Apr 12, 2009

Aku sesekali nak bercerita guna gambar aje walaupun gambar yang aku rakam ini macam gampang sikit sebab aku capture guna HP di TV aje. Kah kah kah!

Tahniah adalah diksi paling sesuai untuk diucapkan kepada semua pemenang ABPBH malam tadi. Pahat akan bunyi selepas ni tapi itulah lumrahnya and me, I would just say fuck it.

Aku semalam menonton kat TV aje and aku pun ambillah gambar pakai phone sendiri. So, gambar yang aku paste ini, semuanya ikut sequence dan hanya ada gambar yang aku suka nak cerita.

So, sesekali apa salahnya aku relax-relax sikit dengan benda yang ringak-ringan sikit seperti pictorial aje kan walau aku sedar taraf gambar aku teruk. Hahahahah.

Anyway, just layan......


Baju budak paling kanan tu lawa lah. Yang lain-lain aku rasa terlalu tebal make-up kat muka masing-masing sampai semua nampak terlalu lain daripada biasa.


Aznil Nawawi yang menang Pengacara TV Popular buat kali ketujuh berturut-turut. Ada dua perspektif di sini sebenarnya iaitu yang pertama ialah Aznil memang seorang pengacara yang baik dan mempunyai peminat yang besar sekali manakala perspektif kedua ialah sampai bilakah Aznil akan terus jadi popular dan memberikan gambaran bahawa kita tak ada lagi pengacara lelaki lain yang baik? Tom Tom Bak dan Macam Macam Aznil ternyata dua program yang memberikan "rezeki" kepadanya dari soal pendapatan dan populariti. Aku memang pernah kerja dengan Aznil masa Melodi dulu dan dia memang seorang pengacara yang inovatif. Banyak pengacara lain yang aku pernah berkerjasama dulu adalah di kalangan mereka yang suka disuap.


Fara Fauzana masih mantap. Dia hanya berteraskan kepada rancangan Melodi untuk membawa pulang anugerah ini. Aku teringat saat aku terserempak dengan Farah di TV3 dulu. Saat itu dia datang ke TV3 untuk berjumpa Pengurus Jabatan Hiburan, Tan Guat Eyu. Selepas dia selesai meeting, aku pantas tanya Penerbit Melodi, Jamil Hassan untuk mendapatkan sebuah DV Cam. Kemudian aku jerit nama Farah dan dia datang kat aku. Lepas tu aku tanya dia free ke tidak dan kemudian kami naik ke tingkat dua di TV3 itu dan masuk ke sebuah bilik meeting yang kosong. Hanya "bersenjatakan" DV Cam itu, aku mintak Jamil tolong shootkan Farah. That was her simple audition. Masa tu aku sebenarnya dah listkan beberapa nama pengacara baru Melodi untuk digandingkan dengan Wahid tetapi semuanya ditolak oleh Datuk Farid Ridzuan. Selepas selesai shoot audition simple itu, aku pantas bawak terus DV Cam itu untuk ditunjukkan kepada Pengurus Besar Jabatan Hiburan TV3 masa tu iaitu Azhar Borhan. Well, he was impressed. Dia kata dia akan memberikan cadangan kepada Datuk Farid. Kemudian beberapa hari selepas itu, Datuk Farid nyatakan persetujuan dan suruh aku pastikan supaya tidak ada masalah untuk bawakan Farah sendiri bertemunya. Seterusnya ialah sejarah. Well Farah, I am proud of you!


Aku terdengar malam tadi Mawi panggil Ekin dengan nama manja yang entah apa bunyinya. Kira cutelah tapi brader, for majlis rasmi seperti ini, it's better to stay professional man.


Rabbani terus kekal relevan sebagai kumpulan nasyid number 1 di Malaysia ni. Mula-mula aku fikir diorang ni tak kan menang tapi ternyata Ustaz Asri and the geng is strong. Aku sejak dulu lagi suka dengan evolusi muzik Rabbani walaupun baru-baru ini, saat kami buat penjurian di AIM untuk Kategori Album Nasyid Terbaik, banyak yang dibincangkan tentang arah tuju muzik nasyid yang dianggap sudah makin banyak dilacurkan dengan elemen pop dan rock. Nazrey Johani masih mengekalkan nilai autentik nasyid tanpa menggunakan muzik bertali tetapi Rabbani memilih untuk evolve dengan lebih kreatif.


