Jan 7, 2009

Don't expect me to write about the shitty entertainment world when people are being murdered!

Ini bukan masanya untuk aku bercerita tentang dunia hiburan yang bodoh-bodoh. Ini masa untuk kita hadapi kenyataan bahawa sial-sial Israel membunuh umat kita.

Nak komen tentang dunia hiburan?

Nak peduli tentang e-mail yang aku baru tengok sekejap tadi tentang kononnya Siti mintak cerai dengan Datuk K?

Penulis aku, Hafeez Harun dapat email tentang kononnya Siti mintak cerai. Janganlah kita pedulikan sangat tohmahan ini dan kalau betul pun, barangkali ramai di kalangan kita yang akan kata: "Kan aku dah kata..." seolah-olah ada bunyi kemenangan di situ terhadap runtuhnya sebuah perkahwinan. Haha....in actual, let's not give a fuck okay.

Nak cerita lagi tentang Mawi dan Ekin? (Soal Ekin pakai seluar ketat melawat kubur pun nak ditulis ke?)

Cerita diorang ni dah habis dah kah? Ke ada lagi? Tunggulah Ekin mengandung ke? Mawi jual nasi lemak ke? Mawi menang another SMS contest ke? Mawi dan Ekin naik haji and then kasi gambar kepada majalah hiburan ke? As for now, why not let them rest for them to consummate the marriage. Hahahahhaha.


Nak kecoh-kecoh soal rancangan Aznil Tombak2 tu yang kena kritik?

Seriously people, should we care?

Aku sakit hati.

Sakit hati bila ahli politik macam anak Pak Lah tu sibuk2 keluar surat khabar dengan KEJAYAAN besarnya kutip RM100,000 untuk Palestine.

Akan buat apa sahaja untuk jadi Ketua Pemuda. And we buy this "shit" all the time. Pejuang bangsa my arse.

Tau pun pening. Tapi sabarlah. Tinggal kurang 3 bulan aje lagi ni.

Sakit hati dengan banyak laporan: "Kutuk serangan Israel". (Kutuk butuh korang lah!)

Ni lah dia anak haram tu. Ahhh...dua-dua sekali haram!

Sakit hati dengan si sial Ehud Barak pukimak!

Sakit hati sangatlah!

Korang tak menangis ke tengok gambar muka depan dalam Utusan Malaysia hari ini?

Maafkan aku sebab dah lama tak ada entry. Bukan sebab aku sibuk sangat, tapi aku tak rasa sesuai langsung untuk cerita tentang cerita dunia hiburan yang banyak bodoh dari pandai.

Aku tak tahu nama dia. Aku tak tahu mak bapak dia. Tapi aku tak tahu nak kata apa tentang dia. Kesian dia. Kesian mak bapak dia. Dia bukan mintak semua ini, tapi dia terpaksa melalui semua ini.

Saat ini saat sedih sebenarnya. Baik aku atau korang yang menulis tentang kekejaman Israel sampai bila-bula pun tak kan tahu betapa merananya Islam di Gaza sebab kita tak pernah ke sana.

Kita sedih tengok dia kematian anak. Tapi kita tak kan tahu "rasa" yang sebenar-benarnya kan?

Aku ingat saat ku di Damascus, Syria dulu yang bersempadankan Lubnan. Nak ke Lubnan pun aku cuak, apatah lagi Palestine!

Sabarlah. Itu saja aku kita boleh kata.

Temanku bertanya: "Mana Tuhan? Kenapa Tuhan tak bantu?"

Sabarlah.

Israel sial!

Tentera Sial.

Aku tak tahu macam mana nak "kutuk" kekejaman Israel itu macam yang selalu aku baca.

Tapi macam aku kata tadi, sinarnya pasti ada nanti.

Keep it cool.

Insya-Allah

25 comments:

Khai Karim said...

innanillah wa inna nillahi rajiun...

apa nak jadi ngan dunia nih... dunia dah semakin tua.. astaga....

