Jan 14, 2009

Okaylah aku janji. This is the last time aku bercerita tentang MEMEY sebab cerita diorang ni bodoh yang luar biasa!(&*^*(&

Kalau ceritanya bodoh sangat, aku tak boleh nak diam jugalah. Bila aku baca Utusan Malaysia (Online) pagi ini, aku rasa ada benda yang sangat-sangat bodoh yang dilaporkan harus diperkatakan di sini. Lantaklah penulisnya nak marah ke apa sebab kalau benda bodoh dibiarkan berlalu, maka apa akan jadi dengan masa depan?

Minah ni akhirnya keluar dari persembunyian tetapi dia kata dia tak sembunyi, cuma nak berehat. And then bila dia dah ready untuk beri kenyataan, semua paper taruk dia kat muka depan dengan tajuk yang sensasi. Kan lebih sensasi kalau tajuknya jadi "This is Memey - The Little Slut" atau "This is the B.I.T.C.H" tapi aku rasa tajuk-tajuk macam tu tak akan ditulis di akhbar Melayu kan? Paper Melayu hanya akan kutuk dan tulis sinis-sinis dalam ruangan Kak Piah, Kak Gayah, Kak Sue and entah Kak mana lagi.

Aku ingatkan aku dah tak mahu sentuh tentang Memey (and seriously her name is Memey Suhaiza Suhaimi - aku fikir sebutannya begini - MAY MAY) tetapi apa yang dilaporkan dalam Utusan Malaysia (ruangan hiburannya) buat aku nak menulis lagi.

Sebelum aku ulas, apa kata kita baca sebahagian dari laporan Utusan Malaysia ni.

Headline: Memey sedia jadi isteri Norman

Dan,

Sub-Head: Terima Norman jika jodoh

Pada satu soalan lain, Memey mengakui, dia bersedia menerima Norman sebagai suami jika itu yang ditentukan Ilahi. "Kalau sudah tertulis qada dan qadar antara kami berdua memang ada jodoh, Memey sedia menerimanya sebagai suami," akuinya jujur. Sengaja mengusik dia sanggupkah menjadi ibu kepada anak-anak Norman, kata Memey, sekiranya dia menerima Norman pastinya anak-anaknya juga akan diterima. Tegas Memey juga, pada ketika ini, Norman sememangnya lelaki yang paling rapat dalam hidupnya. Mengenai desas-desus mengatakan mereka sudah berkahwin dan ada juga cerita mengatakan mereka bakal berkahwin dalam masa terdekat ini jelas Memey, perkara tersebut masih belum ada dalam diari kehidupannya untuk tahun 2009. "Saya masih muda dan perjalanan saya masih jauh. Kini saya mahu bangkit semula dan mahu membetulkan segala-galanya. "Saya tak mahu karier saya terhenti di sini sahaja kerana perkara tersebut. Saya mahu membersihkan nama saya semula" katanya yang tidak meletakkan sasaran umur untuk mendirikan rumah tangga.

Okay. Is this the 1st time that kita dihidangkan with this kind of stupidity?

Persoalan yang dibawakan: "Adakah Memey ni nak kahwin Norman?"

Jawapan bodoh yang selalu disajikan: "Kalau ditakdirkan..."


Tak lama lagi kita akan disajikan pula dengan persandingan Norman and Memey dan press pasti yang akan tulis: "Akhirnya Norman & Memey bersatu". Syukurlah kalau korang cepat-cepat bernikah okay.

We just have to admit that this little girl is stupid. Period.

But hey, journalist should know better lah these days on approaching the issue.

How do you actually get these idiots to answer without generating more questions?

Mana pergi soalan-soalan seperti:

1. Memey, adakah anda berniat mahu jadi isteri Norman? Soal takdir atau ketentuan Ilahi itu betul, tapi adakah Memey mempunyai niat?

2. Bila Memey dan Norman cadang nak bernikah? Soal takdir tak boleh kat sini sebab perancangan itu milik manusia, perlaksanaan pun milik manusia dan "menjadikan" ia ialah milik Allah.

