Mar 23, 2009

Aku ingin berdiri dan menjerit: "Fuck You Motherfucker" kepada dia! Bukan semua, tapi ada juga penulisan hiburan yang harus terima jeritan itu!

Bila dah menulis tentang jantan cium jantan di AF7 tu, aku pun terpanggil untuk menulis yang ini pulak.

Aku seperti biasa selalu saja membaca akhbar Melayu hari Ahad sebab Ahad ada banyak masa untuk membaca banyak tulisan walaupun banyak di antara tak ubah macam sampah. Tapi tak apalah, sampah pun kena ditatap juga kan?

So, aku ada lah membaca kolum di mana penulisnya suka meneropong orang tu. Aku tak tahu cara mana makhluk ni meneropong orang tapi aku pasti dia ada caranya tersendiri.

Ini adalah gift (gambar ajelah) daripada aku untuk penulis hiburan yang amalkan cara penulisan yang macam gampang.

Aku petik terus apa dia kata: "Pun begitu, selepas diamati gambar berkemban itu, dapatkan dibuat kesimpulan, ia mungkin dirakamkan di bilik hotel, tapi siapakah yang merakamkannya, adakah di suami atau pasangan barunya? ....dengar cerita, kononnya selebriti ini ligat juga, sekalipun bergelar isteri, tapi disebabkan muka meletup, badan bergetah, dia pun 'makan luar'. Khabarnya, bekas teman lelakinya seorang aktor popular yang kini sudah pun beristeri. Nasihat ..... kepada selebriti berkenaan, berhati-hatilah, jangan sampai nanti gambar yang lebih panas mungkin terlepas ke tangan wartawan!"

Okay. Itu dia sebahagian dari tulisannya. Sebelum aku terus mengulas, baik aku kasi background sikit kepada yang tak tahu isu ni.

Kisahnya ialah sekeping foto of a celebrity yang aku tak tahu siapa (so jangan tanya aku siapa) yang tersebar di internet. Foto tu menyaksikan selebriti ini hanya menggunakan tuala kaler putih dan berkemban. So, you fucking perverts...there are no booobs nor pussy here. Forget it.

Anyway, dalam Kosmo baru-baru ini pun ada menulis jugak tentang isu ini seperti mana yang dicatatkan di blog teman-teman ku iaitu Bapak Gula-Gula dan Ondscene.

Banyak yang Bapak Gula-Gula and Ondscene dah kata dah. So aku tak mau ulang sebab aku setuju dengan diorang. Cuma aku nak komen atas apa yang aku baca Ahad lalu. Itu saja.

Penulis yang suka meneropong ni ibarat berniat JAHAT apabila dia menulis: "...tapi siapakah yang merakamkannya, adakah di suami atau pasangan barunya" dan bunyinya jadi tambah JAHAT apabila dia menulis: "...dengar cerita, kononnya selebriti ini ligat juga, sekalipun bergelar isteri, tapi disebabkan muka meletup, badan bergetah, dia pun 'makan luar'"

Inilah yang aku maksudkan dengan haramjadahnya kekadang penulisan dunia kewartawanan hiburan. Clearly, penulisan sebegini adalah untuk menjatuhkan orang, berbaur fitnah. Kalau dia bangkitkan persoalan tentang selebriti ini mempunyai hubungan "makan luar" itu, dia seharusnya membuktikannya. Kalau tidak, jelaslah bahawa ini FITNAH.

Di kala kita sibuk nak bangkitkan dunia hiburan supaya ia jadi sebahagian daripada Creative Economy, we have to fucking deal with this type of motherfuckers entertainment writers!

Why the fuck that these kind of writing are still published?

Tak cukup dengan itu, this idiot also wrote: "Nasihat ..... kepada selebriti berkenaan, berhati-hatilah, jangan sampai nanti gambar yang lebih panas mungkin terlepas ke tangan wartawan!"

Does this means, semua wartawan hiburan macam dia?

Gambar ini tak ada kaitan dengan sesiapa tetapi aku saja nak letak jugak supaya keluk konsentrasi korang tidak menurun. Ini adalah beberapa jenis tapir dari beberapa sudut dunia. Tapir ni biar datang dari negara mana pun, habitat dan sikapnya tetap sama. Tapi Tapir yang aku pernah lihat di Night Safari di Singapura memang lain macam sikit. Tapir ni kalernya hitam putih macam kat bawah ni. Kalau tak percaya sila tengok....

Betul tak? Kan Tapir ni lain sikit.


