Oct 9, 2009

Cerita artis dah gemuk adalah penting untuk meningkatkan tahap dan kualiti industri hiburan tanah air. Suka hati mak kau lah!

EDITOR
So, what the angle of the story?

WARTAWAN
Kita buat cerita tentang badan dia yang dah naik okay?

EDITOR
Badan dia dah naik?

WARTAWAN
Ye lah..dulu dia slim, meletopz! Tapi sekarang pakai baju ketat gerenti nampak perut.

EDITOR
So? Nak buat cerita pasal dia gemuk?

WARTAWAN
Ye lah...orang mesti nak tahu sebab apa dia gemuk kan? Dia gemuk sebab senang hati sejak ada boyfriend ke apa ke? Manalah tahu...but gerenti orang nak baca punya kan?

EDITOR
Hmmm...cerita dia dah gemuk? Hmmm...this story will help generate the public interest in the entertainment industry in Malaysia. Now, they will see that entertainment is not just "entertainment", but it's Artistic Business.

WARTAWAN
Ye bos...ini lah cara untuk kita sumbangkan kepada pembangunan industri hiburan tanah air yang makin lemah di negara ini.

EDITOR
(sambil berdiri di sisi meja dan berkata-kata sambil tangan dihayun-hayun macam Karam Singh Walia minus the peribahasa)
Yes, cerita artis dah gemuk, cerita artis shopping raya, cerita artis macam ni is the element needed in the entertainment world in Malaysia. So, what the fuck are you waiting for? Go for it! This is the real shit that we need! You will be praise. You will be helping the industry and we will be the number 1 newspaper in the fucking country and the fucking whole wide world!!! Yeah!!!!


Ini sekadar dialog rekaan dalam kepala hotak aku bila aku membaca cerita macam ni di dada akhbar. And some idiot artiste pun...macam lah tak ada benda lain yang interesting nak cerita.

Aku tahu aku exaggerate over sikit dengan dialog-dialog ni tapi aku rasa exaggeration aku adalah diperlukan in some weird fucking way.

KEEP IT COOL people!

15 comments:

y u z said...

bila terrrrrbaca je kisah ni, memang berharap gak bro akan membebel. ada sangat ke orang yang memang berkejar nak beli semata cerita camni? teori mana yang digunapakai tu? haih.

ik cukup, jom balik ke twitter. hahaa

joegrimjow said...

dlu ak pon gemok
da kurus da
lalala¬

Anonymous said...

Ahh....the wartawan hiburan is talking about 'thinking out of the box'. Depa pun pandai to ask the readers to think out of the box without directly writing that actually artis tu termengandung!!!! Faham je lah!

AuRorA DiAnA said...

artis gemok? ni mesti cerita julia ziegler kat kosmo..tajuk die julia sdap dipeluk....hahahah...tah pape wartawan sekarng...main letak je tajuk tah pape

Obefiend Weiland said...
This comment has been removed by the author.
Obefiend Weiland said...

Don

it seems KOSMO is trying very hard to be on equal low level with METRO when it comes to gutter quality journalism and judging what is news worthy or not.

it is really a sad tale when Metro was just announced as the BEST READ newspaper in 1Malaysia. Now all the other melei newspapers will soon follow their format of printing sex scandals and sexy full colour spreads just to sell more copies. Dear lord!

god help the meleis who used those newspapers as their source of "informative" news

in my eyes they are copying The Sun and Daily Mirror format. Heck they even translate the news from The Sun into melei. I know because i read The UK Sun for useless UK news. sex sells and it will still sell even when masked as a "tale of religious morality" bullshit.

i haven't read any melei newspapers in years because they no longer print news.

The irony is this is the same paper that blames porno as the reason why we have high sex crime rate within our race. they themselves are the contributor to the melei malaise.

i'm off to bed with a Bill Bryson book in hand. need to feed the brain with proper writing.

Sokat said...

saje nk sebut "Kosmo" ... tatau knape ...

IMCurtain said...

Salam sejahtera,

Kami ingin mengajak anda menyertai komuniti blogger dari serata tanahair untuk mempromosikan blog anda di laman web kami.

Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya. Pendaftaran adalah PERCUMA!

Daftar sekarang: Blogger Malaysia [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

mizzyN said...

170 cm and 64 kgs? besar mana je pun.

Ayyman Rahim said...

Who cares dia gemuk or kurus kan?

i.am.belle said...

BroDonC you rasa saper wrtawan kat msia ni yg boleh jd perez hilton. Itu lagi seluardlm semua pun dia boleh gossip. Giler saiko

ateeka amer said...

sumpah bro masa baca citer tuh dari paper yang kawan beli dalam ati dah pk, nnt mesti BroDonC kutuk dlm blog. memang btol pun.

Ida said...

sebab tu kita ada macam macam kategori artis.. yang paling banyak dan melambak-lambak adalah artis majalah atau artis suratkhabar hari Ahad.

HipHopLess said...

Nak cakap konon dia mengandung la tu. Tapi tak berani. Sebabnya wartawan tu pun dengar dari third degree sources.

Nuppy said...

Hari ni lak cita pasal Lisa Surihani pelat sebut "R" pun nak jadi cita utama!!! WTF!!!

