Apr 20, 2009

Aku tahu aku akan dikutuk gila babi kalau aku tak melaksanakan apa yang aku kata ni. I WANT TO QUIT SMOKING!!!

Aku sedar benda ni dah lama dah. Tapi baru sekarang aku nak buat something. Dan bila aku tulis di sini, maka aku tak seharusnya tak melaksanakannya.

Let me tell you the story of how it all started. (Dude, if you are reading this...yes, it was your fault too! hahahah)

It was in 1988. Masa tu aku di Tingkatan 3 dan sekolah aku dekat dengan rumah. Kalau jalan kaki, 10 minit aje dah sampai. Tapi sebelum pergi ke sekolah, mesti nak berhenti kat kedai yang satu ini untuk melepak sekejap sebab perhimpunan jam 7.15am and aku dah ada kat kedai tu at 6.50am dah.

So, regular kat kedai itu ialah Jojo temanku yang terer sangat mengaji. Dan dia juga terer benda yang satu lagi ni....HISAP ROKOK!

This is me now in my office with my last pack of Dunhill in my pocket. Please Ya Tuhan, help me to make it my last. No more....no more.....(macam lagu Mary J Blige tu...hahahaha)

So, Jojo pun offerlah aku hisap rokok sepam dua. Tak lama lepas tu, aku bukan lagi kaki sepam dua, tapi aku dah hisap sebatang dah setiap hari sebelum masuk sekolah.

To cut a long long story short, aku start hisap rokok bermula dari usia 15 tahun. Fuck you Jojo! Hahahah. Yeah...yeah, I can't blame him pun sebenarnya because it was my decision to start smoking despite aku tahu sejak dulu lagi sebenarnya tentang keburukannya.

Hmmm....maybe I was young to realize and in the end I got addicted.

Fuck it lah. Today is my brand new day.

Aku ada lagi 13 batang rokok dalam kotak Dunhillku yang terakhir.

Ini kotak rokok Dunhill aku yang tinggal 13 batang lagi ni.

Frankly, I have tried this a couple of times already.....i mean to quit smoking but it has always failed.

This time, I am determine.

I can't go on smoking anymore. Aku tak mahu naik tangga and terasa lelah lagi. Aku tak mahu paksa orang duduk and makan di restoran yang ada smoking section lagi. Aku tak mahu lepak kat Starbucks and duduk di bahagian luar yang panas lagi.

Kita semua tahu rokok ni dan bahaya-bahayanya tapi aku sendiri masih menghisapnya. Aku sedar aku dah lama salah dah and I will quit!!!!

This has to be done now! I have to convince myself that I will succeed. The times when hisap rokok is cool dah habis dah sebab now I have to admit, tak hisap rokok lebih cool.

Dulu ye lah, hisap rokok ni cool tapi no more dah zaman ni. Aku fikir, yang mampu tahan diri daripada pengaruh kawan-kawan atau media untuk merokok adalah di kalangan mereka yang cool and I want to be as cool as them lah now!

Fuck you Dunhill! Hahahahah....macam real aje.

Jokes aside, aku tahu ini bukan mudah. Tapi aku rasa masanya telah tiba untuk realize that smoking will kill me someday and bila aku fikirkan soal itu, aku jadi sedih pulak. Too many things to do in so little time.

Aku harap aku berjaya.

Kalau aku gagal, korang yang nampak aku merokok selepas 13 batang rokok yang aku ada ni habis, silalah kutuk aku gila-gila and kalau boleh gelakkan aku di depan muka aku. Aku pasti tidak akan marah tapi aku akan malu.

Tapi sesekali hisap Cohiba atau Romeo Julieta No 5 okay lah kan? :)


Harganya ada lah dalam RM99.00 sebatang. Mampus aku! Kah kah kah. Tapi ia hanya untuk special occasion aje lah kan.

This time around.....

The person who needs to KEEP IT COOL .....

IS ME!!!!

35 comments:

Obefiend said...

good luck in quitting Don.. i quit more than a year ago. my motivasion was i dont want to be MANDOL-ed. that is the greatest motivation for a manly man like me. kang bini kata apa? ha ha

DonCorleone said...