Kenapa dia menulis seolah-olah dia mewakili semua wartawan hiburan dan cara dia menulis tu seolah-olah melambangkan semua wartawan hiburan yang dapat gambar macam itu pasti akan menyiarkannya dan menulis macam dia ni jugak.

Am sorry aku banyak mencarut dalam ni, tapi kan aku memang banyak mencarut.

So, to you....you fucking know who you are....FUCK YOU MOTHERFUCKER!

And to the rest....

KEEP IT COOL.

Kredit Gambar 1: http://www.highsnobiety.com. Kredit Gambar 2: http://www.highsnobiety.com. 3. Kredit Gambar 3: http://www.wolfdenz.org

21 comments:

Yatt said...

Hahah... Zubir..Zubir...

Wani Ardy said...

macam sial perkataan meletup, bergetah dan makan luar tu. degrading media cetak.

Kay Faizal said...

Suke suke suke! bukan suke baca artikel wartawan tu, tapi suke baca yang ini. wartawan tu pon dah jadi macam melodi. diorg same spesis kot.

alida abidin said...

soseh soseh pun ada kutuk zubir jugak. tapi soseh soseh ni baling batu sembunyi tangan.

Lily Cartina said...

i think gamba wartawan tv3. tak igt name ape. but yang host majalah 3 or 999. tak ingat. and kalo tak silap dye ade jadi duta ali cafe.

Lily Cartina said...

re : and i fucking love your writings! hell yeah!!

mizzy N said...

kalau dah otak singkat, kolum gosip pun singkat. betul la, kalau takde barenaked boobs and pussy pe cita nak bising2?

macam kerja wartawan nak membongkar misteri gambar syok sendiri aje kerjanya.

anyss said...

alahai...mana la kita tau tu gambo betui ke super impose. Kalau gambo betoi pun...saper dia plak nak nasihatkan worang ala2 pak ustaz, padahal pada masa yg sama tulisan penuh dengan spekulasi. Bukan je nampak macam fitnah, dah bercampur pulak dengan Hasut tu...
Kalau dah betul gambor tu pun, ada hak ke dia nak sebar2 kan pulak satu Malaysia? Kalau nak nyebarkan ceritapun, sebor je la cerita yang baik2...leh kongsi pahala. Sebar spekulasi ala2 gosip panas ni, nambah saham. Wat susah nak jawab Kemudian Hari je...

Anonymous said...

I think u better tuned down your "mencarut" as though there are no better words to describe your "passions" in writing... The hell lah with those entertainment journalist because it's their job to write and they too needs to make a living what... I am not one of them but who cares???

fafarafa said...

rasanya gambar zakiah anas kot. tp mcm ko cakap laa. setakat berkemban, apa laa sangat. dia pon berkemban dalam bilik hotel dia. so apa mau kisah???

lain aa cm pelakon tua-tapi-perasan-muda yang bergambar cm gampang dengan laki org or so-called adik angkat kononnya.

Obefiend said...

yang merakamkan gambar itu aku rasa lesbian partner dia

now that is JUICIER

apa la asik jantan je jadi mangsa

amcam.. do i have the potential to be a wartawan sampah don?

Hazrey said...

That motherfucker does not belong in this journalism industry. He is a motherfucker since day one and I wonder how the fuck did the editor chose to have him to write? Ohh, because he is a motherfucker. This motherfucker tak tahu anything about fitnah. Ehh wait, I better write in Bahasa Malaysia, because I bet this motherfucker does not understand even a bit of English.

Yang jelas bro, penulis bodoh, jahil dan tak sekolah ini membuat andaian sendiri dalam tulisannya, dan jelas sekali apa yang ditulisnya menggampangkan dirinya yang sememangnya sudah gampang.

Kepala babi. Itu jek.

Aku antara orang yang paling hampir dengan personaliti itu dan aku tahu who she is. Dan tulisan itu menggambarkan kebodohan dia sendiri sebab aku percaya dia bersandarkan hearsay sahaja.

Dan tulisannya itu: Nasihat ..... kepada selebriti berkenaan, berhati-hatilah, jangan sampai nanti gambar yang lebih panas mungkin terlepas ke tangan wartawan!"

Itu adalah satu ugutan. Clearly satu ugutan jenayah kerana ia berbaur untuk menjatuhkan.

Hazrey said...

and i love the tenuk. Tenuk pendek. Kenapa kau tak letak gambar babi?

Anonymous said...

aku sangat setuju sani. macam celaka jer wartawan sekarang. aku rasa kecik2 dia makan taik kut. kepada celebrity berkenaan, bawak bertenang ya. shah

iYda Juhar said...

dah tak de isu ker haper. nyampah tol aku ngan cite yang cenggitu.
haihh

CAHAYA said...

