Mar 14, 2009

Aku dengar dengan penuh antisipasi terhadap transformasi menukik-nukik macam gampang di televisi. Belasah ajelah asal tajuk aku ini ada rimanya!

Ada yang kata ada yang boleh ganti Sudirman.

Ada yang kata "suara kena confirm" (whatever fuck that means).

Ada yang kata "kena nampak mahal sikit".

Ada yang terkinja-kinja.

Ada yang swing lagu P Ramlee.

Ada yang rabaknya vokal teran macam nak berak.

Macam-Macam Ada.


Make a guess.

Apa dia...yang buat aku bazirkan masa lebih dua jam depan kotak hitam?

Dan aku akan habiskan tulisan ini dengan cara adanya nota kaki yang klasik yang tak ada kena mengena dengan artikel sepertimana kebanyakan penulis-penulis hiburan (yang ada kolum macam gampang kadang-kadang dalam akhbar berbahasa Melayu kita hari ini).

AKUBIMBO: Teringin makan durian tepi jalan di jalan lama dari Tapah ke Ipoh. Tapi kena bau dulu durian...yang kadang-kadang busuk tapi isinya sedap atau bau semerbak tapi isinya busuk sangat-sangat!

KEEP IT COOL BEBEH!!!

19 comments:

ifahruzzaman said...

tranfomasi....

kahkahkah

aku pun terjebak jgk.sbb lepak kat kdai makan tadi. tumpah teh tarik aku dengar nyaringan lolongan mereka.

singgah cari limau tambun jika durian berbau busuk.

hahahaa

Hazrey said...

kau citer pasal filim transformer ker? Kalau ya, aku suka filim tu. Best. Bumble bee..

9malam setiap sabtu, aku tgk channel lain. Tapi kalau hujan, aku terpaksa memberi duit aku atas dasar kebajikan kepada pengendali siaran, sebab mcm mcm takder even on cloudy day.

Dan hari ni, aku kecewa sebab .

MU bungkusssss..

Anonymous said...

Bukan tak mahu bagi peluang tapi peluang hanya layak untuk orang yang berpijak di bumi nyata. Kalau seseorang itu nak kan anaknya menjadi angkasawan tapi fizik dan ilmu hisabnya E macamana ?

Lainlah kalau seseorang itu melihat anaknya dari sudut pandang sempit sesempit pentas istana budaya.

azmn

Poyo said...

Hehehe.. aku memang tak layan AF pasal AF on air sama time dengan EPL match. Aku layan EPL (Englih Premier League)

HazirahMahadzir said...

sudirman??
tlg la..
jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sgt..sungguh jauhhhhh!!
haihhh~~

Ayyman Rahim said...

Terlalu kejarkan transformasi sampai jadi entah apa-apa je.

fynn jamal said...

i fak giler mamat yg menjahanamkan jeritan batin p ramlee.

dan dia tak paham sarkastik kathy yg mengatakan "biasanya org johor nyanyi sedap".

merujuk dia tak sedap.

jahanam lagu itu! benci sekali jiwa aku dengarkan.

awangsulungmerahmenyala said...

macam haram jadah.
nih nanti ada lah mamat-mamat sengal marah nih nanti.
ba hak hak...macam haram jadah macam mana pun.

AeRiN cRyBaBy said...

huh...dengar cerita jugak pasal kecoh-kecoh during press conference kenapa takder tarian 'menuju puncak' oleh semua pelajar... the head of astro ria, khairul mizan cakap pelajar-pelajar tak ready lagih to perform that song... hhaaahhhh? since when you kena tunggu pelajar-pelajar ready to perform? i ingat lagih masa mawi dimasukkan semula ke af3... dia menari jugak walaupun keras dan kaku sampai jatuh-jatuh atas orang lain... like i said, 'menuju puncak' adalah nadi kepada akademi fantasia... don't do transformation for the sake of transformation... maybe this should be the af7 punya tagline... 'don't do transformation for the sake of transformation'...
blur....????

CAHAYA said...

Haha. Bak kata Tiara, we should hit beyond the target.

