Nov 19, 2009

Aku dah agak lama tak menulis biarpun banyak isu bodoh...ops...walaupun banyak isu hiburan tanah air yang harus diperkatakan.

I know. Dah lama aku tak menulis. Walaupun banyak benda bangang (i.e Hans vs AC or Nora vs Fasha), aku terpaksa jauhkan diri sekejap dari blogging sebab banyak sangat kerja. Tuhan saja tahu betapa gatalnya tangan ini untuk menulis "cerita yang SEBENAR-BENARNYA" tentang isu Nora Danish dan Fasha Sandha ni sebab I am involve directly tetapi aku rasa perlu ada jurang yang jelas di antara tugas hakiki aku dengan penulisan di blog ini.


Isu terbaru: Hans Isaac vs AC Mizal...kata orang ia macam gaduh adik beradik. Harap-harap diorang settle lah cepat ye.

Aku harus jadi se'profesional macam Nora Danish jugak dalam hal ini. Aku harus timba ilmu sebanyak mungkin tentang prinsip hidup dan prinsip profesionalisme macam dia. Dia begitu kukuh dengan prinsip tak mahu berada di bawah satu bumbung dengan betina yang paling dia benci itu. Tak apa terima tawaran berlakon walaupun dia tahu betina yang paling dia benci itu ada berlakon sama tetapi asalkan dia tidak sebumbung dengan betina yang paling dia benci itu cukuplah. This kind of principle is really rare and truly we can learn something from it.

I would say...Nora Danish is the most respected actor that we have these days and that is truly again, very VERY rare.


Her principle is something for us to learn my friends!

Dan bila production delayed sedikit (yang memang common in the production world) and tetiba Fasha muncul di set, Nora Danish dengan HEBATNYA berpegang teguh kepada prinsipnya lalu meninggalkan set dan kemudian aku dapat tahu dia pulangkan bayaran yang sudah diterimanya. She broke a gentleman agreement sebab dia ada prinsip.

Guys....fuckin stand up and lets praise her for that okay. Fuck...she really need a fuckin standing ovation. BRAVO.

Okaylah, takat itu ajelah yang aku boleh cerita and aku percaya apa yang aku kata ni pun, korang semua dah tahu menerusi banyak laporan media mengenainya.

As for me, I am leaving to Mumbai, India this Sunday for work.

In a way, I am pretty excited. Awalnya aku buat plan, nak naik keretapi dari Mumbai ke New Delhi dan kemudian naik keretapi lagi ke Agra dan melawat Taj Mahal, tetapi aku rasa plan itu akan ku tunda ke hujung tahun ini.

Aku ada meeting yang sangat-sangat banyak dengan Zee TV dan banyak lagi production house di Mumbai nanti.

Dan dalam diam-diam, I wish aku akan terserempak dengan tiga manusia yang handal di bawah ni:


I hope I can write a lot when I am in Mumbai, Insya-Allah

.


Maaf kerana lama tidak menulis. Maaf kalau ada di antara korang yang bukak blog aku and rasa semacam kekecewaan sebab tak ada benda yang baru.

Tapi dunia menulis ni kan memang macam tu. Aku bukan lagi aku yang dulu di mana aku menulis untuk akhbar dan perlu ada bahan untuk menulis setiap hari. (Tugas itu kini kan banyak dibuat oleh wartawan-wartawan hebat yang ada teknologi meneropong bagai). Dalam blog ini, aku menulis bila terpanggil untuk menulis.

Tapi satu yang aku tetap akan buat ialah sentiasa berdoa supaya pembaca blog aku ni sentiasa sihat, sentiasa happy dan sentiasa inginkan pembaharuan.

Biarlah yang membaca ini Anon yang sentiasa ada saja yang tak puas hati dengan aku atau the regular readers. (And yes...I still would say: "Fuck You" to all the ....u know who).

Sehingga kita bertemu lagi.

You know .....you know what it is...

