Apr 23, 2009

Moral of the story? Kalau kena waran tangkap, hormatlah ia and go to court. Kalau tak, ready untuk makan nasi, taugeh dan ikan goreng di penjara!

Berita Harian (25/04/05. m/s:12) dengan tajuk: "Kes mahkamah syariah perlu tindakan susulan", memetik Ketua Hakim Syarie Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan ketika itu, Husin Ahmad, sebagai berkata: "Ada orang kata mahkamah syariah pengecut, tak ada taring."

Biarpun Husin sebenarnya cakap macam tu masa kasi ceramah Program Literasi Undang-Undang Untuk Wanita di KL dulu, sedikit sebanyak kita fahamlah secara keseluruhan bahawa: "We can't fuck with them okay!"

You know, just becoz ia Mahkamah Syariah, bukan HIGH COURT or SESSION COURT, we think can just fuck and ingore them.

Kalau tak caya, tanyalah Ako Mustapa.


Ako did kalau tak silap aku ignored Mahkamah Syariah Petaling Jaya supaya hadir di mahkamah dan in the end bacalah 10 alasan yang diberikan terhadapnya itu. Baca juga yang di bawah ini:


Aku fikir kalau Ako ikut prosedur mahkamah, hormat bila diorang panggil lu datang, you might not get fucked like this la.

Namun, selain daripada itu, aku fikir jugaklah satu lagi aspek, Ako ni deserve untuk dipenjara ke?

Mahkamah Syariah Petaling Jaya punya keputusan ini akan jadi landasan kepada banyak lagi verdik mahkamah seluruh Malaysia terhadap pesalah-pesalah khalwat nanti.


Semua Syariah Court in Malaysia ready for this? A precedent has been made here.

Suatu masa lalu, kalau tak silap aku dalam 19 Disember 1997, Mahkamah Syariah Petaling Jaya juga pernah keluarkan waran tangkap terhadap bisnesman terbilang, Tan Sri Halim Saad (ketika itu dia adalah Executive Chairman Renong Group) sebab orang kaya ni gagal hadir prosiding kes cerainya.

But, even this millionaire patuh kat the Syariah Court when dia pergi serah diri on 29 Disember 1997 and the waran tangkap on him was cancelled.

Dipendekkan cerita, if you don't wanna get fuck, janganlah carik hal and when you try carik hal dengan mahkamah lah pulak tu, lagi lah naya kan.

So, story Ako ni dah patut jadi pengajaranlah kan sebab kat sebelah story Ako ni, aku jumpa lak story member aku ni, Radhi OAG, yang turut "dicari" mahkamah.

Ini dah kali kelima dah Radhi gagal hadir ke Mahkamah Syariah Petaling Jaya untuk kes cerainya dengan Shazlin Sharif. Hmmm....bahaya ni bro. Nanti jadi macam Ako plak.

Aku harap Radhi tak kena macam mana yang Ako kena ni. Lagipun Ako kes khalwat while Radhi kes cerai.

Whatever it is, aku kesian gak lah kat Ako sebab Mahkamah Syariah Petaling Jaya memilihnya untuk dijadikan TELADAN.

Selain itu, mamat sorang lagi ni lagi berani. He is fucking with with the Session Court now. Huh! Tuduhan terhadap dia lagi severe berbanding Ako and Radhi.

Sabarlah semua ye.

Yang penting....

KEEP IT COOL!

P/S: Sakit hati betul aku tengok mamat bawah ni. Aku dah lah tengah tahan nafsu, dia buat lawak lak!


CILAKAK SUNGGUH! KAH KAH KAH

11 comments:

Rika Hasriana said...

tahan nafsu bro!!
ko jangan la carik2 gambar yg berunsur rokok ni!
mana tak tekak tu gatal je..

Obefiend said...

i personally think jailtime is only for the real scums.. you know.. bribers,.. rempits.. killer and rapist

this kinda things tak payah la penjara. the penjara already filled to the brim as it is.

i.am.belle said...

seharusnya artis tunjuklah tauladan yg baik.

ermmm, ramai betul aritis malaysia cerai-berai mahu challenge hollywood kah?


p/s: sangat jahanam gambar yg terakhir itu. dan itu petanda, jgnlah hisap rokok mcm budak lahanat itu. HODOH! muahahahahaha xD

Ayyman Rahim said...

