar Era pulak, aku rasa okay-okay aje manakala HotFM pulak aku dengar sebab aku rasa "dekat" kerana aku pernah bekerja with Farah dulu masa di Media Prima.

Aku suka jugak Klasik FM sebab ia putarkan lagu-lagu yang sukar sekali aku nak cari di record store di Malaysia ni manakala Shoeshine pulak suka dengan HitzFM sebab memang Hitz main semua yang latest dan best-best.

Itu baru aku dengan Shoeshine...macam mana dengan berjuta-juta lagi pendengar radio di Malaysia yang selera mereka bertukar hampir setiap hari?

Do we really know what they want?

Apa pun, personally kepada Pak Tam (sempat aku minum teh dengan dia last week), aku nak ucapkan tahniah atas kejayaan Sinar manakala kepada team HotFM, aku ucapkan tabah ajelah and keep giving us good music.

Ini team Sinar FM yang menunjukkan "kuasa" mereka menerusi Radio Survey yang terbaru ini. They are Number 2! SINAR Pagi kendalian Krill, KE dan SY makin hari makin digemari. Program ini sahaja kini meraih 2 juta pengikut, bertambah hampir 384,000 orang berbanding pada kajian sebelum ini. Ia merupakan rancangan sarapan ke-2 popular di Malaysia

Selain itu, aku turut nak ucap tahniah kepada teman radio yang lain seperti Adly Syairy Ramly (XFM).

Dari kedudukan di tangga 20, XFM telah membaiki prestasinya dan berada di tempat ke-17 dalam senarai selepas kajian kali ini. Jumlah pendengar XFM meningkat 18% ke 475,000 seminggu.

KEEP IT COOL people!

25 comments:

Obefiend said...

sinar naik pasal DJ matang i think. after 10 plus years of listening to era the first gen era listeners dah tak boleh makan dah gaya era skang. sorta like i can no longer stand the "music" blasting through hitz.fm these days. so the old fellas end up migrating to Mix.fm and Sinar Fm. makes sense tak?

era dan hot same genre. untuk orang muda atau tak mengaku tua. ha ha. in a way sinar won out pasal tak ada direct competition kot?

personally aku tak dengar radio mainly pasal radio dalam kereta dah rosak malas nak baiki. lol! Ipod all the way je..

joegrimjow said...

abgku peminat setia sinar fm
ntah ape yg dilayan

ateeka amer said...

im not surprised,pasal i pun da tukar dga era.dulu dga hot.era pun da byk berubah.maybe hot da selesa dgn position dia last year, so amek mudah jek.

<< s| teD| yanG GOmuK >> said...

saya juga sukar Sinar.Fm.. walau merapu.. itu yang mereleasekan tension..

Tahniah Sinar

cik nana~ said...

mengapa era no 1? oh tidak... saya pendengar hotfm. lebih hangat daripada biasa. tp ape yang saya baca kat cari forum, era naik sebab aznil n din beramboi. n pendengar hotfm dah bosan dengan lawak fara n fbi. asyik kutuk sesama sendiri. walau ape pun... saya tetap dengar hotfm

eddie dewanaga said...

sinar fm cukup biol...

bagi 2nd generasi Era listener dulu (zaman Kieran, Khairil, Linda, Jamal Jamaludin, dan Nila) ramai dah pindah ikut Dj2 diorang masuk sinar...!

Salleh Yaakob (abg Jem) memang biol, bikin orang gelak pagi2 buta dlm kereta, bus atau teksi nak pegi keja... plus, lagu2 retro yg nostalgic, tiap2 hari gua rasa macam kembali ke zaman 70's dan 80's...

Hot fm terlalu gah dgn lagu2 indon... Fara dan Faizal dah sibuk berebut2 nak masuk tv... dan takde aura Dj lagi.

Ayyman Rahim said...

Din Beramboi tu gila annoying punya annoying gila. Tapi suka dengar era sebab Nana cakap macam best je. Yang lain semua sama je dengan Pak Beramboi tu.


About hot fm. Agak ah, kadang-kadang naik menyampah dengar AG dgn Kieran ckp Jawa Rangers macam hebat sangat ke jadi anak Jawa ni? Dah tu, bila orang jawa call dia mcm happy. Tak salah mcmtu la.


Sinar? No comment, tak pernah dengar.

cik selmah said...

hmm, aku pulak rindu nak dgr celoteh bro Isma Halil Hamzah. dimana dia skrg?

ahh, tetibe teringat waktu aku layan RFM dolu2.. abg KC, lagi sape tah name DJ yg jd alih suara pengacara Istana Takeshi tu. aku pon dh lupa. haha.. tp mmg gile bes.

oh ya, masih juga aku teringat waktu abg KC jemput bro Don C utk review psl kumpulan Dewa, Padi ngan SO7. hu2.. syok ah lagu2 indo mase tu :)

i.am.belle said...

belle dh jarang dengar radio, dengar cd atau mp3 hp je. kdg2 kalau dah bosan, baru layan hitz fm atau fly fm.

kdg2 layan gak lawak salih yaakob tu.. xD

i miss fly guy and lil' kev

Reds said...

tak tahu kenapa, sy mmg suka dgr "merapunya" sinar fm...