Minah baju biru kat belakang Nabil ni dok usha apa lah kot ye? Dia kagum dengan rambut retro Nabil ni ke?


It's always a pleasure untuk dengar Farah ni menyanyi. She performed well last night.


Kadang-kadang bukan semua lawak yang dibuat secara selamba kononnnya itu boleh berjaya memikat semua orang. Budak perempuan kat tengah ni tersepit di antara lawak dua deejay Hot Fm ni.


Adlin Aman Ramly is not a great host, but also not a bad one either. Ada kalanya humornya menjadi tetapi dia suka push too much terhadap satu dua humornya sehingga menjadikan ia "letih" dan "dry".


Aku ingatkan Zizie ni "high" malam tadi! Kah kah kah. And dia buat muka lega apabila Fasha Sandha tak menang supaya tidak akan berlaku kegugupan kerana Nora Danish ada di atas pentas. Bayangkan kalau semalam Fasha yang menang and terpaksa menerima piala daripada Zizie dan Nora. Too bad BH!


Dia masih relevan? I guess so? Dia ni sama macam Aznil jugak. Kalau Aznil raja hosting, Rosyam raja acting. Mana pergi aktor-aktor lain? Kenapa Rosyam masih hebat? Aku fikir inilah masanya untuk semua aktor tanah air mengkaji bagaimana Rosyam terus maintain tahap popularitinya.


Mereka ni siap bersayang-sayang di atas stage. Predictable! But then, aku selalu fikir tahap profesionalisme patut dikekalkan. But then, if they think it's cute, so be it.


Diorang ni lupa nak ucap terima kasih kepada sponsor cermin mata gelap diorang. It's a fucking night event in a closed enviroment and it's in fucking Genting Highlands, tapi mereka masih menggunakan cermin mata untuk mengelak cahaya matahari. Tak cukup dengan itu, they can't even give a proper speech. Bro, indie tu indie jugaklah, but if you guys really wanna look cool, please say things properly. Barulah orang R.E.S.P.E.C.T.


She just talk too much. Made too many mistake. Fumble. And wore all the wrong dress. Kesian kat dia.


Yay! Siti menang lagi.


Good music from Ramli MS malam tadi.


Maybe it's just me, tapi aku rasa baji Norish ni besarlah!


Again....huh!


Aku dengan shoeshine setuju bahawa Maya Karin was the best dressed malam tadi. Simple, elegant and so bloody sweet. And she gave a simple speech.


Kesian....


Satu persembahan yang aku rasa biasa-biasa sahaja.


Also, the duet with Jamal Abdillah was not at all memorable.


Jamal Abdillah yang dapat Anugerah Sepanjang Hayat. Sayangnya playback video yang ditayangkan malam tadi tak cakap sepenuhnya tentang the real Jamal. Bagi aku, video playback itu sekadar biasa-biasa sahaja dan tidak gripping. Persembahan video itu sepatutnya lebih detail walaupun ia pendek. After all, kan nak kasi Anugerah Sepanjang Zaman. At least Datuk Ahmad Nawab, M Nasir should have sais something. Well, at least sepatutnya the VO should have been live by Nasir untuk memberikan anugerah ini. Aku tak rasa the proud feeling apabila nama Jamal diumumkan.


Gambar ini aku letak sebab nak kasi tahu yang di belakang Jamal itu ialah boss lama aku masa di BH iaitu Datuk Manja Ismail. Hehehehhe.


Nabil peulk Irma Hasmie. Habislah lu nanti press-press ni tulis macam-macam. M Nasir dulu cium bini masa nak ambik award pun boleh kena balun, ini kan pulak kau peluk girlfriend kau. Me, i got nothing againts that tapi tahulah press entertainment yang suka play on this matter.


Apa pun, rambut Irma memang best! Lawa giler budak ni dengan rambut pendek dia itu. What can I do, shoeshines knows my obsession with short hair!


This is Ahmad Dhani? Freddie Mercury? That Muse singer? No lah, this is Faizal Tahir. Hahahaha. Nasib baik tak ada make-up-make-up tukar baju di atas pentas pulak kali ni yek.


Anyway people.....

Saje-saje je ni.....

Kita terus.....

Say it together.....

KEPP IT COOL!!!