Hehe. Patut dpt pun ayat si 'dia' itu. Haha. Dah takda bahan, konon gosip letup bombastik la kan?

p/s: pelik tgk wartawan hiburan yang rasa dirinya wartawan hiburan tapi tulis pelik2. Tak rasa terhibur pun!

JuWiTa JuWieZy VoGueZ said...

i agree dgn sani...
haiz ni wartawan nk sebar tak agak2..
da kopi hitam sudah lah..takya tambah gula lebih2...

menghasut...the wartaan guna kan ayat yg lebih "power" jadi cita ni jadi panas fitnah..dgr2 lah apa-apa lah...

matlamat bukan nk sampai kan tapi menambah burok kan..kadang2 cita ni jadi bahan kreatif dorang...setakat gitu je da jadi idea baru nk bukak cita tulis...kan puas ati dorang jadi skrip director buat satu filem cita..

tak faham la..cita merepek ni jadi bahan

awangsulungmerahmenyala said...

salam tenuk,
aku tak ambik kisah hal citer si tenuk tuh buat tentang kes gambar berkemban,aku suka nota kaki dia tuh awat hang tak ulas nota kaki si tenuk tuh hahahaha...apa dia kata
pengacara berunsur keagamaan tivi swasta main cinta dengan laki orang larrr....hahahah.tenuk tenuk,nih nanti minggu depan mesti dia buat nota kaki lagi dengan judul,DENGAR CITER SANIBOEY BLA BLA BLA BLA SEBAB ITU KEMBALI KE MALAYSIA hahahahah.

i.am.belle said...

ZUBIR kan nama 'tapir' tu.

ZUBIR = SHITHEAD + LOSER

ajie said...

zubir la tu....

aku ingatkan babi td...hahah

wartawan cheleng..tak sudah2 aibkan org

alida abidin said...

Anon said:
I think u better tuned down your "mencarut" as though there are no better words to describe your "passions" in writing... The hell lah with those entertainment journalist because it's their job to write and they too needs to make a living what... I am not one of them but who cares???

Are you saying it is okay to be a gossip monger and spread rumors in national newspaper?

Mar 23, 2009

Aku ingin berdiri dan menjerit: "Fuck You Motherfucker" kepada dia! Bukan semua, tapi ada juga penulisan hiburan yang harus terima jeritan itu!

Bila dah menulis tentang jantan cium jantan di AF7 tu, aku pun terpanggil untuk menulis yang ini pulak.

Aku seperti biasa selalu saja membaca akhbar Melayu hari Ahad sebab Ahad ada banyak masa untuk membaca banyak tulisan walaupun banyak di antara tak ubah macam sampah. Tapi tak apalah, sampah pun kena ditatap juga kan?

So, aku ada lah membaca kolum di mana penulisnya suka meneropong orang tu. Aku tak tahu cara mana makhluk ni meneropong orang tapi aku pasti dia ada caranya tersendiri.

Ini adalah gift (gambar ajelah) daripada aku untuk penulis hiburan yang amalkan cara penulisan yang macam gampang.

Aku petik terus apa dia kata: "Pun begitu, selepas diamati gambar berkemban itu, dapatkan dibuat kesimpulan, ia mungkin dirakamkan di bilik hotel, tapi siapakah yang merakamkannya, adakah di suami atau pasangan barunya? ....dengar cerita, kononnya selebriti ini ligat juga, sekalipun bergelar isteri, tapi disebabkan muka meletup, badan bergetah, dia pun 'makan luar'. Khabarnya, bekas teman lelakinya seorang aktor popular yang kini sudah pun beristeri. Nasihat ..... kepada selebriti berkenaan, berhati-hatilah, jangan sampai nanti gambar yang lebih panas mungkin terlepas ke tangan wartawan!"

Okay. Itu dia sebahagian dari tulisannya. Sebelum aku terus mengulas, baik aku kasi background sikit kepada yang tak tahu isu ni.

Kisahnya ialah sekeping foto of a celebrity yang aku tak tahu siapa (so jangan tanya aku siapa) yang tersebar di internet. Foto tu menyaksikan selebriti ini hanya menggunakan tuala kaler putih dan berkemban. So, you fucking perverts...there are no booobs nor pussy here. Forget it.

Anyway, dalam Kosmo baru-baru ini pun ada menulis jugak tentang isu ini seperti mana yang dicatatkan di blog teman-teman ku iaitu Bapak Gula-Gula dan Ondscene.

