Dec 15, 2009

Ketawa itu boleh jadi ubat, boleh buat kita jadi sihat dan boleh buat kita selalu nampak muda & paling penting boleh buat kita senang hati senantiasa.

Serius sangat pun tak best kan?

Dah dekat hujung-hujung tahun ni, kan best kalau kita relax sikit.

Semalam aku ada meeting dengan Othman Hafsham dan aku baru tau dia dah 70 tahun.

Dulu masa aku kerja di Finas, aku selalu sangat telefon Hafsham bila ada problem yang ada kaitan skrip lah dan macam-macam lagi. Masa aku kerja di TV9, aku masih telefon dia untuk mintak nasihat tentang komedi di TV. Sampai hari ini aku masih suka sembang dengan dia and aku selalu simpan hasrat untuk bekerjasama dengan dia satu hari nanti.


Bawah ni dialog aku dengan Hafsham sikit semalam di restoran daun pisang Raju di PJ:


AKU: You don't look 70 at all sir.

HAFSHAM: Really? Now please eat anything you want. I'm buying lunch.

AKU: Seriously, you look 55!

HAFSHAM: Well, I am happy and maybe that's why I look young kot.

AKU: You banyak gelak kot.

HAFSHAM: Yes. Hati kena senang, selalu ketawa and kita mesti nampak muda.

Ringkasnya, aku seronok sembang dengan dia sebab dia kelihatan happy sangat dan aku rasa itu memang antara kunci untuk sihat dan sentiasa kelihatan muda.

Orang yang 24 jam muka macam gampang dan asyik simpan hasad dengki terhadap orang lain memang tak kan boleh nampak happy agaknya kan? Entahlah.

Anyway, aku harap korang boleh relax2 sikit hari ini dan untuk membantu, aku kasi lah beberapa gambar untuk bantu korang relax okay.


Caption: Bull fighter yang hebat di Sepanyol memang handal menewaskan lembu itu sampai terbalik dibuatnya.
Jenis Gelak: Gelak gitu-gitu saja. Mungkin ada elemen terkejut kat korang bila melihat gambar ni.


Caption: Sanggup buat apa sahaja pemain bola keranjang di US sampai dah macam nak "jamah" anu lagi tu.
Jenis Gelak: Hahaha...boleh tahan juga gelak melihat gambar macam ni kan? Gelak untuk gambar macam ni selalu start dengan bunyi: "Eeeeeeee....". Haha


Caption: This could be kucing yang paling cute dalam dunia kan?
Jenis Gelak: Gelak untuk ini akan bermula dengan perkataan: "Cutenyaaaaaaa" dan diikuti dengan tawa kecil dan senyum yang tak sudah-sudah.


Caption: Tuan Guru mencadangkan supaya golongan cerdik pandai Islam untuk mengamalkan poligami bagi elakkan cerai berai. Baca di sini.
Jenis Gelak: Untuk perempuan - Tak gelak langsung sebenarnya sebaliknya akan kata: "Apalah Nik Aziz ni?" manakala lelaki nak gelak kuat tak berani sangat tetapi mereka akan senyum sikit (sikit aje) and dalam hati kata: "Memang patut gitu lah kan?" Hahahahaha


Caption: The evergreen Pendekar Bujang Lapok.
Jenis Gelak: Kita sentiasa akan tertawa besar apabila kita ingat filem ini. Sapa yang tak akan gelak apabila 'Alif Ya Mim" jadi "Buaya" kan?


Caption: Permainan bola sepak Amerika yang ganas luar biasa.
Jenis Gelak: Perempuan akan gelak "hahahahah" manakala lelaki akan gelak sikit tetapi dimulakan dengan "ouchhhhh!!"

Dan gambar last sekali untuk korang ialah gambar ini yang masih buat aku tergelak sampai hari ini:

Caption: Tandas awam (gambar paling kanan) dikatakan sama aje dengan perkhidmatan teksi awam Malaysia (gambar tengah). Ini pandangan Nazri Aziz (gambar paling kiri)
Jenis Gelak: Terbahak-bahak, terguling-guling di atas lantai rumah sebab memang BETUL sangat!!!!!

