Apr 21, 2009

Aku kesian kat Amylea sebab dia bagus tapi aku rasa dia patut paham bahawa bagus dalam dunia Reality TV tak semestinya BERKUALTI!

Shoeshine banyak kali mintak aku menulis tentang mereka sebab Shoeshine kata diorang lagi bagus, worth my attention, in fact worth a lot more attention berbanding yang satu lagi tu.

But then, bukan semua yang terbaik itu popular kan?

Hakikatnya bagaimanapun ialah kita ni sekarang hidup dalam era populariti.

Nak laku kena popular. Nak perhatian kena popular.

Soal terbaik kadang-kadang tertinggal di belakang. Fuckin sad sometimes. But that's how it is.

Anyway, as I was saying, after watching what Shoeshine had mentioned to me again and again, I have to say I agree.

I've wasted quite sometime jugak just focusing my entry only on AF7 when kadang-kadang peserta-peserta mereka yang masih bertanding langsung tidak boleh disamakan dengan beberapa peserta yang sudah terkeluar dalam One In A Million season terbaru ni.

The latest ialah apabila Amylea (yang memang berasal dari AF) terkeluar dari OIAM.



Saat Amylea disingkirkan. Kesian kat dia yang dah siap lawa-lawa pakai baju kuning tu tapi akhirnya tersingkir pulak kan. Stail OIAM ni pun macam brutal sikit sebab dia eliminate before the concert starts manakala AF eliminates selepas concert habis. Buat macam mana pun, program realiti macam ini akan sentiasa menyaksikan mereka yang tidak sepatutnya tersingkir akan tersingkir. Tapi nak buat apa lah kan?

Frankly, aku pernah tengok minah ni nyanyi and she is fuckin good I tell you.

Aku juga sempat jumpa bapak dia dulu sometime ago masa aku masih di TV3 and family dia ni memang family yang suka muzik.

Aku walaupun dapat sembang sekejap dengan bapak dia yang juga ada band, dapat rasa "semangat" yang satu macam tu. Well, it reminded me of my daddy yang memang suka muzik.

Kita break jap. Jom kita tengok Amylea nyanyi.



Persembahan terakhir daripada Amylea di OIAM selepas disingkirkan.

Anyway, this is to Amylea...don't worry girl. Kalah dalam rancangan realiti di mana penentunya ialah orang ramai tak bermaksud bahawa engkau tak bagus. Aku rasa engkau bagus sangat. Kau tengok yang menang AF tu, yang aku rasa bagus sungguh ialah Vince ajelah. Yang lain-lain tu biasa2 aje. Tapi yang tak menang macam Bob, Aizad dan beberapa lagi lah, diorang okay-okay gak.

Marsha tu...(paling okay....hahahahahaha....aku bias aje tu)

Marsha...kau nyanyi bagus ke atau tidak is beside the point dah sebab kau HOT! Hahahaha.

P/S: Tomok New Boyz adalah Transformasi Paling Hebat sebenarnya kan? Jom kita layan Tomok dengan Umbrella jap.



KEEP IT COOL

14 comments:

Rika Hasriana said...

aku 1st ek ek ek??

dude said...

aku nak komen pasal marsha jek..
hahaha.
dia HOT. betul..

milimilo said...

tomok kot bakal dpt sejuta tuh..chihuahua :DD

Obefiend said...
This comment has been removed by the author.
Obefiend said...

kesian

lagi baguih dari aweera si banshee betopengkan manusia itu. lol lol

still tatau asal this girl received the boot. Compared to Nine and Aweera she deserved to be in the final.

but alas as we know most SMS voters are females...so paham paham ajelah!

mungkin rambut kusut busuk tetapi trendy Nine lebih memikat. mungkin lolongan pecah gelas teh ais aweera lebih seksi dari Amylea

nak buat guano!

p/s: marsha's FHM spread a few months ago was AWESOME.. i rest my case.

AeRiN cRyBaBy said...

memang nielah realitinya program realiti..yang bagus tak semestinya berjaya dan sebaliknya...anyway bro...camne ngan projek benti rokok tu ye?berjaya tak?hehehehe..

Nona Cici said...

alaa en.sani..

saye follow jgk la oiam ni..
tomok mmg created something new,
but to be honest, saya dah rasa mcm bosan lak sbb dia gunakan benda yg sama...