Banyak yang Bapak Gula-Gula and Ondscene dah kata dah. So aku tak mau ulang sebab aku setuju dengan diorang. Cuma aku nak komen atas apa yang aku baca Ahad lalu. Itu saja.

Penulis yang suka meneropong ni ibarat berniat JAHAT apabila dia menulis: "...tapi siapakah yang merakamkannya, adakah di suami atau pasangan barunya" dan bunyinya jadi tambah JAHAT apabila dia menulis: "...dengar cerita, kononnya selebriti ini ligat juga, sekalipun bergelar isteri, tapi disebabkan muka meletup, badan bergetah, dia pun 'makan luar'"

Inilah yang aku maksudkan dengan haramjadahnya kekadang penulisan dunia kewartawanan hiburan. Clearly, penulisan sebegini adalah untuk menjatuhkan orang, berbaur fitnah. Kalau dia bangkitkan persoalan tentang selebriti ini mempunyai hubungan "makan luar" itu, dia seharusnya membuktikannya. Kalau tidak, jelaslah bahawa ini FITNAH.

Di kala kita sibuk nak bangkitkan dunia hiburan supaya ia jadi sebahagian daripada Creative Economy, we have to fucking deal with this type of motherfuckers entertainment writers!

Why the fuck that these kind of writing are still published?

Tak cukup dengan itu, this idiot also wrote: "Nasihat ..... kepada selebriti berkenaan, berhati-hatilah, jangan sampai nanti gambar yang lebih panas mungkin terlepas ke tangan wartawan!"

Does this means, semua wartawan hiburan macam dia?

Gambar ini tak ada kaitan dengan sesiapa tetapi aku saja nak letak jugak supaya keluk konsentrasi korang tidak menurun. Ini adalah beberapa jenis tapir dari beberapa sudut dunia. Tapir ni biar datang dari negara mana pun, habitat dan sikapnya tetap sama. Tapi Tapir yang aku pernah lihat di Night Safari di Singapura memang lain macam sikit. Tapir ni kalernya hitam putih macam kat bawah ni. Kalau tak percaya sila tengok....

Betul tak? Kan Tapir ni lain sikit.


Kenapa dia menulis seolah-olah dia mewakili semua wartawan hiburan dan cara dia menulis tu seolah-olah melambangkan semua wartawan hiburan yang dapat gambar macam itu pasti akan menyiarkannya dan menulis macam dia ni jugak.

Am sorry aku banyak mencarut dalam ni, tapi kan aku memang banyak mencarut.

So, to you....you fucking know who you are....FUCK YOU MOTHERFUCKER!

And to the rest....

KEEP IT COOL.

Kredit Gambar 1: http://www.highsnobiety.com. Kredit Gambar 2: http://www.highsnobiety.com. 3. Kredit Gambar 3: http://www.wolfdenz.org

21 comments:

Yatt said...

Hahah... Zubir..Zubir...

Wani Ardy said...

macam sial perkataan meletup, bergetah dan makan luar tu. degrading media cetak.

Kay Faizal said...

Suke suke suke! bukan suke baca artikel wartawan tu, tapi suke baca yang ini. wartawan tu pon dah jadi macam melodi. diorg same spesis kot.

alida abidin said...

soseh soseh pun ada kutuk zubir jugak. tapi soseh soseh ni baling batu sembunyi tangan.

Lily Cartina said...

i think gamba wartawan tv3. tak igt name ape. but yang host majalah 3 or 999. tak ingat. and kalo tak silap dye ade jadi duta ali cafe.

Lily Cartina said...

re : and i fucking love your writings! hell yeah!!

mizzy N said...

kalau dah otak singkat, kolum gosip pun singkat. betul la, kalau takde barenaked boobs and pussy pe cita nak bising2?

macam kerja wartawan nak membongkar misteri gambar syok sendiri aje kerjanya.

anyss said...

alahai...mana la kita tau tu gambo betui ke super impose. Kalau gambo betoi pun...saper dia plak nak nasihatkan worang ala2 pak ustaz, padahal pada masa yg sama tulisan penuh dengan spekulasi. Bukan je nampak macam fitnah, dah bercampur pulak dengan Hasut tu...
Kalau dah betul gambor tu pun, ada hak ke dia nak sebar2 kan pulak satu Malaysia? Kalau nak nyebarkan ceritapun, sebor je la cerita yang baik2...leh kongsi pahala. Sebar spekulasi ala2 gosip panas ni, nambah saham. Wat susah nak jawab Kemudian Hari je...