Hahahaha

Jangan marah ye.

Saje nak relax-relax je ni.

KEEP IT COOL!

12 comments:

Obefiend Weiland said...

this explains why uncle lim kit siang look so old

also this explains why Hazrey nampak jambu

HAHAHAHHA

nn said...

tak boleh nak gelak sangat lah baru lepas tengok result final exam. he

bofoyengfeng said...

ondaik! hahak.. agreed on last picture punya caption.

Hazrey said...

Hahaha.. tak abis lagi cerita teksi kau ni. Hahah.

But dude, Pak Othman produce lagi ker? AKu ni bukan tau sangat pasal movie or drama scene ni.

i.am.belle said...

suka komedi pi mai pi mai tang tu. masih ingat lagi siri tu yg paling lucu.


pasal taxi yg sama taraf jamban awam tu mmg aku setuju. buhsuk dan keji. lebih suka naik bas atau lrt.

azienmat said...

Best! Aku gelak seronok mula tadi, sampai tang Nazri mukaku terus serius gaban..
dalam hati cakap ntahape-hape ko punye kelaka! Jgn maraa.

aishah_conteng_je said...

sokong cadangan nik aziz!

ryann said...

lawak le entri ni bro. cool gila

Anonymous said...

pasal masalah teksi kat kl ni memang dah berzaman takde improvement !

mentri cakap pas tu senyap ..

check out teksi kat klcc sekor2 macam setan & worst still imej negara kita disama tarafkan dengan teksi2 gampang ni dimata tourist.

keep up the good work don!

a!rb@g said...

aku memang gelak exactly as u predict utk setiap gambar..hahah thanx i keep this in mind. kena hepi slalu; awet muda~

ainwahid said...

othman hafsham did came to my wedding last 2weeks in jb, kami semua terkejut sebab tiada ahli keluarga yang berkenalan rapat dengan beliau, then that we knew his wife was my dad's colleague back in uni, true he does look younger than his age! great honour to have him at my wedding, sangat berkarisma orangnya, we do love his adik manja ;)

fadz said...

hahahahaha, so true!

Dec 15, 2009

Ketawa itu boleh jadi ubat, boleh buat kita jadi sihat dan boleh buat kita selalu nampak muda & paling penting boleh buat kita senang hati senantiasa.

Serius sangat pun tak best kan?

Dah dekat hujung-hujung tahun ni, kan best kalau kita relax sikit.

Semalam aku ada meeting dengan Othman Hafsham dan aku baru tau dia dah 70 tahun.

Dulu masa aku kerja di Finas, aku selalu sangat telefon Hafsham bila ada problem yang ada kaitan skrip lah dan macam-macam lagi. Masa aku kerja di TV9, aku masih telefon dia untuk mintak nasihat tentang komedi di TV. Sampai hari ini aku masih suka sembang dengan dia and aku selalu simpan hasrat untuk bekerjasama dengan dia satu hari nanti.


Bawah ni dialog aku dengan Hafsham sikit semalam di restoran daun pisang Raju di PJ:


AKU: You don't look 70 at all sir.

HAFSHAM: Really? Now please eat anything you want. I'm buying lunch.

AKU: Seriously, you look 55!

HAFSHAM: Well, I am happy and maybe that's why I look young kot.

AKU: You banyak gelak kot.

HAFSHAM: Yes. Hati kena senang, selalu ketawa and kita mesti nampak muda.

Ringkasnya, aku seronok sembang dengan dia sebab dia kelihatan happy sangat dan aku rasa itu memang antara kunci untuk sihat dan sentiasa kelihatan muda.

Orang yang 24 jam muka macam gampang dan asyik simpan hasad dengki terhadap orang lain memang tak kan boleh nampak happy agaknya kan? Entahlah.

Anyway, aku harap korang boleh relax2 sikit hari ini dan untuk membantu, aku kasi lah beberapa gambar untuk bantu korang relax okay.


Caption: Bull fighter yang hebat di Sepanyol memang handal menewaskan lembu itu sampai terbalik dibuatnya.
Jenis Gelak: Gelak gitu-gitu saja. Mungkin ada elemen terkejut kat korang bila melihat gambar ni.