*start nyanyi the original song then tibe2 rockkan lagu*

everyweek buat camtu,bosan la..mcm la takde benda lain yg dia boleh buat..mcm amylea pun dulu awal2 dia buat camtu jgk (tukar2 lagu drpd original to something jazzy,etc) but she didnt only buat jadi jazzy,tapi everyweek dia tukar2...

hehehe..well tu pov sy..eheks..

lidot said...

aku rasa ramai malu bile kutuk tomok waktu mula2 suratkabo tulis yg tomok top20 dan ramailah pikir syafinaz dan paul moss pekak
hehehe... tp skrg, br semua bukak mata bahawa tiada lagi tomok sengau dan leleh.
walaupun amylea dr af, tp transformasi lebih dalam ioam berbanding af dulu.
malah, aku rasa macam ape je klu blogger byk tulis pasal af7 ni berbanding oiam3 ni yang memang pd aku memang lagi bagus dr af.

AeRiN cRyBaBy said...

bukan setiap minggu tomok cuma lajukan tempo semua lelagu yang dia nyanyikan ker?bosan la tiap minggu camtu..sekali bolehla..amylea tu kreatif.dia improvise jadi jazz la..reggea la(betul ker ejaan nie)hehehe..memacam lagi...bagi aku..amylea paling bagus la dlm reramai.

Ayyman Rahim said...

Rugi gila Amylea ni keluar. Baru ingat dia juara. Buat la wildcard. Haha

Kay Faizal said...

erm tak pe la kan amylea terkeluar. sekurang2nye kita nampak bakat dia yang begitu wow!

tapi satu je yang boring. kadang2 orang bising pasal peserta itu ini tak patut keluar. kalau orang yang bebel itu mengundi i tak kesah, Yang dikesahkan ialah orang yang tak undi pulak yang lebih2. redha je la ye.

p/s: daku juga terkesima melihat kebolehan tomok. dulu aku la orang yang akan tutup radio dan tv bila ada newboy sebab tak sanggup nak dengar. tapi la ni tidak lagi. nak lagi dan lagi hihihi

anyss said...

Mmmmm langkah Tomok masuk Oiam3 tu kira satu bentuk comeback yg ok la kan. Masa nama dia dah suam2 kuku, tetiba timbul situ...

hafizanmohd said...

amylea akn jd dah jd product dgn brand yg sangat baik, no worries she will keep do the music dan tugas kita support terus!

=)

DonCorleone said...

Rika - Anda menang hadiah sebab jadi yang 1st? Nak tahu hadiah apa? Heheheh

Dude - Aku pun setuju dengan persetujuan ko tu. She is fuckin HOT!!!!

Milimilo - Kelaslah dia kalau dia dapat sejuta tu kan?

Obefiend - Dude, can scan for me that Marsha on FHM tak? Heheheh. Let's attend the final....me, you and Hazrey and together form that Persatuan sekaligus. Kah kah kah. And yes, female voters dominates most of SMS contest di Malaysia ni and i guess they will vote for Tomok this time. Tapi most important, revenue dari SMS silap-silap sampai RM4 juta. (Kos to produce OIAM is about RM1.2 juta and hadiah RM1 juta pun bukan kasi cash.) Hahahah....u get me?

Aerin - Masa kat Mass Comm dulu aku diajar tentang definisi "Absurd" by Albert Camus. Maksud yang Camus kasi ialah: "Absurd/Absurdum ialah sesuatu yang buat realiti tetapi di sebalik realiti dan itulah realiti yang sebenar-benarnya." Kah kah kah....Reality TV kan memang absurd!

Nona Cici - Aku pun perasaan jugak stail diorang tu yang suka sangat benda yang sama tetapi nampaknya masih ada yang suka and masih terus vote. Hmm entahlah!

Lidot - Pendapat kau sama dengan buah hati aku si shoeshineazreen.blogspot.com tu sebab dia pun kata patut lebih banyak blog tentang OIAM berbanding AF7 sebab kualitinya lebih baik.

Aerin - Aku rasa Tomok akan ubah sikit lah nanti. Nanti I call dia k. Hehehehe

Ayyman - Setuju sangat bahawasanya sesuatu yang merugikan apabila Amylea terkeluar.

Kay Faizal - Memang dulu geli sikit lah sebab Newboyz, bukan sebab Tomok sebab Tomok as a singer memang okay cuma apabila dah jadi band and ikut telunjuk syarikat rakaman yang hanya kisahkan tentang untung aje, itu yang jadi t ak best and poyo tu. Tapi poyo macam mana pun, aku pernahlah ke Pasir Gudang dulu untuk tengok satu konsert ni and masa yang sama jugak Newboyz buat showcase....gua cakap lu....gila babi sambutannya terhadap Newboyz and Tomok jugak. Aku tak pelik. Heheheh

Anyss - Yes, comeback yang baik and aku harap direction Tomok selepas OIAM akan lebih baik.

Hafizanmohd - Aku lepas ni kira berani lah nak keluar duit untuk beli album Amylea (if only she does it her own way lah....)