Tks for the support man! Don't want to be mandul? Hahahaha. Yeah, the wife will be glad to hear that I'm quitting now! Hahahah. Tks again man!

miezrina said...

bila la suami aku nak berubah begini jugak....

aku amik gambar rokok tu ek.... TQ


(nak print n mail to my hubby hahaha)

Hazrey said...

not that aku taknak motivate kau cuma, aku dah kenal kau lama dah, walaupun tak selama jojo tapi tulah, aku tak yakin azam yang tiap tiap tahun aku dengar ni akan tertunai. Hahhahaaha.. Tapi tulah, bak kata org tua, serik beranak. hahah.. All the best dude. Kuranglah penyumbang cukai pada kerajaan.

Zakiah Ponrahono said...

Aku tak pernah percaya pada cita-cita seorang lelaki untuk berhenti rokok.

Bulih???

Hahahahaha

Tak hilang macho ke kalau berhenti rokok nanti??? (Hahahaha macam setan bertanduk tajam je statement aku ni).

• rOozu • said...

gud LUCK~!

harap2 bankrup la kilang DUNHILL tu~

waahahhahaa..

Anonymous said...

Selamat Berhenti Merokok....
I hope u succeed...! Doa banyak2...


Rgds

Deen
Brunei

Sue Anna Joe said...

Yeah right...

(saja bikin panas)

i.am.belle said...

mungkin patut kurangkan rokok dulu drpada berhenti terus. apa2 pun baguslah ada semangat nak lupakan rokok.

aku harap BERJAYA. barulah COOL! hahaha


p/s: boleh ke survive kalu melepak minum kopi dgn geng yg kaki merokok tuh?

fynn jamal said...

kalau setiap kali i declare kotak rokok terakhir dalam entri,
mahu penuh web rasanya.

but i support you.



*ok straight face*




*tahan lagi*
*tahan....*



BWAHAAHAHAHAHAHAHHAHA.

(anggap ini cabaran, donC. yu ken du itttt)

DonCorleone said...

Miezrina - Silalah ambil gambar sebanyak mana yang ada mahu yek. Sebarkanlahnnya kepada sekalian umat. Ewah!

Hazrey - Tks for the support and believe! Ceh! Tapi betul memang aku susah nak berhenti. Cuma yang kau tak tahu, dalam tahun 1994 masa kita kat JB dulu, aku berikrar akan berhenti selama 40 hari di rumah Rahman Embong (tapi aku tak ingat sebab aku aku ikrar). But the fact was, I did quit smoking for 40 days and then aku start balik. Kah kah kah!

Zakiah Ponrahono - Aku setuju sangatlah Zakiah bahawa janji seorang lelaki untuk berhenti merokok itu kadang2 jadi sesuatu yang karut tetapi ini kan janji ke arah kebaikan. So boleh cuba berkali-kali kalau gagal ditunaikan. Hehehehehe. Lagi tak macho bila duduk di luar Starbucks yang panas sebab nak merokok.

Roozu - Aku pun harap kilang BAT tu cepat bankrap. Hahahah. Punyalah lama aku merokok tak dapat insentif apa2 pun dari diorang ni. Bastard! Hahahaha

Deen Brunei - Terima kasihlah atas doa kau tu.

Sue Anna - Huh! Have some faith in me will ya! Hahahaha. (Demi kebaikanku, anak bangsaku...hahahah.....konon aje aku ni.....)

Belle - Yes!!! Coool. Dan selepas ini aku akan paksa teman2ku terutama Bapak Gula Gula untuk lepak minum dan makan "di dalam" bukan "di luar" sebab "di dalam" selalunya tak boleh merokoknya.

Fynn - I will always remember your comment today! Hahahahaha. :)

Rika Hasriana said...

boyfren aku pon nak quit smoke..tapi slow2 katanya..

and..alhamdulillah..
sehari kekadang 1 batang..
paling banyak satu hari die amik 3 batang..

mungkin sbb sbelom ni die quit terus..
sampai 8 hari tak smoke!

sampai hari ke-9 die tak tahan..
bila da sedut asap tu..
die ckp "apsal tak sedap rokok nih?!"

itu la sbbnya die amik rokok pon lepas makan jer..

cuba ko buat mcm bf aku..boleh kort..setakat 1minggu tak smoke..
boleh...
boleh...
boleh..(ckp dlm hati banyak2)

AeRiN cRyBaBy said...

patutnya buat berperingkat bro.memula kau amik masa 1 minggu untuk sekotak...dlm sebulan kau buat camtu baru leh start benti isap rokok...kalau benti mendadak camtu carik nahas bro...aku benti rokok pun camtu gak...tu pun bila peparu aku dah start mogok dan buat hal...baru padan muka aku..hehehe...skang dah setahun aku tak isap rokok...hehehe...cuma satu bro...sebenarnya selagi kita mampu beli memang amatlah sukarnya nak berenti....mungkin kurangkan lepak ngan smoker buat masa awal awal nie boleh bantu kau kuatkan semangat...anyway...good luck.