23 comments:

Kay Faizal said...

walaupon bergambokan kamera handphone, diriku tetap suke membaca blog ni. hihi :)

Hazrey said...

gi pasang astro max.

tapi bro, aku berjaya mengurangkan dosa aku malam tadi sebab aku tengok separuh jek. Kalau aku tengok sampai habis, sure banyak dosa kering aku dapat. hahahah

JohnJenin said...

Bersyukur ada gamba di tempek kat sini. Pakcik dengar kat radio je time drive balik dari keja dan boleh pulak jambatan pulau pinang tu jem.

Nabil dah nak jadi macam senario pulak dengan lawak mak dan ayah dok sibok berbekam kat rumah. serius tak lawak

An-Zurie Ayesya said...

aku setuju dgn kau byk perkara, first, sharifah shahira mmg the wrong person utk jadi host mlm tuh..she mumbles too much and aku rasa lawak dia tidak sesuai utk majlis sebegitu, 2nd, whats up dgn kemanjaan between mawi & ekin also linda & que? mmg tak sesuai langsung..baju zizie aku rase mmg ntah pape..and aku hilang respect pada nabil bila dia peluk irma tuh

lidotsavadak said...

persembahan semua... hmm... takde yg boleh dibanggakan
dan terfikir knp perlu ada anita sarawak dgn gaya sarkasnya?
memang boleh diteka siapa yg bakal menang kecuali Pelakon Komedia Wanita Popular sahaja terbabas sikit. hahaha.. ingatkan Kamala yg menang
dan tolonglah buat BH (serta mana2 penganjur), jangan panggil adlin lagi... aku rela tengok azwan ali dr adlin... sebab dia terlalu nak jd santai tapi dlm masa sama nampak sgt dia terlalu mencuba... kritik org pandai, tp bile diri atas pentas, hampeh....!

SyuhadaJohari said...

bro, nice blog!!
even letak gamba yg hanya di snapkan guna hp..... its great la. haha.
kesian irma berbf kan si nabil...
tapi takpalah, hati dah suka kan.... :)

i.am.belle said...

gosh! sejak bila bro.DONC jadi fashion stylista??? xD hahahaha

anyway, maya da' bomb. gorgeous!

hafizanmohd said...

sedap betul lagu bencinta tu
haishh...

Anonymous said...

Hi! i'm fan from spore.
Like to read your honest post haha!
I managed to see the show thru youtube aje! jadilah.
Anyway, both hosts not good. Too much talking nonsense. Its supposed to be award show, humour need more substance. I didnt enjoy the humour at all. Overall the performances were great. Love Anita sarawak. Long time didnt see her on Spore TV. Carry on your honest writing! Good Luck bro!

Fad Ariffin said...

takleh nak bayang Aku Bimbo dok sua camera hp allll the time depan tv, sepanjang ceremomy berlangsung. Sampai gambar nabil peluk irma pun dapat gak captured! hahaha...

dude said...

bro,
sejujurnya blog ini lah satu2nye sumber info kat aku pasal industri seni tanahair..

i dont give a F to AF n to this ABP n to the rest..

aku lagi suka baca blog ini daripada p baca pancaindera(ada lagi ke sisipan ini) or Metro.

y?
coz this blog 'jujur'..
haha.
ok thanks...

DonCorleone said...

Kay Faizal - Terima kasih kerana suka membaca ye? :)

Hazrey - Astro Max? Kejadah apa tu? Kah kah kah! Kau hari-hari dah berdosa sebab mengata kat pondan tau!

John Jenin - Yes! Lawak bekam tu pun memang macam gampang dan tak lawak langsung. Tapi kan aku rasa ramai gak yang gelak....macam mana tu pakcik?

An-Zurie Ayesya - Teman "sepermainanku" si Shoeshine pun sangat-sangat setuju dengan kau sebab dia sendiri pun jelik dengan jenaka yang tak jenaka Sharifah Shahira dan Adlin Aman Ramli. Semua tentang Zizie itu bagi aku salah...bajunya salah, badannya salah, saiznya salah, spontannya salah....banyak lagilah yang salah!

lidotsavadak - Anita Sarawak macam sarkis? Kah kah kah. Aku masih pelik sangat sampai hari ini kenapa orang suka sangat kat dia. Aku sendiri memang suka lagu dia tetapi aku tak gemarkan dia. Aku pernah bawak dia dalam sebuah konsert yang aku buat di Kuantan, Pahang beberapa tahun lalu and Ya Allah, divanya minah ni mengalahkan permaisuri raja! Kimak betul! Adlin barangkali boleh hos tetapi dia perlu lebih bersedia dan banyakkan latihan.