Apr 21, 2009

Aku kesian kat Amylea sebab dia bagus tapi aku rasa dia patut paham bahawa bagus dalam dunia Reality TV tak semestinya BERKUALTI!

Shoeshine banyak kali mintak aku menulis tentang mereka sebab Shoeshine kata diorang lagi bagus, worth my attention, in fact worth a lot more attention berbanding yang satu lagi tu.

But then, bukan semua yang terbaik itu popular kan?

Hakikatnya bagaimanapun ialah kita ni sekarang hidup dalam era populariti.

Nak laku kena popular. Nak perhatian kena popular.

Soal terbaik kadang-kadang tertinggal di belakang. Fuckin sad sometimes. But that's how it is.

Anyway, as I was saying, after watching what Shoeshine had mentioned to me again and again, I have to say I agree.

I've wasted quite sometime jugak just focusing my entry only on AF7 when kadang-kadang peserta-peserta mereka yang masih bertanding langsung tidak boleh disamakan dengan beberapa peserta yang sudah terkeluar dalam One In A Million season terbaru ni.

The latest ialah apabila Amylea (yang memang berasal dari AF) terkeluar dari OIAM.



Saat Amylea disingkirkan. Kesian kat dia yang dah siap lawa-lawa pakai baju kuning tu tapi akhirnya tersingkir pulak kan. Stail OIAM ni pun macam brutal sikit sebab dia eliminate before the concert starts manakala AF eliminates selepas concert habis. Buat macam mana pun, program realiti macam ini akan sentiasa menyaksikan mereka yang tidak sepatutnya tersingkir akan tersingkir. Tapi nak buat apa lah kan?

Frankly, aku pernah tengok minah ni nyanyi and she is fuckin good I tell you.

Aku juga sempat jumpa bapak dia dulu sometime ago masa aku masih di TV3 and family dia ni memang family yang suka muzik.

Aku walaupun dapat sembang sekejap dengan bapak dia yang juga ada band, dapat rasa "semangat" yang satu macam tu. Well, it reminded me of my daddy yang memang suka muzik.

Kita break jap. Jom kita tengok Amylea nyanyi.



Persembahan terakhir daripada Amylea di OIAM selepas disingkirkan.

Anyway, this is to Amylea...don't worry girl. Kalah dalam rancangan realiti di mana penentunya ialah orang ramai tak bermaksud bahawa engkau tak bagus. Aku rasa engkau bagus sangat. Kau tengok yang menang AF tu, yang aku rasa bagus sungguh ialah Vince ajelah. Yang lain-lain tu biasa2 aje. Tapi yang tak menang macam Bob, Aizad dan beberapa lagi lah, diorang okay-okay gak.

Marsha tu...(paling okay....hahahahahaha....aku bias aje tu)

Marsha...kau nyanyi bagus ke atau tidak is beside the point dah sebab kau HOT! Hahahaha.

P/S: Tomok New Boyz adalah Transformasi Paling Hebat sebenarnya kan? Jom kita layan Tomok dengan Umbrella jap.



KEEP IT COOL

14 comments:

Rika Hasriana said...

aku 1st ek ek ek??

dude said...

aku nak komen pasal marsha jek..
hahaha.
dia HOT. betul..

milimilo said...

tomok kot bakal dpt sejuta tuh..chihuahua :DD

Obefiend said...
This comment has been removed by the author.
Obefiend said...

kesian

lagi baguih dari aweera si banshee betopengkan manusia itu. lol lol

still tatau asal this girl received the boot. Compared to Nine and Aweera she deserved to be in the final.

but alas as we know most SMS voters are females...so paham paham ajelah!

mungkin rambut kusut busuk tetapi trendy Nine lebih memikat. mungkin lolongan pecah gelas teh ais aweera lebih seksi dari Amylea

nak buat guano!

p/s: marsha's FHM spread a few months ago was AWESOME.. i rest my case.

AeRiN cRyBaBy said...

memang nielah realitinya program realiti..yang bagus tak semestinya berjaya dan sebaliknya...anyway bro...camne ngan projek benti rokok tu ye?berjaya tak?hehehehe..

Nona Cici said...

alaa en.sani..

saye follow jgk la oiam ni..
tomok mmg created something new,
but to be honest, saya dah rasa mcm bosan lak sbb dia gunakan benda yg sama...