Helmi Razali said...

ya Allah, kau bantulah kami menghadapi ancaman musuh-musuhmu. Amin.

Life Spins said...

it is sad.. I just read about this at http://bapak-gulagula.blogspot.com
hmm.. a grim situation.. & I don't know how to react to the facts I read.
Just felt numb.. coz there's so much of blood shedding esp. in some part of the world.
Numb coz there are people helping to destruct another part of the world.
Numb coz we need to do something before it's too late.
Numb coz we feel helpless & small.
Numb coz.. there are many who tries to take the role of God..

Hazri said...

FUCK ISRAEL ! FUCK YAHUDI ! FUCK FUCK FUCK!

PuakaDariPatpong said...

aku sesungguhnye agak ignorant. tapi jujurnya aku takot mau lihat video2 pasal kekejaman itu. aku takot mau reading2 pasal itu semua. sumpah aku cuak. Ya Allah. selamatkanlah semuanya. amin.

Elsa Soraya Othman said...

:( front page utusan hari ni memang menyayat hati. tak sanggup nak tengok lame lame. kudos to ur post, sakit hati aku bertambah.

bakri hafiz hisham said...

ada ceramah yang mengatakan orang di palestine akan menuntut di akhirat kelak,
terhadap sesiapa yang tidak menolong saudara islamnya.

Jane said...

mari sumbang duit kpd mercy (sekadar contoh - tanpa mengharap nama - secara anonymous lagi bagus krn dlm hal ini jadi anonymous mmg sgt bagus), mari boikot brg israel, mari berdoa utk saudara2 kita di Palestine, mari baca al-fatihah dan yasin utk mereka, mari kita buat apa saja yg termampu.

Sakura said...

Sedihnya tengok kanak - kanak dan wanita yang tak berdosa jadi mangsa keganasan...Syukur di Malaysia tidak sampai macam ini...minta dijauhkan....Rasanya lebih memberi manfaat media massa terutama media cetak dan elektronik memaparkan berita - berita sebegini daripada 'gosip murahan' dan 'kontroversi' hiburan semata - mata.Kadang - kadang dah rasa pelik apabila ruangan semasa pun berita tentang artis diletakkan.Cukup - cukuplah di ruangan hiburan sahaja. Layari website www.mercy.org.my untuk bantuan.....Moga kesengsaraan mereka menginsafkan kita insya - allah

MALAYSIANSforPEACE MALAYSIANSforPEACE MALAYSIANSforPEACE

selama ini ku melihat
dunia penuh keganasan
jeritan tangisan itu
tersentuh hati ku
bilakah semuanya akan berakhir

manusia hilang pertimbangan
kuasa menjadi rebutan
tiada ketawa riang
dimana cahaya
si kecil itu menjadi mangsa

PEMBUNUHAN.....
PENINDASAN.....
milik jiwa keegoan

KEAMANAN....
KEBEBASAN.....
impian kekal impian

leburkan rantai penghalang
harapan kita
SEMARAKKAN perjuangan KEDAMAIAN


PEMBUNUHAN.....
PENINDASAN.....
milik jiwa keegoan

KEAMANAN....
KEBEBASAN.....
impian kekal impian

leburkan rantai penghalang
harapan kita

SEMARAKKAN perjuangan KEDAMAIAN

awangsulungmerahmenyala said...

salam muharram,
lawatilah peduli palestina dan palestin kini.

jangan lupa siapa sebenarnya yang dajal.hosni mubarak dan negara Mesir adalah dajal.Mesir dan zionis adalah sepupu syaitan sesiapa yang mendiamkan diri dan menyokong FATAH juga adalah sepupu syaitan yakni sepupu zionis.

hahahaha....untuk ct.cakap mak bapa tak nak dengar,nak juga kat anu kawaq tuh hahahaha.padan muka sekali lagi.

Sokat said...

who's to hate? Jews? Zionist? Israelite? There are Jews who condemn this act..