3. Kalau belum ada cadangan nak bernikah, apa tujuan berkawan dengan Norman dan mengakui dia adalah paling rapat dalam hidup Memey? Teringin nak kena tangkap khalwat lagi ke?

Ini contoh soalan sahaja tapi biasalah, kalau tanya orang bodoh, soalan yang pandai macam mana pun akan dapat jawapan bodoh jugak.

I can understand the stupidity of some artiste (malah lebih bodoh dari Memey ni pun ada) tetapi aku kecewa apabila journalist tidak ada usaha untuk mengajukan soalan yang lebih membina.

But suka hati koranglah. Let's move on.....

What we know now is:

Memey has fucked everything up.

Norman has fucked everything up too.

Now, it's damage control.

Lets y'alll....go and interview this Memey girl.

She needs it.

And the phone call from Datuk Yusof Haslam for her part in Gerak Khas is just around the corner.....come on!

So Datuk, bila nak wujudkan watak ASP May May...eh tapi untuk polis bodoh, cukuplah setakat Konstable May May okay. Hahahah...aku buat lawak khas untuk Gerak Khas!

(Aku tengah buat muka sinis cuba untuk tidak berkata: "Go fuck youself lah!").

Ops...I did it again!

Keep it COOL!

33 comments:

Ayu Qhatami said...

...isi temuramah yang 'BASI' dan 'MEMUAKKAN', dan pembukaan tahun 2009 yg sgt BODOH...cerita-cerita begini pun ada dlm paper 'bukan nyamuk'

bila org media nk bangkit dgn persoalan yang lebih bijak...cerdik ...cergas...aku rasa artis pun dah boleh baca pemikiran org media pasal tu berita2 bodoh begini masih ada...

org media x berani nk 'garang2' dgn artis...tgk artis menangis skit dah mengelabah...aku rasa kalau media malaysia pergi ke negara luar entah mcm mana mereka nk buat kerja dgn skill yg begitu2 jugak...tak payah jauh, cuba pergi Indon...wartawan di sana memang menakutkan tp aku pasti x ada soalan dan penulisan bodoh sebegini...(maksudku tulisan seperti yg Bro maksudkan...)

fynn jamal said...

THANK YOU!!!!

and i thought im the only person yang dah tokleh terima all this bangang stories.

like headline ahad (or isnin) tuari: "tak harap abby maafkan".

dan yang paling haku hangen neh: "masa kena tangkap tu, mak tak terkejut pun. sebab dia tahu cerita sebenar"

i TAK PERNAH jumpa mak bapak yg tak kisah pasal khalwat. tambah pulak dari tenggaroh yang penuh dgn cik bedah dan cik nab.

oh, man...

tolonglah, memey.

i.am.belle said...

bro.DonC, aku paling suka soalan nombor 3 ni. barulah soalan yang mencabar namanya.

3. Kalau belum ada cadangan nak bernikah, apa tujuan berkawan dengan Norman dan mengakui dia adalah paling rapat dalam hidup Memey? Teringin nak kena tangkap khalwat lagi ke?

CAHAYA said...

headline pun memang headline nak cari pembaca. takde bahan. so buat2 la ade bahan. yang si Memey ni nak berehat kenape? letih ke? buat ape sampai letih. Cahaya yang letih skang ni. Yucks!

Ladynoe™ said...

stuju ngan fynn. mak bapak memey ni jenis bangsa yang menangkan anak ke apa?

aku menyampah lah dengan kes diorang ni. Aritu pagi-pagi TV3 buat temuramah dengan Norman Hakim ni. menyampah aku nak tengok.

Si memey ni nama lucah gila.
macam 'memek'.

baru nak naik dah ade gossip teruk macam ni. teruk betul.

Ayu Qhatami said...

...kadang2 ada jenis anak-anak yg suka2 gadai nama mak bapak untuk tutup kelemahan dan kesalahannya...(maksudnya, mak bapak aku x kisah pasal apa pulak korang nk kisah2 kan hidup aku...gitulah)

...kejutan dunia seni ni memang dah terkena pada ramai manusia bergelar artis, tp jgn risaulah...norman sure 'pertahankan' si memey ni ('kememey' la katakan...)

...dan artis2 ni jenis mmg x de kemampuan nk naikkan nama malaysia...nama dia sendiri pun x terjaga...