Yes...

KEEP IT COOL!

Kredit Gambar:
1.
sitifiza.files.wordpress.com
2.
1.bp.blogspot.com
3.
star-ecentral.com

16 comments:

Obefiend Weiland said...

aiseh man

punya lama tunggu update sekali pendek je! gah!

anyway.. for those who seems to be bashing Nora here is a good analogy. What if Angelina Jolie meet Jen Aniston on set. same what?

claws out.

sI tEDI said...

yup! respect dengan pendirian nora danish juga!

selamat berangkat!

Hazrey said...

deyyy budak, jangan nakal nakal ahh. nora danish tetap hot. fasha who? wait, hati aku tetap pada lisa suriani (for now lah)

Cik Nad said...

salam...

relax bro...
tulisan anda hebat!
yg penting ketulusan&ketelusan dlm melontarkan ayat menerusi jari jemari..

selamat berangkat ya ;-)
take care!

Zeelicious MeowMeow said...

Kenapa tak rasa nak jumpa Shahrukh Khan?
Kalau terjumpa dia tolong amik kan autograph untuk Zee ye...Heh.. :D

hellioz said...

gyahahaah~
banzaiiiiiii!!!

joegrimjow said...

blog ni la ku baca pasal artis
at least tau la skit
sbb xmo tau banyak
hehe

send my regard to padayappa

norfa08 said...

yeaahh!! akhirnya updet jugak...memang byk kali pun sy buka blog ni, tapi takde updet...

ingt td nak story mory psl hans vs AC...takde la plak eh..hehehe..

moemasri said...

Kalau saya pun saya akan belah. Syabas to Nora sebab ada prinsip. Somethings cant be bought with money.

Kirim salam kat Amitabh Bachchan!!!

alida abidin said...

HAHAHAHAHAHA, I interpret tulisan you lain la Bimbo. Caranya macam u TAK menyokong Nora Danish. Siapa makan cili....Kan?

Apa pun, I rasa Nora Danish ni bodoh tak bertempat. Kalau dah tau awal-awal pemusnah rumahtangga dia berlakon sekali, yang pegi accept offer tu apa hal? Nak cuba try test power ke?

Walaupun selama ni I sokong dia sebab dia comel dan insan teraniaya, tapi kali ni I tak sokong Nora sebab dia yang menganiaya diri sendiri. Sekarang pompuan lagi satu tu yang menang!

HipHopLess said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

cerita nora-fasha ni dh jemu. lg banyak si nora bercakap atau mempertahankan prinsip dia, lebih ramai orang meluat. aku bukanlah minat fasha mahupun nora tapi tolonglah, krn prinsip semua tunggang langgang... bukan salah produksi pun. nora bukan br sehari dua jd pelakon, takkan tak tau masalah2 mcmni. kan senang klu tolak awal2, industri malaysia ni bukan besar mana pun. apatah spa qistina tu... lagilah kecik... lari masuk tandas pun boleh bertembung tau. klu aku jd pengarah / penerbit, awal2 aku banned nama nora. berlakon bukan best pun. maaflah ia memang betul.

muteaudio said...

Salam,
Satu lagi persoalan ialah kenapa production house bagi tawaran berlakon kat Nora mahupun Fasha? Production house sendiri pun dah menempah risiko. Dalam hal ini Nora dan Prod house salah juga. kedua2 pihak tahu ada risiko dan masih lagi nak proceed. Bila dah jadi macam ni, masing nak buka pekung. Like it or not, in this case, Fasha came out victorious.

BTW, AStro tak kata apa2 about this risky 'vemture', I mean offering to Fasha & Nora? But then again it's all about boosting the ratings kan?

moon said...

bravo nora.. saya sokong 'prinsip' nora.. dan dia sangat profesional.. ;) Go girl!

Chemm said...

betul. rindu dgn tulisan bimbo.

Anonymous said...

i love you, abang boy!