DonCorleone said...

Rika & Aerin - Frankly, aku dah pernah cuba mengurangkan rokok ini dengan niat untuk terus berhenti tetapi itu masih gagal. I always think to quit smoking dah tak ada cara lain selain cold turkey. Mesti stop terus menerus tanpa kurang2kan. Cewah.....macam terer aje aku ni cakap tapi masih belum berjaya pun lagi ni. Heheheheheh.

Yatt said...

Gud luck! Contohilah aku yg berjaya quit smoking atas inisiatif sendiri sejak dua tahun lalu. Tak yah ambik ubat, beli sweets banyak2 etc. Yg penting kemahuan sendiri...

Persetankan sama kawan2 yg asyik nk gelakkan kita sbb diorag dengki sbnrnya sbb takleh quit smoking.

Rika Hasriana said...

mana boleh perokok berhenti terus..
boleh ker??
mana boleh!

kalau kurangkan..boleh..

dan lelama..sehari sebatang..
lelama gak da tak berbatang..

hehehehe!

boleh!
aku sokong ko dr jauh!!
go!
go!
go!(sambil lompat2 pegang pom pom)

Cik doRINA said...

CHAYOKKKK!!

Pas Encik dah berenti baru saya mintak no Ahmad dhani tu k...

joegrimjow said...

aku antara org yg akan sokong!!!!

jane said...

muahaha....
gelak jahat tau tadi.
x cukup jahat lagi ?
kalau x hisap rokok pun mati jugak bro.
x cukup ?
mancho apa...kalau dok starbuck kat luau sebab nak isap rokok.
lagi?

x adalah...aku saja test pandu uji...SELAMAT BERHENTI MEROKOK DAN MEMBELI ROKOK!!

tapi, cukupkan dulu semua set gambor2 yg ada pada kotak rokok tu, laminate dan buat mcm flash card letak lam poket. sebelum isap rokok, ko pandang dulu cards tu....sure x lalu nak isap dah!
muahaha lagi!!!

(jahatnya aku)

cikida85 said...

leh punya
janji kuatkan semangat
dan anggap rokok tu musuh yang paling jahat.huhu

Hazrey said...

bro.. imagine this: pekena lala masak sambal, rasa pedas, dengan nescafe tarik.. ratah otak-otak.. pastu mesti kau akan crave for kotak merah yang memanggil manggil nama kau. Remember the feeling? Yeah, that very feeling. So comforting, so pleasant.. ohh, fuhhh.. yeah blow it out.. inhale bro, inhale.. now exhale.. bestnyerrrr...

now, get it? lols.

Pink Mama said...

Good Luck. I know you have the will power. You can do it :)

mizzy N Naderiey said...

selamat berhenti. ke arah badan sihat!

dude said...

bro,
ko kena ada satu motivasi yang sangat kuat untuk berhenti...

motivasi aku untuk berhenti merokok pada 5 tahun yang lepas [1 april 2004] adalah sebab takde duit nak hisap rokok dah.hahaha..sebab tu aku mampu berhenti..

alhamdulillah..
dengan iziNya aku da tak pernah hisap walau sebatang pun sejak tarikh itu..

fyi,
aku da isap rokok 7tahun sebelum berhenti tu..
n sekarang baru berhenti 5 tahun...so ada matlamat untuk dicapai lagi disitu....

gud luck neway!!

GX said...

syabas bro!! aku akan menyusul kemudian..kena tarik nafas dalam dalam sebelum buat keputusan yang "berat" ni..hahahaha
moga aku pun akan jadi cool dengan tak hisap rokok!!
fuck u dunhill hahahahaha!!

hafiza said...

iAllah boleh. be strong lawan nafsu nak merokok. rasa nak suck something beli la candy ke apa. kunyah chewing gum ke. usaha sungguh2 nak berhenti pastu tu doa banyak2 supaya Allah mudahkan benda2 baik camni. all the best dari saya. dan tahniah kerana ada niat yang baik nak berubah.