Pewaris Reformasi said...

betul cakap lu, wartawan kita tak pandai positioning question la..itu satu hal.

kedua, editor kita buat apa?

ketiga, memey tu bleh tahan lawa...hahaha

NoName said...

hahaha..dis is funny!!

hey u patut jd journalist la :P

JohnJenin said...

agree. Malaysia journalist memerlukan seseorang yang kreatif, yang pandai menanam direct message dalam soalan yang ditanya..

you r the man..

*i.am.me.for.myself* said...

what a shame..

macam ni pon nak jd headline paper utusan pulak tu..whatever it is.. this bitch is very2 cheap kalau memang dia ni sengaja nak cari publisiti dengan soalan2 bodo ni.. bukan kerjaya yang nak dibanggakan.. tapi gossip je yang naik..

Anonymous said...

don c, bole komen sket pasal blog azwan ali? kak pora berita harian and fida nst have said their stuff.

Naz said...

DonC,
This is why I am addicted (huhu!) to Manja and now, this blog.
Oh sungguh sungguh memualkan bila baca berita artis artis Malaysia. No doubt that some of them are good, do good to society and think good...but coverage yang diberi selalunya skimming on the surface, mostly feel good, ready chewed, easily swallowed articles for the mass. Come on la, I refuse to believe that that's all the journalists could do. Or what?

Anonymous said...

aku bimbo, kau bukan bimbo. kau takleh rampas tu title Memey. Memey2..what a name. they should directly ask, "are u in love with norman hakim?" yg duk tanya2 pasal jodoh tu apa jadah?

Lyana Mauseth said...

haha ni lawak pepagi utk breakfast i...seriusly, setiap hari i baca paper ada cerita mawi kawin, ada cerita siti & datuk k dgn kucupan cinta mereka yg nak dijaja..pastu cerita memey ni pulak...jawapan2 dia semuanya menyakitkan dan mmg so bodoh...nasib lah kau memey...lg org menyampah dgn kau dgn statement mcm ni...

EnAid said...
This comment has been removed by the author.
EnAid said...

sebab tu lah norman tak bagi dia keluar awal, memey tu bodoh tahap gila; ya, memang norman FIKIR memey bodoh. ;)
lupa nak tambah satu lagi; korang perasan tak tiap kali ada press tu norman messsti nangis. macamlah orang nak simpati sangat kat dia tu. atau... memang norman tu lelaki lembik, suka menangis tangkap leleh mengalahkan pelakon wanita kuat menangis?

L'Touch said...

adeyy.. pasal minah nih bukan sajer kes dia jer aku meluat.. nama dia pong aku dah meluat..!! wahhaahaaa... heh!

ayau aka BEkMEnG said...

well bro ..she is cute..n abby look like a fierce dragon sure norman cair nyer LOL hehehehehe

Fad Ariffin said...

yang peliknya, wartawan2 ni sume boleh lagi ngadap si memey nih tagih jawapan. Napa kes fasha sandha dulu beria-ia depa pulaukan. Tapi dalam kes memey nih? siap jemput kuar dlm WHI lagi.. ntahlah, kekadang bila fikir2 balik, tak paham apa tujuan wartawan buat semua nih. Elok2 kes dah reda, nih timbul balik. Dah sudah tuh sudah lah, buat apa lagi bagi ruang depa dok berbalas2 kenyataan... bosanlah pulak bukak newspaper skang nih.

Obefiend said...

@fad arifin

well my dear......... good for rating. why not call her in and enjoy the sponsorship money

we dont care about her moral ground. and why should we. we kept showing american artiste and their bastard offspring. nude models and sex tape makers. why ban memey for a mere tilam basah incident

dont be a dick..

HA HA HA

GX said...

cerita yg memualkan dan tak best langsung..kalau sekali keluar paper ok lagi..ini bila dah berulang kali keluar.. aku pun dah start berkata kat dalam hati aku..hey come on laa go and fuck yourself lahh...shitt!!

Nur said...

Apa pasal cite dorang ni tak habis2 eh??? Aku rasa wartawan ni dah takde cite nak buat so ni pun jadi..........MEMUALKAN!!!!!!!