SyuhadaJohari - Terima kasih kerana suka yek...Nabil itu jadi kalut bila diumumkan jadi pemenang kot terus tak fikir dan memeluk. Aku lak cemburu sebab dia peluk Irma yang rambutnya lawa sangat tu....kah kah kah.

Belle - Dulu memang aku ni dilantik oleh FFKL untuk jadi Fashion Police lah! Kalau aku dengan Bapak Gula-Gula ada kat situ, tugas kami ialah untuk ketawa terbahak-bahak di depan muka artis yang pakai macam haram atau pakai macam badut gila!

Fad Ariffin - "Abang" pakai Blackberry dengan kamera 3.2pixel...ewah! Hahahahah. Maik petik macam orang gila jugak aku lah!

Dude - Terima kasih kerana hargai kejujuran aku. Frankly, kejujuran macam ni harganya tinggi.

Hazrey said...

bro, aku baru sedar. of all the things you wrote, aku baru sedar, those ushering girls are hot. 10 points for ABPBH sebab hotties for the usherers. The rest -5 points.

Pink Mama said...

Hi, I borrowed your first pic sebab dah cari2 merata2 di internet tak dapat. Boleh ya, jangan marah.

Thanks in advance :)

fendy0211 said...

Salam.. ni reply utk comment awk kat blog saya.. thnx sgt2 k, kalo la film Ketika Cinta Bertasbih tu uat promosi kat Malaysia, pelawa2 la saya bole... hehehe minat sgt kat cite tu...

DoOrDie said...

i like this entry. So true.

1. Zizie : tergelak2 tak tentu pasal. Memang cam hi! But maybe juga utk cover panic kalau "femfuan melayu terakhir" tu naik pentas.

2. All the panggilan manja2, simpan untuk rumah la beb. Takkan nak satu donia dengar kan?

3. Bab Nabil pelok gf tu..Personally i think mamat tu sawan! terkujat gaban!

4.Salute ah snap pic beria depan tv. Hehehe!

DonCorleone said...

Hazrey - Aku boleh tak perasaan lah usherette girls yang lawa2 tu sebab aku terpesona dengan lawak2 kebanyakan selebriti tu. Kah kah kah

Pink Mama - I tak marah langsung. Tapi kena ada upah sikit lah....hehehehe....

Fendy0211 - Insya-Allah, kalau semua menjadi akan aku jemput engkau.

Doordie - Setuju dengan semua komen engkau tu. Tahniah kerana turut observant sepertiku. Ewah!

Norfa said...

malam ABP ni pun, macam tema suami isteri jer...bila Mawi EKin, Que Jasmin, and Fauzi Lisda nek pentas dan cuba bermanja2...Fauzi lagi teruk citer ats katil bawa nek pentas..

Dan kedua2 host tu asik dok citer psl rumah tangga, pregnant dan bla bla bla...nek boring den dongar.

apa2 pun...Blog ini tetap ku jelajahi jua...!! peace!

OkiE dOkiE said...

aku still suka baca blog nie even gna kamera hp..

dan btul, mmg agak boring ble host+penyampai anugerah citer sal rumah tangga..

len kali, citerlah sal dunia hiburan malaysia nie..
huhu..

m.addyhadzari said...

mungkin lepas nih majlis fatwa nak bincang pasal program tv x bley pelok2 plak la bang....:)

Ayau said...

wa memang tak setuju jamal aka penagih tegar menang..fuck laa he is an addict a stupid addict woman abuser..he abused all of his ex's
for this guy he should be put in jail for the rest of his life.
He should be put in a pig farm. So that all the pigs canchew him alive

FUCK JAMAL YOU DONT DESERVED TO WIN ANYTHING....I think S.Shamsuddin and PAk Aziz should take the award home...NOT an ADDICT nor A WOMAN ABUSER stupid BERITA HARIAn..Stupid panels fuck you all arse hole

Am i am not afraid to say that..JAMAL ABIDILLAH YOU SUCKS...YOU should go home to telok intan and suck a wild boar DICK
come and get me you druggie

m.addyhadzari said...

hahaha... wa salute lu la... ayau...
ntah pape la...