Superzac said...

yay big daddy..pas ni tak yah risau jumpa kau lepas aku baru balik basuh rambut...i sokong! i sokong!!!!

Lily Cartina said...

awwww....james dean!!
lol..
anyway, tak payah smoke la
jimat duit.
*grins*

Shirin Aziha Shahidan said...

i almost lost my dad, thanks to his heavy consumption of marlboro light.

3 blockages in the heart, an extra growth which made the blood pumped into the wrong artery.

he had his open heart bypass, 8 hours surgery. was on machine all the time during operation, technically his heart stopped for that fucking tensed 8 hours.

tersadai kat katil for almost 6 months, tak kerja for almost 1 and half year, and now his medication is RM200 a month.

he FINALLY quit smoking.

and i believe, you are not worth those mess. you have family, remember.

E said...

good luck bro..kick out this madness away from living!!

Nuri said...

Encik DOn, nuri nasihatkan setiap kali nak isap rokok, cuba muhasabahkan diri dengan melihat gambar2 yg terpapar kat kotak rokok tu ;p

Qi_Cinoi.Lavigne said...

good luck. mmg ternyata skrg tidak hisap rokok adalah lebih kool.menghisap rokok semula adalah part of the i-want-to-quit-smoking process.so kena set date utk totally free from smoke.set the date okayy.lain2 tu depends on ur will je.

anyss said...

Tahniah. Ada niat untuk berhenti merokok itupun dah lebih membanggakan saya. Saya ni memang manusia ANTI ROKOK, ANTI ASAP ROKOK dan ANTI BAU ROKOK. Sangat sakit hati kalau ada orang sebarkan benda2 tu di khalayak ramai. Jadi, bila anda ada niat nak berenti merokok, saya sangat bangga. Tapi, saya lagi bangga kalau nanti anda umumkan yang anda sudah mampu berhenti merokok.
Jangan lupa umumkannya ya...

Hazrey said...

bro, again I must say, remember the taste of lala sambal, pastu taking a puff.. ohh.. dunhill akan memanggil manggil kau.. sani sani.. ohh saniiiii.. ambillah aku, ambillah aku..

azura anak cikgu musa said...

jojo?....kat mana dia skrg nie?...
masih gumuk ke?..hehehe

Apr 20, 2009

Aku tahu aku akan dikutuk gila babi kalau aku tak melaksanakan apa yang aku kata ni. I WANT TO QUIT SMOKING!!!

Aku sedar benda ni dah lama dah. Tapi baru sekarang aku nak buat something. Dan bila aku tulis di sini, maka aku tak seharusnya tak melaksanakannya.

Let me tell you the story of how it all started. (Dude, if you are reading this...yes, it was your fault too! hahahah)

It was in 1988. Masa tu aku di Tingkatan 3 dan sekolah aku dekat dengan rumah. Kalau jalan kaki, 10 minit aje dah sampai. Tapi sebelum pergi ke sekolah, mesti nak berhenti kat kedai yang satu ini untuk melepak sekejap sebab perhimpunan jam 7.15am and aku dah ada kat kedai tu at 6.50am dah.

So, regular kat kedai itu ialah Jojo temanku yang terer sangat mengaji. Dan dia juga terer benda yang satu lagi ni....HISAP ROKOK!

This is me now in my office with my last pack of Dunhill in my pocket. Please Ya Tuhan, help me to make it my last. No more....no more.....(macam lagu Mary J Blige tu...hahahaha)

So, Jojo pun offerlah aku hisap rokok sepam dua. Tak lama lepas tu, aku bukan lagi kaki sepam dua, tapi aku dah hisap sebatang dah setiap hari sebelum masuk sekolah.

To cut a long long story short, aku start hisap rokok bermula dari usia 15 tahun. Fuck you Jojo! Hahahah. Yeah...yeah, I can't blame him pun sebenarnya because it was my decision to start smoking despite aku tahu sejak dulu lagi sebenarnya tentang keburukannya.

Hmmm....maybe I was young to realize and in the end I got addicted.

Fuck it lah. Today is my brand new day.

Aku ada lagi 13 batang rokok dalam kotak Dunhillku yang terakhir.

Ini kotak rokok Dunhill aku yang tinggal 13 batang lagi ni.

Frankly, I have tried this a couple of times already.....i mean to quit smoking but it has always failed.

This time, I am determine.