Anyway, I think I agreed with Ayau........Memey ni memang cair kalau tengok berbanding ngan si Abby.........hahahahahaha..........

aimedidie said...

kebanyakkan wartawan bukan sahaja hiburan tapi macam2 genre lagi mengalami masalah yang sama. kebanyakkan mereka takde attitude. yang baik dengan diorang, berita yang baik2 je akan keluar. kalau tak baik memang kene belasah jelah. aku tengok wartawan hiburan ni dah macam kebal. semua dia betul. aku bukan nak kesian dengan artis tapi kadang2 berita yang diorang tulis tu boleh menjatuhkan kreadibiliti artis tu. wartawan kene jadi bijak. bijak manipulate sesuatu isu. bukan manipulate isu itu menjadikannya bodoh. editor hiburan pun kene berubah. sebab diorang juga menyumbang kepada berita2 hiburan bodoh ni. alasan tipikal yang selalu keluar dari mulut diorang. dah audiens nak macam tu, tulisan macam tulah yang kitaorang keluarkan. tapi diorang tak tahu, tak semua pembaca tu bodoh macam diorang.

jude mohamed said...

good article! hehe...lama dah tak nampak kat facebook..:)

Anonymous said...

The only way to stop future genocide is to fight back our way. The cowards use drones and missiles. No suicide bombs. Use snipers and hitmans. Pay them to kill their ambassadors and their families, their company ceos and their families. They kill our children. List down the numbers they have kill and we try to reach that number. An eye to an eye. Hit them anywhere in this world, from Brazil to Mongolia.
Distribute this comment to as many people as possible all over the world.

tipahtertipu said...

abang DC,
tipah baca malay mail punya report on memey.. worse ok! cos she can say "he makes me feel comfortable".. WTF kan? kalau i bini norman pun, sure i rasa nak lempang budak ni.. how dare you made that kind of statement about someone else's husband? lepas tu, another one, "we haven't talked about marriage YET".. boleh ada YET tuh..

hish..

ok lah, it's friday night.. let's chill!!

saving_silverman said...

what da hell is going on in our media..!!! xde citer yg membina sket ke nak letak sampai frontpage tuh..!!! dah la memey tuh bodih yg wartawan nk jd bodih skali tuh apehal!! to diz journalist go & fuckyourself..!!

K.I.T.A said...
This comment has been removed by the author.
acik ila said...

hahahaha... hahahaha.. entry nie sooo funny lah.. tersenyum sorang2 baca soklan2 contoh yang patut wartawan tanya kat memey.. muhahahaha.. hahaha..

atie said...

man,please!dah rembat suami org,n then tiba2 plak desas desus nak kawin if got d jodoh.what the f***?hr tu kata takder pa pe la..common la,memey,u still young,knp nak mruntuhkan masjid yg telah dihiasi oleh 4 cahaya mata?

aduh!stupidity is common around new artists.

m.addyhadzari said...

hahaha... best2.. fuck them all...
dah kawin x puas lagi ke...

Anonymous said...

Would this be then Another Wedding of The Year perhaps?? Muhahahahahahhahaahahaha... I am just so sick and tired of reading all this shit about 'malaysian' so-call artistes melodrama~~ their 5 minute of fame..puhleees~~

Give us some substance artistes please~~ show us you have those little grey cells that god created for you to some good use..

urgghhh.. I just give up on you people, although in saying that ~ I had the pleasure of watching SEPI... not bad at all apart from that idiot character Imaan~ with that wig, maybe borrowed from saiful apek :) Beyond that..hmm..not bad for a malay movie (thumbs up!)

izamarina

love.leen said...

dari pilihan nama pun dah menunjukkan pompuan ni memang idiot of the highest degree.
aku doakan betina bodoh ni dapat kawin ngan norman supaya aku boleh tengok future life dia macam mane.
sebelum nie macam2 komen norman tu lelaki yg baik la, memey (yuksss) tu suci, tak pernah disentuh la, macam2.
dah jadi laki bini baru la tahu langit tu tinggi ke rendah.
aku memang anti betul betina yang suke berebut jantan ni!!!