*start nyanyi the original song then tibe2 rockkan lagu*

everyweek buat camtu,bosan la..mcm la takde benda lain yg dia boleh buat..mcm amylea pun dulu awal2 dia buat camtu jgk (tukar2 lagu drpd original to something jazzy,etc) but she didnt only buat jadi jazzy,tapi everyweek dia tukar2...

hehehe..well tu pov sy..eheks..

lidot said...

aku rasa ramai malu bile kutuk tomok waktu mula2 suratkabo tulis yg tomok top20 dan ramailah pikir syafinaz dan paul moss pekak
hehehe... tp skrg, br semua bukak mata bahawa tiada lagi tomok sengau dan leleh.
walaupun amylea dr af, tp transformasi lebih dalam ioam berbanding af dulu.
malah, aku rasa macam ape je klu blogger byk tulis pasal af7 ni berbanding oiam3 ni yang memang pd aku memang lagi bagus dr af.

AeRiN cRyBaBy said...

bukan setiap minggu tomok cuma lajukan tempo semua lelagu yang dia nyanyikan ker?bosan la tiap minggu camtu..sekali bolehla..amylea tu kreatif.dia improvise jadi jazz la..reggea la(betul ker ejaan nie)hehehe..memacam lagi...bagi aku..amylea paling bagus la dlm reramai.

Ayyman Rahim said...

Rugi gila Amylea ni keluar. Baru ingat dia juara. Buat la wildcard. Haha

Kay Faizal said...

erm tak pe la kan amylea terkeluar. sekurang2nye kita nampak bakat dia yang begitu wow!

tapi satu je yang boring. kadang2 orang bising pasal peserta itu ini tak patut keluar. kalau orang yang bebel itu mengundi i tak kesah, Yang dikesahkan ialah orang yang tak undi pulak yang lebih2. redha je la ye.

p/s: daku juga terkesima melihat kebolehan tomok. dulu aku la orang yang akan tutup radio dan tv bila ada newboy sebab tak sanggup nak dengar. tapi la ni tidak lagi. nak lagi dan lagi hihihi

anyss said...

Mmmmm langkah Tomok masuk Oiam3 tu kira satu bentuk comeback yg ok la kan. Masa nama dia dah suam2 kuku, tetiba timbul situ...

hafizanmohd said...

amylea akn jd dah jd product dgn brand yg sangat baik, no worries she will keep do the music dan tugas kita support terus!

=)

DonCorleone said...

Rika - Anda menang hadiah sebab jadi yang 1st? Nak tahu hadiah apa? Heheheh

Dude - Aku pun setuju dengan persetujuan ko tu. She is fuckin HOT!!!!

Milimilo - Kelaslah dia kalau dia dapat sejuta tu kan?

Obefiend - Dude, can scan for me that Marsha on FHM tak? Heheheh. Let's attend the final....me, you and Hazrey and together form that Persatuan sekaligus. Kah kah kah. And yes, female voters dominates most of SMS contest di Malaysia ni and i guess they will vote for Tomok this time. Tapi most important, revenue dari SMS silap-silap sampai RM4 juta. (Kos to produce OIAM is about RM1.2 juta and hadiah RM1 juta pun bukan kasi cash.) Hahahah....u get me?

Aerin - Masa kat Mass Comm dulu aku diajar tentang definisi "Absurd" by Albert Camus. Maksud yang Camus kasi ialah: "Absurd/Absurdum ialah sesuatu yang buat realiti tetapi di sebalik realiti dan itulah realiti yang sebenar-benarnya." Kah kah kah....Reality TV kan memang absurd!

Nona Cici - Aku pun perasaan jugak stail diorang tu yang suka sangat benda yang sama tetapi nampaknya masih ada yang suka and masih terus vote. Hmm entahlah!

Lidot - Pendapat kau sama dengan buah hati aku si shoeshineazreen.blogspot.com tu sebab dia pun kata patut lebih banyak blog tentang OIAM berbanding AF7 sebab kualitinya lebih baik.

Aerin - Aku rasa Tomok akan ubah sikit lah nanti. Nanti I call dia k. Hehehehe

Ayyman - Setuju sangat bahawasanya sesuatu yang merugikan apabila Amylea terkeluar.

Kay Faizal - Memang dulu geli sikit lah sebab Newboyz, bukan sebab Tomok sebab Tomok as a singer memang okay cuma apabila dah jadi band and ikut telunjuk syarikat rakaman yang hanya kisahkan tentang untung aje, itu yang jadi t ak best and poyo tu. Tapi poyo macam mana pun, aku pernahlah ke Pasir Gudang dulu untuk tengok satu konsert ni and masa yang sama jugak Newboyz buat showcase....gua cakap lu....gila babi sambutannya terhadap Newboyz and Tomok jugak. Aku tak pelik. Heheheh

Anyss - Yes, comeback yang baik and aku harap direction Tomok selepas OIAM akan lebih baik.

Hafizanmohd - Aku lepas ni kira berani lah nak keluar duit untuk beli album Amylea (if only she does it her own way lah....)