Jan 18, 2010

Selagi boleh launch aje lah apa saja kejadah yang kau nak launch asalkan nampak kat rakyat macam kau orang buat kerja. Kan?

They have 5 years to go, to reach their goal.

Seriously, its not bad to have a 5 year plan kan?

In a way, kita semua ni boleh impress.

The goal?

As they said it - "Negara bebas dadah 2015."

Okay, aku tak nak jadi the typical me and start to write all those cynical stuffs.

Let us just be straight forward.

The goal of Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) ialah "Negara Bebas Dadah 2015" and their latest tool ialah FACEBOOK and TWITTER.

Fuckin A!

They want to make us a drug free country by 2015 and they are going to introduce the new tool which is Facebook in the year 2010 when Facebook was invented on Feb 4th, 2004? And even Twitter started their project in San Francisco in March 2006.

And now, populasi Facebook sebanyak 350 juta pengguna sudah pun mengatasi populasi Amerika Syarikat sendiri iaitu 308 juta. (Sumber: The Sun / Isnin 18 Jan 2010 / ms: 18)

Aku pelik kenapa AADK lembab sangat. Kalau selepas 6 tahun kewujudan Facebook baru AADK nak menggunakannya, mampukah mereka memberikan kesan kepada usaha "Negara Bebas Dadah 2015"?

Agaknya dari tempoh sekarang sehingga 2015, kita ada berapa ramai lagi penagih dadah? Pengedar dadah? Silap-silap pengedar dadah siap guna Facebook Page AADK lagi untuk mengedar dadah! Lawak lah korang ni!

Barangkali, apa yang ada dalam kepala lu orang selalunya ialah:
1. Apa yang patut aku rasmikan bulan ini untuk nampak aku buat kerja dan nampak pandai.
2. Agensi korporat mana yang aku boleh approach untuk dapatkan sponsorship and terus sekaligus buat contact supaya bila aku berhenti kerja di agensi kerajaan tu, aku boleh mintak kerja di agensi korporat tu pulak.
3. Agensi korporat mana yang akan dapat advertising budget besar aku untuk projek ini supaya mana lah tau esok lusa aku boleh tukar kereta.

Fucking joke you guys are!

Let us face the sad facts here please: (Semua yang di bawah ini dipetik daripada laporan akhbar Berita Harian pada 10 Julai 2009 / ms: 41)

1. Sehingga 2008, kita ada 12,352 penagih (Ini ikut Statistik AADK sendiri)
2. Daripada jumlah itu, 75 peratus penagih adalah orang Melayu! (Ini ikut Statistik AADK sendiri)
3. Setiap hari, sebanyak 17 penagih dadah dikesan. (Ini ikut Statistik AADK sendiri)
4. Kini, hanya ada 29 pusat serenti untuk tampung lebih kurang 10,000 penagih dadah.
5. Ini maksudnya setiap pusat serenti akan ada lebih kurang 345 penagih dadah.
6. Dan daripada jumlah 10,000 itu, hanya 20 hingga 25 peratus penagih dadah yang keluar daripada pusat serenti akan pulih.

Woi! Tengok your own fucking statistic and please....fucking please do more than launching your fucking Facebook and Twitter initiative okay.

Guys, you wanna look at these wonderful AADK people and their GREAT Facebook and Twitter launch? Look below:


And if you want to see the actual page and read more, please click here.


And lagi satu, jom kita lihat FB Page AADK yang sempat aku cari jugak ni:



Kalau tak silap aku, ahlinya tak sampai 500 orang pun and ada pelbagai Page FB AADK yang lain and aku tak tahu mana satu yang sahih. Barangkali diaorang akan ada the NEXT LAUNCH lepas ni.


KEEP IT COOL!!

10 comments:

♥EnAid♥ said...

jangankan pesbuk... agensi kerajaan lain dah guna pendekatan blogging lagi ;) biasa kalau dahda teknologi baru, yang sedang digunakan tu ditinggalkan...

zan said...

statistik bilangan penagih tu untuk semua jenis dadah? aku rasa orang keliling aku yang hisap ganja je ada lebih dari seribu dan x pernah sekali pun dorang kantoi. siap boleh lepas medical check up lagi..tu belum kira kaki2 pil, ubat batuk..etc..etc

seperti mana orang jabatan kebajikan yang tak boleh nak buat apa2 pada pengemis bila di luar waktu kerja dorang, aku rasa aadk ni pun sama la. ataupun ni hasil dari jurang antara yang pegang kuasa dan yang di perintah?