Jan 14, 2009

Okaylah aku janji. This is the last time aku bercerita tentang MEMEY sebab cerita diorang ni bodoh yang luar biasa!(&*^*(&

Kalau ceritanya bodoh sangat, aku tak boleh nak diam jugalah. Bila aku baca Utusan Malaysia (Online) pagi ini, aku rasa ada benda yang sangat-sangat bodoh yang dilaporkan harus diperkatakan di sini. Lantaklah penulisnya nak marah ke apa sebab kalau benda bodoh dibiarkan berlalu, maka apa akan jadi dengan masa depan?

Minah ni akhirnya keluar dari persembunyian tetapi dia kata dia tak sembunyi, cuma nak berehat. And then bila dia dah ready untuk beri kenyataan, semua paper taruk dia kat muka depan dengan tajuk yang sensasi. Kan lebih sensasi kalau tajuknya jadi "This is Memey - The Little Slut" atau "This is the B.I.T.C.H" tapi aku rasa tajuk-tajuk macam tu tak akan ditulis di akhbar Melayu kan? Paper Melayu hanya akan kutuk dan tulis sinis-sinis dalam ruangan Kak Piah, Kak Gayah, Kak Sue and entah Kak mana lagi.

Aku ingatkan aku dah tak mahu sentuh tentang Memey (and seriously her name is Memey Suhaiza Suhaimi - aku fikir sebutannya begini - MAY MAY) tetapi apa yang dilaporkan dalam Utusan Malaysia (ruangan hiburannya) buat aku nak menulis lagi.

Sebelum aku ulas, apa kata kita baca sebahagian dari laporan Utusan Malaysia ni.

Headline: Memey sedia jadi isteri Norman

Dan,

Sub-Head: Terima Norman jika jodoh

Pada satu soalan lain, Memey mengakui, dia bersedia menerima Norman sebagai suami jika itu yang ditentukan Ilahi. "Kalau sudah tertulis qada dan qadar antara kami berdua memang ada jodoh, Memey sedia menerimanya sebagai suami," akuinya jujur. Sengaja mengusik dia sanggupkah menjadi ibu kepada anak-anak Norman, kata Memey, sekiranya dia menerima Norman pastinya anak-anaknya juga akan diterima. Tegas Memey juga, pada ketika ini, Norman sememangnya lelaki yang paling rapat dalam hidupnya. Mengenai desas-desus mengatakan mereka sudah berkahwin dan ada juga cerita mengatakan mereka bakal berkahwin dalam masa terdekat ini jelas Memey, perkara tersebut masih belum ada dalam diari kehidupannya untuk tahun 2009. "Saya masih muda dan perjalanan saya masih jauh. Kini saya mahu bangkit semula dan mahu membetulkan segala-galanya. "Saya tak mahu karier saya terhenti di sini sahaja kerana perkara tersebut. Saya mahu membersihkan nama saya semula" katanya yang tidak meletakkan sasaran umur untuk mendirikan rumah tangga.

Okay. Is this the 1st time that kita dihidangkan with this kind of stupidity?

Persoalan yang dibawakan: "Adakah Memey ni nak kahwin Norman?"

Jawapan bodoh yang selalu disajikan: "Kalau ditakdirkan..."


Tak lama lagi kita akan disajikan pula dengan persandingan Norman and Memey dan press pasti yang akan tulis: "Akhirnya Norman & Memey bersatu". Syukurlah kalau korang cepat-cepat bernikah okay.

We just have to admit that this little girl is stupid. Period.

But hey, journalist should know better lah these days on approaching the issue.

How do you actually get these idiots to answer without generating more questions?

Mana pergi soalan-soalan seperti:

1. Memey, adakah anda berniat mahu jadi isteri Norman? Soal takdir atau ketentuan Ilahi itu betul, tapi adakah Memey mempunyai niat?

2. Bila Memey dan Norman cadang nak bernikah? Soal takdir tak boleh kat sini sebab perancangan itu milik manusia, perlaksanaan pun milik manusia dan "menjadikan" ia ialah milik Allah.