I can't go on smoking anymore. Aku tak mahu naik tangga and terasa lelah lagi. Aku tak mahu paksa orang duduk and makan di restoran yang ada smoking section lagi. Aku tak mahu lepak kat Starbucks and duduk di bahagian luar yang panas lagi.

Kita semua tahu rokok ni dan bahaya-bahayanya tapi aku sendiri masih menghisapnya. Aku sedar aku dah lama salah dah and I will quit!!!!

This has to be done now! I have to convince myself that I will succeed. The times when hisap rokok is cool dah habis dah sebab now I have to admit, tak hisap rokok lebih cool.

Dulu ye lah, hisap rokok ni cool tapi no more dah zaman ni. Aku fikir, yang mampu tahan diri daripada pengaruh kawan-kawan atau media untuk merokok adalah di kalangan mereka yang cool and I want to be as cool as them lah now!

Fuck you Dunhill! Hahahahah....macam real aje.

Jokes aside, aku tahu ini bukan mudah. Tapi aku rasa masanya telah tiba untuk realize that smoking will kill me someday and bila aku fikirkan soal itu, aku jadi sedih pulak. Too many things to do in so little time.

Aku harap aku berjaya.

Kalau aku gagal, korang yang nampak aku merokok selepas 13 batang rokok yang aku ada ni habis, silalah kutuk aku gila-gila and kalau boleh gelakkan aku di depan muka aku. Aku pasti tidak akan marah tapi aku akan malu.

Tapi sesekali hisap Cohiba atau Romeo Julieta No 5 okay lah kan? :)


Harganya ada lah dalam RM99.00 sebatang. Mampus aku! Kah kah kah. Tapi ia hanya untuk special occasion aje lah kan.

This time around.....

The person who needs to KEEP IT COOL .....

IS ME!!!!

35 comments:

Obefiend said...

good luck in quitting Don.. i quit more than a year ago. my motivasion was i dont want to be MANDOL-ed. that is the greatest motivation for a manly man like me. kang bini kata apa? ha ha

DonCorleone said...

Tks for the support man! Don't want to be mandul? Hahahaha. Yeah, the wife will be glad to hear that I'm quitting now! Hahahah. Tks again man!

miezrina said...

bila la suami aku nak berubah begini jugak....

aku amik gambar rokok tu ek.... TQ


(nak print n mail to my hubby hahaha)

Hazrey said...

not that aku taknak motivate kau cuma, aku dah kenal kau lama dah, walaupun tak selama jojo tapi tulah, aku tak yakin azam yang tiap tiap tahun aku dengar ni akan tertunai. Hahhahaaha.. Tapi tulah, bak kata org tua, serik beranak. hahah.. All the best dude. Kuranglah penyumbang cukai pada kerajaan.

Zakiah Ponrahono said...

Aku tak pernah percaya pada cita-cita seorang lelaki untuk berhenti rokok.

Bulih???

Hahahahaha

Tak hilang macho ke kalau berhenti rokok nanti??? (Hahahaha macam setan bertanduk tajam je statement aku ni).

• rOozu • said...

gud LUCK~!

harap2 bankrup la kilang DUNHILL tu~

waahahhahaa..

Anonymous said...

Selamat Berhenti Merokok....
I hope u succeed...! Doa banyak2...


Rgds

Deen
Brunei

Sue Anna Joe said...

Yeah right...

(saja bikin panas)

i.am.belle said...

mungkin patut kurangkan rokok dulu drpada berhenti terus. apa2 pun baguslah ada semangat nak lupakan rokok.

aku harap BERJAYA. barulah COOL! hahaha


p/s: boleh ke survive kalu melepak minum kopi dgn geng yg kaki merokok tuh?

fynn jamal said...

kalau setiap kali i declare kotak rokok terakhir dalam entri,
mahu penuh web rasanya.

but i support you.



*ok straight face*




*tahan lagi*
*tahan....*



BWAHAAHAHAHAHAHAHHAHA.

(anggap ini cabaran, donC. yu ken du itttt)

DonCorleone said...

Miezrina - Silalah ambil gambar sebanyak mana yang ada mahu yek. Sebarkanlahnnya kepada sekalian umat. Ewah!

Hazrey - Tks for the support and believe! Ceh! Tapi betul memang aku susah nak berhenti. Cuma yang kau tak tahu, dalam tahun 1994 masa kita kat JB dulu, aku berikrar akan berhenti selama 40 hari di rumah Rahman Embong (tapi aku tak ingat sebab aku aku ikrar). But the fact was, I did quit smoking for 40 days and then aku start balik. Kah kah kah!