Nov 19, 2009

Aku dah agak lama tak menulis biarpun banyak isu bodoh...ops...walaupun banyak isu hiburan tanah air yang harus diperkatakan.

I know. Dah lama aku tak menulis. Walaupun banyak benda bangang (i.e Hans vs AC or Nora vs Fasha), aku terpaksa jauhkan diri sekejap dari blogging sebab banyak sangat kerja. Tuhan saja tahu betapa gatalnya tangan ini untuk menulis "cerita yang SEBENAR-BENARNYA" tentang isu Nora Danish dan Fasha Sandha ni sebab I am involve directly tetapi aku rasa perlu ada jurang yang jelas di antara tugas hakiki aku dengan penulisan di blog ini.


Isu terbaru: Hans Isaac vs AC Mizal...kata orang ia macam gaduh adik beradik. Harap-harap diorang settle lah cepat ye.

Aku harus jadi se'profesional macam Nora Danish jugak dalam hal ini. Aku harus timba ilmu sebanyak mungkin tentang prinsip hidup dan prinsip profesionalisme macam dia. Dia begitu kukuh dengan prinsip tak mahu berada di bawah satu bumbung dengan betina yang paling dia benci itu. Tak apa terima tawaran berlakon walaupun dia tahu betina yang paling dia benci itu ada berlakon sama tetapi asalkan dia tidak sebumbung dengan betina yang paling dia benci itu cukuplah. This kind of principle is really rare and truly we can learn something from it.

I would say...Nora Danish is the most respected actor that we have these days and that is truly again, very VERY rare.


Her principle is something for us to learn my friends!

Dan bila production delayed sedikit (yang memang common in the production world) and tetiba Fasha muncul di set, Nora Danish dengan HEBATNYA berpegang teguh kepada prinsipnya lalu meninggalkan set dan kemudian aku dapat tahu dia pulangkan bayaran yang sudah diterimanya. She broke a gentleman agreement sebab dia ada prinsip.

Guys....fuckin stand up and lets praise her for that okay. Fuck...she really need a fuckin standing ovation. BRAVO.

Okaylah, takat itu ajelah yang aku boleh cerita and aku percaya apa yang aku kata ni pun, korang semua dah tahu menerusi banyak laporan media mengenainya.

As for me, I am leaving to Mumbai, India this Sunday for work.

In a way, I am pretty excited. Awalnya aku buat plan, nak naik keretapi dari Mumbai ke New Delhi dan kemudian naik keretapi lagi ke Agra dan melawat Taj Mahal, tetapi aku rasa plan itu akan ku tunda ke hujung tahun ini.

Aku ada meeting yang sangat-sangat banyak dengan Zee TV dan banyak lagi production house di Mumbai nanti.

Dan dalam diam-diam, I wish aku akan terserempak dengan tiga manusia yang handal di bawah ni:


I hope I can write a lot when I am in Mumbai, Insya-Allah

.


Maaf kerana lama tidak menulis. Maaf kalau ada di antara korang yang bukak blog aku and rasa semacam kekecewaan sebab tak ada benda yang baru.

Tapi dunia menulis ni kan memang macam tu. Aku bukan lagi aku yang dulu di mana aku menulis untuk akhbar dan perlu ada bahan untuk menulis setiap hari. (Tugas itu kini kan banyak dibuat oleh wartawan-wartawan hebat yang ada teknologi meneropong bagai). Dalam blog ini, aku menulis bila terpanggil untuk menulis.

Tapi satu yang aku tetap akan buat ialah sentiasa berdoa supaya pembaca blog aku ni sentiasa sihat, sentiasa happy dan sentiasa inginkan pembaharuan.

Biarlah yang membaca ini Anon yang sentiasa ada saja yang tak puas hati dengan aku atau the regular readers. (And yes...I still would say: "Fuck You" to all the ....u know who).

Sehingga kita bertemu lagi.

You know .....you know what it is...