3. Kalau belum ada cadangan nak bernikah, apa tujuan berkawan dengan Norman dan mengakui dia adalah paling rapat dalam hidup Memey? Teringin nak kena tangkap khalwat lagi ke?

Ini contoh soalan sahaja tapi biasalah, kalau tanya orang bodoh, soalan yang pandai macam mana pun akan dapat jawapan bodoh jugak.

I can understand the stupidity of some artiste (malah lebih bodoh dari Memey ni pun ada) tetapi aku kecewa apabila journalist tidak ada usaha untuk mengajukan soalan yang lebih membina.

But suka hati koranglah. Let's move on.....

What we know now is:

Memey has fucked everything up.

Norman has fucked everything up too.

Now, it's damage control.

Lets y'alll....go and interview this Memey girl.

She needs it.

And the phone call from Datuk Yusof Haslam for her part in Gerak Khas is just around the corner.....come on!

So Datuk, bila nak wujudkan watak ASP May May...eh tapi untuk polis bodoh, cukuplah setakat Konstable May May okay. Hahahah...aku buat lawak khas untuk Gerak Khas!

(Aku tengah buat muka sinis cuba untuk tidak berkata: "Go fuck youself lah!").

Ops...I did it again!

Keep it COOL!

33 comments:

Ayu Qhatami said...

...isi temuramah yang 'BASI' dan 'MEMUAKKAN', dan pembukaan tahun 2009 yg sgt BODOH...cerita-cerita begini pun ada dlm paper 'bukan nyamuk'

bila org media nk bangkit dgn persoalan yang lebih bijak...cerdik ...cergas...aku rasa artis pun dah boleh baca pemikiran org media pasal tu berita2 bodoh begini masih ada...

org media x berani nk 'garang2' dgn artis...tgk artis menangis skit dah mengelabah...aku rasa kalau media malaysia pergi ke negara luar entah mcm mana mereka nk buat kerja dgn skill yg begitu2 jugak...tak payah jauh, cuba pergi Indon...wartawan di sana memang menakutkan tp aku pasti x ada soalan dan penulisan bodoh sebegini...(maksudku tulisan seperti yg Bro maksudkan...)

fynn jamal said...

THANK YOU!!!!

and i thought im the only person yang dah tokleh terima all this bangang stories.

like headline ahad (or isnin) tuari: "tak harap abby maafkan".

dan yang paling haku hangen neh: "masa kena tangkap tu, mak tak terkejut pun. sebab dia tahu cerita sebenar"

i TAK PERNAH jumpa mak bapak yg tak kisah pasal khalwat. tambah pulak dari tenggaroh yang penuh dgn cik bedah dan cik nab.

oh, man...

tolonglah, memey.

i.am.belle said...

bro.DonC, aku paling suka soalan nombor 3 ni. barulah soalan yang mencabar namanya.

3. Kalau belum ada cadangan nak bernikah, apa tujuan berkawan dengan Norman dan mengakui dia adalah paling rapat dalam hidup Memey? Teringin nak kena tangkap khalwat lagi ke?

CAHAYA said...

headline pun memang headline nak cari pembaca. takde bahan. so buat2 la ade bahan. yang si Memey ni nak berehat kenape? letih ke? buat ape sampai letih. Cahaya yang letih skang ni. Yucks!

Ladynoe™ said...

stuju ngan fynn. mak bapak memey ni jenis bangsa yang menangkan anak ke apa?

aku menyampah lah dengan kes diorang ni. Aritu pagi-pagi TV3 buat temuramah dengan Norman Hakim ni. menyampah aku nak tengok.

Si memey ni nama lucah gila.
macam 'memek'.

baru nak naik dah ade gossip teruk macam ni. teruk betul.

Ayu Qhatami said...

...kadang2 ada jenis anak-anak yg suka2 gadai nama mak bapak untuk tutup kelemahan dan kesalahannya...(maksudnya, mak bapak aku x kisah pasal apa pulak korang nk kisah2 kan hidup aku...gitulah)

...kejutan dunia seni ni memang dah terkena pada ramai manusia bergelar artis, tp jgn risaulah...norman sure 'pertahankan' si memey ni ('kememey' la katakan...)

...dan artis2 ni jenis mmg x de kemampuan nk naikkan nama malaysia...nama dia sendiri pun x terjaga...