D.N.A.S said...

Sinar Pagi banyak discuss pasal masalah rumah tangga (dan jugak ramai caller yg berangan nak kawin dua-tiga). Itu pasal makin popular rasanya....... iyalah, boleh jadi bahan rujukan...
Tapi kebolehan Krill sebagai DJ memang patut kita respect. Dia cool, sopan dan tak over. Lawak dia pun kekadang tu rasa mcm nak hantuk kepala ke dinding jugak.

Din Beramboi tu kena control sikit. Kekadang tu annoying, kekadang tu melampau jugak. Mungkin kena masuk kelas tata susila sebab lawak dia banyak yang agak gross dan rude.

As for Hot.FM, I dah stop dengar sejak 2 tahun dulu sebab diorang ni macam dah kehabisan modal.

lidotsavadak said...

yes... bile baca blog ni br aku yakin yg era memang no 1 sebab sblm ni ada khabar2 angin dan aku mcm tak caya. Yelah, aku pun mcm kesian tgk era. org duk ngutuk sana sini. jd, walaupun tak best, aku dengar gak era & seyes aku tak tahan dgn hot. lagi2 sejak ada jawa rangers. Hello, itu terlalu membosankan untuk pendengar. fafau dgn fbi... hello, tu formula era yang lama & membosankan jugak bile dengar hari2. lagi nak termuntah bile bukak tv pun muka diorg... tolonglah memahami pendengar. apa2 pun tahniah utk sinar. harap2 sinar no 1 lain kali, tak glamor takpe asalkan tetap di hati peminat. tunggu suria jatuhkan hotfm aje skrg

fahmi said...

salam... sinar meningkat sbb ade penyampai2 yg berpengalaman.. Era & Hotfm ketengahkan bakat2 baru, tp bukan semua boleh menjadi penyampai yg baik... walau apa pun, saya suke XFM sbb iklan sgt jarang, dan muzik Malaysia 100%..

ajie said...

Tahniahla...
sebab jd radio no 1 yg paling merapu..paling pengor...

aya.whitetea said...

hahaha...dulu ya memang suka dengar ERA masa zaman awal awal dulu ( masa ada halim and linda ) then rasa merepek lak dengar radio tu bila 2nd generation deejay masuk . merepek giler . then switch to Hot.FM lak , tapi skang pun dah pi tukar kat RED.FM . Probs banyak iklan tu memang slalu ada kat mana2 radio lar . Tapi macam mana lak ERA buleh jadi num 1 yang jadi pilihan. agaknya pilihan num 1 paling merepek kot.

Anonymous said...

BFM is the best. Morning Fix dapat Led Zep, petang dapat Jimi Hendix + Nirvana.

The Spiral Eyes said...

aku suka radio malaysia pahang,sebab dia selalu umum waktu solat.ok tak

Jalak Lenteng said...

since Linda Onn 'dipaksa' ke Sinar FM, she felt so distracted. maybe this is the wisdom behind..credit to Linda for this rating improvement!

mindx said...

bro, metro ari ni besar punye...

HOT FM No. 1..

mana satu yg betul ni???

sis_nita said...

merujuk pada soklan mindx..

HOT FM - Segmen AM Krew tu.. Fara ngan Pesal punyerr celotehh pepagi.. tu yg dapat nombor satu..

tu yang diwar-warkan oleh fara ngan pesal pagi tadi.. segmen tu jerr nombor satu..

kita pon pepagi jerr dengar HOTfm.. masa drive gi keje..

Ida said...

Aku tiap-tiap pagi dengar Fly.FM. Dulu rajin gak melayan Hot FM, tapi kejap Fara takde kejap Faizal takde, macam kurang ummpph..

Now Fly.FM dah ada 3 orang DJ yang sungguh merapu tapi aku enjoy dengar pagi-pagi.. Phat Fabes, Ben and Nadia.

P/S: Aku miss FlyGuy and Lil'Kev...

Anonymous said...

Aku suka sinar sbb DJ2 dia ikhlas, ckp tak dibuat2. Nak buat lawak, buat je. Aku x kisahlah dia org ada slot abg lembut ke apek ke, mama bosan ke sbb aku rasa ok. Lps tu ada jugak DJ2 mcm Double D ptg2 yg bersopan santun, waktu tghari ada Linda utk layan budak2 umur 20 - 30 thn. So takdelah radio sinar ni old skool sgt, semlm ok je dia org main lagu hindustan... wa goyang beb dlm kete.Tapi yg penting, semenjak aku tune in Sinar,r'ship aku dgn hubby aku makin bagus.

sHaFeQaH said...

suka dengar sinar fm..merepek tapi itu yg buat org tergelak n suka...

xynapster said...

Kami menyajikan pelbagai radio online yang terdapat di Malaysia termasuk radio Sinar.FM didalam satu paparan blog. Sila klik pada link dibawah untuk mendengar siaran radio secara percuma dan terhangat. XY Malaysia Radio Online

RADIO TV said...

WATCH TV ONLINE LISTEN RADIO ONLINE MALAYSIA
KLIK >>  LISTEN RADIO ONLINE MALAYSIA  
KLIK >> WATCHING TV ONLINE MALAYSIA