Kartika Azmi said...

hari kemenangan buat Palestin dan hari kejatuhan buat Israel akan menyusul jua kelak.


Allah SWT sudah menyediakan siksaan2 khusus buat Israel di akhirat nanti!


Allhuakhbar!!

Ya Allah,save Palestine!

ayu qhatami said...

...dan aku pun tak tahu nk kata apa lg tentang kesialan Israel di bumi Palestin. kawan aku ckp, kalau bumi Palestin aman damai, maknanya dunia dh nk kiamat (sambil dia buat muka kecut, nk beritahu betapa takutnya dia pada dunia yg nk kiamat tp x tau bila...)

...dan di bumi kita (malaysia), tak habis2 dgn cerita2 bimbo...maksiat dan entah haram jadah apa lg...

...dan siapa kata Obama akan bantu selamatkan bumi Palestin? kerana aku yakin...TIDAK sama sekali!!!

DonCorleone said...

Salam to all. Khabarnya ada usaha memulaukan/boikot produk USA buat masa ini sebab USA adalah dalang kepada Israel. Memang sukar untuk kita sebenarnya untuk boikot sepenuhnya sebab produk-produk Yahudi memang dibentuk (are desinged) untuk memikat kita sama ada secara lahiriah atau batiniah. Tapi fikirlah macam ini...seteguk tekak kita disejukkan dengan Ice Blended Java Chip di Starbucks itu, seolah-olah kita redha dengan anak-anak kecik yang putus kepalanya dibom Israel. Kita tak boleh nak bantu diorang, that is a fact. Seriously korang fikir Khairy Jamaluddin yang dapat kutip tu boleh buat apa-apa sangat ke untuk bantu rakyat Palestine (kecuali untuk UP kan nama dia sendiri for the coming General Assembly) tapi kalau kita bersatu bersungguh-sungguh sambil ajak teman kita semua untuk buat benda yang sama iaitu boikot produk USA ini, barulah kita memberi kesan. Aku tahu susah nak buat, even aku sendiri suka sangat nak berWi-Fi di Starbucks tu ke atau di mana-mana lagi tempat yang ada palitan USA ini, tapi apa kata kita cuba. Insya-Allah.

Sokat said...

boycott ni cam susah ah sbb diaorg (USA n Israel) memiliki produk yg terbaik yg berada di pasaran. kualitinya plak tak boleh dipertikaikan. tp tu la, bak kata DonCorleone:

"seteguk tekak kita disejukkan dengan Ice Blended Java Chip di Starbucks itu, seolah-olah kita redha dengan anak-anak kecik yang putus kepalanya dibom Israel"

camane kalo kita lawan balik dengan produksi yg berkualiti oleh mereka yg bukan bersangkut paut dengan US mahupun Israel. Susah tapi kita juga memiliki minda yang mampu menandingi mereka. perang mereka secara halus sebagaimana mereka menghalusi fikiran kita.

p/s: ini hanyalah komen saya, tak tau btol ke salah. (naif)

Ayyman Rahim. said...

Diorang ni memang dilaknati betul, takda hati, takda simpati semua. Hmmph.

Sakura said...

Insya - allah seperti mana yang disarankan agar semua sama - sama membantu malam ini pukul 7.00 malam dengan kerjasama semua pihak, akan diadakan solat hajat dan esok akan diadakan perhimpunan aman Perarakan Bantahan serangan terhadap Palestin di padang Universiti jam 9.00 pagi...Tidak ada apa yang dapat dihulurkan selain doa dan harapan agar keganasan dapat dihentikan.....insya - allah

Sakura said...

Mahasiswi seperti saya mungkin tidak mampu untuk menghulurkan wang berjuta - juta, tetapi insya - allah dengan kerjasama semua mahasiswa/ mahasiswi kami boleh berganding bahu memohon doa beramai - ramai kepadanya....semuanya secara sukarela..