Zakiah Ponrahono - Aku setuju sangatlah Zakiah bahawa janji seorang lelaki untuk berhenti merokok itu kadang2 jadi sesuatu yang karut tetapi ini kan janji ke arah kebaikan. So boleh cuba berkali-kali kalau gagal ditunaikan. Hehehehehe. Lagi tak macho bila duduk di luar Starbucks yang panas sebab nak merokok.

Roozu - Aku pun harap kilang BAT tu cepat bankrap. Hahahah. Punyalah lama aku merokok tak dapat insentif apa2 pun dari diorang ni. Bastard! Hahahaha

Deen Brunei - Terima kasihlah atas doa kau tu.

Sue Anna - Huh! Have some faith in me will ya! Hahahaha. (Demi kebaikanku, anak bangsaku...hahahah.....konon aje aku ni.....)

Belle - Yes!!! Coool. Dan selepas ini aku akan paksa teman2ku terutama Bapak Gula Gula untuk lepak minum dan makan "di dalam" bukan "di luar" sebab "di dalam" selalunya tak boleh merokoknya.

Fynn - I will always remember your comment today! Hahahahaha. :)

Rika Hasriana said...

boyfren aku pon nak quit smoke..tapi slow2 katanya..

and..alhamdulillah..
sehari kekadang 1 batang..
paling banyak satu hari die amik 3 batang..

mungkin sbb sbelom ni die quit terus..
sampai 8 hari tak smoke!

sampai hari ke-9 die tak tahan..
bila da sedut asap tu..
die ckp "apsal tak sedap rokok nih?!"

itu la sbbnya die amik rokok pon lepas makan jer..

cuba ko buat mcm bf aku..boleh kort..setakat 1minggu tak smoke..
boleh...
boleh...
boleh..(ckp dlm hati banyak2)

AeRiN cRyBaBy said...

patutnya buat berperingkat bro.memula kau amik masa 1 minggu untuk sekotak...dlm sebulan kau buat camtu baru leh start benti isap rokok...kalau benti mendadak camtu carik nahas bro...aku benti rokok pun camtu gak...tu pun bila peparu aku dah start mogok dan buat hal...baru padan muka aku..hehehe...skang dah setahun aku tak isap rokok...hehehe...cuma satu bro...sebenarnya selagi kita mampu beli memang amatlah sukarnya nak berenti....mungkin kurangkan lepak ngan smoker buat masa awal awal nie boleh bantu kau kuatkan semangat...anyway...good luck.

DonCorleone said...

Rika & Aerin - Frankly, aku dah pernah cuba mengurangkan rokok ini dengan niat untuk terus berhenti tetapi itu masih gagal. I always think to quit smoking dah tak ada cara lain selain cold turkey. Mesti stop terus menerus tanpa kurang2kan. Cewah.....macam terer aje aku ni cakap tapi masih belum berjaya pun lagi ni. Heheheheheh.

Yatt said...

Gud luck! Contohilah aku yg berjaya quit smoking atas inisiatif sendiri sejak dua tahun lalu. Tak yah ambik ubat, beli sweets banyak2 etc. Yg penting kemahuan sendiri...

Persetankan sama kawan2 yg asyik nk gelakkan kita sbb diorag dengki sbnrnya sbb takleh quit smoking.

Rika Hasriana said...

mana boleh perokok berhenti terus..
boleh ker??
mana boleh!

kalau kurangkan..boleh..

dan lelama..sehari sebatang..
lelama gak da tak berbatang..

hehehehe!

boleh!
aku sokong ko dr jauh!!
go!
go!
go!(sambil lompat2 pegang pom pom)

Cik doRINA said...

CHAYOKKKK!!

Pas Encik dah berenti baru saya mintak no Ahmad dhani tu k...

joegrimjow said...

aku antara org yg akan sokong!!!!

jane said...

muahaha....
gelak jahat tau tadi.
x cukup jahat lagi ?
kalau x hisap rokok pun mati jugak bro.
x cukup ?
mancho apa...kalau dok starbuck kat luau sebab nak isap rokok.
lagi?

x adalah...aku saja test pandu uji...SELAMAT BERHENTI MEROKOK DAN MEMBELI ROKOK!!

tapi, cukupkan dulu semua set gambor2 yg ada pada kotak rokok tu, laminate dan buat mcm flash card letak lam poket. sebelum isap rokok, ko pandang dulu cards tu....sure x lalu nak isap dah!
muahaha lagi!!!