Aku penonton. Tak reti la picing2 segala. Yang aku tahu, sedap ngan tak sedap. Best ngan tak best. Tapi satu pun xde. Gambar pun x cantik. Pilih measat yang agak low bajet. Amik la yang mahal. Adoi la.

Transformasi. Transformasi my as*! Ops! Transformer best gak. Rindu kat bumblebee.

gidong said...

mungkin maksudnya Transformasi ke belakang gagagagagaga

fafarafa said...

aku tengok sket. masa peserta pertama si nas adila nyanyi. itu pun separuh. lepas tu aku blah main game. sebab, si nas adila yg penah jd penyanyi tu pon nyanyi ntah hape2. apatah lg dak2 lain.

layan majalah 3 & cerekarama lagik bagus dr layan AF. haihhhh

D.N.A.S said...

Yang penting, aku tengok bola malam tu. Puas hati.

Yatt said...

Gila apa nk tgk AF hari tu? Dh clash dgn match Liverpool vs MU.

Aku x penah tgk AF pun...

Hazrey said...

betullah Yatt. Macam mana ntah M.U boleh kalah.. sebenarnya ini strategi PR M.U sebab asyik menang jek, dan perlawanan dengan Liverpool ni satu strategi untuk menguji, melihat sejauh mana sokongan peminat. Yelah, kalau asyik menang jek, kita tak tahu sejauh mana sokongan. So, LiverFOOL fans out there, bergembiralah untuk seketika.

p/s: sejak bila blog ni jadik blog review bola? Hahaha. takperlah.

Anonymous said...

LEBIH BAIK KOMEN PASAL ONE IN A MILLION. LAGI BEST

alida abidin said...

setuju. OIAM lagi best!!!!!

Superzac said...

i was flipping thru the channels..tertengok for an agonizing 30 seconds (kira lama la tu)..looks cheap. macam pertandingan karaoke kat shopping mall...crappy vocal performance..rest la dulu AF bodoh ni..takyah ada pun takpe

Anonymous said...

betol... betoll...

lagi best tengok Liverpool gelek Man U hari tu...

YNWA!

Pakdi
http://pakdi.my

Mar 14, 2009

Aku dengar dengan penuh antisipasi terhadap transformasi menukik-nukik macam gampang di televisi. Belasah ajelah asal tajuk aku ini ada rimanya!

Ada yang kata ada yang boleh ganti Sudirman.

Ada yang kata "suara kena confirm" (whatever fuck that means).

Ada yang kata "kena nampak mahal sikit".

Ada yang terkinja-kinja.

Ada yang swing lagu P Ramlee.

Ada yang rabaknya vokal teran macam nak berak.

Macam-Macam Ada.


Make a guess.

Apa dia...yang buat aku bazirkan masa lebih dua jam depan kotak hitam?

Dan aku akan habiskan tulisan ini dengan cara adanya nota kaki yang klasik yang tak ada kena mengena dengan artikel sepertimana kebanyakan penulis-penulis hiburan (yang ada kolum macam gampang kadang-kadang dalam akhbar berbahasa Melayu kita hari ini).

AKUBIMBO: Teringin makan durian tepi jalan di jalan lama dari Tapah ke Ipoh. Tapi kena bau dulu durian...yang kadang-kadang busuk tapi isinya sedap atau bau semerbak tapi isinya busuk sangat-sangat!

KEEP IT COOL BEBEH!!!

19 comments:

ifahruzzaman said...

tranfomasi....

kahkahkah

aku pun terjebak jgk.sbb lepak kat kdai makan tadi. tumpah teh tarik aku dengar nyaringan lolongan mereka.

singgah cari limau tambun jika durian berbau busuk.

hahahaa

Hazrey said...

kau citer pasal filim transformer ker? Kalau ya, aku suka filim tu. Best. Bumble bee..

9malam setiap sabtu, aku tgk channel lain. Tapi kalau hujan, aku terpaksa memberi duit aku atas dasar kebajikan kepada pengendali siaran, sebab mcm mcm takder even on cloudy day.

Dan hari ni, aku kecewa sebab .

MU bungkusssss..

Anonymous said...