Oct 9, 2009

Cerita artis dah gemuk adalah penting untuk meningkatkan tahap dan kualiti industri hiburan tanah air. Suka hati mak kau lah!

EDITOR
So, what the angle of the story?

WARTAWAN
Kita buat cerita tentang badan dia yang dah naik okay?

EDITOR
Badan dia dah naik?

WARTAWAN
Ye lah..dulu dia slim, meletopz! Tapi sekarang pakai baju ketat gerenti nampak perut.

EDITOR
So? Nak buat cerita pasal dia gemuk?

WARTAWAN
Ye lah...orang mesti nak tahu sebab apa dia gemuk kan? Dia gemuk sebab senang hati sejak ada boyfriend ke apa ke? Manalah tahu...but gerenti orang nak baca punya kan?

EDITOR
Hmmm...cerita dia dah gemuk? Hmmm...this story will help generate the public interest in the entertainment industry in Malaysia. Now, they will see that entertainment is not just "entertainment", but it's Artistic Business.

WARTAWAN
Ye bos...ini lah cara untuk kita sumbangkan kepada pembangunan industri hiburan tanah air yang makin lemah di negara ini.

EDITOR
(sambil berdiri di sisi meja dan berkata-kata sambil tangan dihayun-hayun macam Karam Singh Walia minus the peribahasa)
Yes, cerita artis dah gemuk, cerita artis shopping raya, cerita artis macam ni is the element needed in the entertainment world in Malaysia. So, what the fuck are you waiting for? Go for it! This is the real shit that we need! You will be praise. You will be helping the industry and we will be the number 1 newspaper in the fucking country and the fucking whole wide world!!! Yeah!!!!


Ini sekadar dialog rekaan dalam kepala hotak aku bila aku membaca cerita macam ni di dada akhbar. And some idiot artiste pun...macam lah tak ada benda lain yang interesting nak cerita.

Aku tahu aku exaggerate over sikit dengan dialog-dialog ni tapi aku rasa exaggeration aku adalah diperlukan in some weird fucking way.

KEEP IT COOL people!

15 comments:

y u z said...

bila terrrrrbaca je kisah ni, memang berharap gak bro akan membebel. ada sangat ke orang yang memang berkejar nak beli semata cerita camni? teori mana yang digunapakai tu? haih.

ik cukup, jom balik ke twitter. hahaa

joegrimjow said...

dlu ak pon gemok
da kurus da
lalala¬

Anonymous said...

Ahh....the wartawan hiburan is talking about 'thinking out of the box'. Depa pun pandai to ask the readers to think out of the box without directly writing that actually artis tu termengandung!!!! Faham je lah!

AuRorA DiAnA said...

artis gemok? ni mesti cerita julia ziegler kat kosmo..tajuk die julia sdap dipeluk....hahahah...tah pape wartawan sekarng...main letak je tajuk tah pape

Obefiend Weiland said...
This comment has been removed by the author.
Obefiend Weiland said...

Don

it seems KOSMO is trying very hard to be on equal low level with METRO when it comes to gutter quality journalism and judging what is news worthy or not.

it is really a sad tale when Metro was just announced as the BEST READ newspaper in 1Malaysia. Now all the other melei newspapers will soon follow their format of printing sex scandals and sexy full colour spreads just to sell more copies. Dear lord!

god help the meleis who used those newspapers as their source of "informative" news

in my eyes they are copying The Sun and Daily Mirror format. Heck they even translate the news from The Sun into melei. I know because i read The UK Sun for useless UK news. sex sells and it will still sell even when masked as a "tale of religious morality" bullshit.

i haven't read any melei newspapers in years because they no longer print news.

The irony is this is the same paper that blames porno as the reason why we have high sex crime rate within our race. they themselves are the contributor to the melei malaise.

i'm off to bed with a Bill Bryson book in hand. need to feed the brain with proper writing.

Sokat said...

saje nk sebut "Kosmo" ... tatau knape ...

IMCurtain said...

Salam sejahtera,

Kami ingin mengajak anda menyertai komuniti blogger dari serata tanahair untuk mempromosikan blog anda di laman web kami.

Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya. Pendaftaran adalah PERCUMA!

Daftar sekarang: Blogger Malaysia [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

mizzyN said...

170 cm and 64 kgs? besar mana je pun.

Ayyman Rahim said...

Who cares dia gemuk or kurus kan?

i.am.belle said...

BroDonC you rasa saper wrtawan kat msia ni yg boleh jd perez hilton. Itu lagi seluardlm semua pun dia boleh gossip. Giler saiko

ateeka amer said...

sumpah bro masa baca citer tuh dari paper yang kawan beli dalam ati dah pk, nnt mesti BroDonC kutuk dlm blog. memang btol pun.

Ida said...

sebab tu kita ada macam macam kategori artis.. yang paling banyak dan melambak-lambak adalah artis majalah atau artis suratkhabar hari Ahad.

HipHopLess said...

Nak cakap konon dia mengandung la tu. Tapi tak berani. Sebabnya wartawan tu pun dengar dari third degree sources.

Nuppy said...

Hari ni lak cita pasal Lisa Surihani pelat sebut "R" pun nak jadi cita utama!!! WTF!!!