Sakura said...
This comment has been removed by the author.
Z said...

menangis setiap pagi ketika membaca surat khabar dah jadi kebiasaan sekarang.

celaka haramjadah betul la negara Yahudi gampang pukimak ni!

aku ada toleransi untuk manusia beragama Yahudi dahulu. but over the years...kekejaman mereka tak dapat nak halang aku daripada membenci dan memaki mereka everytime I get the chance.

macam sial! please don't give me 'Malaysia kutuk Israel' or 'Malaysia gesa PBB beri perhatian' no more. Fuck that shit. Marahnya!

miezi said...

hmm..doakan utk kesejahteraan bersama.

Azyyati said...

Kita kena boikot barang Israel secara habis-habisan. Memang susah sebab barang mereka berkualiti dan product range mereka terlalu diverse. Tapi ingatlah bila kita beli barang mereka walaupun harga hanya semurah satu sen, seolah-olah kita menderma kepada Israel satu peluru untuk membunuh seorang Palestine.

Semoga Allah selamatkan Palestine dan timpa bala kepada Israel laknatullah.

Eena said...

dari dulu lagi kalau saya baca berita palestine, saya mesti tanya dlm hati..macamana kalau aku ni lahir sebagai palestine ? kuat ke aku mcm diorang ? hidup lagi ke aku sampai ari ni ? setiap kali tu jugak la air mata gugur tak kire tempat..

apatah lagi sekarang ni..nak tgk live news pun tak sanggup..

aimedidie said...

DonCorleone - kau letak muka KJ kat blog kau membuatkan aku menyampah tahap dewa. nak muntah pun ada. hehehehe

Anonymous said...

Aku mmg tak baca paper dah, dah tak tahan sedih sbb tak mampu tengok dah derita dia org. Dulu aku selalu deal dgn org Israel, tapi dia org ni tau Msia ni OIC. So, mmg dia pun kurang ajar kalau nak berckp dgn kita.Kempen boikot ni kenalah sehingga tahap rantau / negara2 islam.,barulah berkesan.

Jan 7, 2009

Don't expect me to write about the shitty entertainment world when people are being murdered!

Ini bukan masanya untuk aku bercerita tentang dunia hiburan yang bodoh-bodoh. Ini masa untuk kita hadapi kenyataan bahawa sial-sial Israel membunuh umat kita.

Nak komen tentang dunia hiburan?

Nak peduli tentang e-mail yang aku baru tengok sekejap tadi tentang kononnya Siti mintak cerai dengan Datuk K?

Penulis aku, Hafeez Harun dapat email tentang kononnya Siti mintak cerai. Janganlah kita pedulikan sangat tohmahan ini dan kalau betul pun, barangkali ramai di kalangan kita yang akan kata: "Kan aku dah kata..." seolah-olah ada bunyi kemenangan di situ terhadap runtuhnya sebuah perkahwinan. Haha....in actual, let's not give a fuck okay.

Nak cerita lagi tentang Mawi dan Ekin? (Soal Ekin pakai seluar ketat melawat kubur pun nak ditulis ke?)

Cerita diorang ni dah habis dah kah? Ke ada lagi? Tunggulah Ekin mengandung ke? Mawi jual nasi lemak ke? Mawi menang another SMS contest ke? Mawi dan Ekin naik haji and then kasi gambar kepada majalah hiburan ke? As for now, why not let them rest for them to consummate the marriage. Hahahahhaha.


Nak kecoh-kecoh soal rancangan Aznil Tombak2 tu yang kena kritik?

Seriously people, should we care?

Aku sakit hati.

Sakit hati bila ahli politik macam anak Pak Lah tu sibuk2 keluar surat khabar dengan KEJAYAAN besarnya kutip RM100,000 untuk Palestine.

Akan buat apa sahaja untuk jadi Ketua Pemuda. And we buy this "shit" all the time. Pejuang bangsa my arse.

Tau pun pening. Tapi sabarlah. Tinggal kurang 3 bulan aje lagi ni.