Anonymous said...

hahahahahahahaha..ayamakkk Ayau..hahahahaha..
sori En. Aku Bimbo..tumpang lalu jap.. :)

-ikanpausbtina-

Apr 12, 2009

Aku sesekali nak bercerita guna gambar aje walaupun gambar yang aku rakam ini macam gampang sikit sebab aku capture guna HP di TV aje. Kah kah kah!

Tahniah adalah diksi paling sesuai untuk diucapkan kepada semua pemenang ABPBH malam tadi. Pahat akan bunyi selepas ni tapi itulah lumrahnya and me, I would just say fuck it.

Aku semalam menonton kat TV aje and aku pun ambillah gambar pakai phone sendiri. So, gambar yang aku paste ini, semuanya ikut sequence dan hanya ada gambar yang aku suka nak cerita.

So, sesekali apa salahnya aku relax-relax sikit dengan benda yang ringak-ringan sikit seperti pictorial aje kan walau aku sedar taraf gambar aku teruk. Hahahahah.

Anyway, just layan......


Baju budak paling kanan tu lawa lah. Yang lain-lain aku rasa terlalu tebal make-up kat muka masing-masing sampai semua nampak terlalu lain daripada biasa.


Aznil Nawawi yang menang Pengacara TV Popular buat kali ketujuh berturut-turut. Ada dua perspektif di sini sebenarnya iaitu yang pertama ialah Aznil memang seorang pengacara yang baik dan mempunyai peminat yang besar sekali manakala perspektif kedua ialah sampai bilakah Aznil akan terus jadi popular dan memberikan gambaran bahawa kita tak ada lagi pengacara lelaki lain yang baik? Tom Tom Bak dan Macam Macam Aznil ternyata dua program yang memberikan "rezeki" kepadanya dari soal pendapatan dan populariti. Aku memang pernah kerja dengan Aznil masa Melodi dulu dan dia memang seorang pengacara yang inovatif. Banyak pengacara lain yang aku pernah berkerjasama dulu adalah di kalangan mereka yang suka disuap.


Fara Fauzana masih mantap. Dia hanya berteraskan kepada rancangan Melodi untuk membawa pulang anugerah ini. Aku teringat saat aku terserempak dengan Farah di TV3 dulu. Saat itu dia datang ke TV3 untuk berjumpa Pengurus Jabatan Hiburan, Tan Guat Eyu. Selepas dia selesai meeting, aku pantas tanya Penerbit Melodi, Jamil Hassan untuk mendapatkan sebuah DV Cam. Kemudian aku jerit nama Farah dan dia datang kat aku. Lepas tu aku tanya dia free ke tidak dan kemudian kami naik ke tingkat dua di TV3 itu dan masuk ke sebuah bilik meeting yang kosong. Hanya "bersenjatakan" DV Cam itu, aku mintak Jamil tolong shootkan Farah. That was her simple audition. Masa tu aku sebenarnya dah listkan beberapa nama pengacara baru Melodi untuk digandingkan dengan Wahid tetapi semuanya ditolak oleh Datuk Farid Ridzuan. Selepas selesai shoot audition simple itu, aku pantas bawak terus DV Cam itu untuk ditunjukkan kepada Pengurus Besar Jabatan Hiburan TV3 masa tu iaitu Azhar Borhan. Well, he was impressed. Dia kata dia akan memberikan cadangan kepada Datuk Farid. Kemudian beberapa hari selepas itu, Datuk Farid nyatakan persetujuan dan suruh aku pastikan supaya tidak ada masalah untuk bawakan Farah sendiri bertemunya. Seterusnya ialah sejarah. Well Farah, I am proud of you!


Aku terdengar malam tadi Mawi panggil Ekin dengan nama manja yang entah apa bunyinya. Kira cutelah tapi brader, for majlis rasmi seperti ini, it's better to stay professional man.


Rabbani terus kekal relevan sebagai kumpulan nasyid number 1 di Malaysia ni. Mula-mula aku fikir diorang ni tak kan menang tapi ternyata Ustaz Asri and the geng is strong. Aku sejak dulu lagi suka dengan evolusi muzik Rabbani walaupun baru-baru ini, saat kami buat penjurian di AIM untuk Kategori Album Nasyid Terbaik, banyak yang dibincangkan tentang arah tuju muzik nasyid yang dianggap sudah makin banyak dilacurkan dengan elemen pop dan rock. Nazrey Johani masih mengekalkan nilai autentik nasyid tanpa menggunakan muzik bertali tetapi Rabbani memilih untuk evolve dengan lebih kreatif.