Obefiend Weiland said...

people have been getting high since the beginning of time

prostitution have been going on since the beginning of time

men wage wars since they first know how to chuck lembing and stones

bebas dadah 2015..... HAHAHA. give me fucking break la bro. ni semua mimpi 1001 malam la. ganja will be here forever. sorry la. buang duit je kempen. dadah ni macam melayu jugak

"Takkan hilang di dunia"

HAHAHA AH AHA

aku salahkan barry obama for the twitter and facebook cancer. skang semua nak facebook ngan twitter. padahal tak perlu kot? masa obama punya manager kempen datang ke malaysia first 4 rows kat kolej aku orang umeno dan putrajaya datang ambik note. so depa rasa facebook ni the bestestest ngameest thing to use la nak pikat orang muda.all lies.

boleh dikatakan facebook ni just like teh early 90's website fad. masa tu semua jabatan kerajaan lancar kempen guna website. SAIBER beb!! cangih. last last kurap jugak

HAHAHA

Hazrey said...

Dude, yeah u did not offer me dinner.

Takper, anyway, memanglah fan dia 500 sebab where the fuck will the penagih semua tu sempat facebook?

Lebih baik pi Bukit Kempas kat area rumah lama kau pastu pi cucuk jarum beb. lols lols.

These people are jokers.

You wanna achieve those figure, apa kejadah haramnya pergi hi-tech? Mat dadah bukak facebook ker? Nak type username pun depa lupa.

They should go more on the ground, takyah nak sibuk buat publicity stunt bodoh, dungu dan jahil macam ni. Orang gelakkan adalah. Seriously which drug addicts yang akan pi cyber cafe untuk check facebook kecuali untuk rembat handphone orang untuk beli dadah? hahahahah..

Aku tahu bro, boss dia dapat idea sebab tengok ramai sangat staff AADK sibuk berpesbuk.

Hahahaha, ok ini entry lawak, so kena ketawa lebih sikit. Hahahaha

JiMi said...

hahaha..klu geng raja lawak baca entry ko ni 4 sure minggu ni jd bahan persembahan utk diaorg..

gonjeng. said...

tumpang gelak.

hahahahahahaha
hahahahahhahaha
hahahahahhahhaha


okay,
cukup.

smackers said...

its good that you're talking about this and then cross linking it with what rais yatim mentioned about the excessive usage of facebook and twitter would erode the malaysian's culture.

kerajaan kita ni. lain `cakap lain buat.

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

agak mustahil dgn statement negara bebas dadah 2015

muteaudio said...

Maybe AADK should ajak Rais Yatim to "add as friend". I'm not surprised later we'll have JPJ using Facebook aiming to have Mat Rempit sifar by 2015. SPRM targeting for Rasuah sifar by 2015 and maybe the rakyat going for 'BN sifar' come next election.

Anonymous said...

hahahahaha...AADK mmg such a big joke...diorang byk sponsor konsert anti dadah yg menjemput band2 yg obviously do drugs...

Jan 18, 2010

Selagi boleh launch aje lah apa saja kejadah yang kau nak launch asalkan nampak kat rakyat macam kau orang buat kerja. Kan?

They have 5 years to go, to reach their goal.

Seriously, its not bad to have a 5 year plan kan?

In a way, kita semua ni boleh impress.

The goal?

As they said it - "Negara bebas dadah 2015."

Okay, aku tak nak jadi the typical me and start to write all those cynical stuffs.

Let us just be straight forward.

The goal of Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) ialah "Negara Bebas Dadah 2015" and their latest tool ialah FACEBOOK and TWITTER.

Fuckin A!

They want to make us a drug free country by 2015 and they are going to introduce the new tool which is Facebook in the year 2010 when Facebook was invented on Feb 4th, 2004? And even Twitter started their project in San Francisco in March 2006.

And now, populasi Facebook sebanyak 350 juta pengguna sudah pun mengatasi populasi Amerika Syarikat sendiri iaitu 308 juta. (Sumber: The Sun / Isnin 18 Jan 2010 / ms: 18)

Aku pelik kenapa AADK lembab sangat. Kalau selepas 6 tahun kewujudan Facebook baru AADK nak menggunakannya, mampukah mereka memberikan kesan kepada usaha "Negara Bebas Dadah 2015"?

Agaknya dari tempoh sekarang sehingga 2015, kita ada berapa ramai lagi penagih dadah? Pengedar dadah? Silap-silap pengedar dadah siap guna Facebook Page AADK lagi untuk mengedar dadah! Lawak lah korang ni!

Barangkali, apa yang ada dalam kepala lu orang selalunya ialah:
1. Apa yang patut aku rasmikan bulan ini untuk nampak aku buat kerja dan nampak pandai.
2. Agensi korporat mana yang aku boleh approach untuk dapatkan sponsorship and terus sekaligus buat contact supaya bila aku berhenti kerja di agensi kerajaan tu, aku boleh mintak kerja di agensi korporat tu pulak.
3. Agensi korporat mana yang akan dapat advertising budget besar aku untuk projek ini supaya mana lah tau esok lusa aku boleh tukar kereta.

Fucking joke you guys are!

