Sep 12, 2009

Last-last dapat kaler baru kat kereta dan dapat jugak ayam free. Okay le tu.


Look at all the comments in this posting about apa yang terjadi kepada penulis hiburan tu.

Rata-rata memadankan muka dia.

I wonder why.

Itulah sebabnya aku kata kita perlukan Reformasi Kewartawanan Hiburan.

I have seen worst thing yang berlaku terhadap journalists.

Takat kena simbah cat dan dapat ayam free bagi aku tak ada apa-apa pun.

Adakah ini bermakna dia adalah hero dalam kewartawanan hiburan?

Adakah ini bermakna kita perlu celebrate dia?

Adakah ini bermakna "he deserved it?"

Aku mengharapkan lain sebenarnya.

Aku mengharapkan orang yang tak puas hati or rasa wujud fitnah mengambil tindakan ikut undang-undang sebab hanya dengan cara itu sahaja reformasi boleh wujud.

Takat buang cat dan kasi ayam free samalah macam diorang yang bawak kepala lembu tu ke hulu ke hilir.

Well, itu pendapat aku.

Apa yang penting aku rasa dia kena tukar "teropong" tu sebab aku rasa "teropong" tu udah lapuk. Nak lebih elok....buang aje "teropong" haram tu.

Nak sokong aku ke tidak, aku tak kira. Itu pendapat aku.

KEEP IT COOL.

7 comments:

Ayyman Rahim said...

Haha, lepasni dia dah tak menulis terus kot :p Trauma!

mamaAdam said...

he he he... tumpang pasang telinga jer...

Ajami Hashim said...

jurnalisme ikhlas yaa amat mcm dlm mini-series SEPULUH tu masih wujudkah bro? huhu..

p/s: gua tgh tgk ep.6!.. lu cuti kan?

i.am.belle said...

baca komen2 kat posting tu rasa tukang2 komen hentam kromo kutuk habis-habisan. kasihan.

tghari tadi belle tgk kat Melodi keluar muka dia, suspek samada ahlong atau org yg marah dgn dia. polis kata simbol bangkai ayam tu sbg 'berhati2 supaya tak kena bunuh'

bila si teropong tu bercakap dgn Nas, nampak sgt dia takut dan minta maaf kalau ada org yg marah dan dendam dgn dia.

aku rasa lepas ni mungkin dia lebih berhati2 sikit utk 'berhibur'.

i.am.belle said...

broDonC,
mananya lagu Raya Top 5, next week dah nak raya dah ni

Selamat Hari Raya ;D

Amirul Rezza Amer Johari. said...

Manusia sukakan cabaran. Lepas ni mesti dia akan tulis lagi dahsyat, mungkin?

baybe foxx said...

tulis mcm2, sendiri mau ingat aaaa...

Sep 12, 2009

Last-last dapat kaler baru kat kereta dan dapat jugak ayam free. Okay le tu.


Look at all the comments in this posting about apa yang terjadi kepada penulis hiburan tu.

Rata-rata memadankan muka dia.

I wonder why.

Itulah sebabnya aku kata kita perlukan Reformasi Kewartawanan Hiburan.

I have seen worst thing yang berlaku terhadap journalists.

Takat kena simbah cat dan dapat ayam free bagi aku tak ada apa-apa pun.

Adakah ini bermakna dia adalah hero dalam kewartawanan hiburan?

Adakah ini bermakna kita perlu celebrate dia?

Adakah ini bermakna "he deserved it?"

Aku mengharapkan lain sebenarnya.

Aku mengharapkan orang yang tak puas hati or rasa wujud fitnah mengambil tindakan ikut undang-undang sebab hanya dengan cara itu sahaja reformasi boleh wujud.

Takat buang cat dan kasi ayam free samalah macam diorang yang bawak kepala lembu tu ke hulu ke hilir.

Well, itu pendapat aku.

Apa yang penting aku rasa dia kena tukar "teropong" tu sebab aku rasa "teropong" tu udah lapuk. Nak lebih elok....buang aje "teropong" haram tu.

Nak sokong aku ke tidak, aku tak kira. Itu pendapat aku.

KEEP IT COOL.

7 comments:

Ayyman Rahim said...

Haha, lepasni dia dah tak menulis terus kot :p Trauma!

mamaAdam said...

he he he... tumpang pasang telinga jer...

Ajami Hashim said...

jurnalisme ikhlas yaa amat mcm dlm mini-series SEPULUH tu masih wujudkah bro? huhu..

p/s: gua tgh tgk ep.6!.. lu cuti kan?

i.am.belle said...

baca komen2 kat posting tu rasa tukang2 komen hentam kromo kutuk habis-habisan. kasihan.

tghari tadi belle tgk kat Melodi keluar muka dia, suspek samada ahlong atau org yg marah dgn dia. polis kata simbol bangkai ayam tu sbg 'berhati2 supaya tak kena bunuh'

bila si teropong tu bercakap dgn Nas, nampak sgt dia takut dan minta maaf kalau ada org yg marah dan dendam dgn dia.

aku rasa lepas ni mungkin dia lebih berhati2 sikit utk 'berhibur'.

i.am.belle said...

broDonC,
mananya lagu Raya Top 5, next week dah nak raya dah ni

Selamat Hari Raya ;D

Amirul Rezza Amer Johari. said...

Manusia sukakan cabaran. Lepas ni mesti dia akan tulis lagi dahsyat, mungkin?

baybe foxx said...

tulis mcm2, sendiri mau ingat aaaa...