Sakit hati dengan banyak laporan: "Kutuk serangan Israel". (Kutuk butuh korang lah!)

Ni lah dia anak haram tu. Ahhh...dua-dua sekali haram!

Sakit hati dengan si sial Ehud Barak pukimak!

Sakit hati sangatlah!

Korang tak menangis ke tengok gambar muka depan dalam Utusan Malaysia hari ini?

Maafkan aku sebab dah lama tak ada entry. Bukan sebab aku sibuk sangat, tapi aku tak rasa sesuai langsung untuk cerita tentang cerita dunia hiburan yang banyak bodoh dari pandai.

Aku tak tahu nama dia. Aku tak tahu mak bapak dia. Tapi aku tak tahu nak kata apa tentang dia. Kesian dia. Kesian mak bapak dia. Dia bukan mintak semua ini, tapi dia terpaksa melalui semua ini.

Saat ini saat sedih sebenarnya. Baik aku atau korang yang menulis tentang kekejaman Israel sampai bila-bula pun tak kan tahu betapa merananya Islam di Gaza sebab kita tak pernah ke sana.

Kita sedih tengok dia kematian anak. Tapi kita tak kan tahu "rasa" yang sebenar-benarnya kan?

Aku ingat saat ku di Damascus, Syria dulu yang bersempadankan Lubnan. Nak ke Lubnan pun aku cuak, apatah lagi Palestine!

Sabarlah. Itu saja aku kita boleh kata.

Temanku bertanya: "Mana Tuhan? Kenapa Tuhan tak bantu?"

Sabarlah.

Israel sial!

Tentera Sial.

Aku tak tahu macam mana nak "kutuk" kekejaman Israel itu macam yang selalu aku baca.

Tapi macam aku kata tadi, sinarnya pasti ada nanti.

Keep it cool.

Insya-Allah

25 comments:

Khai Karim said...

innanillah wa inna nillahi rajiun...

apa nak jadi ngan dunia nih... dunia dah semakin tua.. astaga....

Helmi Razali said...

ya Allah, kau bantulah kami menghadapi ancaman musuh-musuhmu. Amin.

Life Spins said...

it is sad.. I just read about this at http://bapak-gulagula.blogspot.com
hmm.. a grim situation.. & I don't know how to react to the facts I read.
Just felt numb.. coz there's so much of blood shedding esp. in some part of the world.
Numb coz there are people helping to destruct another part of the world.
Numb coz we need to do something before it's too late.
Numb coz we feel helpless & small.
Numb coz.. there are many who tries to take the role of God..

Hazri said...

FUCK ISRAEL ! FUCK YAHUDI ! FUCK FUCK FUCK!

PuakaDariPatpong said...

aku sesungguhnye agak ignorant. tapi jujurnya aku takot mau lihat video2 pasal kekejaman itu. aku takot mau reading2 pasal itu semua. sumpah aku cuak. Ya Allah. selamatkanlah semuanya. amin.

Elsa Soraya Othman said...

:( front page utusan hari ni memang menyayat hati. tak sanggup nak tengok lame lame. kudos to ur post, sakit hati aku bertambah.

bakri hafiz hisham said...

ada ceramah yang mengatakan orang di palestine akan menuntut di akhirat kelak,
terhadap sesiapa yang tidak menolong saudara islamnya.

Jane said...

mari sumbang duit kpd mercy (sekadar contoh - tanpa mengharap nama - secara anonymous lagi bagus krn dlm hal ini jadi anonymous mmg sgt bagus), mari boikot brg israel, mari berdoa utk saudara2 kita di Palestine, mari baca al-fatihah dan yasin utk mereka, mari kita buat apa saja yg termampu.

Sakura said...

