Jan 8, 2010

BIMBO UCAPKAN SALAM 2010



Salam 2010


Aku sebenarnya nak memulakan tahun baru 2010 ini dengan posting yang lebih bermakna daripada ini tetapi disebabkan aku sejak 30 December lalu busy sangat dengan kerja, aku tak dapat nak tumpukan perhatian kepada Bimbo ni.


Anyway, apa azam tahun baru korang? In my adult life ni, banyak resolusi aku yang dah pernah dicapai dan ada banyak juga yang aku gagal. I’ll be honest; I have failed to quit smoking for so many times dah ni misalnya.


Apa pun, aku nak mulakan 2010 dengan lebih produktif. Aku nak lebih banyak mengulas tahap industri hiburan kita secara keseluruhan dan melihat ia daripada beberapa perspektif; antaranya:



Bisness


Etika

Profesionalisme

Kredibiliti

Ada orang tanya (atau cadangkan) kat aku supaya bahasa aku jadi lebih decent. Bagi mereka ini, mencarut demi ekspresi itu tidak elok, kurang ajar atau biadap. Apa pendapat korang?


Ada juga yang pernah kasi tahu aku supaya aku moderate komen-komen di Bimbo ni supaya mereka yang tidak bernama ini tidak bersepah. Apa pendapat korang?


Okaylah, mukadimah aku ni simple aje.


I will continue to be critical selagi aku boleh. Itu saja satu azam aku untuk Bimbo ni.


Selebihnya, kita ikut ajerlah keadaan semasa.


Aku mulakan tahun baru ini sesama korang dengan ucapan:


"Alhamduillah kita ketemu lagi di 2010”


Dan kita harus juga senantiasa....



KEEP IT COOL

11 comments:

Che Kay said...

pendapat saya, menjadi diri sendiri lebih baik dari nak bermuka-muka. Taip je setulus hati.Btw saya enjoy membaca segala cerita dan kritikan di Bimbo. =)

edzlin007 said...

pada saya, tiada mencarut itu lagi bagus, tapi ada pun, saya tetap pembaca di sini :)

JiMi said...

kau tetap sama je mencarut ke tak..tapi lebih baik tidak sbb kau ni dah tua sama mcm aku jgk..
yg annoy ni kau tapis je la..payah nak bercakap dengan orang yang baling batu sembunyi 'telur' dalam spender ni...

Ayyman Rahim said...

Lagi suka mencarut sebab itu yg membezakan blog ni drpd blog lain yang bajet berlapik-lapik cakap, padahal maksud sama je dengan nak mencarut.

Anonymous said...

ko dh berumur...tobat lerrr..tk yah carut2 yg tk perlu tuh...kcecuali lah ko nak org kata..

.."..eehh bapak dia tuh kaki carut..."..(kat anak ko..)

..."..anak dia tuh suka mcarut.." (kat kawan mak ko)

..." org yg suka mcarut camtu ker kita nak hormat.."..(masa kerja)

aku budak baik said...

yesza..mencarut for nothing or means something...tu cuma cara kita ekspresikan perasaan...lebih baik lepas dari simpan..nanti leh makan diri..naiwaitu 2 yg penting..salam 2010 4u En Saniboey...

Topet said...

bro...gua sokong lu kalau lu nak carut pun...mereka memang patut dicarut...ambik Al Pacino aka Lt Col Frank Slade jadi idola mu....

Anonymous said...

Ya bro, tak payah carut laa sebab idea ko yg bernas selalu tenggelam di sebalik carutan tu. Kalo ko tak mencarut lagi org respect kot. Tapi kalo tak kisah respect ke tak peduli hapa ... carooottt je laahh .. blog engkau suka engkau laa. Tapi sebab blog ini dibaca oleh ramai orang yg ko kenal atau tak, mungkin budak bawah umur mungkin orang tua, so yg terbaik tak payah carut.

Mengenai anon hehehe ... aku pun anon gak sebab aku takde akaun google atau blog apa benda. Aku juga tak berniat nak tulis nama sebenar aku. Kalo aku tulis nama tipu pun sama je dgn anon. So cadangan aku, kalau komen anon tu membina mcm aku ni hehehe ... layan je laa .. tapi kalo anon yang menyemak je, haa you know la what tod do.

p/s; jangan kutuk aku sebab aku anon. hakikatnya aku takde apa benda akaun yg boleh diregister hehehe ...

hellioz said...

tulis ikut suka hati...
bukan ade orang bayar pon....
your space, your words...

dont bother bout the trollz
gyahhahah~

-peace-~

m.addyhadzari said...

hahaha... redah je bang!!!

mimie said...

suka dengann penampilan baru blog ni, tulisan jelas, backgound pon cerah..mudah nk baca.siap warna warni lg..simple and nice

Jan 8, 2010

BIMBO UCAPKAN SALAM 2010



Salam 2010


Aku sebenarnya nak memulakan tahun baru 2010 ini dengan posting yang lebih bermakna daripada ini tetapi disebabkan aku sejak 30 December lalu busy sangat dengan kerja, aku tak dapat nak tumpukan perhatian kepada Bimbo ni.