Minah baju biru kat belakang Nabil ni dok usha apa lah kot ye? Dia kagum dengan rambut retro Nabil ni ke?


It's always a pleasure untuk dengar Farah ni menyanyi. She performed well last night.


Kadang-kadang bukan semua lawak yang dibuat secara selamba kononnnya itu boleh berjaya memikat semua orang. Budak perempuan kat tengah ni tersepit di antara lawak dua deejay Hot Fm ni.


Adlin Aman Ramly is not a great host, but also not a bad one either. Ada kalanya humornya menjadi tetapi dia suka push too much terhadap satu dua humornya sehingga menjadikan ia "letih" dan "dry".


Aku ingatkan Zizie ni "high" malam tadi! Kah kah kah. And dia buat muka lega apabila Fasha Sandha tak menang supaya tidak akan berlaku kegugupan kerana Nora Danish ada di atas pentas. Bayangkan kalau semalam Fasha yang menang and terpaksa menerima piala daripada Zizie dan Nora. Too bad BH!


Dia masih relevan? I guess so? Dia ni sama macam Aznil jugak. Kalau Aznil raja hosting, Rosyam raja acting. Mana pergi aktor-aktor lain? Kenapa Rosyam masih hebat? Aku fikir inilah masanya untuk semua aktor tanah air mengkaji bagaimana Rosyam terus maintain tahap popularitinya.


Mereka ni siap bersayang-sayang di atas stage. Predictable! But then, aku selalu fikir tahap profesionalisme patut dikekalkan. But then, if they think it's cute, so be it.


Diorang ni lupa nak ucap terima kasih kepada sponsor cermin mata gelap diorang. It's a fucking night event in a closed enviroment and it's in fucking Genting Highlands, tapi mereka masih menggunakan cermin mata untuk mengelak cahaya matahari. Tak cukup dengan itu, they can't even give a proper speech. Bro, indie tu indie jugaklah, but if you guys really wanna look cool, please say things properly. Barulah orang R.E.S.P.E.C.T.


She just talk too much. Made too many mistake. Fumble. And wore all the wrong dress. Kesian kat dia.


Yay! Siti menang lagi.


Good music from Ramli MS malam tadi.


Maybe it's just me, tapi aku rasa baji Norish ni besarlah!


Again....huh!


Aku dengan shoeshine setuju bahawa Maya Karin was the best dressed malam tadi. Simple, elegant and so bloody sweet. And she gave a simple speech.


Kesian....


Satu persembahan yang aku rasa biasa-biasa sahaja.


Also, the duet with Jamal Abdillah was not at all memorable.


Jamal Abdillah yang dapat Anugerah Sepanjang Hayat. Sayangnya playback video yang ditayangkan malam tadi tak cakap sepenuhnya tentang the real Jamal. Bagi aku, video playback itu sekadar biasa-biasa sahaja dan tidak gripping. Persembahan video itu sepatutnya lebih detail walaupun ia pendek. After all, kan nak kasi Anugerah Sepanjang Zaman. At least Datuk Ahmad Nawab, M Nasir should have sais something. Well, at least sepatutnya the VO should have been live by Nasir untuk memberikan anugerah ini. Aku tak rasa the proud feeling apabila nama Jamal diumumkan.


Gambar ini aku letak sebab nak kasi tahu yang di belakang Jamal itu ialah boss lama aku masa di BH iaitu Datuk Manja Ismail. Hehehehhe.


Nabil peulk Irma Hasmie. Habislah lu nanti press-press ni tulis macam-macam. M Nasir dulu cium bini masa nak ambik award pun boleh kena balun, ini kan pulak kau peluk girlfriend kau. Me, i got nothing againts that tapi tahulah press entertainment yang suka play on this matter.


Apa pun, rambut Irma memang best! Lawa giler budak ni dengan rambut pendek dia itu. What can I do, shoeshines knows my obsession with short hair!


This is Ahmad Dhani? Freddie Mercury? That Muse singer? No lah, this is Faizal Tahir. Hahahaha. Nasib baik tak ada make-up-make-up tukar baju di atas pentas pulak kali ni yek.


Anyway people.....

Saje-saje je ni.....

Kita terus.....

Say it together.....

KEPP IT COOL!!!