Tahan tahan! Haha. Tak dapat bayangkan macam mana Ako masuk penjara dengan muka aku-budak-baik.

Hazrey said...

Not to insult the institution, but while one precedent case muncul, aku masih tertanya tanya apakah pula nasib isteri isteri malang yang digantung tak bertali? Adakah mahkamah syariah betul betul serious about sentencing the offenders? Ini satu penganiayaan. Mahkamah syariah sepatutnya jadi mediator untuk kes kes seumpama ini.

Dan kes kes ini ada yang memakan masa bertahun tahun lamanya.

Memang betul ia baik sebagai pengajaran, tetapi ia juga perlu diimbangi dengan pengurusan kes yang baik terhadap kaum hawa yang terpaksa bertahun tahun terseksa.

I am a journalist. I write about all this termasuk yang bergantung tak bertali.

Pentadbiran mahkamah syariah perlu lebih tegas, itu aku setuju, tetapi ia perlu seimbang dan lebih teratur.

If you have read recently, bagaimana seorang isteri digantung tak bertali selama 12 tahun sampai jadik gila. Itu satu seksaan kepada si wanita itu.

So, hooefully this will be really really a beginning of better mahkamah syariah. Otherwise.. ermm malas nak cakap.

Dan pasal gambar budak cucuk lubang idung dia dengan rokok tu, that is absurd sebab kau takkan buat camtu, paling abih pun kau gunakan mulut. So, marilah gunakan mulut kau tu untuk merokok. Alah bro, tak luak pun kena sebatang. Jom kena. Sedap ni. Dunhill pun makin best lah sekarang.

mizzy N Naderiey said...

smoking selain mulut untuk lepas geram. macam tak puas je.

Rantong said...

Salam ziarah. Sekadar pemberitahuan demi kesejahteraan hidup.

Rancangan "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" kini, ke udara di screen komputer anda. Sertai & daftar sekarang. Kemasukan adalah PERCUMA...

Hazrey said...

this MLM pig always here. hahahah.. pi delete lah comment dia.

dude said...

ooo ako da kena tangkap..
ooo radhi da cerai..
ok2 tq bro!

err.. ako khalwat dgn sape?
muahahaha.

Ajami Hashim said...

salaam bro,

i antar jemputan to SELL OUT! prev tru ur gmail.. dtg k ;-)

DonCorleone said...

Rika - Tahan nafsu? Huh. Sukar sekali itu tetapi masih mencuba.

Obefiend - In a way, I agree. Making "a point" like that is fuckin lame. Kalau nak kira banyak lagi kesalahan syariah ni yang patut dilihat berbanding yang itu. But if the verdict came with "making a point" in their mind, I think it's harsh.

Belle - Frankly, aku tak pedulilah artis nak tunjuk teladan yang baik atau tidak sebab aku tak pernah jadikan mana-mana artis di dunia ni sebagai idola ke atau anggap diorang sebagai ikon or anything like that. i.e Banyak mana pun Ray Charles dulu cucuk heroin dalam badan dia, aku tetap suka dengar lagu dia...tapi dia sendiri suka hatilah dia. Kah kah kah. P/S: Gambar rokok tu memang jahanam. Kalau dapat budak tu, aku tempeleng dia! :)

Ayyman - Aku pun kesian kat dia. Dia memang salah sebab Mahkamah Syariah dapati dia bersalah tapi dalam pada masa yang sama aku masih fikirkan hukuman penjara adalah keterlaluan untuk dia.

Hazrey - Aku tahu sangat memang kau expert sangat soal Mahkamah Syariah sejak kes Abu Talib lagi dulu. Kau tau sangat bahawasanya pentadbiran Mahkamah Syariah di Malaysia ini tidak teratur, tidak berteraskan teknologi, dalam kata lain, ketinggalan. Dan bagi aku, Mahkamah Syariah suka sangat dengan kes profil tinggi macam Ako ni. Aku fikir this is the perfect time untuk orang ramai kritik pentadbiran Mahkamah Syariah supaya diorang betul-betul buck up lah. Tapi aku tak setuju kalau kau putus asa untuk terus kritik sebab kalau kita berhenti kritik nanti diorang ni rasa dah perfect lah plak kan.

Dude - Ako khalwat dengan bekas GF dia kot. Aku pun tak berapa pasti gak ni.