Let us face the sad facts here please: (Semua yang di bawah ini dipetik daripada laporan akhbar Berita Harian pada 10 Julai 2009 / ms: 41)

1. Sehingga 2008, kita ada 12,352 penagih (Ini ikut Statistik AADK sendiri)
2. Daripada jumlah itu, 75 peratus penagih adalah orang Melayu! (Ini ikut Statistik AADK sendiri)
3. Setiap hari, sebanyak 17 penagih dadah dikesan. (Ini ikut Statistik AADK sendiri)
4. Kini, hanya ada 29 pusat serenti untuk tampung lebih kurang 10,000 penagih dadah.
5. Ini maksudnya setiap pusat serenti akan ada lebih kurang 345 penagih dadah.
6. Dan daripada jumlah 10,000 itu, hanya 20 hingga 25 peratus penagih dadah yang keluar daripada pusat serenti akan pulih.

Woi! Tengok your own fucking statistic and please....fucking please do more than launching your fucking Facebook and Twitter initiative okay.

Guys, you wanna look at these wonderful AADK people and their GREAT Facebook and Twitter launch? Look below:


And if you want to see the actual page and read more, please click here.


And lagi satu, jom kita lihat FB Page AADK yang sempat aku cari jugak ni:



Kalau tak silap aku, ahlinya tak sampai 500 orang pun and ada pelbagai Page FB AADK yang lain and aku tak tahu mana satu yang sahih. Barangkali diaorang akan ada the NEXT LAUNCH lepas ni.


KEEP IT COOL!!

10 comments:

♥EnAid♥ said...

jangankan pesbuk... agensi kerajaan lain dah guna pendekatan blogging lagi ;) biasa kalau dahda teknologi baru, yang sedang digunakan tu ditinggalkan...

zan said...

statistik bilangan penagih tu untuk semua jenis dadah? aku rasa orang keliling aku yang hisap ganja je ada lebih dari seribu dan x pernah sekali pun dorang kantoi. siap boleh lepas medical check up lagi..tu belum kira kaki2 pil, ubat batuk..etc..etc

seperti mana orang jabatan kebajikan yang tak boleh nak buat apa2 pada pengemis bila di luar waktu kerja dorang, aku rasa aadk ni pun sama la. ataupun ni hasil dari jurang antara yang pegang kuasa dan yang di perintah?

Obefiend Weiland said...

people have been getting high since the beginning of time

prostitution have been going on since the beginning of time

men wage wars since they first know how to chuck lembing and stones

bebas dadah 2015..... HAHAHA. give me fucking break la bro. ni semua mimpi 1001 malam la. ganja will be here forever. sorry la. buang duit je kempen. dadah ni macam melayu jugak

"Takkan hilang di dunia"

HAHAHA AH AHA

aku salahkan barry obama for the twitter and facebook cancer. skang semua nak facebook ngan twitter. padahal tak perlu kot? masa obama punya manager kempen datang ke malaysia first 4 rows kat kolej aku orang umeno dan putrajaya datang ambik note. so depa rasa facebook ni the bestestest ngameest thing to use la nak pikat orang muda.all lies.

boleh dikatakan facebook ni just like teh early 90's website fad. masa tu semua jabatan kerajaan lancar kempen guna website. SAIBER beb!! cangih. last last kurap jugak

HAHAHA

Hazrey said...

Dude, yeah u did not offer me dinner.

Takper, anyway, memanglah fan dia 500 sebab where the fuck will the penagih semua tu sempat facebook?

Lebih baik pi Bukit Kempas kat area rumah lama kau pastu pi cucuk jarum beb. lols lols.

These people are jokers.

You wanna achieve those figure, apa kejadah haramnya pergi hi-tech? Mat dadah bukak facebook ker? Nak type username pun depa lupa.

They should go more on the ground, takyah nak sibuk buat publicity stunt bodoh, dungu dan jahil macam ni. Orang gelakkan adalah. Seriously which drug addicts yang akan pi cyber cafe untuk check facebook kecuali untuk rembat handphone orang untuk beli dadah? hahahahah..

Aku tahu bro, boss dia dapat idea sebab tengok ramai sangat staff AADK sibuk berpesbuk.

Hahahaha, ok ini entry lawak, so kena ketawa lebih sikit. Hahahaha

JiMi said...

hahaha..klu geng raja lawak baca entry ko ni 4 sure minggu ni jd bahan persembahan utk diaorg..

gonjeng. said...

tumpang gelak.

hahahahahahaha
hahahahahhahaha
hahahahahhahhaha


okay,
cukup.

smackers said...

its good that you're talking about this and then cross linking it with what rais yatim mentioned about the excessive usage of facebook and twitter would erode the malaysian's culture.

kerajaan kita ni. lain `cakap lain buat.

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

agak mustahil dgn statement negara bebas dadah 2015

muteaudio said...

Maybe AADK should ajak Rais Yatim to "add as friend". I'm not surprised later we'll have JPJ using Facebook aiming to have Mat Rempit sifar by 2015. SPRM targeting for Rasuah sifar by 2015 and maybe the rakyat going for 'BN sifar' come next election.

Anonymous said...

hahahahaha...AADK mmg such a big joke...diorang byk sponsor konsert anti dadah yg menjemput band2 yg obviously do drugs...