Anonymous said...

I think u better tuned down your "mencarut" as though there are no better words to describe your "passions" in writing... The hell lah with those entertainment journalist because it's their job to write and they too needs to make a living what... I am not one of them but who cares???

fafarafa said...

rasanya gambar zakiah anas kot. tp mcm ko cakap laa. setakat berkemban, apa laa sangat. dia pon berkemban dalam bilik hotel dia. so apa mau kisah???

lain aa cm pelakon tua-tapi-perasan-muda yang bergambar cm gampang dengan laki org or so-called adik angkat kononnya.

Obefiend said...

yang merakamkan gambar itu aku rasa lesbian partner dia

now that is JUICIER

apa la asik jantan je jadi mangsa

amcam.. do i have the potential to be a wartawan sampah don?

Hazrey said...

That motherfucker does not belong in this journalism industry. He is a motherfucker since day one and I wonder how the fuck did the editor chose to have him to write? Ohh, because he is a motherfucker. This motherfucker tak tahu anything about fitnah. Ehh wait, I better write in Bahasa Malaysia, because I bet this motherfucker does not understand even a bit of English.

Yang jelas bro, penulis bodoh, jahil dan tak sekolah ini membuat andaian sendiri dalam tulisannya, dan jelas sekali apa yang ditulisnya menggampangkan dirinya yang sememangnya sudah gampang.

Kepala babi. Itu jek.

Aku antara orang yang paling hampir dengan personaliti itu dan aku tahu who she is. Dan tulisan itu menggambarkan kebodohan dia sendiri sebab aku percaya dia bersandarkan hearsay sahaja.

Dan tulisannya itu: Nasihat ..... kepada selebriti berkenaan, berhati-hatilah, jangan sampai nanti gambar yang lebih panas mungkin terlepas ke tangan wartawan!"

Itu adalah satu ugutan. Clearly satu ugutan jenayah kerana ia berbaur untuk menjatuhkan.

Hazrey said...

and i love the tenuk. Tenuk pendek. Kenapa kau tak letak gambar babi?

Anonymous said...

aku sangat setuju sani. macam celaka jer wartawan sekarang. aku rasa kecik2 dia makan taik kut. kepada celebrity berkenaan, bawak bertenang ya. shah

iYda Juhar said...

dah tak de isu ker haper. nyampah tol aku ngan cite yang cenggitu.
haihh

CAHAYA said...

Hehe. Patut dpt pun ayat si 'dia' itu. Haha. Dah takda bahan, konon gosip letup bombastik la kan?

p/s: pelik tgk wartawan hiburan yang rasa dirinya wartawan hiburan tapi tulis pelik2. Tak rasa terhibur pun!

JuWiTa JuWieZy VoGueZ said...

i agree dgn sani...
haiz ni wartawan nk sebar tak agak2..
da kopi hitam sudah lah..takya tambah gula lebih2...

menghasut...the wartaan guna kan ayat yg lebih "power" jadi cita ni jadi panas fitnah..dgr2 lah apa-apa lah...

matlamat bukan nk sampai kan tapi menambah burok kan..kadang2 cita ni jadi bahan kreatif dorang...setakat gitu je da jadi idea baru nk bukak cita tulis...kan puas ati dorang jadi skrip director buat satu filem cita..

tak faham la..cita merepek ni jadi bahan

awangsulungmerahmenyala said...

salam tenuk,
aku tak ambik kisah hal citer si tenuk tuh buat tentang kes gambar berkemban,aku suka nota kaki dia tuh awat hang tak ulas nota kaki si tenuk tuh hahahaha...apa dia kata
pengacara berunsur keagamaan tivi swasta main cinta dengan laki orang larrr....hahahah.tenuk tenuk,nih nanti minggu depan mesti dia buat nota kaki lagi dengan judul,DENGAR CITER SANIBOEY BLA BLA BLA BLA SEBAB ITU KEMBALI KE MALAYSIA hahahahah.

i.am.belle said...

ZUBIR kan nama 'tapir' tu.

ZUBIR = SHITHEAD + LOSER

ajie said...

zubir la tu....

aku ingatkan babi td...hahah

wartawan cheleng..tak sudah2 aibkan org

alida abidin said...

Anon said:
I think u better tuned down your "mencarut" as though there are no better words to describe your "passions" in writing... The hell lah with those entertainment journalist because it's their job to write and they too needs to make a living what... I am not one of them but who cares???

Are you saying it is okay to be a gossip monger and spread rumors in national newspaper?