Sedihnya tengok kanak - kanak dan wanita yang tak berdosa jadi mangsa keganasan...Syukur di Malaysia tidak sampai macam ini...minta dijauhkan....Rasanya lebih memberi manfaat media massa terutama media cetak dan elektronik memaparkan berita - berita sebegini daripada 'gosip murahan' dan 'kontroversi' hiburan semata - mata.Kadang - kadang dah rasa pelik apabila ruangan semasa pun berita tentang artis diletakkan.Cukup - cukuplah di ruangan hiburan sahaja. Layari website www.mercy.org.my untuk bantuan.....Moga kesengsaraan mereka menginsafkan kita insya - allah

MALAYSIANSforPEACE MALAYSIANSforPEACE MALAYSIANSforPEACE

selama ini ku melihat
dunia penuh keganasan
jeritan tangisan itu
tersentuh hati ku
bilakah semuanya akan berakhir

manusia hilang pertimbangan
kuasa menjadi rebutan
tiada ketawa riang
dimana cahaya
si kecil itu menjadi mangsa

PEMBUNUHAN.....
PENINDASAN.....
milik jiwa keegoan

KEAMANAN....
KEBEBASAN.....
impian kekal impian

leburkan rantai penghalang
harapan kita
SEMARAKKAN perjuangan KEDAMAIAN


PEMBUNUHAN.....
PENINDASAN.....
milik jiwa keegoan

KEAMANAN....
KEBEBASAN.....
impian kekal impian

leburkan rantai penghalang
harapan kita

SEMARAKKAN perjuangan KEDAMAIAN

awangsulungmerahmenyala said...

salam muharram,
lawatilah peduli palestina dan palestin kini.

jangan lupa siapa sebenarnya yang dajal.hosni mubarak dan negara Mesir adalah dajal.Mesir dan zionis adalah sepupu syaitan sesiapa yang mendiamkan diri dan menyokong FATAH juga adalah sepupu syaitan yakni sepupu zionis.

hahahaha....untuk ct.cakap mak bapa tak nak dengar,nak juga kat anu kawaq tuh hahahaha.padan muka sekali lagi.

Sokat said...

who's to hate? Jews? Zionist? Israelite? There are Jews who condemn this act..

Kartika Azmi said...

hari kemenangan buat Palestin dan hari kejatuhan buat Israel akan menyusul jua kelak.


Allah SWT sudah menyediakan siksaan2 khusus buat Israel di akhirat nanti!


Allhuakhbar!!

Ya Allah,save Palestine!

ayu qhatami said...

...dan aku pun tak tahu nk kata apa lg tentang kesialan Israel di bumi Palestin. kawan aku ckp, kalau bumi Palestin aman damai, maknanya dunia dh nk kiamat (sambil dia buat muka kecut, nk beritahu betapa takutnya dia pada dunia yg nk kiamat tp x tau bila...)

...dan di bumi kita (malaysia), tak habis2 dgn cerita2 bimbo...maksiat dan entah haram jadah apa lg...

...dan siapa kata Obama akan bantu selamatkan bumi Palestin? kerana aku yakin...TIDAK sama sekali!!!

DonCorleone said...

Salam to all. Khabarnya ada usaha memulaukan/boikot produk USA buat masa ini sebab USA adalah dalang kepada Israel. Memang sukar untuk kita sebenarnya untuk boikot sepenuhnya sebab produk-produk Yahudi memang dibentuk (are desinged) untuk memikat kita sama ada secara lahiriah atau batiniah. Tapi fikirlah macam ini...seteguk tekak kita disejukkan dengan Ice Blended Java Chip di Starbucks itu, seolah-olah kita redha dengan anak-anak kecik yang putus kepalanya dibom Israel. Kita tak boleh nak bantu diorang, that is a fact. Seriously korang fikir Khairy Jamaluddin yang dapat kutip tu boleh buat apa-apa sangat ke untuk bantu rakyat Palestine (kecuali untuk UP kan nama dia sendiri for the coming General Assembly) tapi kalau kita bersatu bersungguh-sungguh sambil ajak teman kita semua untuk buat benda yang sama iaitu boikot produk USA ini, barulah kita memberi kesan. Aku tahu susah nak buat, even aku sendiri suka sangat nak berWi-Fi di Starbucks tu ke atau di mana-mana lagi tempat yang ada palitan USA ini, tapi apa kata kita cuba. Insya-Allah.