Pewaris Reformasi said...

betul cakap lu, wartawan kita tak pandai positioning question la..itu satu hal.

kedua, editor kita buat apa?

ketiga, memey tu bleh tahan lawa...hahaha

NoName said...

hahaha..dis is funny!!

hey u patut jd journalist la :P

JohnJenin said...

agree. Malaysia journalist memerlukan seseorang yang kreatif, yang pandai menanam direct message dalam soalan yang ditanya..

you r the man..

*i.am.me.for.myself* said...

what a shame..

macam ni pon nak jd headline paper utusan pulak tu..whatever it is.. this bitch is very2 cheap kalau memang dia ni sengaja nak cari publisiti dengan soalan2 bodo ni.. bukan kerjaya yang nak dibanggakan.. tapi gossip je yang naik..

Anonymous said...

don c, bole komen sket pasal blog azwan ali? kak pora berita harian and fida nst have said their stuff.

Naz said...

DonC,
This is why I am addicted (huhu!) to Manja and now, this blog.
Oh sungguh sungguh memualkan bila baca berita artis artis Malaysia. No doubt that some of them are good, do good to society and think good...but coverage yang diberi selalunya skimming on the surface, mostly feel good, ready chewed, easily swallowed articles for the mass. Come on la, I refuse to believe that that's all the journalists could do. Or what?

Anonymous said...

aku bimbo, kau bukan bimbo. kau takleh rampas tu title Memey. Memey2..what a name. they should directly ask, "are u in love with norman hakim?" yg duk tanya2 pasal jodoh tu apa jadah?

Lyana Mauseth said...

haha ni lawak pepagi utk breakfast i...seriusly, setiap hari i baca paper ada cerita mawi kawin, ada cerita siti & datuk k dgn kucupan cinta mereka yg nak dijaja..pastu cerita memey ni pulak...jawapan2 dia semuanya menyakitkan dan mmg so bodoh...nasib lah kau memey...lg org menyampah dgn kau dgn statement mcm ni...

EnAid said...
This comment has been removed by the author.
EnAid said...

sebab tu lah norman tak bagi dia keluar awal, memey tu bodoh tahap gila; ya, memang norman FIKIR memey bodoh. ;)
lupa nak tambah satu lagi; korang perasan tak tiap kali ada press tu norman messsti nangis. macamlah orang nak simpati sangat kat dia tu. atau... memang norman tu lelaki lembik, suka menangis tangkap leleh mengalahkan pelakon wanita kuat menangis?

L'Touch said...

adeyy.. pasal minah nih bukan sajer kes dia jer aku meluat.. nama dia pong aku dah meluat..!! wahhaahaaa... heh!

ayau aka BEkMEnG said...

well bro ..she is cute..n abby look like a fierce dragon sure norman cair nyer LOL hehehehehe

Fad Ariffin said...

yang peliknya, wartawan2 ni sume boleh lagi ngadap si memey nih tagih jawapan. Napa kes fasha sandha dulu beria-ia depa pulaukan. Tapi dalam kes memey nih? siap jemput kuar dlm WHI lagi.. ntahlah, kekadang bila fikir2 balik, tak paham apa tujuan wartawan buat semua nih. Elok2 kes dah reda, nih timbul balik. Dah sudah tuh sudah lah, buat apa lagi bagi ruang depa dok berbalas2 kenyataan... bosanlah pulak bukak newspaper skang nih.

Obefiend said...

@fad arifin

well my dear......... good for rating. why not call her in and enjoy the sponsorship money

we dont care about her moral ground. and why should we. we kept showing american artiste and their bastard offspring. nude models and sex tape makers. why ban memey for a mere tilam basah incident

dont be a dick..

HA HA HA

GX said...

cerita yg memualkan dan tak best langsung..kalau sekali keluar paper ok lagi..ini bila dah berulang kali keluar.. aku pun dah start berkata kat dalam hati aku..hey come on laa go and fuck yourself lahh...shitt!!

Nur said...

Apa pasal cite dorang ni tak habis2 eh??? Aku rasa wartawan ni dah takde cite nak buat so ni pun jadi..........MEMUALKAN!!!!!!!