Caption: Sanggup buat apa sahaja pemain bola keranjang di US sampai dah macam nak "jamah" anu lagi tu.
Jenis Gelak: Hahaha...boleh tahan juga gelak melihat gambar macam ni kan? Gelak untuk gambar macam ni selalu start dengan bunyi: "Eeeeeeee....". Haha


Caption: This could be kucing yang paling cute dalam dunia kan?
Jenis Gelak: Gelak untuk ini akan bermula dengan perkataan: "Cutenyaaaaaaa" dan diikuti dengan tawa kecil dan senyum yang tak sudah-sudah.


Caption: Tuan Guru mencadangkan supaya golongan cerdik pandai Islam untuk mengamalkan poligami bagi elakkan cerai berai. Baca di sini.
Jenis Gelak: Untuk perempuan - Tak gelak langsung sebenarnya sebaliknya akan kata: "Apalah Nik Aziz ni?" manakala lelaki nak gelak kuat tak berani sangat tetapi mereka akan senyum sikit (sikit aje) and dalam hati kata: "Memang patut gitu lah kan?" Hahahahaha


Caption: The evergreen Pendekar Bujang Lapok.
Jenis Gelak: Kita sentiasa akan tertawa besar apabila kita ingat filem ini. Sapa yang tak akan gelak apabila 'Alif Ya Mim" jadi "Buaya" kan?


Caption: Permainan bola sepak Amerika yang ganas luar biasa.
Jenis Gelak: Perempuan akan gelak "hahahahah" manakala lelaki akan gelak sikit tetapi dimulakan dengan "ouchhhhh!!"

Dan gambar last sekali untuk korang ialah gambar ini yang masih buat aku tergelak sampai hari ini:

Caption: Tandas awam (gambar paling kanan) dikatakan sama aje dengan perkhidmatan teksi awam Malaysia (gambar tengah). Ini pandangan Nazri Aziz (gambar paling kiri)
Jenis Gelak: Terbahak-bahak, terguling-guling di atas lantai rumah sebab memang BETUL sangat!!!!!

Hahahaha

Jangan marah ye.

Saje nak relax-relax je ni.

KEEP IT COOL!

12 comments:

Obefiend Weiland said...

this explains why uncle lim kit siang look so old

also this explains why Hazrey nampak jambu

HAHAHAHHA

nn said...

tak boleh nak gelak sangat lah baru lepas tengok result final exam. he

bofoyengfeng said...

ondaik! hahak.. agreed on last picture punya caption.

Hazrey said...

Hahaha.. tak abis lagi cerita teksi kau ni. Hahah.

But dude, Pak Othman produce lagi ker? AKu ni bukan tau sangat pasal movie or drama scene ni.

i.am.belle said...

suka komedi pi mai pi mai tang tu. masih ingat lagi siri tu yg paling lucu.


pasal taxi yg sama taraf jamban awam tu mmg aku setuju. buhsuk dan keji. lebih suka naik bas atau lrt.

azienmat said...

Best! Aku gelak seronok mula tadi, sampai tang Nazri mukaku terus serius gaban..
dalam hati cakap ntahape-hape ko punye kelaka! Jgn maraa.

aishah_conteng_je said...

sokong cadangan nik aziz!

ryann said...

lawak le entri ni bro. cool gila

Anonymous said...

pasal masalah teksi kat kl ni memang dah berzaman takde improvement !

mentri cakap pas tu senyap ..

check out teksi kat klcc sekor2 macam setan & worst still imej negara kita disama tarafkan dengan teksi2 gampang ni dimata tourist.

keep up the good work don!

a!rb@g said...

aku memang gelak exactly as u predict utk setiap gambar..hahah thanx i keep this in mind. kena hepi slalu; awet muda~

ainwahid said...

othman hafsham did came to my wedding last 2weeks in jb, kami semua terkejut sebab tiada ahli keluarga yang berkenalan rapat dengan beliau, then that we knew his wife was my dad's colleague back in uni, true he does look younger than his age! great honour to have him at my wedding, sangat berkarisma orangnya, we do love his adik manja ;)

fadz said...

hahahahaha, so true!