23 comments:

Kay Faizal said...

walaupon bergambokan kamera handphone, diriku tetap suke membaca blog ni. hihi :)

Hazrey said...

gi pasang astro max.

tapi bro, aku berjaya mengurangkan dosa aku malam tadi sebab aku tengok separuh jek. Kalau aku tengok sampai habis, sure banyak dosa kering aku dapat. hahahah

JohnJenin said...

Bersyukur ada gamba di tempek kat sini. Pakcik dengar kat radio je time drive balik dari keja dan boleh pulak jambatan pulau pinang tu jem.

Nabil dah nak jadi macam senario pulak dengan lawak mak dan ayah dok sibok berbekam kat rumah. serius tak lawak

An-Zurie Ayesya said...

aku setuju dgn kau byk perkara, first, sharifah shahira mmg the wrong person utk jadi host mlm tuh..she mumbles too much and aku rasa lawak dia tidak sesuai utk majlis sebegitu, 2nd, whats up dgn kemanjaan between mawi & ekin also linda & que? mmg tak sesuai langsung..baju zizie aku rase mmg ntah pape..and aku hilang respect pada nabil bila dia peluk irma tuh

lidotsavadak said...

persembahan semua... hmm... takde yg boleh dibanggakan
dan terfikir knp perlu ada anita sarawak dgn gaya sarkasnya?
memang boleh diteka siapa yg bakal menang kecuali Pelakon Komedia Wanita Popular sahaja terbabas sikit. hahaha.. ingatkan Kamala yg menang
dan tolonglah buat BH (serta mana2 penganjur), jangan panggil adlin lagi... aku rela tengok azwan ali dr adlin... sebab dia terlalu nak jd santai tapi dlm masa sama nampak sgt dia terlalu mencuba... kritik org pandai, tp bile diri atas pentas, hampeh....!

SyuhadaJohari said...

bro, nice blog!!
even letak gamba yg hanya di snapkan guna hp..... its great la. haha.
kesian irma berbf kan si nabil...
tapi takpalah, hati dah suka kan.... :)

i.am.belle said...

gosh! sejak bila bro.DONC jadi fashion stylista??? xD hahahaha

anyway, maya da' bomb. gorgeous!

hafizanmohd said...

sedap betul lagu bencinta tu
haishh...

Anonymous said...

Hi! i'm fan from spore.
Like to read your honest post haha!
I managed to see the show thru youtube aje! jadilah.
Anyway, both hosts not good. Too much talking nonsense. Its supposed to be award show, humour need more substance. I didnt enjoy the humour at all. Overall the performances were great. Love Anita sarawak. Long time didnt see her on Spore TV. Carry on your honest writing! Good Luck bro!

Fad Ariffin said...

takleh nak bayang Aku Bimbo dok sua camera hp allll the time depan tv, sepanjang ceremomy berlangsung. Sampai gambar nabil peluk irma pun dapat gak captured! hahaha...

dude said...

bro,
sejujurnya blog ini lah satu2nye sumber info kat aku pasal industri seni tanahair..

i dont give a F to AF n to this ABP n to the rest..

aku lagi suka baca blog ini daripada p baca pancaindera(ada lagi ke sisipan ini) or Metro.

y?
coz this blog 'jujur'..
haha.
ok thanks...

DonCorleone said...

Kay Faizal - Terima kasih kerana suka membaca ye? :)

Hazrey - Astro Max? Kejadah apa tu? Kah kah kah! Kau hari-hari dah berdosa sebab mengata kat pondan tau!

John Jenin - Yes! Lawak bekam tu pun memang macam gampang dan tak lawak langsung. Tapi kan aku rasa ramai gak yang gelak....macam mana tu pakcik?

An-Zurie Ayesya - Teman "sepermainanku" si Shoeshine pun sangat-sangat setuju dengan kau sebab dia sendiri pun jelik dengan jenaka yang tak jenaka Sharifah Shahira dan Adlin Aman Ramli. Semua tentang Zizie itu bagi aku salah...bajunya salah, badannya salah, saiznya salah, spontannya salah....banyak lagilah yang salah!

lidotsavadak - Anita Sarawak macam sarkis? Kah kah kah. Aku masih pelik sangat sampai hari ini kenapa orang suka sangat kat dia. Aku sendiri memang suka lagu dia tetapi aku tak gemarkan dia. Aku pernah bawak dia dalam sebuah konsert yang aku buat di Kuantan, Pahang beberapa tahun lalu and Ya Allah, divanya minah ni mengalahkan permaisuri raja! Kimak betul! Adlin barangkali boleh hos tetapi dia perlu lebih bersedia dan banyakkan latihan.