Anyway, I think I agreed with Ayau........Memey ni memang cair kalau tengok berbanding ngan si Abby.........hahahahahaha..........

aimedidie said...

kebanyakkan wartawan bukan sahaja hiburan tapi macam2 genre lagi mengalami masalah yang sama. kebanyakkan mereka takde attitude. yang baik dengan diorang, berita yang baik2 je akan keluar. kalau tak baik memang kene belasah jelah. aku tengok wartawan hiburan ni dah macam kebal. semua dia betul. aku bukan nak kesian dengan artis tapi kadang2 berita yang diorang tulis tu boleh menjatuhkan kreadibiliti artis tu. wartawan kene jadi bijak. bijak manipulate sesuatu isu. bukan manipulate isu itu menjadikannya bodoh. editor hiburan pun kene berubah. sebab diorang juga menyumbang kepada berita2 hiburan bodoh ni. alasan tipikal yang selalu keluar dari mulut diorang. dah audiens nak macam tu, tulisan macam tulah yang kitaorang keluarkan. tapi diorang tak tahu, tak semua pembaca tu bodoh macam diorang.

jude mohamed said...

good article! hehe...lama dah tak nampak kat facebook..:)

Anonymous said...

The only way to stop future genocide is to fight back our way. The cowards use drones and missiles. No suicide bombs. Use snipers and hitmans. Pay them to kill their ambassadors and their families, their company ceos and their families. They kill our children. List down the numbers they have kill and we try to reach that number. An eye to an eye. Hit them anywhere in this world, from Brazil to Mongolia.
Distribute this comment to as many people as possible all over the world.

tipahtertipu said...

abang DC,
tipah baca malay mail punya report on memey.. worse ok! cos she can say "he makes me feel comfortable".. WTF kan? kalau i bini norman pun, sure i rasa nak lempang budak ni.. how dare you made that kind of statement about someone else's husband? lepas tu, another one, "we haven't talked about marriage YET".. boleh ada YET tuh..

hish..

ok lah, it's friday night.. let's chill!!

saving_silverman said...

what da hell is going on in our media..!!! xde citer yg membina sket ke nak letak sampai frontpage tuh..!!! dah la memey tuh bodih yg wartawan nk jd bodih skali tuh apehal!! to diz journalist go & fuckyourself..!!

K.I.T.A said...
This comment has been removed by the author.
acik ila said...

hahahaha... hahahaha.. entry nie sooo funny lah.. tersenyum sorang2 baca soklan2 contoh yang patut wartawan tanya kat memey.. muhahahaha.. hahaha..

atie said...

man,please!dah rembat suami org,n then tiba2 plak desas desus nak kawin if got d jodoh.what the f***?hr tu kata takder pa pe la..common la,memey,u still young,knp nak mruntuhkan masjid yg telah dihiasi oleh 4 cahaya mata?

aduh!stupidity is common around new artists.

m.addyhadzari said...

hahaha... best2.. fuck them all...
dah kawin x puas lagi ke...

Anonymous said...

Would this be then Another Wedding of The Year perhaps?? Muhahahahahahhahaahahaha... I am just so sick and tired of reading all this shit about 'malaysian' so-call artistes melodrama~~ their 5 minute of fame..puhleees~~

Give us some substance artistes please~~ show us you have those little grey cells that god created for you to some good use..

urgghhh.. I just give up on you people, although in saying that ~ I had the pleasure of watching SEPI... not bad at all apart from that idiot character Imaan~ with that wig, maybe borrowed from saiful apek :) Beyond that..hmm..not bad for a malay movie (thumbs up!)

izamarina

love.leen said...

dari pilihan nama pun dah menunjukkan pompuan ni memang idiot of the highest degree.
aku doakan betina bodoh ni dapat kawin ngan norman supaya aku boleh tengok future life dia macam mane.
sebelum nie macam2 komen norman tu lelaki yg baik la, memey (yuksss) tu suci, tak pernah disentuh la, macam2.
dah jadi laki bini baru la tahu langit tu tinggi ke rendah.
aku memang anti betul betina yang suke berebut jantan ni!!!