Apr 11, 2010

Aku ni pun manusia biasa jugak yang akan terputus idea bila aku terputus idea.

Barangkali letih.

Aku kekeringan idea.

Pi Mai Pi Mai Tang Tu jugak bila aku baca The Sunday Papers.

Tadi aku tweet tentang barangkali aku tidak harus membazir wang untuk membeli The Sunday Papers lagi.

Barangkali cukup sudah jika membacanya online.

Tapi bila aku online, aku jumpa benda-benda yang lebih berfaedah daripada The Sunday Papers.

Misalnya video yang ada di bawah ni.

Ini muzik aku.

Bisa buat panasku jadi sejuk sikit.

Harap korang boleh layan. (Aku sertakan liriknya sekali)






I guess I think I feel alright
You come circling through the light
The skyline is bright tonight
What more perfect rendezvous?
The sundown paints the shadows through
The daylight, Amy, on what we do

It looks like darkness to me
Drifting down into Miami

Can I say ,
"I wish that this weather would never leave"?
It just gets hard to believe
That god sent this angel to watch over me
Cause my angel
She don't receive my calls
Says I'm to dumb to ...
To dumb to fight
To dumb to save
Well, maybe I don't need no angel at all

It looks like darkness to me
Drifting down into Miami
She could pull the sunlight through me
Coming down into Miami


Make a circle in the sand
Make a halo with your hands
I'll make a place for you to land

The bus is running
It's time to leave
The summer's gone
And so are we
So come on baby,
Let's go shut it down in New Orleans.

2 comments:

Anonymous said...

maih, aku bagi idea...u seem to be passionate abt journalism issues...maybe u can comment pasal buang bayi ni sbb banyak sangat media highlight lately...i mean, cara akhbar2 'cover' benda ni...i tengok paper melayu suka tunjuk bayi tu dalam keadaan dibuang dlm tong sampah, dll...tapi english papers bubuh news tu kat belakang, no pictures, and one small column. (paper tamil and paper cina i tak tau la...tak baca..)....kenapa? sebab ini 'isu melayu' ke...(malays cannot handle this any other way kot except by such sentiments...this is sweeping, i know....)....selalunya paper2 melayu ni cakap 'nak tunjuk keadaan itu sebagai pengajaran'...paper english tak mau 'ajar' ke? just my humble opinion la...


farha

EL MARIACHI said...

memang layan pun lagu camni...especially album august and everything after...

Apr 11, 2010

Aku ni pun manusia biasa jugak yang akan terputus idea bila aku terputus idea.

Barangkali letih.

Aku kekeringan idea.

Pi Mai Pi Mai Tang Tu jugak bila aku baca The Sunday Papers.

Tadi aku tweet tentang barangkali aku tidak harus membazir wang untuk membeli The Sunday Papers lagi.

Barangkali cukup sudah jika membacanya online.

Tapi bila aku online, aku jumpa benda-benda yang lebih berfaedah daripada The Sunday Papers.

Misalnya video yang ada di bawah ni.

Ini muzik aku.

Bisa buat panasku jadi sejuk sikit.

Harap korang boleh layan. (Aku sertakan liriknya sekali)






I guess I think I feel alright
You come circling through the light
The skyline is bright tonight
What more perfect rendezvous?
The sundown paints the shadows through
The daylight, Amy, on what we do

It looks like darkness to me
Drifting down into Miami

Can I say ,
"I wish that this weather would never leave"?
It just gets hard to believe
That god sent this angel to watch over me
Cause my angel
She don't receive my calls
Says I'm to dumb to ...
To dumb to fight
To dumb to save
Well, maybe I don't need no angel at all

It looks like darkness to me
Drifting down into Miami
She could pull the sunlight through me
Coming down into Miami


Make a circle in the sand
Make a halo with your hands
I'll make a place for you to land

The bus is running
It's time to leave
The summer's gone
And so are we
So come on baby,
Let's go shut it down in New Orleans.

2 comments:

Anonymous said...

maih, aku bagi idea...u seem to be passionate abt journalism issues...maybe u can comment pasal buang bayi ni sbb banyak sangat media highlight lately...i mean, cara akhbar2 'cover' benda ni...i tengok paper melayu suka tunjuk bayi tu dalam keadaan dibuang dlm tong sampah, dll...tapi english papers bubuh news tu kat belakang, no pictures, and one small column. (paper tamil and paper cina i tak tau la...tak baca..)....kenapa? sebab ini 'isu melayu' ke...(malays cannot handle this any other way kot except by such sentiments...this is sweeping, i know....)....selalunya paper2 melayu ni cakap 'nak tunjuk keadaan itu sebagai pengajaran'...paper english tak mau 'ajar' ke? just my humble opinion la...


farha

EL MARIACHI said...

memang layan pun lagu camni...especially album august and everything after...