Bukan tak mahu bagi peluang tapi peluang hanya layak untuk orang yang berpijak di bumi nyata. Kalau seseorang itu nak kan anaknya menjadi angkasawan tapi fizik dan ilmu hisabnya E macamana ?

Lainlah kalau seseorang itu melihat anaknya dari sudut pandang sempit sesempit pentas istana budaya.

azmn

Poyo said...

Hehehe.. aku memang tak layan AF pasal AF on air sama time dengan EPL match. Aku layan EPL (Englih Premier League)

HazirahMahadzir said...

sudirman??
tlg la..
jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sgt..sungguh jauhhhhh!!
haihhh~~

Ayyman Rahim said...

Terlalu kejarkan transformasi sampai jadi entah apa-apa je.

fynn jamal said...

i fak giler mamat yg menjahanamkan jeritan batin p ramlee.

dan dia tak paham sarkastik kathy yg mengatakan "biasanya org johor nyanyi sedap".

merujuk dia tak sedap.

jahanam lagu itu! benci sekali jiwa aku dengarkan.

awangsulungmerahmenyala said...

macam haram jadah.
nih nanti ada lah mamat-mamat sengal marah nih nanti.
ba hak hak...macam haram jadah macam mana pun.

AeRiN cRyBaBy said...

huh...dengar cerita jugak pasal kecoh-kecoh during press conference kenapa takder tarian 'menuju puncak' oleh semua pelajar... the head of astro ria, khairul mizan cakap pelajar-pelajar tak ready lagih to perform that song... hhaaahhhh? since when you kena tunggu pelajar-pelajar ready to perform? i ingat lagih masa mawi dimasukkan semula ke af3... dia menari jugak walaupun keras dan kaku sampai jatuh-jatuh atas orang lain... like i said, 'menuju puncak' adalah nadi kepada akademi fantasia... don't do transformation for the sake of transformation... maybe this should be the af7 punya tagline... 'don't do transformation for the sake of transformation'...
blur....????

CAHAYA said...

Haha. Bak kata Tiara, we should hit beyond the target.

Aku penonton. Tak reti la picing2 segala. Yang aku tahu, sedap ngan tak sedap. Best ngan tak best. Tapi satu pun xde. Gambar pun x cantik. Pilih measat yang agak low bajet. Amik la yang mahal. Adoi la.

Transformasi. Transformasi my as*! Ops! Transformer best gak. Rindu kat bumblebee.

gidong said...

mungkin maksudnya Transformasi ke belakang gagagagagaga

fafarafa said...

aku tengok sket. masa peserta pertama si nas adila nyanyi. itu pun separuh. lepas tu aku blah main game. sebab, si nas adila yg penah jd penyanyi tu pon nyanyi ntah hape2. apatah lg dak2 lain.

layan majalah 3 & cerekarama lagik bagus dr layan AF. haihhhh

D.N.A.S said...

Yang penting, aku tengok bola malam tu. Puas hati.

Yatt said...

Gila apa nk tgk AF hari tu? Dh clash dgn match Liverpool vs MU.

Aku x penah tgk AF pun...

Hazrey said...

betullah Yatt. Macam mana ntah M.U boleh kalah.. sebenarnya ini strategi PR M.U sebab asyik menang jek, dan perlawanan dengan Liverpool ni satu strategi untuk menguji, melihat sejauh mana sokongan peminat. Yelah, kalau asyik menang jek, kita tak tahu sejauh mana sokongan. So, LiverFOOL fans out there, bergembiralah untuk seketika.

p/s: sejak bila blog ni jadik blog review bola? Hahaha. takperlah.

Anonymous said...

LEBIH BAIK KOMEN PASAL ONE IN A MILLION. LAGI BEST

alida abidin said...

setuju. OIAM lagi best!!!!!

Superzac said...

i was flipping thru the channels..tertengok for an agonizing 30 seconds (kira lama la tu)..looks cheap. macam pertandingan karaoke kat shopping mall...crappy vocal performance..rest la dulu AF bodoh ni..takyah ada pun takpe

Anonymous said...

betol... betoll...

lagi best tengok Liverpool gelek Man U hari tu...

YNWA!

Pakdi
http://pakdi.my