Anyway, apa azam tahun baru korang? In my adult life ni, banyak resolusi aku yang dah pernah dicapai dan ada banyak juga yang aku gagal. I’ll be honest; I have failed to quit smoking for so many times dah ni misalnya.


Apa pun, aku nak mulakan 2010 dengan lebih produktif. Aku nak lebih banyak mengulas tahap industri hiburan kita secara keseluruhan dan melihat ia daripada beberapa perspektif; antaranya:



Bisness


Etika

Profesionalisme

Kredibiliti

Ada orang tanya (atau cadangkan) kat aku supaya bahasa aku jadi lebih decent. Bagi mereka ini, mencarut demi ekspresi itu tidak elok, kurang ajar atau biadap. Apa pendapat korang?


Ada juga yang pernah kasi tahu aku supaya aku moderate komen-komen di Bimbo ni supaya mereka yang tidak bernama ini tidak bersepah. Apa pendapat korang?


Okaylah, mukadimah aku ni simple aje.


I will continue to be critical selagi aku boleh. Itu saja satu azam aku untuk Bimbo ni.


Selebihnya, kita ikut ajerlah keadaan semasa.


Aku mulakan tahun baru ini sesama korang dengan ucapan:


"Alhamduillah kita ketemu lagi di 2010”


Dan kita harus juga senantiasa....



KEEP IT COOL

11 comments:

Che Kay said...

pendapat saya, menjadi diri sendiri lebih baik dari nak bermuka-muka. Taip je setulus hati.Btw saya enjoy membaca segala cerita dan kritikan di Bimbo. =)

edzlin007 said...

pada saya, tiada mencarut itu lagi bagus, tapi ada pun, saya tetap pembaca di sini :)

JiMi said...

kau tetap sama je mencarut ke tak..tapi lebih baik tidak sbb kau ni dah tua sama mcm aku jgk..
yg annoy ni kau tapis je la..payah nak bercakap dengan orang yang baling batu sembunyi 'telur' dalam spender ni...

Ayyman Rahim said...

Lagi suka mencarut sebab itu yg membezakan blog ni drpd blog lain yang bajet berlapik-lapik cakap, padahal maksud sama je dengan nak mencarut.

Anonymous said...

ko dh berumur...tobat lerrr..tk yah carut2 yg tk perlu tuh...kcecuali lah ko nak org kata..

.."..eehh bapak dia tuh kaki carut..."..(kat anak ko..)

..."..anak dia tuh suka mcarut.." (kat kawan mak ko)

..." org yg suka mcarut camtu ker kita nak hormat.."..(masa kerja)

aku budak baik said...

yesza..mencarut for nothing or means something...tu cuma cara kita ekspresikan perasaan...lebih baik lepas dari simpan..nanti leh makan diri..naiwaitu 2 yg penting..salam 2010 4u En Saniboey...

Topet said...

bro...gua sokong lu kalau lu nak carut pun...mereka memang patut dicarut...ambik Al Pacino aka Lt Col Frank Slade jadi idola mu....

Anonymous said...

Ya bro, tak payah carut laa sebab idea ko yg bernas selalu tenggelam di sebalik carutan tu. Kalo ko tak mencarut lagi org respect kot. Tapi kalo tak kisah respect ke tak peduli hapa ... carooottt je laahh .. blog engkau suka engkau laa. Tapi sebab blog ini dibaca oleh ramai orang yg ko kenal atau tak, mungkin budak bawah umur mungkin orang tua, so yg terbaik tak payah carut.

Mengenai anon hehehe ... aku pun anon gak sebab aku takde akaun google atau blog apa benda. Aku juga tak berniat nak tulis nama sebenar aku. Kalo aku tulis nama tipu pun sama je dgn anon. So cadangan aku, kalau komen anon tu membina mcm aku ni hehehe ... layan je laa .. tapi kalo anon yang menyemak je, haa you know la what tod do.

p/s; jangan kutuk aku sebab aku anon. hakikatnya aku takde apa benda akaun yg boleh diregister hehehe ...

hellioz said...

tulis ikut suka hati...
bukan ade orang bayar pon....
your space, your words...

dont bother bout the trollz
gyahhahah~

-peace-~

m.addyhadzari said...

hahaha... redah je bang!!!

mimie said...

suka dengann penampilan baru blog ni, tulisan jelas, backgound pon cerah..mudah nk baca.siap warna warni lg..simple and nice