SyuhadaJohari - Terima kasih kerana suka yek...Nabil itu jadi kalut bila diumumkan jadi pemenang kot terus tak fikir dan memeluk. Aku lak cemburu sebab dia peluk Irma yang rambutnya lawa sangat tu....kah kah kah.

Belle - Dulu memang aku ni dilantik oleh FFKL untuk jadi Fashion Police lah! Kalau aku dengan Bapak Gula-Gula ada kat situ, tugas kami ialah untuk ketawa terbahak-bahak di depan muka artis yang pakai macam haram atau pakai macam badut gila!

Fad Ariffin - "Abang" pakai Blackberry dengan kamera 3.2pixel...ewah! Hahahahah. Maik petik macam orang gila jugak aku lah!

Dude - Terima kasih kerana hargai kejujuran aku. Frankly, kejujuran macam ni harganya tinggi.

Hazrey said...

bro, aku baru sedar. of all the things you wrote, aku baru sedar, those ushering girls are hot. 10 points for ABPBH sebab hotties for the usherers. The rest -5 points.

Pink Mama said...

Hi, I borrowed your first pic sebab dah cari2 merata2 di internet tak dapat. Boleh ya, jangan marah.

Thanks in advance :)

fendy0211 said...

Salam.. ni reply utk comment awk kat blog saya.. thnx sgt2 k, kalo la film Ketika Cinta Bertasbih tu uat promosi kat Malaysia, pelawa2 la saya bole... hehehe minat sgt kat cite tu...

DoOrDie said...

i like this entry. So true.

1. Zizie : tergelak2 tak tentu pasal. Memang cam hi! But maybe juga utk cover panic kalau "femfuan melayu terakhir" tu naik pentas.

2. All the panggilan manja2, simpan untuk rumah la beb. Takkan nak satu donia dengar kan?

3. Bab Nabil pelok gf tu..Personally i think mamat tu sawan! terkujat gaban!

4.Salute ah snap pic beria depan tv. Hehehe!

DonCorleone said...

Hazrey - Aku boleh tak perasaan lah usherette girls yang lawa2 tu sebab aku terpesona dengan lawak2 kebanyakan selebriti tu. Kah kah kah

Pink Mama - I tak marah langsung. Tapi kena ada upah sikit lah....hehehehe....

Fendy0211 - Insya-Allah, kalau semua menjadi akan aku jemput engkau.

Doordie - Setuju dengan semua komen engkau tu. Tahniah kerana turut observant sepertiku. Ewah!

Norfa said...

malam ABP ni pun, macam tema suami isteri jer...bila Mawi EKin, Que Jasmin, and Fauzi Lisda nek pentas dan cuba bermanja2...Fauzi lagi teruk citer ats katil bawa nek pentas..

Dan kedua2 host tu asik dok citer psl rumah tangga, pregnant dan bla bla bla...nek boring den dongar.

apa2 pun...Blog ini tetap ku jelajahi jua...!! peace!

OkiE dOkiE said...

aku still suka baca blog nie even gna kamera hp..

dan btul, mmg agak boring ble host+penyampai anugerah citer sal rumah tangga..

len kali, citerlah sal dunia hiburan malaysia nie..
huhu..

m.addyhadzari said...

mungkin lepas nih majlis fatwa nak bincang pasal program tv x bley pelok2 plak la bang....:)

Ayau said...

wa memang tak setuju jamal aka penagih tegar menang..fuck laa he is an addict a stupid addict woman abuser..he abused all of his ex's
for this guy he should be put in jail for the rest of his life.
He should be put in a pig farm. So that all the pigs canchew him alive

FUCK JAMAL YOU DONT DESERVED TO WIN ANYTHING....I think S.Shamsuddin and PAk Aziz should take the award home...NOT an ADDICT nor A WOMAN ABUSER stupid BERITA HARIAn..Stupid panels fuck you all arse hole

Am i am not afraid to say that..JAMAL ABIDILLAH YOU SUCKS...YOU should go home to telok intan and suck a wild boar DICK
come and get me you druggie

m.addyhadzari said...

hahaha... wa salute lu la... ayau...
ntah pape la...

Anonymous said...

hahahahahahahaha..ayamakkk Ayau..hahahahaha..
sori En. Aku Bimbo..tumpang lalu jap.. :)

-ikanpausbtina-