Ajami - Tak dapat pun invitation tu. Betul ke email aku yang kau pakai tu: saniboeymohdismail@gmail.com

Apr 23, 2009

Moral of the story? Kalau kena waran tangkap, hormatlah ia and go to court. Kalau tak, ready untuk makan nasi, taugeh dan ikan goreng di penjara!

Berita Harian (25/04/05. m/s:12) dengan tajuk: "Kes mahkamah syariah perlu tindakan susulan", memetik Ketua Hakim Syarie Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan ketika itu, Husin Ahmad, sebagai berkata: "Ada orang kata mahkamah syariah pengecut, tak ada taring."

Biarpun Husin sebenarnya cakap macam tu masa kasi ceramah Program Literasi Undang-Undang Untuk Wanita di KL dulu, sedikit sebanyak kita fahamlah secara keseluruhan bahawa: "We can't fuck with them okay!"

You know, just becoz ia Mahkamah Syariah, bukan HIGH COURT or SESSION COURT, we think can just fuck and ingore them.

Kalau tak caya, tanyalah Ako Mustapa.


Ako did kalau tak silap aku ignored Mahkamah Syariah Petaling Jaya supaya hadir di mahkamah dan in the end bacalah 10 alasan yang diberikan terhadapnya itu. Baca juga yang di bawah ini:


Aku fikir kalau Ako ikut prosedur mahkamah, hormat bila diorang panggil lu datang, you might not get fucked like this la.

Namun, selain daripada itu, aku fikir jugaklah satu lagi aspek, Ako ni deserve untuk dipenjara ke?

Mahkamah Syariah Petaling Jaya punya keputusan ini akan jadi landasan kepada banyak lagi verdik mahkamah seluruh Malaysia terhadap pesalah-pesalah khalwat nanti.


Semua Syariah Court in Malaysia ready for this? A precedent has been made here.

Suatu masa lalu, kalau tak silap aku dalam 19 Disember 1997, Mahkamah Syariah Petaling Jaya juga pernah keluarkan waran tangkap terhadap bisnesman terbilang, Tan Sri Halim Saad (ketika itu dia adalah Executive Chairman Renong Group) sebab orang kaya ni gagal hadir prosiding kes cerainya.

But, even this millionaire patuh kat the Syariah Court when dia pergi serah diri on 29 Disember 1997 and the waran tangkap on him was cancelled.

Dipendekkan cerita, if you don't wanna get fuck, janganlah carik hal and when you try carik hal dengan mahkamah lah pulak tu, lagi lah naya kan.

So, story Ako ni dah patut jadi pengajaranlah kan sebab kat sebelah story Ako ni, aku jumpa lak story member aku ni, Radhi OAG, yang turut "dicari" mahkamah.

Ini dah kali kelima dah Radhi gagal hadir ke Mahkamah Syariah Petaling Jaya untuk kes cerainya dengan Shazlin Sharif. Hmmm....bahaya ni bro. Nanti jadi macam Ako plak.

Aku harap Radhi tak kena macam mana yang Ako kena ni. Lagipun Ako kes khalwat while Radhi kes cerai.

Whatever it is, aku kesian gak lah kat Ako sebab Mahkamah Syariah Petaling Jaya memilihnya untuk dijadikan TELADAN.

Selain itu, mamat sorang lagi ni lagi berani. He is fucking with with the Session Court now. Huh! Tuduhan terhadap dia lagi severe berbanding Ako and Radhi.

Sabarlah semua ye.

Yang penting....

KEEP IT COOL!

P/S: Sakit hati betul aku tengok mamat bawah ni. Aku dah lah tengah tahan nafsu, dia buat lawak lak!


CILAKAK SUNGGUH! KAH KAH KAH

11 comments:

Rika Hasriana said...

tahan nafsu bro!!
ko jangan la carik2 gambar yg berunsur rokok ni!
mana tak tekak tu gatal je..

Obefiend said...

i personally think jailtime is only for the real scums.. you know.. bribers,.. rempits.. killer and rapist

this kinda things tak payah la penjara. the penjara already filled to the brim as it is.

i.am.belle said...

seharusnya artis tunjuklah tauladan yg baik.

ermmm, ramai betul aritis malaysia cerai-berai mahu challenge hollywood kah?


p/s: sangat jahanam gambar yg terakhir itu. dan itu petanda, jgnlah hisap rokok mcm budak lahanat itu. HODOH! muahahahahaha xD

Ayyman Rahim said...