Yes...

KEEP IT COOL!

Kredit Gambar:
1.
sitifiza.files.wordpress.com
2.
1.bp.blogspot.com
3.
star-ecentral.com

16 comments:

Obefiend Weiland said...

aiseh man

punya lama tunggu update sekali pendek je! gah!

anyway.. for those who seems to be bashing Nora here is a good analogy. What if Angelina Jolie meet Jen Aniston on set. same what?

claws out.

sI tEDI said...

yup! respect dengan pendirian nora danish juga!

selamat berangkat!

Hazrey said...

deyyy budak, jangan nakal nakal ahh. nora danish tetap hot. fasha who? wait, hati aku tetap pada lisa suriani (for now lah)

Cik Nad said...

salam...

relax bro...
tulisan anda hebat!
yg penting ketulusan&ketelusan dlm melontarkan ayat menerusi jari jemari..

selamat berangkat ya ;-)
take care!

Zeelicious MeowMeow said...

Kenapa tak rasa nak jumpa Shahrukh Khan?
Kalau terjumpa dia tolong amik kan autograph untuk Zee ye...Heh.. :D

hellioz said...

gyahahaah~
banzaiiiiiii!!!

joegrimjow said...

blog ni la ku baca pasal artis
at least tau la skit
sbb xmo tau banyak
hehe

send my regard to padayappa

norfa08 said...

yeaahh!! akhirnya updet jugak...memang byk kali pun sy buka blog ni, tapi takde updet...

ingt td nak story mory psl hans vs AC...takde la plak eh..hehehe..

moemasri said...

Kalau saya pun saya akan belah. Syabas to Nora sebab ada prinsip. Somethings cant be bought with money.

Kirim salam kat Amitabh Bachchan!!!

alida abidin said...

HAHAHAHAHAHA, I interpret tulisan you lain la Bimbo. Caranya macam u TAK menyokong Nora Danish. Siapa makan cili....Kan?

Apa pun, I rasa Nora Danish ni bodoh tak bertempat. Kalau dah tau awal-awal pemusnah rumahtangga dia berlakon sekali, yang pegi accept offer tu apa hal? Nak cuba try test power ke?

Walaupun selama ni I sokong dia sebab dia comel dan insan teraniaya, tapi kali ni I tak sokong Nora sebab dia yang menganiaya diri sendiri. Sekarang pompuan lagi satu tu yang menang!

HipHopLess said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

cerita nora-fasha ni dh jemu. lg banyak si nora bercakap atau mempertahankan prinsip dia, lebih ramai orang meluat. aku bukanlah minat fasha mahupun nora tapi tolonglah, krn prinsip semua tunggang langgang... bukan salah produksi pun. nora bukan br sehari dua jd pelakon, takkan tak tau masalah2 mcmni. kan senang klu tolak awal2, industri malaysia ni bukan besar mana pun. apatah spa qistina tu... lagilah kecik... lari masuk tandas pun boleh bertembung tau. klu aku jd pengarah / penerbit, awal2 aku banned nama nora. berlakon bukan best pun. maaflah ia memang betul.

muteaudio said...

Salam,
Satu lagi persoalan ialah kenapa production house bagi tawaran berlakon kat Nora mahupun Fasha? Production house sendiri pun dah menempah risiko. Dalam hal ini Nora dan Prod house salah juga. kedua2 pihak tahu ada risiko dan masih lagi nak proceed. Bila dah jadi macam ni, masing nak buka pekung. Like it or not, in this case, Fasha came out victorious.

BTW, AStro tak kata apa2 about this risky 'vemture', I mean offering to Fasha & Nora? But then again it's all about boosting the ratings kan?

moon said...

bravo nora.. saya sokong 'prinsip' nora.. dan dia sangat profesional.. ;) Go girl!

Chemm said...

betul. rindu dgn tulisan bimbo.

Anonymous said...

i love you, abang boy!