(jahatnya aku)

cikida85 said...

leh punya
janji kuatkan semangat
dan anggap rokok tu musuh yang paling jahat.huhu

Hazrey said...

bro.. imagine this: pekena lala masak sambal, rasa pedas, dengan nescafe tarik.. ratah otak-otak.. pastu mesti kau akan crave for kotak merah yang memanggil manggil nama kau. Remember the feeling? Yeah, that very feeling. So comforting, so pleasant.. ohh, fuhhh.. yeah blow it out.. inhale bro, inhale.. now exhale.. bestnyerrrr...

now, get it? lols.

Pink Mama said...

Good Luck. I know you have the will power. You can do it :)

mizzy N Naderiey said...

selamat berhenti. ke arah badan sihat!

dude said...

bro,
ko kena ada satu motivasi yang sangat kuat untuk berhenti...

motivasi aku untuk berhenti merokok pada 5 tahun yang lepas [1 april 2004] adalah sebab takde duit nak hisap rokok dah.hahaha..sebab tu aku mampu berhenti..

alhamdulillah..
dengan iziNya aku da tak pernah hisap walau sebatang pun sejak tarikh itu..

fyi,
aku da isap rokok 7tahun sebelum berhenti tu..
n sekarang baru berhenti 5 tahun...so ada matlamat untuk dicapai lagi disitu....

gud luck neway!!

GX said...

syabas bro!! aku akan menyusul kemudian..kena tarik nafas dalam dalam sebelum buat keputusan yang "berat" ni..hahahaha
moga aku pun akan jadi cool dengan tak hisap rokok!!
fuck u dunhill hahahahaha!!

hafiza said...

iAllah boleh. be strong lawan nafsu nak merokok. rasa nak suck something beli la candy ke apa. kunyah chewing gum ke. usaha sungguh2 nak berhenti pastu tu doa banyak2 supaya Allah mudahkan benda2 baik camni. all the best dari saya. dan tahniah kerana ada niat yang baik nak berubah.

Superzac said...

yay big daddy..pas ni tak yah risau jumpa kau lepas aku baru balik basuh rambut...i sokong! i sokong!!!!

Lily Cartina said...

awwww....james dean!!
lol..
anyway, tak payah smoke la
jimat duit.
*grins*

Shirin Aziha Shahidan said...

i almost lost my dad, thanks to his heavy consumption of marlboro light.

3 blockages in the heart, an extra growth which made the blood pumped into the wrong artery.

he had his open heart bypass, 8 hours surgery. was on machine all the time during operation, technically his heart stopped for that fucking tensed 8 hours.

tersadai kat katil for almost 6 months, tak kerja for almost 1 and half year, and now his medication is RM200 a month.

he FINALLY quit smoking.

and i believe, you are not worth those mess. you have family, remember.

E said...

good luck bro..kick out this madness away from living!!

Nuri said...

Encik DOn, nuri nasihatkan setiap kali nak isap rokok, cuba muhasabahkan diri dengan melihat gambar2 yg terpapar kat kotak rokok tu ;p

Qi_Cinoi.Lavigne said...

good luck. mmg ternyata skrg tidak hisap rokok adalah lebih kool.menghisap rokok semula adalah part of the i-want-to-quit-smoking process.so kena set date utk totally free from smoke.set the date okayy.lain2 tu depends on ur will je.

anyss said...

Tahniah. Ada niat untuk berhenti merokok itupun dah lebih membanggakan saya. Saya ni memang manusia ANTI ROKOK, ANTI ASAP ROKOK dan ANTI BAU ROKOK. Sangat sakit hati kalau ada orang sebarkan benda2 tu di khalayak ramai. Jadi, bila anda ada niat nak berenti merokok, saya sangat bangga. Tapi, saya lagi bangga kalau nanti anda umumkan yang anda sudah mampu berhenti merokok.
Jangan lupa umumkannya ya...

Hazrey said...

bro, again I must say, remember the taste of lala sambal, pastu taking a puff.. ohh.. dunhill akan memanggil manggil kau.. sani sani.. ohh saniiiii.. ambillah aku, ambillah aku..

azura anak cikgu musa said...

jojo?....kat mana dia skrg nie?...
masih gumuk ke?..hehehe