Sokat said...

boycott ni cam susah ah sbb diaorg (USA n Israel) memiliki produk yg terbaik yg berada di pasaran. kualitinya plak tak boleh dipertikaikan. tp tu la, bak kata DonCorleone:

"seteguk tekak kita disejukkan dengan Ice Blended Java Chip di Starbucks itu, seolah-olah kita redha dengan anak-anak kecik yang putus kepalanya dibom Israel"

camane kalo kita lawan balik dengan produksi yg berkualiti oleh mereka yg bukan bersangkut paut dengan US mahupun Israel. Susah tapi kita juga memiliki minda yang mampu menandingi mereka. perang mereka secara halus sebagaimana mereka menghalusi fikiran kita.

p/s: ini hanyalah komen saya, tak tau btol ke salah. (naif)

Ayyman Rahim. said...

Diorang ni memang dilaknati betul, takda hati, takda simpati semua. Hmmph.

Sakura said...

Insya - allah seperti mana yang disarankan agar semua sama - sama membantu malam ini pukul 7.00 malam dengan kerjasama semua pihak, akan diadakan solat hajat dan esok akan diadakan perhimpunan aman Perarakan Bantahan serangan terhadap Palestin di padang Universiti jam 9.00 pagi...Tidak ada apa yang dapat dihulurkan selain doa dan harapan agar keganasan dapat dihentikan.....insya - allah

Sakura said...

Mahasiswi seperti saya mungkin tidak mampu untuk menghulurkan wang berjuta - juta, tetapi insya - allah dengan kerjasama semua mahasiswa/ mahasiswi kami boleh berganding bahu memohon doa beramai - ramai kepadanya....semuanya secara sukarela..

Sakura said...
This comment has been removed by the author.
Z said...

menangis setiap pagi ketika membaca surat khabar dah jadi kebiasaan sekarang.

celaka haramjadah betul la negara Yahudi gampang pukimak ni!

aku ada toleransi untuk manusia beragama Yahudi dahulu. but over the years...kekejaman mereka tak dapat nak halang aku daripada membenci dan memaki mereka everytime I get the chance.

macam sial! please don't give me 'Malaysia kutuk Israel' or 'Malaysia gesa PBB beri perhatian' no more. Fuck that shit. Marahnya!

miezi said...

hmm..doakan utk kesejahteraan bersama.

Azyyati said...

Kita kena boikot barang Israel secara habis-habisan. Memang susah sebab barang mereka berkualiti dan product range mereka terlalu diverse. Tapi ingatlah bila kita beli barang mereka walaupun harga hanya semurah satu sen, seolah-olah kita menderma kepada Israel satu peluru untuk membunuh seorang Palestine.

Semoga Allah selamatkan Palestine dan timpa bala kepada Israel laknatullah.

Eena said...

dari dulu lagi kalau saya baca berita palestine, saya mesti tanya dlm hati..macamana kalau aku ni lahir sebagai palestine ? kuat ke aku mcm diorang ? hidup lagi ke aku sampai ari ni ? setiap kali tu jugak la air mata gugur tak kire tempat..

apatah lagi sekarang ni..nak tgk live news pun tak sanggup..

aimedidie said...

DonCorleone - kau letak muka KJ kat blog kau membuatkan aku menyampah tahap dewa. nak muntah pun ada. hehehehe

Anonymous said...

Aku mmg tak baca paper dah, dah tak tahan sedih sbb tak mampu tengok dah derita dia org. Dulu aku selalu deal dgn org Israel, tapi dia org ni tau Msia ni OIC. So, mmg dia pun kurang ajar kalau nak berckp dgn kita.Kempen boikot ni kenalah sehingga tahap rantau / negara2 islam.,barulah berkesan.