Tahan tahan! Haha. Tak dapat bayangkan macam mana Ako masuk penjara dengan muka aku-budak-baik.

Hazrey said...

Not to insult the institution, but while one precedent case muncul, aku masih tertanya tanya apakah pula nasib isteri isteri malang yang digantung tak bertali? Adakah mahkamah syariah betul betul serious about sentencing the offenders? Ini satu penganiayaan. Mahkamah syariah sepatutnya jadi mediator untuk kes kes seumpama ini.

Dan kes kes ini ada yang memakan masa bertahun tahun lamanya.

Memang betul ia baik sebagai pengajaran, tetapi ia juga perlu diimbangi dengan pengurusan kes yang baik terhadap kaum hawa yang terpaksa bertahun tahun terseksa.

I am a journalist. I write about all this termasuk yang bergantung tak bertali.

Pentadbiran mahkamah syariah perlu lebih tegas, itu aku setuju, tetapi ia perlu seimbang dan lebih teratur.

If you have read recently, bagaimana seorang isteri digantung tak bertali selama 12 tahun sampai jadik gila. Itu satu seksaan kepada si wanita itu.

So, hooefully this will be really really a beginning of better mahkamah syariah. Otherwise.. ermm malas nak cakap.

Dan pasal gambar budak cucuk lubang idung dia dengan rokok tu, that is absurd sebab kau takkan buat camtu, paling abih pun kau gunakan mulut. So, marilah gunakan mulut kau tu untuk merokok. Alah bro, tak luak pun kena sebatang. Jom kena. Sedap ni. Dunhill pun makin best lah sekarang.

mizzy N Naderiey said...

smoking selain mulut untuk lepas geram. macam tak puas je.

Rantong said...

Salam ziarah. Sekadar pemberitahuan demi kesejahteraan hidup.

Rancangan "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" kini, ke udara di screen komputer anda. Sertai & daftar sekarang. Kemasukan adalah PERCUMA...

Hazrey said...

this MLM pig always here. hahahah.. pi delete lah comment dia.

dude said...

ooo ako da kena tangkap..
ooo radhi da cerai..
ok2 tq bro!

err.. ako khalwat dgn sape?
muahahaha.

Ajami Hashim said...

salaam bro,

i antar jemputan to SELL OUT! prev tru ur gmail.. dtg k ;-)

DonCorleone said...

Rika - Tahan nafsu? Huh. Sukar sekali itu tetapi masih mencuba.

Obefiend - In a way, I agree. Making "a point" like that is fuckin lame. Kalau nak kira banyak lagi kesalahan syariah ni yang patut dilihat berbanding yang itu. But if the verdict came with "making a point" in their mind, I think it's harsh.

Belle - Frankly, aku tak pedulilah artis nak tunjuk teladan yang baik atau tidak sebab aku tak pernah jadikan mana-mana artis di dunia ni sebagai idola ke atau anggap diorang sebagai ikon or anything like that. i.e Banyak mana pun Ray Charles dulu cucuk heroin dalam badan dia, aku tetap suka dengar lagu dia...tapi dia sendiri suka hatilah dia. Kah kah kah. P/S: Gambar rokok tu memang jahanam. Kalau dapat budak tu, aku tempeleng dia! :)

Ayyman - Aku pun kesian kat dia. Dia memang salah sebab Mahkamah Syariah dapati dia bersalah tapi dalam pada masa yang sama aku masih fikirkan hukuman penjara adalah keterlaluan untuk dia.

Hazrey - Aku tahu sangat memang kau expert sangat soal Mahkamah Syariah sejak kes Abu Talib lagi dulu. Kau tau sangat bahawasanya pentadbiran Mahkamah Syariah di Malaysia ini tidak teratur, tidak berteraskan teknologi, dalam kata lain, ketinggalan. Dan bagi aku, Mahkamah Syariah suka sangat dengan kes profil tinggi macam Ako ni. Aku fikir this is the perfect time untuk orang ramai kritik pentadbiran Mahkamah Syariah supaya diorang betul-betul buck up lah. Tapi aku tak setuju kalau kau putus asa untuk terus kritik sebab kalau kita berhenti kritik nanti diorang ni rasa dah perfect lah plak kan.

Dude - Ako khalwat dengan bekas GF dia kot. Aku pun tak berapa pasti gak ni.

Ajami - Tak dapat pun invitation tu. Betul ke email aku yang kau pakai tu: saniboeymohdismail@gmail.com